σαλόνι

Τοποθέτηση της τηλεόρασης στο σαλόνι – συμβουλές και ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια τηλεόραση στο σαλόνι είναι απαραίτητο μέρος της επίπλωσης. Ωστόσο, η ενσωμάτωση μιας τέτοιας τεχνολογίας στο χώρο διαβίωσης μπορεί συχνά να αποδειχθεί μια πραγματική πρόκληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τον μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό ή τη διάταξη επίπλων σας. Για το λόγο αυτό, έχουμε συνοψίσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Βρείτε χώρο για την τηλεόραση στο σαλόνι

Καλαίσθητα επιπλωμένο σαλόνι με μεγάλη τηλεόραση και δύο πολυθρόνες

Αρχικά, βρείτε την πλησιέστερη πηγή ενέργειας στην οποία μπορείτε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας. Θα πρέπει επίσης να διατίθενται επαρκείς πρίζες για πρόσθετες συσκευές, όπως ηχοσύστημα. Αρχικά, σκεφτείτε σε ποιο ύψος θα βρίσκεται η συσκευή. Λογικά, είναι πάντα καλύτερο να βάζετε την τηλεόραση στο σαλόνι στο ύψος των ματιών. Μπορείτε να το επιτύχετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ένα πρακτική και εξοικονόμηση χώρου στήριξη τηλεόρασης σε τοίχο εγκατάσταση που μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη ευελιξία.

στήριγμα τοίχου με πρίζες για τηλεοράσεις στο σαλόνι

Η σωστή θέση της τηλεόρασης είναι σημαντικός παράγοντας, ώστε να μην καταπονείτε τον λαιμό ή τα μάτια σας όταν κάθεστε ή ξαπλώνετε. Στην ιδανική περίπτωση, η απόσταση μεταξύ του δαπέδου και της τηλεόρασης είναι 120 cm. Στη συνέχεια, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τη διαγώνιο της οθόνης με τρεις για να βρείτε την καλύτερη απόσταση προβολής. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται επίσης από το μέγεθος του δωματίου. Εάν θέλετε η τηλεόρασή σας να είναι το επίκεντρο στο σαλόνι, μπορείτε να την τοποθετήσετε απέναντι από το κέντρο του καθιστικού.

σαλόνι επιπλωμένο σε ασπρόμαυρο με τοίχο τηλεόρασης

Εάν έχετε τοίχο τηλεόρασης ή θέλετε να κρύψετε τη συσκευή με κάποιο τρόπο, μπορείτε να το κάνετε με ένα ντουλάπι τηλεόρασης εξοπλισμένο με τις κατάλληλες πόρτες. Αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οπές στο πίσω μέρος για να αποφύγετε τυχόν ακαταστασία καλωδίων. Για να κάνετε την τηλεόραση μέρος του σχεδιασμού σας, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη συσκευή σε ένα κατάλληλο ράφι και να την περιβάλλετε με βιβλία, φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα. Οικογενειακές φωτογραφίες, ταπετσαρίες φωτογραφιών ή άλλα έργα τέχνης είναι επίσης κατάλληλα.

Κρεμάστε τηλεοράσεις στη γωνία ή τοποθετήστε τις δίπλα στα παράθυρα

ζευγάρι κάθεται στον καναπέ και ανοίγει τηλεόραση επίπεδης οθόνης στον τοίχο

Όταν τοποθετείτε στον τοίχο παράλληλα με άλλα έπιπλα, μια επίπεδη οθόνη στη γωνία μπορεί να είναι η ιδανική λύση. Επεκτείνετε τη γωνία θέασης γυρίζοντας την τηλεόραση αριστερά ή δεξιά στο σαλόνι χρησιμοποιώντας μια βάση τοίχου. Ένας χώρος διαβίωσης με πολύ φυσικό φως είναι μια ωραία επιλογή, αλλά τα πολλά παράθυρα θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την τοποθέτηση της μονάδας. Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε τη βέλτιστη περιοχή στον τοίχο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε την τηλεόραση ανάμεσα στα παράθυρα. Αυτό καθιστά δυνατή την προσαρμογή της εγκατάστασης της τηλεόρασης στη διαθέσιμη κάτοψη.

Επιλογές ανοιχτού χώρου

μεγάλο σαλόνι με χωριστό χώρο τηλεόρασης και διαχωριστικό τοίχο

Η τοποθέτηση της τηλεόρασης σε έναν ενιαίο χώρο καθιστικού είναι ένα πραγματικά δύσκολο έργο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα χειριστήρια βάσης τηλεόρασης προσφέρουν μια ευέλικτη και πρακτική λύση. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή μπορεί να μετακινείται μπρος -πίσω μεταξύ της κουζίνας, της τραπεζαρίας και του καθιστικού.

μινιμαλιστικό σχέδιο με ταπετσαρία φωτογραφιών και τηλεόραση σε λευκό τοίχο από τούβλα

Μικρά και μεγάλα σαλόνια έχουν εμπόδια όταν πρόκειται για την τοποθέτηση της τηλεόρασης. Υπάρχουν επίσης έπιπλα και στοιχεία στα δωμάτια που απαιτούν πρόσθετη προσοχή. Εξαιτίας αυτού, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να βρείτε έναν λειτουργικό χώρο για αυτό το δημοφιλές κομμάτι της τεχνολογίας χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τη διάταξη ή το στυλ του καθιστικού σας.