Κουζίνα

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας – χρήσιμες συμβουλές για εύκολο καθαρισμό

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας -καθαρισμός-άκρες-κεραμικές εστίες-μοντέρνα-κουζίνα

Τα υπολείμματα από το μαγείρεμα μπορούν να καούν στη σόμπα αν δεν αφαιρεθούν για μικρό χρονικό διάστημα. Μια κεραμική εστία όχι μόνο φαίνεται όμορφα λαμπερή, αλλά είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί σε σύγκριση με μια συμβατική ηλεκτρική εστία. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι οι εστίες δεν είναι πλέον ξεχωριστές, αλλά μια επίπεδη, λεία πλάκα υψώνεται πάνω από τα θερμαντικά στοιχεία. Μια κεραμική σόμπα μπορεί πλέον να βρεθεί σε πολλά νοικοκυριά, καθώς όχι μόνο διευκολύνει τις δουλειές του σπιτιού, αλλά είναι και πιο αποτελεσματική. Ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας, η πλάκα μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην θερμαίνεται εντελώς όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ρεύμα, αλλά και αν χρησιμοποιείτε τη δική σας Καθαρίστε την κεραμική εστία. Ποτέ μην επενδύετε σε ακριβά καθαριστικά και ειδικά προϊόντα περιποίησης. Θα σας βοηθήσουμε με μερικές συμβουλές για αυτό το δύσκολο έργο.

Καθαρίστε την κεραμική εστία – αφαιρέστε αμέσως τυχόν βρωμιά

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας -καθαρισμός-άκρες-ξύδι-καθαριστικό γυαλιού-ύφασμα γυαλίσματος

Για να εξοικονομήσετε πολύ έντονο τρίψιμο και γυάλισμα, είναι καλύτερο να αφαιρείτε πάντα όλη τη βρωμιά και τα υπολείμματα τροφίμων στο πάνω μέρος της σόμπας αμέσως. Με την πάροδο του χρόνου, καίγονται κυριολεκτικά και γίνεται πιο δύσκολο να τα βγάλουμε. Η κρυωμένη κεραμική εστία μπορεί να σκουπιστεί με λίγο συμβατικό υγρό πλυσίματος και ένα υγρό πανί χωρίς την ανάγκη ειδικών καθαριστικών για γυάλινα κεραμικά.

Χρησιμοποιήστε ξύστρα για να καθαρίσετε τις επίμονες επικαλύψεις στην κεραμική εστία

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας -καθαρισμός-άκρες-εργαλεία-βοηθήματα-ξύστρα

Κάθε τόσο συμβαίνει ότι οι λεκέδες που εμφανίζονται κατά το μαγείρεμα καίγονται επίμονα επάνω στην εστία. Φαίνεται γρήγορα ότι δεν μπορούν ποτέ να αφαιρεθούν. Με ένα ειδικό εργαλείο – την ξύστρα κεραμικής εστίας, όλοι οι λεκέδες μπορούν συνήθως να αφαιρεθούν με επιτυχία μέσω της αιχμηρής λεπίδας. Τα αποξηραμένα και καμένα πράγματα αφαιρούνται χωρίς γρατζουνιές ή τρίψιμο.

Καθαρισμός χαλιών χωρίς χημικά – συμβουλές και σπιτικές θεραπείες ως εναλλακτική λύση

Καθαρισμός ρούχων – Υπέροχα κόλπα για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων

Αφαιρέστε τους λεκέδες – καθαρίστε εύκολα τα ρούχα, τα έπιπλα και τα παρόμοια

Καθαρίστε την κεραμική εστία με γλωττίδα πλυντηρίου πιάτων

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας -καθαρισμός-συμβουλές-σπιτικό φάρμακο-μπέικιν πάουντερ-φροντίδα

Μπορείτε να ετοιμάσετε μια πάστα για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας μόνοι σας διαλύοντας μια γλωττίδα πλυντηρίου πιάτων σε λίγο ζεστό νερό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται πλήρης καθαρισμός ολόκληρης της εστίας, αλλά μάλλον σε μερικά σημεία, το ένα τέταρτο του δισκίου έκπλυσης θα ήταν αρκετό. Τρίψτε απαλά με ένα βρεγμένο σφουγγάρι καθαρισμού, αφήστε να δράσει για μικρό χρονικό διάστημα και αφαιρέστε με μια υγρή πετσέτα.

