Διακόσμηση & γιορτές

Παιχνίδια Oktoberfest – ιδέες για παιχνίδια πάρτι σε βαυαρικό στιλ

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε και να μαθαίνετε νέες χώρες και πολιτισμούς, τότε σίγουρα γνωρίζετε τις παραδόσεις και τα παιχνίδια Oktoberfest από τη Γερμανία. Όλα όσα είναι ανεμισμένα από το εθνικό πνεύμα και κορεσμένα με εθνικά χρώματα μας ελκύουν περισσότερο από οτιδήποτε συνηθισμένο. Γιατί λοιπόν να μην οργανώσετε ένα πάρτι σε εθνικό στιλ και κατά προτίμηση να γιορτάσετε σε μια τοπική γιορτή γνωστή σε όλο τον κόσμο; Οι αγώνες Oktoberfest, που γίνονται κάθε χρόνο στη Βαυαρία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς παγκοσμίως.

Γυναίκα παιχνιδιών Oktoberfest με κούπα μπύρας και φόντο βαυαρική σημαία πρέτσελ

Φεστιβάλ με πλούσιο φαγητό, ποτάμια από διάφορα είδη μπύρας, παραδοσιακοί βαυαρικοί χοροί και τραγούδια – όλα αυτά είναι το Oktoberfest του Μονάχου. Εάν σχεδιάζετε ή οργανώνετε τέτοιες διακοπές, θα μπορείτε να τις γεμίσετε με χαρά και διασκέδαση με τη βοήθεια της σημερινής ανάρτησης για τα παιχνίδια Oktoberfest.

Αγώνες Oktoberfest – Ολυμπιακά αθλήματα στο Oktoberfest

oktoberfest παιχνίδια λιοντάρι άγαλμα άγαλμα μπύρα κούπα σημαία μπλε του ουρανού

Το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα των παιχνιδιών Oktoberfest της Βαυαρίας είναι ότι μπορείτε να κανονίσετε παιχνίδια για ιδιωτικό Oktoberfest οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, οπουδήποτε. Αυτό συμβαίνει επειδή η διασκέδαση είναι αντίστοιχα μεγαλύτερη για όλους όσους εμπλέκονται σε μια μεγάλη κοινωνία. Αυτός ο τύπος εορτασμού δεν απαιτεί απαραίτητα να πίνετε τόνους μπύρας, αλλά μάλλον μια ευκαιρία να φορέσετε παραδοσιακές βαυαρικές στολές.

oktoberfest παιχνίδια μπύρα κούπα μπύρα μπορεί paulanter serviette close up κολοκύθα κουβέρτα γαλάζιο λευκό μαχαίρι σερβίρετε

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τις πολυάριθμες λιχουδιές, τη λαϊκή μουσική και, ταυτόχρονα, την καλή μπύρα με μέτρο. Εάν τα σχέδιά σας περιλαμβάνουν μια ποικιλία διαγωνισμών και ψυχαγωγίας, τα δικά σας παιχνίδια Oktoberfest μπορούν να γίνουν ακόμη πιο συναρπαστικά. Για το λόγο αυτό, θα ασχοληθούμε τώρα με το πώς να οργανώσουμε μια τέτοια θεματική εκδήλωση για εσάς.

Προσκλήσεις για τα παιχνίδια Oktoberfest

Oktoberfest παιχνίδια mignion καπέλο κορδέλα χρωματιστές πολύχρωμες μπάλες λούνα παρκ

Ξεκινάμε με τις προσκλήσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε για ένα τέτοιο πάρτι σε σπιτικές κάρτες με τη μορφή χαλάκι μπύρας. Μπορείτε επίσης να βρείτε και να αγοράσετε έτοιμα σουβέρ που αντιπροσωπεύουν την αγαπημένη σας μπύρα. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα καθαρό, είτε στρογγυλό είτε τετράγωνο, για άνδρες ή γυναίκες καλεσμένους ως πρόσκληση.

Παιχνίδια Oktoberfest διακοσμημένα γυάλινα φυτά πιπέρι κοντινό παραδοσιακό τραπεζομάντιλο κόκκινο λευκό

Με τις τελικές εκδόσεις, πρέπει να βρείτε χώρο για να γράψετε και να γράψετε το όνομα του φίλου που προσκαλέσατε, την ημερομηνία και την ώρα της επερχόμενης εκδήλωσης. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια τέτοια πρόσκληση σε ένα φάκελο και να την παραδώσετε στον επισκέπτη σας αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά. Η παραλλαγή στο χαλί μπύρας είναι βολική επειδή οι καλεσμένοι που έρχονται στο πάρτι σας τοποθετούν τα ποτήρια μπύρας στα σουβέρ χωρίς να αφήνουν άσχημα σημάδια στις επιφάνειες.

μπύρα τουρνουά oktoberfest φεστιβάλ χέρι μέσω ταχυδρομείου vintage μπαρ παμπ

Όταν βρείτε ένα πιατάκι μόνο για μπύρα, όχι μόνο πρέπει να συμπεριλάβετε τις πληροφορίες που περιγράφονται παραπάνω, αλλά και το θέμα της εκδήλωσης και την ανάγκη για βαυαρική φορεσιά. Μπορείτε επίσης να στείλετε μια τέτοια πρόσκληση με αυτόν τον τρόπο. Μια άλλη ενδιαφέρουσα παραλλαγή μπορεί να είναι ένα μπουκάλι μπύρας, στην ετικέτα του οποίου μπορείτε να γράψετε όλες τις πληροφορίες για τα παιχνίδια Oktoberfest. Μια τέτοια πρόσκληση μπουκαλιού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό αναμνηστικό που θα θυμίζει στους φίλους σας το γεγονός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν το μπουκάλι σας φαίνεται πολύ φανταχτερό, μπορείτε να βάλετε ένα αυτοκόλλητο στο ποτήρι μπύρας.

