Διακόσμηση & γιορτές

Κέικ για βάπτιση – 20 ιδέες διακόσμησης για κέικ μοτίφ, σύμβολα & τη σημασία τους

κέικ για βάπτιση κοριτσάκι κορδέλα κουμπιά ημερομηνία

Σχεδιάζετε ήδη τη βάπτιση για τους απογόνους σας και έχετε επίσης ορίσει την επιθυμητή ημερομηνία, πότε πρέπει να γίνει η βάπτιση; Οι νονοί είναι ήδη γνωστοί, αλλά δεν ξέρετε ακόμα πώς θα είναι η τούρτα βάπτισης για το παιδί σας. Perhapsσως έχετε προσκληθεί σε έναν νονό και ψάχνετε μια εκλεπτυσμένη τούρτα για αυτή την ειδική περίσταση για το νονό σας. Παρακάτω είναι μερικές προτάσεις για Κέικ για βάπτιση για παιδιά με διαφορετικά μοτίβα που είναι κατάλληλα τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια. Η έννοια των επιλεγμένων συμβόλων εξηγείται επίσης σε αυτό το άρθρο.

Κέικ για βάπτιση – μια γιορτινή τούρτα για μια ειδική περίσταση

motiv-cake-name-date-girl

Ένα βάπτισμα γιορτάζει τη ζωή ενός νέου πολίτη και την αποδοχή του στην εκκλησία. Το βάπτισμα είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή στη ζωή ενός παιδιού και των γονιών του. Δεν υπάρχουν οδηγίες για την ώρα του βαπτίσματος. Οι περισσότεροι γονείς βαφτίζουν τα παιδιά τους μεταξύ τριών και έξι μηνών, αλλά το βάπτισμα μπορεί επίσης να γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Κάθε φορά που πραγματοποιείται αυτή η ξεχωριστή γιορτή, μια όμορφη και νόστιμη τούρτα δεν πρέπει να λείπει.

Διακόσμηση κέικ για βάπτιση – έμπνευση και προτάσεις για κορίτσια και αγόρια

κέικ-γράμματα-παπούτσια-μωρό

Ανάλογα με το φύλο του παιδιού, προτιμούνται συνήθως τα χρώματα ροζ και μπλε. Τα ουδέτερα χρώματα καθώς και τα παστέλ χρώματα είναι φυσικά επίσης δυνατά και κάνουν μια τούρτα κατάλληλη για βάπτιση και για τα δύο φύλα. Το όνομα του ατόμου που πρόκειται να βαφτιστεί και η ημερομηνία βάπτισης αναγράφονται συνήθως στην κλασική τούρτα βάπτισης. Ανάλογα με το σχέδιο του κέικ, το όνομα του παιδιού μπορεί να αναγραφεί στην τούρτα με ζάχαρη ή μπορεί να κοπεί από φοντάν. Κάθε γράμμα του ονόματος μπορεί, για παράδειγμα, να εμφανίζεται ξεχωριστά σε μίνι τάρτες και, ανάλογα με το μέγεθος της τούρτας, είτε να τοποθετείται στην τούρτα για τη βάπτιση είτε μπροστά της.

μωρό-παπούτσια-αποτυπώματα-αγόρι-βάπτιση

Το όνομα της κόρης ή του γιου σας μπορεί επίσης να πλαισιωθεί. Ωραίες ετικέτες ονόματος με υπέροχες, φιλιγκράν διακοσμήσεις που ακουμπούν στο κέικ φαίνονται υπέροχα. Το αν επιλέγετε μια κλασική στρογγυλή τούρτα για βάπτιση ή προτιμάτε μια τετράγωνη, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Το σχήμα πρέπει να είναι σε αρμονία με το επιλεγμένο σχέδιο και φυσικά προσαρμοσμένο στον αριθμό των καλεσμένων. Από το κέικ ενός επιπέδου, δύο ή πολλών επιπέδων μέχρι μια τούρτα σε ασυνήθιστο σχήμα, φαίνονται όμορφα και συμβάλλουν σημαντικά σε μια επιτυχημένη βάπτιση.

