Κουζίνα

Κουζίνα σε παστέλ: διαβίωση και επίπλωση σε παστέλ χρώματα

Κουζίνα σε παστέλ πάγκο εργασίας ξύλινη εξοχή κουζίνα παστέλ μπλε

Σε πολλά νοικοκυριά, η κουζίνα είναι η βάση για όλη την οικογένεια και θα πρέπει να νιώθετε άνετα εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, η περιοχή διαμορφώνεται με φιλικό, φιλόξενο και όχι τελευταίο πρακτικό τρόπο. Οι παστέλ αποχρώσεις σας φέρνουν σε καλή διάθεση και δημιουργούν μια φρέσκια, ζωντανή ατμόσφαιρα, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα το πρωί όταν πίνετε καφέ. Λόγω του υψηλού ποσοστού λευκού, όλες οι παστέλ αποχρώσεις είναι πολύ κατάλληλες για μικρές κουζίνες και δημιουργούν μια ελαφριά αίσθηση ζωής. Μια παστέλ κουζίνα φαίνεται κομψή και δροσερή και φέρνει μια ανάσα φρέσκου αέρα στο διαμέρισμα.

Τα όμορφα παστέλ χρώματα είναι μοντέρνα

κουζίνα παστέλ παλέτα χρωμάτων παστέλ χρώματα τόνους

Τα ζαχαρωτά παστέλ είναι υπέροχα και φρέσκα, και δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι τόσο ζεστά αυτή τη στιγμή. Ειδικά για το σκανδιναβικό στυλ, είναι απαραίτητα και μπορούν να δώσουν ακόμη και στο μικρότερο δωμάτιο μια λάμψη σε παστέλ χρώμα. Οι λεπτές αποχρώσεις καραμέλας φαίνονται ελαφριές, ευάερες και διακριτικές και μπορούν να συνδυαστούν άριστα με ξύλο και μη χρώματα. Το πράσινο της μέντας, το μπλε μωρό και το παστέλ ροζ είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για έπιπλα κουζίνας.

Κουζίνα σε παστέλ: ρετρό σχέδιο από τη δεκαετία του ’50

Κουζίνα σε παστέλ ροζ παστέλ ροζ μοντέρνο σχεδιασμό απλή

Στη δεκαετία του ’50, του ’60 και του ’70 μια κουζίνα σε παστέλ ήταν ευπρόσδεκτη. Χρώματα καραμέλας, φωτεινές πινελιές και οργανικά σχήματα δημιούργησαν μια αποτελεσματική εμφάνιση. Σήμερα τα παστέλ χρώματα γιορτάζουν τη μεγάλη επιστροφή τους σε μια πιο ήπια εκδοχή και χρησιμοποιούνται συχνά σε κάθε σχεδιαστικό τομέα, από ρούχα έως σχεδιασμό επίπλων. Επηρεασμένοι από το ρετρό στυλ, παράγονται επίσης συσκευές κουζίνας με ρετρό σχεδιασμό, οι οποίες παρέχουν ποικιλία στην καθημερινή ζωή.

Κουζίνα σε παστέλ: ροζ και γκρι

Κουζίνα σε παστέλ ροζ ροζ μοντέρνο ανοξείδωτο ατσάλι

Οι παστέλ αποχρώσεις έρχονται στον καλύτερό τους συνδυασμό με μη χρώματα όπως το λευκό ή το γκρι και έτσι φαίνονται αρμονικά, ισορροπημένα και όχι υπερβολικά «γλυκό». Το κάτω και το πάνω μέτωπο της κουζίνας μπορούν να σχεδιαστούν σε δύο χρώματα ή μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για τον πάγκο και τον τοίχο της κουζίνας.

Εξοχική κουζίνα: κουζίνα σε παστέλ και ξύλο

Κουζίνα σε παστέλ ξύλο εξοχική κουζίνα νησί

Οι παστέλ αποχρώσεις, είτε δροσεροί είτε ζεστοί, σε συνδυασμό με ξύλο αποτελούν μέρος της τάσης της κουζίνας. Οι ανοιχτόχρωμοι τύποι ξύλου, όπως η οξιά, η βελανιδιά ή το φρύδι δημιουργούν μια μοντέρνα εμφάνιση. Τα αξεσουάρ κουζίνας και τα υφάσματα μπορεί να είναι λίγο πιο δυνατά. Ειδικά στο σκανδιναβικό σχεδιασμό μπορείτε συχνά να δείτε τον συνδυασμό μεταξύ πούδρων και φυσικών οπτικών ξύλου. Από την άλλη πλευρά, τα είδη ξύλου όπως το κεράσι ή το αχλάδι παρέχουν γοητεία στην εξοχική κατοικία.

