Κουζίνα

Μειονεκτήματα και οφέλη από νεροχύτη γρανίτη – Μια πρακτική και καλά σχεδιασμένη επιλογή για την κουζίνα σας

νιπτήρας λιξουρικού γρανίτη με σχέδιο που ταιριάζει στην κουζίνα με ρουστίκ στοιχεία σε ρετρό στυλ

Εάν ο νεροχύτης της κουζίνας σας χρειάζεται ανακαίνιση, κάποια βασικά στοιχεία για τα μειονεκτήματα του νεροχύτη γρανίτη και τα πλεονεκτήματά τους θα ήταν χρήσιμες πληροφορίες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε τη σωστή επιλογή, αλλά και να μάθετε σημαντικά πράγματα για τη φροντίδα του νεροχύτη γρανίτη. Σε αντίθεση με τους πάγκους εργασίας και τα splashbacks της κουζίνας, οι νεροχύτες αυτού του τύπου είναι κατασκευασμένοι από λειτουργικά υλικά και όχι αποκλειστικά από πέτρα. Αντ ‘αυτού, περιέχουν ένα μείγμα τουλάχιστον δύο διαφορετικών υλικών. Το σύνθετο γρανίτη συνήθως περιέχει σκόνη από γρανίτη και ακρυλική ρητίνη αναμεμειγμένα σε σχήμα. Λόγω αυτής της μοναδικής διαδικασίας κατασκευής, οι νεροχύτες από σύνθετα υλικά είναι πιο στιβαροί, ανθεκτικοί και κομψοί από το ανοξείδωτο ατσάλι, το κεραμικό και το χυτοσίδηρο.

Ποια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα νεροχύτη γρανίτη είναι σημαντικά?

καθαρισμός και συντήρηση νεροχύτες από σκούρο γρανίτη, το μαύρο χρώμα είναι κατάλληλο για κάθε χώρο κουζίνας και πάγκο εργασίας

Ο γρανίτης είναι το πιο κοινό υλικό που χρησιμοποιείται σε σύνθετους νεροχύτες. Ωστόσο, υπάρχουν και νεροχύτες κατασκευασμένοι από σύνθετα υλικά, όπως ο χαλαζίας. Αυτό το άρθρο αφορά νεροχύτες γρανίτη, αλλά πολλές από τις πληροφορίες ισχύουν και για νεροχύτες χαλαζία. Οι νεροχύτες γρανίτη κατασκευάζονται με ανάμιξη λεπτής άμμου γρανίτη με ακρυλική ρητίνη ως συνδετικό υλικό. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μείγμα 80% σωματιδίων γρανίτη και 20% συνδετικό. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα υλικό που έχει πολλές ίδιες ιδιότητες με τον γρανίτη, αλλά είναι πιο ανθεκτικό, ευκολότερο στη συντήρηση και λιγότερο δαπανηρό.

διπλός νεροχύτης από γρανίτη και χαλαζία ως σύνθεση και νεροχύτη με ξύλινο πάγκο

Ένα από τα μειονεκτήματα του νεροχύτη γρανίτη που πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο είναι η σκληρότητα του υλικού. Ενώ αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως όφελος με πολλούς τρόπους, η σκληρή επιφάνεια του γρανίτη καθιστά τα γυάλινα σκεύη πιο επιρρεπή σε θραύση. Ενώ η πτώση ενός ποτηριού σε νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί σπάνια να προκαλέσει ζημιά, είναι πιθανό να σπάσει πιο εύκολα σε έναν νεροχύτη κουζίνας από γρανίτη. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που θα μπορούσε να μετακινήσει την επιλογή προς την αντίθετη κατεύθυνση είναι η τιμή. Οι νεροχύτες γρανίτη είναι συνήθως φθηνότεροι από αυτούς από μασίφ πέτρα, αλλά κοστίζουν περισσότερο από τον κεραμικό και τον ανοξείδωτο χάλυβα. Αν και οι νεροχύτες γρανίτη είναι λίγο πιο ακριβοί, μπορείτε ακόμα να τους θεωρήσετε μια ιδανική μακροπρόθεσμη επένδυση.

