Κουζίνα

Έτσι η κουζίνα μπορεί να βρει χώρο στο διάδρομο! 5 έξυπνες λύσεις

Ορισμένα διαμερίσματα είναι τόσο μικρά που δεν υπάρχει χώρος για κουζίνα στο σαλόνι. Αλλά ένας καλός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μπορεί να βρει μια λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα! Θα σας δείξουμε 5 έξυπνα έργα επαγγελματιών σχεδιαστών, όπου η μικρή κουζίνα είναι ενσωματωμένη στο διάδρομο, έτσι ώστε ο πολύτιμος χώρος να παραμένει ελεύθερος για άλλες χρήσεις. Οι κάτοψεις των μεμονωμένων διαμερισμάτων μπορούν επίσης να σας δώσουν καλές ιδέες εάν σκοπεύετε να ανακαινίσετε ή να χτίσετε ένα σπίτι.

1. Κουζίνα στο διάδρομο ενός διαμερίσματος ενός δωματίου

Μικρή κουζίνα στο διάδρομο - μια έξυπνη ιδέα για στούντιο

τοποθεσία: Reutov, περιοχή Μόσχας

Ζωτικός χώρος: 35 τμ, στούντιο σε νέο κτίριο

που ζει εδώ: Η μητέρα και κόρη

Σχεδιαστής: Γιούρι και Γιάνα Βόλκοφ

πρόβλημα: Το μέγεθος και η διαμόρφωση του διαμερίσματος δεν άφησαν περιθώριο στους σχεδιαστές: το διαμέρισμα είναι μεγάλο, όλα τα δωμάτια είναι παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο και υπάρχει μόνο ένα παράθυρο, το οποίο βρίσκεται στο άλλο άκρο, απέναντι από την πόρτα εισόδου.

Όλα τα δωμάτια είναι τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο

Συνδέστε την κουζίνα και το διάδρομο

λύση: Η διάταξη της κουζίνας και του υπνοδωματίου κατά μήκος του μεγάλου διαδρόμου επέτρεψε στους σχεδιαστές να οργανώσουν ένα πλήρες σαλόνι. Το υπνοδωμάτιο χωρίζεται από το διάδρομο με συρόμενες πόρτες.

Ο διάδρομος συγχωνεύεται στην κουζίνα, έτσι ώστε τα έπιπλα – όχι μόνο η μονάδα κουζίνας με ενσωματωμένες συσκευές, αλλά και ένα γκαρνταρόμπα για παλτά και μπουφάν – να είναι παραταγμένα κατά μήκος του τοίχου του διαδρόμου.

Ο χώρος εισόδου και η κουζίνα έχουν το ίδιο στυλ και δάπεδο, οπότε συνδέονται οπτικά. Τα λευκά μπροστινά μέρη της κουζίνας και το βεστιάριο αντισταθμίζουν την έλλειψη φυσικού φωτός σε αυτόν τον χώρο και το κάνουν να φαίνεται πιο φωτεινό.

Κουζίνα και αίθουσα σε ένα

Το πάτωμα στο διάδρομο και στην κουζίνα είναι καλυμμένο με πλακάκια – το μαύρο και κόκκινο μοτίβο μοιάζει με διακοσμητικό χαλί. Ο τοίχος πάνω από το μπαρ του πρωινού είναι βαμμένος με χρώμα μαυροπίνακα, ώστε να μπορείτε να σχεδιάζετε πάνω του με κιμωλία. Ο μαύρος τοίχος προσθέτει επίσης περισσότερο βάθος στο στενό διάδρομο και αφήνει τα λευκά μέτωπα της κουζίνας να έρθουν μόνα τους.

