Κουζίνα

Οι τάσεις της κουζίνας 2017 – περισσότερη διαφάνεια και ρέουσες μεταβάσεις

Τάσεις της κουζίνας 2017 -ανοιχτή-κουζίνα-ροή-μεταβάσεις-λευκό-γκρι

Αν πιστεύετε τον ερευνητή τάσεων Frank A. Reinhardt, η κλασική κουζίνα θα έχει την ίδια τύχη στα επόμενα χρόνια με το Walkman, το VW Beetle ή τη δισκέτα: δύσκολα θα υπάρχουν πια. Με την κλασική κουζίνα, το Reinhardt σημαίνει την ενσωματωμένη κουζίνα που χωρίζεται χωρικά από το υπόλοιπο διαμέρισμα και είναι εγκατεστημένη σε ένα αρκετά μικρό δωμάτιο για να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Η τρέχουσα τάση είναι να οικοδομήσουμε μια ανοιχτή κουζίνα που να ρέει ομαλά στην τραπεζαρία – η οποία με τη σειρά της δεν έχει διαχωριστικό τοίχο προς το σαλόνι. Αυτό δημιουργεί μια γενναιόδωρη διάσταση περιοχή στην οποία λαμβάνει χώρα η ζωή της κοινότητας στο σπίτι. Τώρα τίθεται το ερώτημα: πώς θα είναι η κουζίνα του μέλλοντος; Μάθετε περισσότερα για τις τάσεις της κουζίνας του 2017!

Τάσεις της κουζίνας 2017 – Τολμήστε να είστε πιο ανοιχτοί

τάσεις κουζίνας-κουζίνα-μονάδα-λευκό-φως-ξύλο-έμμεσο-led-φως

Ένα πράγμα πρώτα: η κουζίνα δεν θα χάσει τη θέση της ως κέντρο της κοινωνικής ζωής. Μάλλον, υποστηρίζεται από τον νέο σχεδιασμό του δωματίου, καθώς δεν απομονώνεστε πλέον όταν μαγειρεύετε, αλλά μάλλον ετοιμάζετε γεύματα στη μέση του σαλονιού.

Ωστόσο, η κουζίνα θα χάσει την παραδοσιακή της εμφάνιση. Τα αδιαφανή ντουλάπια με συχνά μάλλον δροσερά μέτωπα αποτελούν παρελθόν, όπως και η απόλυτη εστίαση στη λειτουργικότητα. Αντ ‘αυτού, ως μέρος του καθιστικού, η κουζίνα έχει ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με τα έπιπλα στο υπόλοιπο δωμάτιο. Οι βιτρίνες με γυάλινα μπροστινά ή ανοιχτά ράφια χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την αποθήκευση πιάτων, κατσαρόλων και τα παρόμοια. Έτσι, τα σκεύη κουζίνας δεν είναι κρυμμένα προηγουμένως, αλλά μάλλον ενσωματωμένα στη συνολική σχεδιαστική ιδέα.

Ομαλές μεταβάσεις από κάθε άποψη

μοντέρνα-κουζίνα-τάσεις-ανοιχτή-κουζίνα-νησί-ξύλο-λευκό-συνδυασμός

Επομένως, όχι μόνο οι μεταβάσεις μεταξύ των διαφορετικών περιοχών είναι ρευστές, αλλά και αυτές από άποψη σχεδιασμού. Αν κοιτούσατε μόνο τα έπιπλα που χρησιμοποιήθηκαν, δεν θα μπορούσατε να πείτε σε διάφορα νοικοκυριά ποιο κομμάτι ανήκει σε ποια περιοχή. Παρόχους όπως xxxlutz.de έχουν ήδη αρχίσει να προσφέρουν τέλεια ταιριαστά έπιπλα με τα οποία ο συνδυασμένος χώρος τραπεζαρίας-καθιστικού-κουζίνας μπορεί να επιπλωθεί πλήρως.

Αυτή η τάση – μακριά από τη λειτουργική, προς το άνετο – θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, μέχρι που στο τέλος, σύμφωνα με τον Reinhardt, “οι τυπικοί όροι του σαλονιού ή της κουζίνας τελικά θα διαλυθούν”.

Τάσεις της κουζίνας 2017 – Το μαγείρεμα γίνεται στη μέση

τάσεις κουζίνας-νησί-μπαρ-σκαμπό-λευκό-πάγκος εργασίας

Το γεγονός ότι η περιοχή μαγειρέματος γίνεται όλο και πιο ευρύχωρη κατά τη διάρκεια αυτών των εξελίξεων ανοίγει επίσης εντελώς νέες δυνατότητες για τον αστερισμό των επιμέρους συστατικών. Οι διαφορές μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος φαίνονται πιο ξεκάθαρα στη θέση της κουζίνας ή της εστίας.

Δεν βρίσκονται πλέον στον τοίχο, αλλά όλο και πιο συχνά ως νησί στη μέση της περιοχής μαγειρέματος. Τα πλεονεκτήματα: η σόμπα μπορεί να φτάσει από όλες τις πλευρές και όταν μαγειρεύετε δεν έχετε πλέον την πλάτη σας στην οικογένειά σας, αλλά είστε πλήρως ενσωματωμένοι στη συζήτηση.

Τάσεις της κουζίνας 2017 – ο κατάλογος είναι ομαδοποιημένος

μοντέρνο-κουζίνα-καφέ-λευκό-ενσωματωμένο-πλυντήριο πιάτων

Κατά τη διάρκεια του νέου ανοίγματος στην κουζίνα, μπορεί να καθοριστεί μια άλλη λογική εξέλιξη: Οι οικιακές συσκευές λάμπουν σε νέα λαμπρότητα. Δεδομένου ότι δεν αποθηκεύονται πλέον πίσω από αδιαφανή μέτωπα, αλλά μάλλον ανοιχτά πίσω από γυαλί, ο σχεδιασμός παίζει πλέον σημαντικό ρόλο στην απόφαση αγοράς.

Ενώ στο παρελθόν ήταν κυρίως θέμα να κάνουν τη δουλειά τους με τέτοιες συσκευές, τώρα υπάρχει μια νέα συνιστώσα με τη μορφή της αισθητικής. Αυτή η τάση έχει ήδη αντικατοπτριστεί στις ποικιλίες κυρίως καταστημάτων επίπλων. Αντί για πλαστικό, στην εμφάνιση των gadgets της κουζίνας κυριαρχεί πλέον το γυαλί ή το ανοξείδωτο ατσάλι.

Εικόνες CC0 Pixabay.com