Οφέλη από τον νεροχύτη κουζίνας από γρανίτη

διαφορετικές επιφάνειες ως νεροχύτης γρανίτη μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και στοιχεία που αξίζει να γνωρίζετε για τα υλικά

Η αντοχή και η σύνθεση των υλικών απαιτούν μεγάλη πίεση και είναι η υψηλή συμπιεστική τάση που δίνει την αντοχή του σε ένα νεροχύτη γρανίτη. Επιπλέον, οι νεροχύτες γρανίτη προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα τέτοιων πάγκων εργασίας, όπως αντοχή στη θερμότητα, γρατζουνιές, βαθουλώματα και ελευθερία από τους πόρους. Ως πρόσθετο μπόνους, ούτε αυτά πρέπει να σφραγιστούν. Δεν απαιτείται προληπτική συντήρηση για τη σωστή λειτουργία του νεροχύτη.

κόκκινος νιπτήρας γρανίτη με μεταλλικό ράφι με μοντέρνο σχεδιασμό

Η ομοιομορφία των υλικών είναι μια καλύτερη σύνθεση για τους περισσότερους καταναλωτές που προτιμούν αυτή τη συνοχή σε αντίθεση με τις παραλλαγές στους πάγκους. Αντί για πολλές αποχρώσεις, αποκτάτε ένα ομοιόμορφο χρώμα σε όλη την επιφάνεια. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε επίσης να δείτε την προσιτή τιμή ως ένα από τα μειονεκτήματα ή τα πλεονεκτήματα του νεροχύτη γρανίτη. Αυτός ο τύπος νεροχύτη κουζίνας προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες. Όσον αφορά τα διάφορα σχήματα, μεγέθη και σχήματα, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων νεροχύτη γρανίτη στην αγορά. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα μοναδικό υλικό, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτήν τη σύνθεση.

Νιπτήρας από σκούρο γρανίτη για περισσότερο στυλ στην κουζίνα

όμορφος συνδυασμός ξύλου και νεροχύτη γρανίτη με ασημένια βρύση που καθαρίζεται εύκολα

Σε αντίθεση με τον φυσικό γρανίτη, οι νεροχύτες γρανίτη έχουν πολύ ομοιόμορφο χρώμα, αλλά διατηρούν τη γοητεία του φυσικού γρανίτη. Όπως μπορείτε να δείτε στα ακόλουθα παραδείγματα, ο σκουρόχρωμος νεροχύτης από γρανίτη έχει μια ωραία “αμμώδη” εμφάνιση που ταιριάζει καλά σε πολλά ντεκόρ. Οι περισσότεροι σύνθετοι νεροχύτες έχουν επίσης ελαφρώς υφή, ματ φινίρισμα.

μοντέρνο σχέδιο κουζίνας με ανοιχτόχρωμο νεροχύτη από γρανίτη και πάγκο κουζίνας σε χρώμα μέντας με μεταλλικό φίλτρο για αποστράγγιση

Οι κατασκευαστές μπορούν φυσικά να συνδυάσουν καλύτερα χρώματα και συνέπεια και, ως εκ τούτου, να προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών. Για παράδειγμα, ένας νεροχύτης από γρανίτη Blanco διατίθεται προς το παρόν σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, ενώ ένας νεροχύτης από γρανίτη Franko μπορεί να έχει πρακτικά σχήματα. Επιπλέον, οι νιπτήρες γρανίτη είναι απίστευτα ανθεκτικοί και προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στα χτυπήματα και τις γρατζουνιές. Η ομαλότητα του υλικού σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να ξεφλουδίσει τόσο εύκολα όσο η φυσική πέτρα.

