Κουζίνα

Ξεχωρίστε την ανοιχτή κουζίνα από το σαλόνι: χωρίσματα με βιομηχανική εμφάνιση

Ξεχωριστή ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι-ψηλό διαμέρισμα-γυαλί-μαύρο ατσάλι-εργοστασιακή εμφάνιση

Οι ανοιχτές κάτοψεις και οι ευρύχωρες ιδέες των δωματίων είναι όλη η οργή αυτές τις μέρες. Η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι ρέουν μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα ενιαίο δωμάτιο. Έχει όμως και μειονεκτήματα όπως οι μυρωδιές των τροφίμων, που οδηγούν πολλούς κατασκευαστές να επιλέξουν για να χωρίσετε την ανοιχτή κουζίνα από το σαλόνι. Η λύση: ένα διαχωριστικό δωματίου που εξασφαλίζει σαφή διαχωρισμό των επιμέρους λειτουργικών περιοχών και δημιουργεί οπτική διαύγεια. Αλλά αν δεν θέλετε να κάνετε χωρίς την αίσθηση της ζωής και του φωτός, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαμέρισμα από γυαλί.

Ξεχωρίστε την ανοιχτή κουζίνα με ένα γυάλινο διαμέρισμα

Ξεχωριστή ανοιχτή κουζίνα-μαύρο ατσάλι-γυαλί-αφαιρέστε τις μυρωδιές

Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες είναι δημοφιλείς διαχωριστές δωματίων όταν θέλετε να διαχωρίσετε την ανοιχτή κουζίνα από το σαλόνι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε τα πράγματα, αλλά να διώξετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές πίσω από κλειστές πόρτες. Σήμερα όμως σας προσφέρουμε μερικές ιδέες που ταιριάζουν απόλυτα με το βιομηχανικό στυλ: Διαχωριστικοί τοίχοι από μαύρο ατσάλι και γυαλί factory la εργοστασιακά παράθυρα.

Μετατρέψτε την ανοιχτή κουζίνα στο δικό σας δωμάτιο

Ξεχωριστή ανοιχτή κουζίνα-σαλόνι-διαμέρισμα-μαύρο ατσάλι-γυαλί-διαφανές-κονσέρβα

Ο μαύρος χάλυβας και το γυαλί με επίστρωση σκόνης συνδυάζονται για να σχηματίσουν αέρινα διαχωριστικά δωματίων και επιτρέπουν την τέλεια συμβίωση της ευάερης ατμόσφαιρας και του ήσυχου σαλόνι. Είναι εμπνευσμένα από παλιά βιομηχανικά παράθυρα και μας θυμίζουν ευρύχωρα πατάρια. Ένας φιλιγκράν διαχωριστικός τοίχος από στενές μεταλλικές ράβδους και γυαλί σχηματίζει δωμάτια στα δωμάτια χωρίς να περιορίζει την αέρινη αίσθηση της ζωής.

Διαχωριστικός τοίχος εμπνευσμένος από παλιά βιομηχανικά παράθυρα

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-γυαλί-μαύρο-ατσάλι-μπουφέ-τηλεόραση-τραπεζαρία-τραπέζι

Αυτοί οι διαχωριστικοί τοίχοι από μαύρο ατσάλι και γυαλί βρίσκονται σε καλά χέρια σε ευρύχωρα διαμερίσματα σοφίτας καθώς και σε μικρά διαμερίσματα. Σε μικρά διαμερίσματα, όπου μετρά κάθε τετραγωνικό μέτρο, τα ογκώδη διαχωριστικά δωματίων είναι αντιπαραγωγικά.

Ο μισός τοίχος θέτει σαφώς όρια

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-σαλόνι-βιομηχανικό στυλ

Με έναν αυτόνομο γυάλινο τοίχο, το σαλόνι μπορεί να ζωνοποιηθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά. Θέτει σαφή όρια χωρίς ερμητική σφράγιση της κουζίνας από τα υπόλοιπα. Ακόμα κι αν ο μισός τοίχος εκτείνεται από το πάτωμα στην οροφή, έχει περισσότερη λειτουργία οθόνης.

χωρίσματα από το δάπεδο μέχρι την οροφή 

Ανοιχτή διαχωριστική κουζίνα-τραπεζαρία-πόρτα-γυάλινο μαύρο ατσάλι-παρκέ

Οι γυάλινοι τοίχοι είναι μια καλή επιλογή αν οι σεφ εξακολουθούν να θέλουν να συμμετέχουν στη διασκέδαση και στα υπόλοιπα γεγονότα στο σαλόνι. Εάν η πόρτα είναι κλειστή, ο θόρυβος και οι μυρωδιές από την κουζίνα δεν μπορούν να διεισδύσουν στο σαλόνι.