Ρετρό κουζίνα σε παστέλ πράσινο

κουζίνα παστέλ παστέλ πράσινα ρετρό πλακάκια splash protection.jpg

Είναι καλύτερο να αναμειγνύετε τις αποχρώσεις ενός χρώματος. Η παστέλ τάση μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα στο διαμέρισμα μέσω διαφορετικών χρωματικών διαβαθμίσεων με τη μορφή αξεσουάρ σπιτιού ή επίπλων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λεπτές λεπτομέρειες από άλλα εξωτικά υλικά, όπως ορείχαλκο, ατσάλι ή κεραμικά.

Κουζίνα σε πράσινο μέντα

κουζίνα παστέλ μινιμαλιστικό σκανδιναβικό τσιμέντο πλακάκια μέντα πράσινο

Επί του παρόντος, μια μοντέρνα κουζίνα σε παστέλ διατηρείται απλή και απλή. Στα όρια μεταξύ του μινιμαλιστικού και του σκανδιναβικού στυλ ζωής, μια παστέλ κουζίνα είναι μια πραγματική ματιά. Ωστόσο, δεν λείπουν οι αποτελεσματικές πινελιές όπως τα φώτα και οι λαβές του ντουλαπιού που δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση.

Μινιμαλιστική κουζίνα σε παστέλ

κουζίνα παστέλ μοντέρνο μινιμαλιστικό μάρμαρο λευκό δυόσμο πράσινο

Για τους λάτρεις του μινιμαλιστικού στυλ, δεν υπάρχει ανάγκη για παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες και γοητευτικά αξεσουάρ κουζίνας. Σε σχέση με τα λευκά έπιπλα κουζίνας, το ίδιο το παστέλ χρώμα χρησιμεύει ως έμφαση. Χρησιμοποιούνται μόνο υψηλής ποιότητας και ευγενή υλικά όπως μάρμαρο, γρανίτης, ανοξείδωτος χάλυβας κ.λπ. Οι τέλειες επιφάνειες και οι μπροστινές επιφάνειες κουζίνας χωρίς χειρολαβές αναδεικνύουν τέλεια το πράσινο της μέντας και ο συνδυασμός διαφορετικών εμφανίσεων είναι ιδιαίτερα αρμονικός.

Πλακάκια και κουζίνα σε παστέλ

κουζίνα παστέλ μοντέρνα κουζίνα ψηφιδωτά πλακάκια ανοξείδωτο μέντα πράσινο

Το πράσινο της μέντας είναι ίσως η σωστή επιλογή για όσους θέλουν μια αρμονική ατμόσφαιρα στην κουζίνα, αλλά δεν θέλουν να πειραματιστούν με τον εξοπλισμό της κουζίνας. Το χρώμα δεν είναι εμφανές και ταυτόχρονα δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα. Σε γενικές γραμμές, το πράσινο θεωρείται ηρεμιστικό και το μείγμα με το λευκό δημιουργεί καλή διάθεση. Οι ανοξείδωτες επιφάνειες των ηλεκτρικών συσκευών ταιριάζουν πολύ με αυτό. Συνιστάται να επιλέξετε είτε ματ είτε, από την άλλη πλευρά, γυαλιστερή εμφάνιση.

Κουζίνα σε μπλε παστέλ

κουζίνα παστέλ ρουστίκ παστέλ μπλε ορείχαλκος

Το μπλε θεωρείται ψυχρό χρώμα και σπάνια φαίνεται στην κουζίνα. Η πιο ήπια παστέλ μπλε παραλλαγή φαίνεται λίγο πιο δροσερή, αλλά ο σχεδιασμός της κουζίνας χρειάζεται ακόμα μια ζεστή πινελιά. Το ξύλο και τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο ορείχαλκος ή ο χαλκός παρέχουν μεγαλύτερη άνεση σε κάθε τομέα.

Μοντέρνα, γυαλιστερή κουζίνα

παστέλ κουζίνας μοντέρνο σχέδιο υψηλής στιλπνότητας λευκό παστέλ μπλε σκαμπό

Οι κουζίνες χωρίς χειρολαβή σε υψηλή στιλπνότητα είναι πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Μοντέλα με λαμπερά πρόσοψη κουζίνας σε παστέλ τόνους συνδυάζουν τις δύο τρέχουσες τάσεις σε ένα. Αυτό ταιριάζει καλά με τον έμμεσο φωτισμό, ο οποίος τονίζει τέλεια τον γωνιακό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Κουζίνα σε παστέλ επίσης σε βιομηχανικό στιλ

κουζίνα παστέλ πατάρι βιομηχανικό στυλ παστέλ μπλε ξύλο γκρι

Ακόμη και με το βιομηχανικό στυλ, δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα. Οι απαλές αποχρώσεις του μπλε μωρού, του πράσινου της μέντας, ακόμη και του απαλού ροζ μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά με στιβαρά υλικά όπως χάλυβα, σκυρόδεμα και φυσικό ξύλο.