γκρι νεροχύτης κουζίνας από γρανίτη με κόκκινα μήλα ως αντίθεση και ανοιχτό γκρι πάγκος κουζίνας

Εκτός από τα γεγονότα με τα οποία έχουμε περιγράψει τα μειονεκτήματα του νεροχύτη γρανίτη, το υλικό έχει επίσης εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές βαθμολογούν τα προϊόντα τους σε λίγο περισσότερο από 276 ° C. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν μικρές μάρκες και ρωγμές σε περίπτωση ισχυρών επιπτώσεων. Ωστόσο, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε με κόλλα εποξειδικής ρητίνης κατά την επισκευή του νεροχύτη σας από γρανίτη. Το ύφασμα έχει φτιαχτεί για να ταιριάζει με το νεροχύτη χρωματίζοντας το στο ίδιο χρώμα.

Νιπτήρας από γρανίτη για κάθε κουζίνα

τακτοποιημένη εγκατάσταση νεροχύτη γρανίτη με ράφι για ξύλινα πιάτα

Η ομορφιά είναι ακόμα καλύτερη όταν είναι μόνιμη. Ένας ποιοτικός νεροχύτης γρανίτη μπορεί όχι μόνο να είναι ανθεκτικός στις γρατζουνιές και να τον φροντίζετε εύκολα, αλλά και να λειτουργεί ως ένα όμορφο κόσμημα στην κουζίνα σας. Μπορείτε πάντα να είστε περήφανοι που επιδεικνύετε το δικό σας στυλ, δεξιοτεχνία και τέλεια λειτουργικότητα με αυτό. Περάστε τα δάχτυλά σας πάνω από τη λεπτόκοκκη, σφραγισμένη επιφάνεια και ξέρετε ότι αγγίζετε κάτι ξεχωριστό. Είναι φτιαγμένο για τις σύγχρονες εξελιγμένες κουζίνες. Το υλικό διατίθεται σε πολλά κλασικά χρώματα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε χρώματα και να τα συνδυάσετε με κάθε σχέδιο.

νεροχύτης γρανίτη σε λευκό χρώμα με επιπλέον σανίδα κουζίνας για εύκολη λειτουργία

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ένας τυπικός νιπτήρας κουζίνας πρέπει να αντέξει τις φθορές του χαλύβδινου μαλλιού, τα γαλόνια του καθαριστικού αποχέτευσης, εκατομμύρια καυτές εκτοξεύσεις λίπους και δισεκατομμύρια μικρόβια. Όλα αυτά είναι καλοί λόγοι για να επενδύσετε σε ένα νεροχύτη από γρανίτη. Αυτό μπορεί συνήθως να αποτελείται από έως και 80% χαλαζία, το οποίο είναι το πιο σκληρό συστατικό του γρανίτη. Το υλικό είναι κολλημένο με ακρυλική ρητίνη υψηλής ποιότητας, γεγονός που καθιστά τον νεροχύτη απίστευτα στιβαρό. Επιπλέον, τέτοιοι νεροχύτες γρανίτη δεν απαιτούν χημικά καθαριστικά, τα οποία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας των χημικών ουσιών που εισέρχονται στο νερό.

γκρίζος μαρμάρινος πάγκος με νεροχύτη από γρανίτη και βρύση από inox τοποθετημένο ως νεροχύτη μπροστά από το παράθυρο