Το διαμέρισμα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί εκ νέου

open-kitchen-partition-black-steel-glass-minged-door-generous-space-concept

Εάν υπάρχει πολύς ατμός και καπνός στην κουζίνα, οι κάτοικοι μπορούν απλά να κλείσουν την πόρτα. Ωστόσο, ο μάγειρας εξακολουθεί να έχει οπτική επαφή με την οικογένεια ή τους καλεσμένους. Αυτή η παραλλαγή μπορεί επίσης να εξοπλιστεί εκ των υστέρων. Τα στοιχεία κατασκευάζονται για μέτρηση και στη συνέχεια αγκυρώνονται με ασφάλεια στο πάτωμα και στην οροφή.

Με τοίχους από χάλυβα-γυαλί, δημιουργούνται νέες συνθήκες φωτισμού στο σαλόνι

ανοιχτή κουζίνα-διαχωρισμός-ατομικός-λειτουργικός-χώρος-βιομηχανικός σχεδιασμός

Οι σαφείς φιλιγκράν κατασκευές κάνουν το συνδυασμό χάλυβα-γυαλιού τόσο ξεχωριστό και όχι τα ίδια τα υλικά. Σε συνδυασμό με γυαλί, ο χάλυβας φαίνεται και πάλι ελαφρύς.

Διατίθενται διαφορετικοί τύποι θυρών

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-βιομηχανικό-κομψό-γυαλί-μαύρο-ατσάλι

Οι πόρτες διακρίνονται από τον τρόπο που ανοίγουν και κλείνουν. Εκτός από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες πόρτες μονής δράσης, υπάρχουν επίσης περιστρεφόμενες πόρτες, συρόμενες πόρτες και πτυσσόμενες πόρτες. Σκεφτείτε ποιος μηχανισμός ανοίγματος είναι ο καταλληλότερος, επειδή υπάρχει μια κατάλληλη πόρτα για κάθε απαίτηση.

Πλευρική περιστρεφόμενη πόρτα

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-πόρτα-πλευρά-άξονας-γυαλί-μαύρο-ατσάλι

Η περιστρεφόμενη πόρτα είναι ένας τύπος πόρτας που σπάνια βρίσκεται σε κτίρια κατοικιών. Εξαιρετικά φαρδιές πόρτες με πλευρικό άξονα περιστροφής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε σχεδιαστικά σπίτια και τραβούν την προσοχή όλων.

Οι διπλές πόρτες είναι μάλλον ακατάλληλες για μικρά διαμερίσματα

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-σαλόνι-γκρι-μαύρο-γυαλί-ατσάλι

Την επιθυμία για διαφάνεια και άνοιγμα ικανοποιούν επίσης οι εσωτερικές πόρτες με δύο φύλλα. Όταν και οι δύο πτέρυγες είναι ανοιχτές, οι χώροι συγχώνευσης μεταξύ τους. Αν ψάχνετε για κατάλληλες πόρτες για το μικρό σας διαμέρισμα, ιδανικά θα πρέπει να το κάνετε χωρίς μεντεσέδες – προτιμήστε συρόμενες ή πτυσσόμενες πόρτες.

Πτυσσόμενες πόρτες από γυαλί και ατσάλι

ανοιχτή-κουζίνα-χωρίσματα-πτυσσόμενες-πόρτες-γαλλικά-μαύρα-ατσάλι-γυαλί

Οι πτυσσόμενες πόρτες επιτρέπουν ένα ευρύ άνοιγμα με τα πτυσσόμενα στοιχεία τους και επομένως είναι ιδανικές για μικρά διαμερίσματα. Οι τοίχοι από εκτεθειμένη τοιχοποιία αποπνέουν την τραχιά γοητεία των παλιών αιθουσών του εργοστασίου και συνδυάζονται τέλεια με τους μαύρους διαχωριστικούς τοίχους από ατσάλι και γυαλί.

Συρόμενες γυάλινες πόρτες

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσμα-γυαλί-συρόμενη-πόρτα-χαλύβδινο πλαίσιο

Οι συρόμενες πόρτες είναι φυσικά ο πιο κομψός τρόπος διαχωρισμού μιας ανοιχτής κουζίνας από το σαλόνι. Είναι λεπτές, πρακτικές και μπορούν να εγκατασταθούν με λίγη προσπάθεια. Όσοι προτιμούν μια ξεχωριστή τραπεζαρία ή ένα ήσυχο μέρος μπορούν απλά να τραβήξουν μια συρόμενη πόρτα.