καροτσάκι-φοντάν-κέικ-κορίτσι-βάπτιση

Ένα κέικ σε ασυνήθιστο σχήμα είναι σίγουρο ότι θα συναρπάσει τα αγαπημένα σας πρόσωπα από τον οικογενειακό σας κύκλο και τους καλύτερους φίλους σας σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την αξέχαστη και μοναδική στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή με μια τούρτα με τη μορφή ενός χαριτωμένου μωρού, όπως στην παραπάνω εικόνα ή ένα βιβλίο. Ιδιαίτερη αξία δίνεται στα μοτίβα κέικ για τη βάπτιση ενός παιδιού με διάφορα χριστιανικά σύμβολα. Οι θρησκείες διαμορφώνονται από διαφορετικά σύμβολα, τα οποία συχνά λένε περισσότερες από πολλές λέξεις.

Βαπτιστικά μοτίβα και ο συμβολισμός τους

άγγελος-κορδέλα-μοτίβο-κέικ-αγόρι

Για το όμορφο κέικ μοτίφ για βάπτιση, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τον σύμβολο τον φύλακα άγγελο. Αυτό το θρησκευτικό σύμβολο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει την τούρτα για βάπτιση καθώς και για να διακοσμήσει το κερί βάπτισης, τα προσκλητήρια και το βιβλιαράκι τραγουδιών. Η χαριτωμένη φιγούρα αγγέλου με μια σγουρή, χρυσή χαίτη στην τούρτα λέει στο παιδί κατά τη βάπτιση ότι ένας φύλακας άγγελος θα το συνοδεύσει και θα το προστατεύσει. Οι άγγελοι φέρνουν καλά νέα και δείχνουν αφάνταστες δυνατότητες.

cross-angel-wings-cake-βαπτιση

Το μοτίβο αγγέλου εκφράζει ότι το παιδί θα πηγαίνει πάντα στο σωστό δρόμο και θα σώζεται από το κακό. Ένα όμορφο, γιορτινό κέικ είναι αυτό το κομψό κέικ δύο επιπέδων με λευκά φτερά αγγέλου και χρυσό σταυρό και διακοσμητικά. Τα φτερά αγγέλου ήταν φτιαγμένα από φοντάν και βοηθούν να διασφαλιστεί ότι το κέικ έχει την επιθυμητή συμβολική αξία για το βάπτισμα. Αν σας αρέσει να εργάζεστε με φοντάν, μπορείτε να διακοσμήσετε μόνοι σας ένα σπιτικό κέικ. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τα φτερά αγγέλου στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο.

κορίτσι-βάπτιση-σταυρολούλουδα

Το σύμβολο του σταυρού μπορεί συχνά να βρεθεί σε κλασικά κέικ για βάπτιση. Ο σταυρός είναι το απόλυτο χριστιανικό σύμβολο. Το άτομο που θα βαφτιστεί υποδέχτηκε στη χριστιανική κοινότητα με το σημείο του σταυρού. Ως σύμβολο της ζωής στα βαπτίσεις, ο σταυρός χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση των κεριών βάπτισης και της ρόμπας της βάπτισης. Έχετε άπειρο αριθμό επιλογών για να απεικονίσετε έναν σταυρό στην τούρτα για βάπτιση. Αυτός ο σταυρός, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε λεπτά ροζ λουλούδια, είναι μια απλή και αγαπησιάρικη διακόσμηση. Αυτό το κέικ μοτίφ είναι αναμφίβολα μια κατάλληλη ιδέα για την τούρτα για ιερό βάπτισμα για κορίτσια.

όνομα-περιστέρι-σταυρός-φοντάν

Μπορείτε να δείτε μια πολύ απλή παραλλαγή της τούρτας βάπτισης με το σύμβολο του σταυρού για αγόρια στην παραπάνω εικόνα. Ο σταυρός εδώ έγινε από φοντάν σε ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο σχήμα. Ένα όμορφο φιόγκο σε μπλε μωρό κοσμεί την τούρτα για βάπτιση και μικρά κέικ που παρουσιάζουν το όνομα του αγοριού δίνουν στο κέικ μοτίβο την τελευταία πινελιά. Ένα λευκό περιστέρι κοσμεί μία από τις τάρτες και φέρει μαζί της ένα όμορφο συμβολικό νόημα. Το λευκό περιστέρι είναι ένα άλλο σημαντικό μοτίβο βάπτισης και συμβολίζει την ειρήνη.

