Κουζίνα

Χρησιμοποιήστε τη νεκρή γωνία στην κουζίνα: προγραμματίστε μια επιτυχία με αυτές τις συμβουλές!

Le Mans pull-out για κατσαρόλες και τηγάνια μπροστά σε γκρι-μπλε χρώμα

Η κουζίνα ήταν ένας χώρος εργασίας που ήταν κρυμμένος στο πίσω μέρος του σπιτιού, μακριά από φίλους, οικογένεια και καθημερινή ζωή. Από τη δεκαετία του 1990, η κουζίνα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής: η κουζίνα θα μπορούσε ακόμη και να καταλάβει περίοπτη θέση στο σαλόνι. Αυτή η τάση καθιστά την κουζίνα σε ένα κοινωνικό στέκι και την καρδιά του σπιτιού όπου συναντιόμαστε καθημερινά για να γιορτάσουμε και όλα τα ενδιάμεσα. Εκτός από την κουζίνα μιας σειράς με νησί, η κουζίνα σε σχήμα L είναι πολύ κατάλληλη για ανοιχτό σαλόνι. Με αυτόν τον σχεδιασμό κουζίνας, ωστόσο, δημιουργούνται γωνίες που εξακολουθούν να είναι συχνά νεκρός χώρος σήμερα. Σήμερα σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη γωνιά κουζίνας. Είτε θέλετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης είτε πάγκο στην κουζίνα σας, αυτές οι συμβουλές μπορεί να είναι χρήσιμες.

Αξιοποιήστε καλά τα ενσωματωμένα ράφια μικροκυμάτων στα ανοιχτά διαμερίσματα της γωνίας κουζίνας

Τα γωνιακά ντουλάπια θα μπορούσαν να είναι μια πρόκληση όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα. Γενικά προσφέρουν πολύ χώρο αλλά δεν είναι εύκολα προσβάσιμα γιατί το άνοιγμα είναι στενό και το ντουλάπι είναι βαθύ. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το γωνιακό ντουλάπι εύκολα προσβάσιμο και τακτοποιημένο. Εδώ είναι τέσσερα από τα αγαπημένα μας.

Αξιοποιήστε σωστά τα συρτάρια γωνιακών γωνιών στην κουζίνα

Τα γωνιακά συρτάρια μεγιστοποιούν τον χρήσιμο χώρο βαθιά στην κανονικά απρόσιτη γωνία. Ωστόσο, χρειάζονται τουλάχιστον 40-45 εκατοστά χώρο σε κάθε πλευρά. Τέτοια συρτάρια γωνιών είναι καλά για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων που ταιριάζουν σε ασυνήθιστες γωνίες, καθιστώντας τα ένα καλό μέρος για να διατηρήσετε μαγειρικά σκεύη, βάζα μπαχαρικών και άλλα μικρά αντικείμενα.

Τα περιστρεφόμενα καρουζέλ χρησιμοποιούν νεκρές γωνίες στην κουζίνα 90 μοιρών

Μια γωνιά κουζίνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί λογικά με ένα περιστρεφόμενο καρουζέλ. Τα κυκλικά ράφια είναι προσαρτημένα σε έναν κινητό άξονα. Το καρουζέλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλά για γωνιακά ντουλάπια με πόρτες 90 ° και διατίθεται με 1/2 περιστρεφόμενο ράφι ή 3/4 περιστρεφόμενο ράφι.

Γωνία κουζίνας χρησιμοποιήστε ανακύκλωση σκουπιδοτενεκέδων σκουπιδιών

Ένα σύστημα απορριμμάτων και ανακύκλωσης όπως αυτό θα ήταν επίσης μια καλή λύση για τη νεκρή γωνιά στην κουζίνα. Αυτό το μοντέλο διαθέτει τρεις κάδους απορριμμάτων που ταιριάζουν απόλυτα σαν κομμάτια ενός παζλ. Όπως και με το καρουσέλ, αυτά είναι τοποθετημένα σε έναν άξονα και περιστρέφονται προς τα εμπρός όταν ανοίγει η πόρτα του ντουλαπιού.

