Κουζίνα

Η ανοιχτή κουζίνα στο σαλόνι για ευρύχωρο εσωτερικό σχεδιασμό

ανοιχτή κουζίνα στο σαλόνι

Το μεγάλο πρόβλημα σε ένα μικρό διαμέρισμα είναι η εξοικονόμηση χώρου. Σύμφωνα με το πρότυπο “Χρουστσόφ” για μικρούς χώρους διαβίωσης, ο χώρος της κουζίνας είναι πραγματικά τόσο μικρός που σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές πώς να συνδυάσετε τον υπάρχοντα χώρο πιο αποτελεσματικά, ώστε να μπορείτε να “αναπνέετε” ελεύθερα και να μην ενοχλείστε από τοίχοι αισθάνονται. Η ιδέα για την ανοιχτή κουζίνα στο σαλόνι δεν είναι νέα και έχει θαυμαστές εδώ και πολύ καιρό. Σας ενδιαφέρει αυτή η επιλογή; Με ανοιχτό σχεδιασμό κουζίνας, μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο δύο ή και τρεις φορές και ανεβάζετε το ταβάνι στην κουζίνα.

ενσωματωμένη ανοιχτή κουζίνα στο σαλόνι

ενσωματωμένη ανοιχτή κουζίνα στο σαλόνι

Δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνετε αυτούς τους κοινωνικούς χώρους στο διαμέρισμα, γι ‘αυτό οι ανοιχτές κουζίνες συνδυάζονται τώρα με σαλόνια και άλλους χώρους σαλονιού που συγκεντρώνουν ενεργά τους ανθρώπους. Παρακολουθήστε τηλεόραση ενώ πλένετε πιάτα ή ετοιμάζετε δείπνο ενώ κουβεντιάζετε με τα παιδιά σας να κάνουν τις εργασίες τους στην κουζίνα-σαλόνι.

συνδυασμένη ανοιχτή κουζίνα και σαλόνι

κουζίνα-και-σαλόνι-ενωμένοι

Εδώ είναι μερικές ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές σχεδιασμού για την ανοιχτή κουζίνα. Τοποθετήστε το ίδιο δάπεδο στην ανοιχτή κουζίνα και στο σαλόνι, αν είναι δυνατόν. Συντονίστε προσεκτικά τα χρώματα έτσι ώστε τα δύο δωμάτια να συγχωνευτούν. Ο σχεδιασμός της ανοιχτής κουζίνας θα πρέπει να διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδιασμό του καθιστικού, καθώς οι δύο μοιάζουν τώρα με ένα πλήρες δωμάτιο. Επιλέξτε ένα χρώμα ή θέμα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του σαλονιού. Επιλέξτε σκαμπό μπαρ ή σκαμπό που χρησιμεύει ως μια μετάβαση στο εσωτερικό μεταξύ των δύο περιοχών.

Σαλόνι με λευκά ντουλάπια κουζίνας

σαλόνι-ανοιχτή κουζίνα

Και κάτι άλλο! Σχεδιάστε το σαλόνι έτσι ώστε οι χώροι καθιστικού να έχουν μια οπτική θέα στην ανοιχτή κουζίνα για να ενώσουν όλους τους ανθρώπους στο δωμάτιο. Τοποθετήστε την τηλεόραση σε αυτόν τον τοίχο έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε και από τα δύο δωμάτια.

    Συνδυασμός κουζίνας και καθιστικού – φωτεινό σχέδιο

συνδυασμός κουζίνας-σαλονιού

Εξοχική κουζίνα με σχέδιο καθιστικού

σχεδιασμός σαλονιού κουζίνας

άνετο σαλόνι με ανοιχτή κουζίνα

άνετο σαλόνι-ανοιχτή κουζίνα

Σαλόνι σε συνδυασμό με ανοιχτή κουζίνα

σαλόνι-συνδυασμός-με-ανοιχτή-κουζίνα

100 ακόμη ιδέες