Συνδυάστε το παστέλ με το ξύλο

κουζίνα παστέλ hel παστέλ μπλε ξύλινο παράθυρο rabeitsplatte πορσελάνινα κεραμικά

Με τις δροσερές αποχρώσεις των παστέλ χρωμάτων, δεν πρέπει να κάνετε χωρίς ζεστές πινελιές. Έτσι συνδυάζετε μια μοντέρνα κουζίνα σε γαλάζιο χρώμα με ξύλο σανίδας και ξύλινα έπιπλα σε μέλι.

Ελαφριά παστέλ κουζίνα: κρέμα, καμήλα, μπεζ

κουζίνα παστέλ μπεζ υψηλής στιλπνότητας mdoernes σχέδιο

Σε αντίθεση με το μπλε, το κρεμ, το μπεζ και το μοντέρνο χρώμα της καμήλας είναι φυσικά ζεστές αποχρώσεις. Αυτά συνδυάζονται καλύτερα με ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό ή το γκρι για να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα.

παστέλ χρώματα κουζίνας ανοιχτό μπεζ λευκό παστέλ μπλε

Συνδυάστε παστέλ χρώματα

παστέλ χρώματα κουζίνας συνδυάζουν πράσινο μπλε λευκό

Όταν συνδυάζετε διαφορετικούς παστέλ τόνους, ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να έχουν την ίδια αναλογία λευκού ώστε να φαίνονται αρμονικά το ένα δίπλα στο άλλο. Επιπλέον, συνιστάται να μην συνδυάζετε περισσότερα από δύο χρώματα. Αν θέλετε κάτι περισσότερο από ένα παστέλ χρώμα στην κουζίνα, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τις δύο αποχρώσεις και να τις επιλέξετε με ακρίβεια.

Κουζίνα σε παστέλ και δάπεδο με παιχνιδιάρικο σχέδιο

παστέλ κουζίνας μοντέρνο λευκό σκανδιναβικό παστέλ μπλε

Σε αντίθεση με την άποψη ότι το πράσινο και το μπλε είναι δύσκολο να συνδυαστούν ως παστέλ χρώματα, ο τολμηρός σχεδιασμός του δαπέδου σε αυτές τις μοντέρνες κουζίνες αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Τα χαμηλότερα μέτωπα της κουζίνας έχουν σχεδιαστεί σε πολύ λεπτό τόνο μέντας και τα επάνω – εν μέρει σε ελαφρύ σφενδάμι. Η επένδυση δαπέδου χαρακτηρίζεται από ένα πολύ παιχνιδιάρικο σχέδιο με μοντέρνα γεωμετρικά σχήματα. Μοτίβο τριγώνου κυρίως σε λευκό, αλλά με μεμονωμένα στοιχεία σε διαφορετικές παστέλ αποχρώσεις, χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό στοιχείο σύνδεσης.

Κουζίνα σε παστέλ με βαφή τοίχου

κουζίνα παστέλ μοντέρνο σχέδιο χρώμα τοίχου μέντα πράσινο λευκό

Ακόμη και χωρίς να ανανεώσετε πλήρως την κουζίνα, μπορεί να αποκτήσει μια νέα, μοντέρνα εμφάνιση. Στην καλύτερη περίπτωση, η κουζίνα έχει λευκές ή ελαφριές μπροστινές κουζίνες και μονόχρωμο πάγκο εργασίας. Στη συνέχεια, υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για να μετατρέψετε την κουζίνα σε παστέλ. Απλώς βάφοντας τον τοίχο της κουζίνας αποκτά ένα εντελώς νέο πρόσωπο. Τα πλακάκια της κουζίνας μπορούν επίσης να χρωματιστούν με ένα ειδικό χρώμα.

Κουζίνα σε παστέλ με διακόσμηση

παστέλ κουζίνας χρώματα λευκό ντεκό σκεύη κουζίνας

Εάν δεν θέλετε να επιλέξετε τα μπροστινά μέρη της κουζίνας σε παστέλ χρώματα, αλλά είστε στην τάση παστέλ, μπορείτε να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με διακόσμηση, αξεσουάρ κουζίνας και πιθανώς συσκευές κουζίνας με ρετρό σχεδιασμό. Μπορείτε να συνδυάσετε αρκετούς διαφορετικούς παστέλ τόνους.