Γωνιακό ντουλάπι Le Mans αναδιπλούμενο χρησιμοποιώντας τη νεκρή γωνία

Υπάρχουν επίσης έξυπνες λύσεις για όσους έχουν επιμήκη γωνιακή μονάδα βάσης. Με τη γωνιακή λύση Le Mans, τα ράφια μπορούν να περιστραφούν σχεδόν εντελώς έξω από το ντουλάπι. Αυτό σας δίνει μια πλήρη επισκόπηση και σας δίνει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις συσκευές κουζίνας. Αυτή η περιστρεφόμενη τράβηξη έχει δύο επίπεδα ραφιών που μοιάζουν με παραμορφωμένα φασόλια και κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Χρησιμοποιήστε τη γωνιακή μονάδα Magic Corner

Το γωνιακό τράβηγμα Magic Corner είναι μια εναλλακτική λύση για το περιστρεφόμενο πτερύγιο Le Mans. Όταν ανοίγετε το γωνιακό ντουλάπι, το μπροστινό τράβηγμα περιστρέφεται στο πλάι και τα πίσω τραβήγματα κινούνται προς τα εμπρός. Όταν αγοράζετε τα αναδιπλούμενα Le Mans και Magic Corner, δώστε προσοχή στην κατεύθυνση περιστροφής: αριστερά ή δεξιά.

Λάρντερ στη γωνία

Φτιάξτε ένα ντουλάπι στη γωνία με μια ενδιαφέρουσα διάταξη ράφια

Αντί να χρησιμοποιείτε πολλά μικρά συρτάρια ή τραβήγματα, ο σχεδιασμός ενός γωνιακού ντουλαπιού πλήρους ύψους είναι μερικές φορές η καλύτερη λύση. Αυτό αφαιρεί πολύτιμο χώρο εργασίας, αλλά σας δίνει άφθονο χώρο για αποθήκευση προμηθειών.

Όσο βαθύτερο και μεγαλύτερο το ντουλάπι, τόσο πιο εύκολη είναι η πρόσβαση στο εσωτερικό, αλλά όσο περισσότερο δάπεδο και αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνει. Εάν έχετε ένα νησί κουζίνας, αυτή η απώλεια χώρου μπορεί να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ροή εργασίας σας.

Γωνιακές βιτρίνες για πιάτα

Κουζίνα εξοχικού στυλ μοντέρνο σκούρο πράσινο και λευκό βιτρίνα δίπλα στο παράθυρο

Εάν προτιμάτε να κρατάτε αντικείμενα όπως πιάτα και πιάτα σε ντουλάπι, θα πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο ντουλάπι οθόνης. Οι γωνιακές βιτρίνες δεν είναι μόνο πρακτικές, κάνουν επίσης τα σερβίτσια σας να μοιάζουν με ελκυστικά διακοσμητικά αντικείμενα. Μπορείτε να δείτε τα αντικείμενα μέσα από όλες τις πλευρές μέσα από τα γυάλινα ένθετα στις πόρτες. Ωστόσο, αυτή η λύση καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στον πάγκο εργασίας.

Ντουλάπια κουζίνας με περσίδες χρησιμοποιούν νεκρή γωνία

Τα ντουλάπια κουζίνας με περσίδες μοιάζουν με μικρά γκαράζ, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τις συσκευές της κουζίνας σας όπως μπλέντερ, τοστιέρες, βραστήρες, καφετιέρες και τα παρόμοια. Αυτά είναι συχνά ένα δυσάρεστο θέαμα στον πάγκο εργασίας και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Ταυτόχρονα, αυτές οι συσκευές μπορεί να είναι βαρύτερες από άλλους τύπους μαγειρικών σκευών, οπότε η αποθήκευσή τους σε ένα ντουλάπι βάσης μπορεί να είναι μια επιβάρυνση στην πλάτη σας. Αυτή η ιδέα λύνει και τα δύο αυτά προβλήματα. Μπορείτε να κρύψετε τις συσκευές πίσω από τις κομψές πόρτες και να τις βγάζετε όταν τις χρειάζεστε.

Τα ντουλάπια κουζίνας με γωνία περσίδων χρησιμοποιούν μοντέρνα κουζίνα με χερσόνησο και πάγκο

Γωνιακό ντουλάπι με πτερύγια με μπροστινές πόρτες σε τσιμεντένιο βλέμμα νεκρή γωνία

Οι πτυσσόμενες πόρτες, ακόμα γνωστές ως πόρτες ακορντεόν, είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση για τις πόρτες με λούβρο. Δεδομένου ότι οι πτυσσόμενες πόρτες ανοίγουν ή πλησιάζουν στη μία πλευρά, θα πρέπει επίσης να σχεδιάσετε ελεύθερο χώρο στην περιοχή εργασίας κοντά.

