Κουζίνα

Τα καλύτερα υλικά για πάγκους κουζίνας – υπέρ και κατά

υλικά πάγκοι κουζίνας φυσική πέτρα

Ελέγξτε αυτήν την βαθμολογία από τους καλύτερους Υλικά για πάγκους κουζίνας μαζί με μια σύντομη ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κάθε υλικού.

Υλικά για πάγκους κουζίνας – φυσική πέτρα

υλικά πάγκοι κουζίνας από πέτρα

Ξεκινάμε την υποτίμηση μας από τα καλύτερα Υλικά για πάγκους κουζίνας με τη φυσική πέτρα. Συχνά χρησιμοποιούμενες φυσικές πέτρες είναι γρανίτης και μάρμαρο. Τα πλεονεκτήματα της φυσικής πέτρας είναι η ανθεκτικότητα, η αντοχή στη θερμότητα και το γεγονός ότι αυτό το υλικό είναι πολύ κλασικό και ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Δυστυχώς, η φυσική πέτρα πρέπει να σφραγιστεί κατά την εγκατάσταση και απαιτεί τακτική συντήρηση. Μπορεί να υπάρχουν ρωγμές στην επιφάνεια και το υλικό είναι αρκετά ακριβό.

Υλικά για πάγκους κουζίνας – χαλαζία

υλικά για μινιμαλιστικό σχεδιασμό πάγκων κουζίνας

Ένα από τα πιο κοινά Υλικά για πάγκους κουζίνας είναι ο χαλαζίας, ακόμα γνωστός ως καλλιεργημένη πέτρα. Αυτό το υλικό έρχεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, τους λεκέδες και τις γρατζουνιές και καθαρίζεται πολύ εύκολα. Ο χαλαζίας δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Από την άλλη πλευρά, αυτή η πέτρα δεν φαίνεται τόσο φυσική όσο η πρώτη μας πρόταση και κοστίζει εξίσου.

Πάγκοι κουζίνας από συμπαγή επιφάνεια

υλικά για πάγκους κουζίνας ξύλο λευκό

Οι κορυφές της κουζίνας από υλικό Solid Surface είναι παρόμοιες με τη φυσική πέτρα, αλλά είναι πολύ φθηνότερες και απαιτούν μικρή συντήρηση. Είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και την υγρασία και καθαρίζονται εύκολα. Αλλά μπορούν εύκολα να γρατζουνιστούν.

Λάμιντερ πάγκοι κουζίνας

υλικά για πάγκους κουζίνας σκοτεινή επιφάνεια

Ιδιαίτερα διαδεδομένη μεταξύ των Υλικά για πάγκους κουζίνας είναι το laminate. Αυτό το υλικό μπορεί να κατασκευαστεί σε όλα τα πιθανά μοτίβα. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, τη βρωμιά και τις γρατζουνιές και μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα. Το laminate είναι πολύ φθηνότερο από τα υπόλοιπα υλικά. Ωστόσο, αιχμηρά μαχαίρια μπορούν να βλάψουν αυτήν την επιφάνεια και οι βαθιές γρατζουνιές δεν μπορούν πλέον να επισκευαστούν. Αυτή η κατασκευή επιτρέπει μόνο ενσωματωμένους νεροχύτες.

Πάγκοι κουζίνας κατασκευασμένοι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον

υλικά πάγκοι κουζίνας κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον

Ιδιαίτερα μοντέρνα φιλικά προς το περιβάλλον Υλικά για πάγκους κουζίνας είναι σύνθετα υλικά από μπαμπού, ανακυκλωμένο γυαλί και χαρτί. Καθαρίζονται εύκολα και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά ανθεκτικά. Ωστόσο, το μπαμπού χρειάζεται τακτική συντήρηση και μπορεί να καταστραφεί από θερμότητα και αιχμηρά αντικείμενα. Το γυάλινο υλικό μπορεί να σπάσει εύκολα και το σύνθετο χαρτί είναι επιρρεπές σε γρατζουνιές και λεκέδες.

Πάγκοι κουζίνας από ξύλο

υλικά για πάγκους κουζίνας στρογγυλό νεροχύτη

Οι ξύλινες κορυφές κουζίνας φαίνονται εξαιρετικά φυσικές και ζεστές. Μπορείτε να κόψετε το φαγητό στο πιάτο χωρίς να καταστρέψετε τα μαχαίρια. Αυτό το υλικό μπορεί να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνεται ιδιαίτερα κομψό. Lider, αυτό το υλικό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην υγρασία, τη θερμότητα, τα οξέα, τις χημικές ουσίες και τους λεκέδες και πρέπει να φροντίζεται και να καθαρίζεται προσεκτικά. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει διαστολή ή συρρίκνωση του ξύλου.

Πάγκοι κουζίνας από μέταλλο

υλικά για πάγκους κουζίνας παστέλ χρώματα

Το μέταλλο Υλικά για πάγκους κουζίνας φαίνονται ιδιαίτερα μοντέρνα και κομψά. Το πιο συνηθισμένο υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Αυτά τα καλύμματα κουζίνας είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και δεν μπορούν να καταστραφούν από τη θερμότητα ή τη βρωμιά. Ορισμένα μέταλλα δεν είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές και δεν μπορούν να επισκευαστούν στη συνέχεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μεταλλικές κορυφές κουζίνας δεν είναι ιδιαίτερα φθηνές.

Τσιμεντένιοι πάγκοι κουζίνας

υλικά για πάγκους κουζίνας από σκυρόδεμα

Πάγος των ιδιαίτερα επίμονων Υλικά για πάγκους κουζίνας είναι το σκυρόδεμα. Δεν μπορεί να καταστραφεί από βρωμιά και θερμότητα. Από την άλλη πλευρά, αυτό το υλικό πρέπει να φροντίζεται τακτικά και προσεκτικά, ώστε να είναι επίσης ανθεκτικό στο νερό. Τα οξέα μπορούν επίσης να βλάψουν το σκυρόδεμα.

Πάγκοι κουζίνας από πλακάκια

υλικά πάγκοι κουζίνας από κεραμίδια πουλιά

Τα κεραμίδια είναι μια ιδιαίτερα φθηνή επιλογή για να σχεδιάσετε την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας σας. Τα κεραμικά πλακίδια διατίθενται σε πολλά σχήματα και χρώματα. Μπορείτε επίσης να καλύψετε μόνοι σας την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας με πλακάκια. Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, αλλά μπορεί να σπάσει. Απαιτεί επίσης τακτική συντήρηση.

Στερεά επιφάνεια εργασίας κουζίνας σε ανοιχτόχρωμο χρώμα

υλικά πάγκοι κουζίνας από συμπαγή επιφάνεια

Μοντέρνος πάγκος κουζίνας χαλαζία

υλικά πάγκοι κουζίνας από χαλαζία

Πάγκος κουζίνας από λευκό κεραμικό πλακάκι

υλικά για πάγκους κουζίνας από πλακάκια

Laminate top κουζίνας με πέτρινη εμφάνιση

υλικά πάγκοι κουζίνας μάρμαρο

Υπερσύγχρονος σχεδιασμός κουζίνας από μέταλλο

υλικά για πάγκους κουζίνας ρουστίκ σχέδιο

Πάγκος κουζίνας κατασκευασμένος από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον

υλικά για γυαλιστερή επιφάνεια πάγκων κουζίνας

Επιφάνεια εργασίας κουζίνας από μασίφ ξύλο

υλικά πάγκοι κουζίνας από ξύλο

Πλάκα από σκυρόδεμα στην κουζίνα

υλικά για πάγκους κουζίνας από κομψή επίπλωση