Η ζωή στην κουζίνα της οικογένειας έρχεται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ευτυχώς, υπάρχει γρανίτης με ανεπτυγμένη τεχνολογία απολύμανσης. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη λιγότερα μειονεκτήματα νεροχύτη από γρανίτη και μια κουζίνα που φαίνεται πάντα καλή και παραμένει υγιεινή, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένη είναι. Για παράδειγμα, η πολύ μειωμένη ανάπτυξη βακτηρίων είναι επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα. Η μοναδική επεξεργασία γρανίτη το μειώνει σημαντικά και καθιστά τον καθαρισμό του νεροχύτη γρανίτη ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό. Αυτοί οι νεροχύτες κουζίνας είναι επίσης ανθεκτικοί, αντέχουν σε λεκέδες, ξεφλουδίζονται και είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα έως τους 280 ° C. Η μακροζωία εγγυάται επίσης η χαλαζιακή άμμος, η οποία πυροδοτείται με χρωματιστά σωματίδια στους 600 ° C. Αυτό εξασφαλίζει ένα ομοιόμορφο χρώμα που είναι μόνιμα ελαφρύ.

Τοποθετήστε νεροχύτη γρανίτη

Σύνθεση νεροχύτη γρανίτη με ξύλινο πάγκο κουζίνας

Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστα δύσκολο στην εγκατάσταση ενός νεροχύτη κουζίνας από γρανίτη, αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτός είναι πολύ βαρύτερος από αυτόν από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να απαιτήσει πρόσθετη δομική υποστήριξη κάτω από τον πάγκο σας. Εάν δεν είστε σίγουροι αν ο πάγκος της κουζίνας σας μπορεί να αντέξει το πρόσθετο βάρος ενός σύνθετου νεροχύτη, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν έμπειρο εργολάβο.

νιπτήρας γρανίτη blanco συνδυάζουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σε χρώμα ανθρακί με έναν πολύχρωμο πίσω τοίχο κουζίνας

Οι άνθρωποι συχνά τείνουν να μπερδεύονται για το τι να εγκαταστήσουν στην κουζίνα τους. Μερικές φορές μένει κενό. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χώρο εγκαθιστώντας αντίστοιχους νεροχύτες στη σωστή θέση. Στοιχηματίζουμε ότι εάν αποφύγετε τα μειονεκτήματα του νεροχύτη από γρανίτη, θα έχετε μια καλύτερη εμπειρία κουζίνας. Υπάρχουν πολλά νέα σχέδια για νεροχύτες γρανίτη που είναι κατάλληλα για κάθε χώρο κουζίνας. Οι περισσότεροι σχεδιαστές θα συνιστούσαν σε κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού να χρησιμοποιήσει μια πέτρα γρανίτη ως πάγκο κουζίνας. Ο κύριος λόγος για τη χρήση γρανίτη ως πάγκου είναι η μακροζωία του, επειδή η ποιότητα του υλικού είναι υψηλή για τις κουζίνες στις περισσότερες περιπτώσεις.

διπλοί νιπτήρες από γρανίτη με πάγκο κουζίνας σε γκρι χρώμα και ντουλάπια σε ξύλινη εμφάνιση

Η κουζίνα είναι ένας πολυσύχναστος χώρος σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα και ο πάγκος είναι η πιο κοινή επιφάνεια. Πρέπει λοιπόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνιμα. Ο συνδυασμός με μια τόσο σκουριασμένη κουζίνα και τον αυθεντικό νεροχύτη από γρανίτη κόβει μια λεπτή φιγούρα στον πάγκο εργασίας. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές χρωμάτων και σχεδίων κατασκευασμένων από πρακτικό υλικό. Μπορούν να είναι πιο σκούρα για να τονίσουν το χρώμα της κουζίνας.

Καθαρισμός και συντήρηση του νεροχύτη γρανίτη

Διατηρήστε τους νιπτήρες από γρανίτη με τα κατάλληλα απορρυπαντικά χωρίς σφουγγαρίσματα για καλύτερη συντήρηση και καθαρισμό

Σε αντίθεση με τον στερεό γρανίτη, το σύνθετο είναι μη πορώδες, γεγονός που καθιστά τον καθαρισμό και τη συντήρηση ευκολότερη. Οι περισσότεροι λεκέδες και οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με ήπια απορρυπαντικά και μαλακά σφουγγαρίσματα ή πανιά μικροϊνών. Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε ατσάλινο μαλλί και συρμάτινες βούρτσες κατά τον καθαρισμό του νεροχύτη σας από γρανίτη. Σκουπίστε τον νεροχύτη κουζίνας από γρανίτη μετά από κάθε χρήση για να αποφύγετε λεκέδες ή συσσώρευση πάνω του. Πολλοί νεροχύτες κουζίνας από γρανίτη επωφελούνται επίσης από την περιστασιακή χρήση ορυκτελαίου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σκούρες κλίσεις όταν πρόκειται να διατηρηθούν βαθιά μαύρα και καφέ.