Ένας γωνιακός νεροχύτης είναι εξοικονόμηση χώρου

Χρησιμοποιήστε γωνιακό νεροχύτη στην κουζίνα κάτω από τη γωνία

Εάν μπορείτε να δρομολογήσετε τα υδραυλικά σας στην περιοχή, ένας γωνιακός νεροχύτης μπορεί να είναι μια πρακτική και όμορφη λύση για μια γωνιά κουζίνας. Οι γωνιακοί νεροχύτες είναι οι καλύτεροι για μικρές κουζίνες που χρειάζονται επειγόντως χώρο για πάγκους. Το τροποποιημένο σχήμα του ντουλαπιού κάτω από τον γωνιακό νεροχύτη προσφέρει αρκετό χώρο για την αποθήκευση καθαριστικών, σκευών κουζίνας και άλλων μικρών αντικειμένων και προσφέρει επίσης περισσότερο χώρο για σωλήνες εγκατάστασης.

Κουζίνα σχήματος L με γωνιακό νεροχύτη μπροστά από τα παράθυρα

Χάρη στους γωνιακούς νεροχύτες, έχετε μεγαλύτερο χώρο εργασίας. Αυτή η διάταξη δίνει στον νεροχύτη λίγο περισσότερο χώρο, με την πίσω γωνία να λειτουργεί ως το τέλειο μέρος για είδη πρώτης ανάγκης, όπως πιάτα ή μια ελκυστική φωτεινότητα, όπως μια ζαρντινιέρα. Συνδυάστε το με δύο παράθυρα που προσφέρουν όμορφη θέα και έχετε μια ονειρική λύση για μια νεκρή γωνία.

Εάν η γωνία σας είναι αρκετά βαθιά, μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε σε όλη την περιοχή πίσω από το νεροχύτη για να σκουπίσετε διαρροές και σκόνη, ειδικά αν είστε χαμηλοί. Μπορεί να είναι χρήσιμο να τραβήξετε το γωνιακό ντουλάπι μερικά εκατοστά πίσω – ή απλά να έχετε ένα σκαμπό κοντά στο χέρι.

Φτιάξτε έναν απορροφητήρα στη γωνία

Νεκρή γωνία στην κουζίνα χρησιμοποιήστε εστία μαγειρέματος Küce σε καφέ και κρέμα

Εάν τοποθετήσετε τη εστία σε συνδυασμό με έναν ανεξάρτητο απορροφητήρα σε αυτήν τη γωνία, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον που τραβάει τα βλέμματα. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη για κάθε κουζίνα, καθώς πρέπει να κάνετε χωρίς μερικά ντουλάπια τοίχου.

Μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη:

• Ο βέλτιστος εξαερισμός και ο τρόπος με τον οποίο το απορροφητήρα απορροφάται στη γωνία.

• Η διάταξη της γωνιακής περιοχής λειτουργεί καλύτερα με δωρεάν πάγκους και στις δύο πλευρές.

Γωνιακά ράφια

Γωνιακή κουζίνα σε μπεζ και λευκό, ανοιχτά γωνιακά ράφια, γωνιακό ντουλάπι αναδιπλούμενο

Τα ανοιχτά ράφια κάνουν τις μικρές κουζίνες να φαίνονται μεγαλύτερες και είναι κατάλληλες για μοντέρνες αλλά και εξοχικές και βιομηχανικές κουζίνες. Έτσι έχετε φλιτζάνια καφέ, μπολ για πρωινό, βιβλία συνταγών και άλλα σημαντικά καθημερινά είδη σε κοντινή απόσταση. Χρησιμοποιώντας ράφια αντί για γωνιακό ντουλάπι, αποφεύγετε τις σκοτεινές γωνίες και πλαισιώνετε τα πιάτα σας με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια ελκυστική οθόνη με οπτική γοητεία. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλετε για να διατηρείτε τα ράφια χωρίς σκόνη και οργανωμένα ανά πάσα στιγμή.