Καθαρίστε την κεραμική εστία με σπιτικές θεραπείες – μαγειρική σόδα

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας -καθαρισμός-συμβουλές-σόδα-μπέικιν πάουντερ-σπιτικές θεραπείες

Φθηνά σπιτικά φάρμακα, όπως μαγειρική σόδα ή μαγειρική σόδα, μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να αντικαταστήσουν τα ακριβά απορρυπαντικά. Επιπλέον, δεν εισπνέονται επιβλαβείς χημικές ουσίες και δεν εκλύονται ρύποι στο περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε την κεραμική εστία είναι μαγειρική σόδα, νερό και ένα σφουγγάρι. Ανακατέψτε μια πάστα αναμειγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Γράψτε στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα ή, κατά προτίμηση, όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας με ένα υγρό πανί και, εάν θέλετε, γυαλίστε για λίγο με ένα στεγνό πανί.

Χρησιμοποιήστε οικιακές θεραπείες για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας – μπέικιν πάουντερ, χυμό λεμονιού ή ξύδι

κεραμική-εστία-καθαρισμός-καθαρισμός-συμβουλές-καθαρισμός-σπιτι-θεραπεια

Μπορείτε να εκτελέσετε την ίδια διαδικασία με μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε το μπέικιν πάουντερ και το νερό για να σχηματίσετε μια κρεμώδη πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε στην κεραμική εστία. Αφήστε για λίγο και σκουπίστε ξανά. Ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι μπορούν να χρησιμοποιηθούν καλά για τον καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας, καθώς το οξύ που περιέχουν αναστέλλει τα μικρόβια και διαλύει τα λίπη.

Καθαρίστε την κεραμική εστία με σπρέι φούρνου ή καθαριστικό γυαλιού

κεραμική-εστία-καθαρισμός-συμβουλές-καθαρισμός-spu% cc% 88-καθαριστικό-απορρυπαντικό

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε χοντρό ρύπο, οι λεκέδες από τη γυάλινη κεραμική εστία μπορούν να αφαιρεθούν με μια πολύ απλή μέθοδο καθαρισμού. Απλώς ψεκάστε με σπρέι φούρνου ή καθαριστικό γυαλιού. Δηλαδή, παρά τις ιδιαίτερες ιδιότητές του, είναι γυάλινη πλάκα.

Συμβουλές καθαρισμού για την κεραμική εστία

καθαρισμός-κεραμική-εστία-καθαρισμός-άκρες-καθαρισμός-ένα-σφουγγάρι

Αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον λάμψη στην κεραμική εστία σας, θα πρέπει απλώς να την περιποιήσετε με βαζελίνη. Θα διασφαλίσει ότι η εστία θα εμφανιστεί ξανά όμορφα και θα σχηματίσει μια προστατευτική μεμβράνη. Απλά τρίψτε μια μικρή ποσότητα στην κεραμική εστία, αφήστε την να δράσει και στη συνέχεια γυαλίστε την με ένα στεγνό πανί.

Καθαρισμός της κεραμικής εστίας – συμπέρασμα

κεραμικές-εστίες-καθαρισμός-καθαρισμός-συμβουλές-ku% cc% 88che-εστία-καθαρισμός

Ο στόχος του καθαρισμού της κεραμικής εστίας είναι η απομάκρυνση των καμένων υπολειμμάτων φαγητού και κρούστας. Αυτά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη, λίπος και τα υποπροϊόντα τους. Όταν η μαγειρική σόδα και το νερό ενώνονται σε μια βρώμικη σόμπα, δημιουργείται ένα σόδα-αλκαλικό διάλυμα. Αυτό διασπά τις πρωτεΐνες και επίσης διαλύονται τα λίπη και οι καμένοι λεκέδες στην κεραμική εστία. Απαιτείται μόνο ορισμένος χρόνος έκθεσης. Λόγω αυτής της χημικής αντίδρασης και της καλής περιβαλλοντικής συμβατότητας, οι οικιακές θεραπείες όπως η μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το ξύδι για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας έχουν επίσης καθιερωθεί μεταξύ των επαγγελματιών.