Τι είναι σημαντικό: Εάν τέτοιες ζώνες με διαφορετικές λειτουργίες συνδέονται μεταξύ τους, είναι καλύτερο εάν η κουζίνα και ο χώρος εισόδου έχουν σχεδιαστεί στο ίδιο στυλ και οι λεπτομέρειες τους δεν διαφέρουν σημαντικά ως προς το χρώμα και το υλικό. Δεν αξίζει να διαχωρίσετε οπτικά την κουζίνα από το διάδρομο.

Μικρή κουζίνα στο διάδρομο με πάγκο και σκαμπό μπαρ

2. Σαλόνι, κουζίνα και αίθουσα σε ένα

Σχεδιάστε την κουζίνα στο διάδρομο - έξυπνη διάταξη δωματίου

Οπου: Μόσχα

Ζωτικός χώρος: 41 τμ

Σχεδιαστής και ιδιοκτήτης του διαμερίσματος: Τατιάνα Μπομπίλεβα, ιδρυτής του ομίλου PROforma

πρόβλημα: Το διαμέρισμα σχεδιάστηκε από τον προγραμματιστή ως διαμέρισμα ενός δωματίου. Στην πραγματικότητα, παρέμεινε έτσι, αλλά αντί για μια μικρή κουζίνα και έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο, ο σχεδιαστής χώρισε ξανά την κάτοψη και χώρισε το υπνοδωμάτιο από το σαλόνι και την τραπεζαρία.

Μικρή κουζίνα στο διάδρομο και ενσωματωμένο ντουλάπι με φούρνο στο σαλόνι

λύση: Η επίπλωση αυτού του μικρού διαμερίσματος βασίζεται στην οπτική ψευδαίσθηση της πραγματικής κατανομής όγκου: το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι είναι. Αυτή η αίσθηση δημιουργείται από δύο μεγάλα ξύλινα κουτιά, το ένα από τα οποία βρίσκεται στο διάδρομο και το δεύτερο στο σαλόνι. Το τελευταίο σκόπιμα δεν φτάνει μέχρι το ταβάνι για να δημιουργήσει την αίσθηση πρόσθετου όγκου.

Προκειμένου να κερδίσει περισσότερο χώρο στο σαλόνι, η κουζίνα εγκαταστάθηκε στο διάδρομο, σχεδόν μπροστά από την πόρτα εισόδου. Αυτό δημιούργησε χώρο για ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο.

ανοιχτή κουζίνα στο διάδρομο - ανοιχτόχρωμο ξύλο και λευκό - καθρέφτης πίσω τοίχου

Η κουζίνα βρίσκεται στο χώρο διέλευσης μεταξύ της αίθουσας και του καθιστικού και είναι σχεδιασμένη σε λευκό και ανοιχτόχρωμο ξύλο. Τα ντουλάπια βάσης και το διακοσμητικό πλαίσιο είναι κατασκευασμένα από κόντρα πλακέ, τα επάνω ντουλάπια έχουν λευκές πόρτες. Τα φωτεινά χρώματα κάνουν την είσοδο να φαίνεται πιο φωτεινή και ο καθρέφτης προστατευτικός ψεκασμός δίνει την αίσθηση ότι οι μονάδες τοίχου αιωρούνται στον αέρα.

Τι είναι σημαντικό: Τα μικρά διαμερίσματα και τα στούντιο δεν πρέπει να φαίνονται υπερφορτωμένα. Για να δημιουργήσετε μια αίσθηση χώρου και χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα απλά κόλπα: καθρέφτες ως προστασία από πιτσιλιές ή ντουλάπια που δεν φτάνουν αρκετά στο ταβάνι.

3. Ανοιχτή κουζίνα στο διάδρομο

μικρή κουζίνα στο διάδρομο και το σαλόνι

τοποθεσία: Αγία Πετρούπολη

Ζωτικός χώρος: 33 τμ

Ποιος ζει εδώ: ένα νεαρό κορίτσι

Σχεδιαστής έργου: Νικήτα Ζουμπ

πρόβλημα: Αρχικά ήταν διαμέρισμα ενός δωματίου, αλλά ο ιδιοκτήτης ήθελε ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με παράθυρο. Έτσι ζήτησε από τον σχεδιαστή να επανεξετάσει ολόκληρη την κάτοψη.