καθαρίστε τον νεροχύτη της κουζίνας με τα κατάλληλα οικιακά φάρμακα ή απορρυπαντικά

Ενώ οι σύνθετοι νεροχύτες είναι σχετικά εύκολο να διατηρηθούν, ορισμένα καθαριστικά μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια των σύνθετων νεροχύτων γρανίτη. Για το λόγο αυτό, διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες φροντίδας και καθαρισμού του κατασκευαστή που συνοδεύουν το νεροχύτη σας. Λόγω του πάχους και της πυκνότητας των περισσότερων νιπτήρων από γρανίτη, έχουν φυσικές ηχοαπορροφητικές ιδιότητες και είναι πολύ ήσυχοι. Δεδομένου ότι δεν είναι κατασκευασμένα από ένα μόνο υλικό, οι σύνθετοι νεροχύτες φαίνονται πολύ πολυτελείς χωρίς να πληρώνουν το πλήρες κόστος μιας βρύσης κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από πολυτελή υλικά.

Αυτό θα κρατήσει τον νεροχύτη γρανίτη σας καθαρό

λευκός νεροχύτης γρανίτη διπλή εγκατάσταση με πάγκο κουζίνας

Λίγη καθημερινή συντήρηση είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί ο νεροχύτης σας σαν καινούργιος. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε κάποια μειονεκτήματα νεροχύτη γρανίτη όπως:

  • Λειαντικά ή σκόνες – αυτά μπορούν να γρατσουνίσουν την επιφάνεια
  • Ισχυρά αλκαλικά υγρά – δηλαδή ισχυρή αμμωνία ή καυστική σόδα
  • Χημικά καθαριστικά αποστράγγισης που απαιτούν τον νεροχύτη σας να γεμίσει με νερό

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια κανονική βούρτσα και σαπουνόνερο για απλή καθημερινή φροντίδα. Βουρτσίστε τη λερωμένη επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Προσπαθήστε να στεγνώσετε το νεροχύτη μετά τον καθαρισμό για να αποφύγετε τη συσσώρευση από σκληρό νερό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικά ή μαξιλάρια. Αυτό μπορεί να θαμπώσει και να χαράξει την επιφάνεια, καθιστώντας την πιο επιρρεπή σε λεκέδες.

Αντιμετώπιση βαρέων λεκέδων και σκουριάς

νησί κουζίνας με νεροχύτη από γρανίτη και ψηλή βρύση ως εγκατάσταση

Οι περισσότεροι λεκέδες είναι αποτέλεσμα ορυκτών με βάση το νερό ως νεροχύτη από γρανίτη και γενικά αποφεύγονται ακολουθώντας την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που συνιστάται παραπάνω. Η επίμονη βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί με μια ποικιλία μη λειαντικών απορρυπαντικών, υγρού σαπουνιού, ξιδιού (για εναποθέσεις ασβέστη) ή με διάλυμα χλωρίνης. Οι λεκέδες σκουριάς είναι αποτέλεσμα σωματιδίων σιδήρου από το εξωτερικό (π.χ. νερό, μαγειρικά σκεύη κ.λπ.) και μπορούν να καθαριστούν με καθαριστικά που περιέχουν οξαλικό οξύ. Ωστόσο, πάντα ξεπλύνετε καλά μετά τη χρήση καθαριστικού.