Συρόμενες γυάλινες πόρτες με μοτίβο

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-γυαλί-συρόμενη-πόρτα-ατσάλι-μοτίβο-οθόνη ιδιωτικότητας

Οι συρόμενες πόρτες από διαφανές γυαλί επιτρέπουν στο φως να ρέει απεριόριστα σε όλα τα δωμάτια. Το υψηλό επίπεδο μετάδοσης φωτός δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και δίνει στο δωμάτιο περισσότερο μέγεθος και διαφάνεια. Όσοι προτιμούν όμορφα σχέδια και παιχνιδιάρικα στολίδια μπορούν να χρησιμοποιήσουν διακοσμητικά γυάλινα φύλλα. Αυτά τα αδιαφανή φύλλα με γυαλιστερή εμφάνιση προσφέρουν βέλτιστη ιδιωτικότητα με ελάχιστη απώλεια φωτός.

Γυαλί με διαφορετικές ιδιότητες επιφάνειας

ανοιχτή-κουζίνα-διαχωρισμός-γυάλινα-μπλοκ-δομή-γεωμετρική

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αόρατο περιβάλλον χωρίς να χάσετε φως, μπορείτε επίσης να επιλέξετε γυάλινα στοιχεία με δομημένη επιφάνεια.

Μαύρες δομικές σκάλες από χάλυβα

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-εκτός νησιού-χάλυβας-πάγκος

Ο χάλυβας, ο σίδηρος και το αλουμίνιο δίνουν στο σπίτι σας την τέλεια βιομηχανική εμφάνιση. Οι μαύρες μεταλλικές σκάλες συνδυάζονται καλά με μια στιβαρή κατασκευή σκάλας και τον στιβαρό πάγκο από ανοξείδωτο ατσάλι. Σε συνδυασμό με ξύλο, το μέταλλο φαίνεται πιο σπιτικό.

Διαφορετικά καλύμματα δαπέδου

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-σαλόνι-γαλλικό στυλ-ρετρό-μοντέρνο

Εάν θέλετε να διαχωρίσετε οπτικά την ανοιχτή κουζίνα από το σαλόνι, μπορείτε επίσης να εργαστείτε με διαφορετικά καλύμματα δαπέδου: πλακάκια για την κουζίνα, παρκέ για το σαλόνι. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του βιομηχανικού στυλ, τα τσιμεντένια δάπεδα έχουν κρυώσει επίσης.

Σχεδιασμός εσοχής ύπνου

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσματα-ένα δωμάτιο-διαμέρισμα-υπνοδωμάτιο-κρεβάτι-χωρίσματα-ατσάλι-γυαλί

Στα διαμερίσματα ενός δωματίου, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση: Πώς μπορεί το κρεβάτι να ενσωματωθεί στο σαλόνι; Μια ξεχωριστή κόγχη ύπνου μπορεί να δημιουργηθεί πίσω από τέτοια διαχωριστικά δωματίων σε στυλ εργοστασιακού παραθύρου. Για περισσότερη ειρήνη και ιδιωτικότητα πρέπει να σκεφτείτε να κρεμάσετε κουρτίνες που μπορείτε να τραβήξετε αν χρειαστεί.

Ατσάλινα παράθυρα σε τοίχους μισού ύψους

open-kitchen-partition-vintage-industrial-style-window-factory-look

Τα χαλύβδινα παράθυρα μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους μισού ύψους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή κουζίνα σε σχήμα L. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βιομηχανικό στυλ στην κουζίνα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί η παλέτα χρωμάτων αυτού του στυλ μπορεί να φαίνεται λίγο ζοφερή.

Διαχωρίστε οπτικά την ανοιχτή κουζίνα

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-σαλόνι-δέρμα-καρέκλα-μακρύ-μαύρο-ατσάλι-γυαλί-διαμέρισμα

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε πληροφορίες και απόψεις και ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό καταφύγιο σε αυτό το διαμέρισμα. Η επιλογή των υλικών διαχωρίζει επίσης οπτικά την κουζίνα από το σαλόνι: σε ένα δωμάτιο χρησιμοποιείται ξύλο, στο άλλο, χρησιμοποιείται συγκεκριμένη εμφάνιση και δέρμα.

Φυτά πίσω από γυαλί

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσματα-δωμάτια-διαχωριστικά-εσωτερικά-φυτά-βιομηχανικά

Όταν πρόκειται για χαλαρό διαχωρισμό μεμονωμένων περιοχών μεταξύ τους, τα φυτά είναι μια καλή επιλογή. Οι πράσινοι συγκάτοικοι δίνουν έντονες πινελιές και μπορούν να κρύψουν μια επιφάνεια εργασίας που δεν έχει ακόμη τακτοποιηθεί. Φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν τα ψηλά φυτά σε γλάστρες έχουν κλείσει σε γυάλινο κουτί.