Το στούντιο διαμέρισμα πριν και μετά την ανακαίνιση

Σχεδιάστε την κουζίνα στο διάδρομο - κάτοψη πριν και μετά

Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού για τέτοια μικρά διαμερίσματα. Απλώς πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί όταν πρόκειται για νέες λύσεις. Έτσι, ο σχεδιαστής αποφάσισε να αλλάξει τις θέσεις στην κουζίνα και το υπνοδωμάτιο και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό δωμάτιο για ένα δωμάτιο-ντουλάπα.

λύση: Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σύστημα αερίου στο νέο κτίριο και το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο, το ζήτημα της μετακίνησης της κουζίνας συμφωνήθηκε χωρίς δυσκολία. Ως αποτέλεσμα, η μικρή κουζίνα χτίστηκε στη θέση του πρώην διαδρόμου, όσο το δυνατόν πιο κοντά στους υποστηρικτικούς πυλώνες.

μικρή ανοιχτή κουζίνα στο διάδρομο σε ασπρόμαυρο

Ο πάγκος μπαρ με δύο καρέκλες ήταν μια ιδέα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Πολύ συχνά δεν τρώει στο σπίτι, έτσι ένα υγρό μπαρ είναι υπεραρκετό για τις προσωπικές της ανάγκες. Το μαύρο τραπέζι δημιουργεί μια ευχάριστη αντίθεση με τα λευκά μέτωπα. Οι δύο μονάδες κουζίνας τοποθετήθηκαν σε απέναντι τοίχους – έτσι υπάρχει περισσότερη επιφάνεια εργασίας και άφθονος αποθηκευτικός χώρος.

Σημαντικό είναι: Το θέμα του “φυσικού φωτός” είναι ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στους κάτω ορόφους. Εάν δεν είναι αρκετό, επιλέξτε ανοιχτόχρωμα έπιπλα και χρώματα τοίχων και προγραμματίστε επιπλέον φωτισμό.

4. Μικρή κουζίνα στον χώρο εισόδου

Κρύψτε τη μικρή κουζίνα στο χώρο εισόδου

τοποθεσία: Σότσι

Ζωτικός χώρος: Κουζίνα 6 τμ. Συνολικό μέγεθος στούντιο – 25 τετραγωνικά μέτρα

Ποιος ζει εδώ: Οι πελάτες σχεδίαζαν να νοικιάσουν το στούντιο ή να το χρησιμοποιήσουν ως διαμέρισμα για φίλους και συγγενείς.

Σχεδιαστής έργου: Μαρία Γκουμπίνα

πρόβλημα: Ο σχεδιαστής κλήθηκε να κάνει την περίεργη διαρρύθμιση του στούντιο πιο άνετη και να κρύψει την κουζίνα όσο το δυνατόν περισσότερο (βλ. Σχέδιο παρακάτω). Αλλά αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο εύκολο. Αποφάσισαν να κάνουν την κουζίνα στο διάδρομο και όχι σε άλλο δωμάτιο (ούτως ή άλλως δεν υπήρχε χώρος πουθενά αλλού).

Η μικρή μονάδα κουζίνας παραμένει στο διάδρομο, αλλά είναι κρυμμένη σε ένα πολυλειτουργικό έπιπλο

μικρή κουζίνα στην είσοδο - ιδέα για στούντιο

λύση: Οι ιδιοκτήτες ήθελαν η κουζίνα να είναι κάπως κρυμμένη στο διάδρομο, αλλά ακόμα λειτουργική. Η λευκή γυαλιστερή κουζίνα (τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι ελάχιστα ορατά) έλαβε ένα καπάκι για τον πάγκο: όταν είναι κλειστή, η μονάδα κουζίνας θυμίζει μια μεγάλη συρταριέρα.