αλυσίδα-σταυρό-βάπτιση-τούρτα

Το μοτίβο του περιστεριού εμφανίζεται συχνά σε κέικ για βάπτιση σε συνδυασμό με το σταυρό ή το κομπολόι. Το παλαιότερο μοτίβο βάπτισης είναι το περιστέρι που πέφτει, το οποίο συμβολίζει το άγιο πνεύμα. Το περιστέρι της ειρήνης συχνά διακοσμεί κέικ και κεριά βάπτισης με ένα κλαδί στο ράμφος του. Άλλα σύμβολα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διακόσμηση της τούρτας για βάπτιση είναι το ψάρι και το κύπελλο. Το ψάρι είναι ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά σύμβολα και θεωρήθηκε το μυστικό σύμβολο ταυτοποίησης των χριστιανών. Το δισκοπότηρο μπορεί να εκφράσει την εικόνα του δισκοπότηρου που ο Θεός δίνει στο παιδί σας την πληρότητα της ζωής και είναι πάντα εκεί για εκείνον.

Βάπτιση-τούρτα-αρνί-γράμματα-αγόρι

Ένα άλλο χαριτωμένο μοτίβο με έντονο νόημα είναι το πρόβατο. Μια μικρή μορφή προβάτου στην τούρτα εκφράζει ότι η κόρη ή ο γιος σας έχει ενσωματωθεί στο ποίμνιο του Θεού και φυλάσσεται πάντα εκεί, όπως τα πρόβατα από τον βοσκό του. Ένα πρόβατο που κοιμάται με ένα μπλε ή ροζ φιόγκο στο λαιμό του είναι ένα χαριτωμένο και αγαπημένο στολίδι για την τούρτα βάπτισης του παιδιού σας. Ένα άλλο σύμβολο που μπορείτε να εφαρμόσετε στη διακόσμηση της τούρτας για βάπτιση είναι το δέντρο ή η ρίζα.

κομπολόι-σταυρό-κέικ-βάπτιση-μαργαριτάρια

Ως μοτίβο βάπτισης, το δέντρο και η ρίζα αντιπροσωπεύουν την προστασία, την ασφάλεια και την ασφάλεια. Όλα αυτά πρέπει να τα έχει το παιδί στη ζωή του. Αυτά τα μοτίβα βάπτισης εκφράζουν ότι κάποιος επιθυμεί το άτομο που θα βαπτιστεί να έχει μια μόνιμη θέση στη ζωή υπό την προστασία του Θεού. Αν θέλετε να πείτε στο αγαπημένο σας παιδί ότι το αγαπάτε με όλη σας την καρδιά, μια τούρτα με όμορφα τριαντάφυλλα, λουλούδια ή πέταλα μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για την τούρτα βάπτισης. Τα πολύχρωμα λουλούδια εκφράζουν την ανθισμένη και πολύχρωμη ζωή που προέρχεται από τον Θεό.

πεταλούδα-τριαντάφυλλα-κορίτσι-όνομα

Τα λουλούδια συμβολίζουν την ομορφιά και αποτελούν έκφραση αγάπης. Ευχηθείτε στην κόρη, τον γιο ή το βαπτισμένο παιδί σας με τέτοια διακόσμηση ώστε να ανθίσουν τόσο διαφορετικά όσο και τα τριαντάφυλλα. Όλοι οι άνθρωποι που συναντά το παιδί στη ζωή του πρέπει να τον απολαμβάνουν. Είστε ευπρόσδεκτοι να απεικονίσετε ένα κομπολόι με τα τριαντάφυλλα ή μπορείτε να καλύψετε την τούρτα με ευαίσθητα ροδοπέταλα διακριτικά και εμφανώς για τη βάπτιση. Αυτή η τούρτα βάπτισης, η οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για κορίτσια βάπτισης, δίνει επίσης στη λευκή πεταλούδα με λαμπερά φτερά την υπέροχη εμφάνισή της.

βίβλος-τούρτα-βάπτιση-στολισμός

Η πεταλούδα δεν είναι μόνο σύμβολο της ανάστασης και επομένως σημάδι αθάνατης ζωής, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης τη χαρά και την ελαφρότητα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε ένα κέικ για βάπτιση, όπως αυτό το όμορφο κέικ βάπτισης βιβλίων, με πολλές πολύχρωμες και μικρές πεταλούδες. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε την τούρτα για βάπτιση, πρώτη κοινωνία ή επιβεβαίωση με τη μορφή βιβλίου. Το κέικ του βιβλίου αντιπροσωπεύει την Αγία Γραφή κατά το άγιο βάπτισμα.