Κονσόλα ως μπαρ για πρωινό στο σαλόνι

ανοιχτός-κουζίνα-χωρίσμα-σαλόνι-μισό ύψος-μαύρο-γυαλί-ντουλάπι-συνδυασμός

Ένα παράθυρο αντί για έναν τοίχο στο εσωτερικό μεταξύ της κουζίνας και της τραπεζαρίας χωρίζει και συνδέεται ταυτόχρονα. Η θέα δεν μπορεί πλέον να περιφέρεται ελεύθερα σε όλες τις επιφάνειες. Ένα ντουλάπι οθόνης σε παρόμοιο στυλ προσφέρει επίσης χώρο αποθήκευσης.

Βιτρίνα σε συνδυασμό με μισό τοίχο

ανοιχτή κουζίνα-διαμέρισμα-στυλ σοφίτας-γυαλί-μαύρο-ξύλο

Διαχωριστικό μπαρ κατασκευασμένο από ξύλο και γυαλί

ανοιχτό-κουζίνα-χωρίσματα-χωρίσματα-ξύλο-γυαλί-σκούρο-ξύλινο πάτωμα

Τα παράθυρα με πλέγμα έχουν επίσης κάποια γοητεία και συχνά αναφέρονται ως ιστορικά παράθυρα. Τέτοια παράθυρα με ράβδους μπορούν να λειτουργήσουν ως διαχωριστικά δωματίων και να μεταφέρουν μια κλασική εμφάνιση. Τα παράθυρα πλέγματος είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο, πλαστικό και αλουμίνιο.

Διαχωριστικός τοίχος από παλιά παράθυρα πλέγματος

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσμα-τραπεζαρία-παλιό-ξύλινο-παράθυρο-χωρίσμα-τοίχος

Όσοι αγαπούν να κάνουν DIY έργα ή να δίνουν νέα ζωή σε παλιά πράγματα, σίγουρα θα έβρισκαν ενδιαφέρουσα αυτή την ιδέα. Ένας διαχωριστικός τοίχος συναρμολογήθηκε από εννέα παλιά παράθυρα πλέγματος, το οποίο παρέχει φως και δομή ταυτόχρονα.

Πόρτες μπαρ στην εξοχή κουζίνα

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσματα-χωριάτικο-λευκό-ξύλο-γυαλί-συρόμενες-πόρτες

Οι συρόμενες πόρτες με μπάρες και γυάλινα πάνελ ταιριάζουν απόλυτα με έπιπλα εξοχικού στιλ. Οι μπάρες μπορούν να βαφτούν με ξύλινη διακόσμηση ή λευκές και να δώσουν στην πόρτα μια κομψή και μοναδική εμφάνιση.

Κατασκευασμένο κατά μέτρο διαχωριστικό ράβδου

ανοιχτή-κουζίνα-χωρίσμα-χωρίσμα-τοίχος-ξύλο-γυαλί-σαλόνι-εξοχική κατοικία-μοντέρνο

Μπορείτε να μάθετε από έναν κατασκευαστή πόρτας εάν μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας τις ράβδους τοίχου. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τα σωστά πλαίσια, πάνελ πόρτας και ράβδους της επιλογής σας.

κάθετες ή οριζόντιες σκάλες?

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσμα-γυαλί-συρόμενη-πόρτα-εξοχή-σπίτι-λευκό-ξύλο

Το πόσες μπάρες θα πρέπει να έχει η συρόμενη πόρτα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Οι οριζόντιες ράβδοι τονίζουν το πλάτος, ενώ οι κάθετες διαιρέσεις κάνουν τις πόρτες να φαίνονται ψηλότερες και στενότερες.

Εξοχική κουζίνα και σαλόνι με βιομηχανική διάθεση 

ανοιχτή κουζίνα-χωρίσμα-σαλόνι-χωρίσμα-γυαλί-ξύλο-λευκό-εξοχικό-μοντέρνο

Αυτό το παράδειγμα δείχνει ότι τέτοιοι τοίχοι χωρίσματος με μπάρες ταιριάζουν απόλυτα με το υπέροχο στυλ εξοχικού σπιτιού. Ο σχεδιαστής χώρισε την κουζίνα από το σαλόνι και ανέφερε επίσης την εμφάνισή τους στο μπροστινό μέρος των μονάδων τοίχου της κουζίνας. Ο λεπτός συνδυασμός στυλ στην κουζίνα μεταλλάσσεται σε έντονες πιτσιλιές χρώματος σε αποχρώσεις του μπλε στο σαλόνι. Το φωτιστικό δαπέδου τρίποδου σε βιομηχανικό σχεδιασμό βρίσκει την ιδανική του θέση δίπλα στον καναπέ.

λεπτός συνδυασμός στυλ και όμορφη παλέτα χρωμάτων

ανοιχτή-κουζίνα-χωρίσματα-σαλόνι-ξύλο-γυαλί-χωρίσματα-λευκό