Χρησιμοποιήστε τη νεκρή γωνία στην κουζίνα με λογικό τρόπο Χρησιμοποιήστε τα βιβλία του καθιστικού ως απόσπασμα ως γραφείο

Εάν η κουζίνα πρόκειται να σταθεί ανάμεσα σε δύο εγκάρσιους τοίχους, αυτή η ιδέα θα ήταν κατάλληλη για εσάς. Από τη μία πλευρά, για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιπλέον κάθισμα και έτσι να σχεδιάσετε μια κουζίνα σε σχήμα U.

Η νεκρή γωνιά στην κουζίνα χρησιμοποιεί το μπαρ πρωινού κατά μήκος του παραθύρου

Γωνιακή κουζίνα χρησιμοποιήστε με σύνεση ανοιχτό ράφι βιομηχανικό στυλ

Η γωνιά της κουζίνας χρησιμοποιεί σοφά λευκή κουζίνα σε σχήμα U με ανοιχτά ράφια στη χερσόνησο

Γωνία κουζίνας χρησιμοποιήστε γκρι συρτάρια γωνιακής κουζίνας σκανδιναβικού στιλ

Γωνιακά συρτάρια εξοχική κουζίνα σε μοντέρνο μπλε μέτωπο λευκό γρανίτη πάγκο

νεκρή γωνιακή κουζίνα Ντουλάπι σε σχήμα L με πόρτες λουρί για μίξερ

μεγάλη κουζίνα σε σχήμα L με ανοιχτή ξύλινη ραφιέρα με κηλίδες

Η γωνία κουζίνας χρησιμοποιεί καρουζέλ 90 μοιρών για κατσαρόλες και τηγάνια

Νεκρή γωνιά στην κουζίνα με πάγκο με καφετιέρα

νεκρή γωνία στην κουζίνα χρησιμοποιούν μεγάλη κουζίνα με ανοιχτή ράφια νησιού γωνιακή μονάδα

μεγάλη κουζίνα με πάγκο κουζίνας χερσονήσου σε ασπρόμαυρο γωνιακό νεροχύτη

μεγάλη κουζίνα στυλ εξοχική μοντέρνα γωνιακή βιτρίνα με μπουφέ

μοντέρνα κουζίνα σε σχήμα L σε ταμπέ εξάγωνα πλακάκια δαπέδου μονάδες τοίχου μέχρι την οροφή

Γωνιακή κουζίνα σε ασπρόμαυρο μπλε γυαλί splash guard dead dead pull-out

λευκή σκανδιναβική κουζίνα LForm επένδυση τοίχων με ελασματοειδή γωνιακά ντουλάπια

λευκή σκανδιναβική κουζίνα με vintage γωνιακό ντουλάπι

νεκρή γωνία στην κουζίνα χρησιμοποιήστε ανοιχτά ράφια ξύλινο λευκό συνδυασμό

Χρησιμοποιήστε τη νεκρή γωνιακή λύση Le Mans για γλάστρες και τηγάνια

μοντέρνα κουζίνα σε ασπρόμαυρη γωνιακή λύση ντουλαπιού pull-out

μοντέρνα κουζίνα λευκά μέτωπα ξύλινος πάγκος πίσω τοίχος στη νεκρή γωνία

Οι γωνίες κουζίνας χρησιμοποιούν ξύλινο πάγκο λευκό χωρίς χειρολαβές ανοιχτό πράσινο χρώμα τοίχου

Η γωνία κουζίνας χρησιμοποιεί μονάδες τοίχου, ράφια, ανοιχτό γκρι μέτωπο, πίσω τοίχο, τσιμεντένιο βλέμμα

Κουζίνα με ράφι φαρμακείου ψυγείου Smeg ρετρό

Κουζίνα στυλ μεσαίου αιώνα με ανοιχτό ράφι μαρμάρινο πάγκο

Εξοχική κουζίνα, πλακάκια μετρό, πίσω τοίχος, γωνιακά ράφια, ξύλο

Μοντέρνα λευκή κουζίνα σε εξοχικό στιλ με γωνιακά ράφια από ξύλο

Γωνιακή κουζίνα, λευκά μέτωπα, μαύρη επιφάνεια εργασίας, πίσω τοίχος, διακοσμητικός γύψος, ενσωματωμένη λωρίδα LED

Εγκαταστήστε ένα φούρνο στη γωνία της κουζίνας, απορροφητήρα που κρέμεται δωρεάν

Φούρνος στην κουζίνα εξοχικό μοντέρνο σκανδιναβικό πλακάκι καθρέφτη

Τοποθέτηση φούρνου στη γωνιακή σκανδιναβική κουζίνα