Μικρή κουζίνα σε λευκό γυαλιστερό στο διάδρομο

Η μονάδα κουζίνας έχει μήκος 240 εκατοστά – δεν είναι τόσο μικρή για διαμέρισμα στούντιο. Υπάρχει αρκετός χώρος για νεροχύτη ενσωματωμένο στον πάγκο, εστία με δύο πεδία και αξιοπρεπή επιφάνεια εργασίας.

Σημαντικό είναι: Σε ένα δωμάτιο με πολύπλοκη διαμόρφωση, δεν απαιτείται πρόσθετη χωροθέτηση με χρώμα και υλικό. Εδώ, τα κεραμίδια από πορσελάνη πέτρα τοποθετήθηκαν όχι μόνο στο πάτωμα στο διάδρομο ή στην κουζίνα, αλλά και σε ολόκληρο το στούντιο, προκειμένου να διατηρηθεί ένα ομοιόμορφο στυλ. Ένα ομοιόμορφο κάλυμμα δαπέδου εξασφαλίζει μια συνεκτική συνολική εικόνα.

Φωτισμός με κρύο λευκό φως πάνω από τον πάγκο εργασίας

Κουζίνα στην είσοδο

Από το χολ μπαίνετε στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι

μικρή κουζίνα κρυμμένη στο διάδρομο κάτω από πάγκο

Η πόρτα με καθρέφτη λειτουργεί ως καθρέφτης

η καθρέφτη πόρτα δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση

5. Στενή κουζίνα

Περπατώντας κουζίνα στο διάδρομο σε ξύλο και άσπρο

τοποθεσία: Περιφέρεια Μόσχας

Μέγεθος: 98 τμ, διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων

που ζει εδώ: μια οικογένεια με δύο παιδιά

Σχεδιαστής έργου: MO interior design, Olga Tregubova και Marina Erpuleva

Οι πελάτες είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι με δύο κόρες που χρειάζονται τα δικά τους υπνοδωμάτια. Για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το διαμέρισμα, οι σχεδιαστές έχουν επανασχεδιάσει την κάτοψη. Το διαμέρισμα χωρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε τα παράθυρα να παραμένουν σε εκείνους τους χώρους διαβίωσης όπου χρειάζονται περισσότερο. Η κουζίνα στο διάδρομο επέτρεψε επίσης την κατασκευή των ντουλαπιών μέχρι την οροφή και έτσι την πλήρη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου.

στενή κουζίνα με δύο μικρές κουζίνες

Οι κουζίνες δύο σειρών προσφέρουν περισσότερη επιφάνεια εργασίας και αποθηκευτικό χώρο και είναι ιδανικές για μεγαλύτερα νοικοκυριά. Οι δύο μονάδες κουζίνας ήταν τοποθετημένες η μία απέναντι στην άλλη – ο νεροχύτης, ο φούρνος με εστία και το πλυντήριο πιάτων βρίσκονται στον αριστερό τοίχο, ενώ ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ενσωματωμένος στο ψηλό ντουλάπι της δεξιάς μονάδας κουζίνας, αφήνοντας υπέροχο χώρο εργασίας. Ο πάγκος εργασίας είναι κατασκευασμένος από τεχνητή πέτρα και ο πίσω τοίχος από σκληρυμένο γυαλί – και οι δύο είναι λευκοί. Χάρη στην καλή επιλογή χρωμάτων, η μικρή κουζίνα φαίνεται φωτεινή και ελκυστική ακόμη και χωρίς παράθυρο.

μικρή κουζίνα από ξύλο και λευκό ματ με μπροστινά ντουλάπια χωρίς χειρολαβές

Θέα από την κουζίνα στο σαλόνι

Δημιουργήστε μια πεζοπορική κουζίνα - πρόσοψη σε ξύλο και λευκό