φωτογραφία ημερομηνία γράμματα Βίβλος

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κέικ βιβλίων με διαφορετικούς τρόπους. Στη δεξιά πλευρά της τούρτας για βάπτιση, μπορείτε να γράψετε ένα προσωπικό κείμενο ή να επιλέξετε έναν ψαλμό που έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς και έχει κάτι να πει στο παιδί σας. Στην αριστερή πλευρά μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ της Βίβλου με μια ωραία εικόνα. Ένα γλυκό μωρό στην τραμπάλα, περιτριγυρισμένο από λουλούδια, πουλιά και πεταλούδες σε απαλά παστέλ χρώματα είναι μια χαριτωμένη ιδέα διακόσμησης για την τούρτα βάπτισης. Εάν θέλετε να εξατομικεύσετε την τούρτα, μια φωτογραφία του αγαπημένου σας παιδιού είναι μια άλλη υπέροχη ιδέα για να διακοσμήσετε.

κορδέλα-κορίτσι-κέικ-βάπτιση

Η διακόσμηση για μια τούρτα για βάπτιση για κορίτσια ή αγόρια δεν πρέπει απαραίτητα να περιέχει θρησκευτικά μοτίβα. Ένα κέικ με τη μορφή κουτιού δώρου φαίνεται ελκυστικό και πρωτότυπο και εκφράζει ότι ένα παιδί είναι ένα μοναδικό και αναντικατάστατο δώρο. Μικρά λουλούδια, διάφορα στολίδια και ένα μεγάλο φιόγκο στο αντίστοιχο χρώμα από πάνω κάνουν το κέικ να φαίνεται γιορτινό και κομψό.

κέικ-κορδέλα-βάπτιση-όνομα-καπκέικ

Αν περιμένετε πολλούς καλεσμένους στο πάρτι της βάπτισης, μπορείτε να σερβίρετε όμορφα διακοσμημένα μάφιν με την τούρτα. Το γλυκό φαίνεται ωραίο και ομοιόμορφο όταν μοτίβα από τη διακόσμηση του κέικ βρίσκονται στα νόστιμα μάφιν. Μικρές κουκίδες, πεταλούδες και μικρά τόξα στολίζουν τα γλυκά γλυκά.

Fondant-two-tier-boy-cake

Οι δημοφιλείς διακοσμητικές τούρτες για τη βάπτιση ενός παιδιού είναι χαριτωμένα μοτίβα για παιδιά, όπως ένα κουνιστό άλογο. Είστε ευπρόσδεκτοι να επιλέξετε μια χαριτωμένη, μικρή φιγούρα αγοριού ή κοριτσιού που καβαλάει το κουνιστό άλογό του. Ένα χαριτωμένο αρκουδάκι είναι επίσης μια γοητευτική και κατάλληλη διακόσμηση για την τούρτα για βάπτιση.

δίδυμα όνομα λουλούδια αρκουδάκι

Τα όμορφα ειδώλια για αυτήν την εορταστική περίσταση μπορούν είτε να είναι από ζαχαρόπαστα είτε μη βρώσιμα. Οι μη βρώσιμες διακοσμητικές φιγούρες μπορούν να διατηρηθούν υπέροχα ως αναμνηστικό. Μια ευγενής κορδέλα κέικ στο επιθυμητό χρώμα ή μια όμορφη σατέν κορδέλα συμβάλλουν επίσης σε μια εορταστική και όμορφη διακόσμηση για την τούρτα για βάπτιση.

τούρτα-βάπτιση-δίδυμα-μωρά-ονόματα

Μπορείτε να δείτε μια τούρτα δύο επιπέδων για βάπτιση για δίδυμα στην παραπάνω εικόνα. Χαριτωμένα ειδώλια για μωρά και βρεφικά παπούτσια, μικροσκοπικά αποτυπώματα, ρομπότ σε ροζ ή μπλε, πιπίλες ή μπιμπερό είναι κατάλληλη διακόσμηση για το κέικ μοτίφ για βάπτιση. Αυτά τα μοτίβα μπορούν επίσης να βρεθούν σε κέικ ντους μωρών, κέικ γενεθλίων ή κέικ για τη γέννηση.