Βρείτε το σωστό μέρος και χώρο

Oktoberfest παιχνίδια κούπα μπύρας κοντινό φως ποτό αφρώδες λουλούδια παραδοσιακό τραπεζομάντιλο κόκκινο λευκό σερβίρετε

Ένα πάρτι μπύρας σε βαυαρικό στιλ είναι μια εκδήλωση που μπορεί να οργανωθεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία σας ταιριάζει. Εάν δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο σχεδιασμό και την προετοιμασία του χώρου και των αναψυκτικών, μπορείτε να νοικιάσετε μια μπρασερί με μια έτοιμη συνοδεία. Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία μπύρας, σνακ και τηλεόρασης. Εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε ποδόσφαιρο στο τελευταίο εάν πραγματοποιείται πρωτάθλημα εκείνη τη στιγμή.

Παιχνίδια Oktoberfest χαρτοπετσέτες κοντινά πρέτσελ τραπέζι δρομέας κόκκινα λευκά ποτήρια κρασιού

Αν θέλετε να γιορτάσετε τα παιχνίδια Oktoberfest σε στενό κύκλο, μπορείτε να οργανώσετε ένα πάρτι στο δικό σας διαμέρισμα, σε εξοχική κατοικία ή σε ανοιχτό γήπεδο. Το κυριότερο είναι ότι έχετε αρκετές προμήθειες φαγητού και μπύρας για το βράδυ. Επιπλέον, κατά τη διοργάνωση υπαίθριων πάρτι, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια μαρκίζα με μακριά ξύλινα παγκάκια. Αυτά είναι πολύ χρήσιμα γιατί οι Γερμανοί χορεύουν όλοι μαζί στα τραπέζια κατά τη διάρκεια της γιορτής. Καλύψτε τα τραπέζια με λευκά-γαλάζια τραπεζομάντηλα και τοποθετήστε πάνω τους χαρτοπετσέτες. Κρεμάστε σημαίες και γιρλάντες κατά μήκος της περιμέτρου και αν οργανώνετε ένα πάρτι γενεθλίων της Βαυαρίας, μπορείτε να κρεμάσετε ένα πανό με συγχαρητήρια.

Παιχνίδια και ψυχαγωγία Oktoberfest για πάρτι μπύρας

μπύρα πότης ανταγωνισμός ταχύτητα steins φίλοι πίνουν

Όταν διοργανώνετε το παραδοσιακό σας πάρτι σε βαυαρικό στιλ, προετοιμαστείτε για εκείνα τα παιχνίδια πάρτι και τους διαγωνισμούς που σχετίζονται με το μεθυστικό ποτό. Ωστόσο, μην το παρακάνετε με τον ανταγωνισμό όπου είναι απαραίτητο να πιείτε μπύρα για ταχύτητα. Είναι πολύ πιθανό ότι οι καλεσμένοι σας θα «αποτύχουν» στη μέση της βραδιάς, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε για τα παιχνίδια σας στο Oktoberfest.

oktoberfest παιχνίδια δαχτυλίδι ρίψη δρόμο

Ξεκινήστε λοιπόν με έναν διαγωνισμό που είναι ακόμα νηφάλιος και δεσμευμένος – το ρινγκ ρίχνει για ακρίβεια. Η προετοιμασία για ένα τέτοιο παιχνίδι δεν διαρκεί πολύ και μπορείτε να κόψετε τα δαχτυλίδια από χαρτόνι με διάμετρο 20 cm ή να αγοράσετε πλαστικά δαχτυλίδια. Για να το κάνετε αυτό, ετοιμάστε έναν επαρκή αριθμό άδειων μπουκαλιών μπύρας και ευθυγραμμίστε τα σε διαφορετικές αποστάσεις. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν στη συνέχεια να το στοχεύσουν ανάλογα. Ο αριθμός των προσπαθειών για κάθε συμμετέχοντα πρέπει να είναι ο ίδιος, ενώ οι παίκτες που συμμετέχουν περιορίζονται μόνο στις επιθυμίες των παρόντων. Δίνεται βαθμολογία για κάθε επιτυχημένη ρίψη και όσο πιο μακριά είναι το μπουκάλι, τόσο περισσότεροι πόντοι υπάρχουν. Νικητής είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει τον μέγιστο αριθμό πόντων.

νικητής διαγωνισμού ποτών μπύρας ταχύτητας steins νικητής

Ο δεύτερος διαγωνισμός υποτίθεται ότι ήταν για γρήγορους πότες μπύρας. Επιλέγετε εκ των προτέρων ποιος μπορεί να συμμετάσχει προτού ο καθένας στήσει μια καρέκλα με ανοιχτό μπουκάλι μπύρας. Το καθήκον, λογικά, είναι να δείξουμε ταχύτητα ενώ πίνουμε, αλλά χωρίς να χρησιμοποιούμε χέρια και βοήθεια από το κοινό.

oktoberfest παιχνίδια πάρτι παιχνίδια μπύρα καπάκι μπουκάλι κοντινό ελαφρύ ποτό στο τραπέζι

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αντιπαλότητα ακρίβειας μπορεί να είναι η ρίψη ενός καπακιού μπουκαλιού σε ένα ποτήρι μπύρας. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε έναν τέτοιο διαγωνισμό το βράδυ, όταν οι καλεσμένοι έχουν ήδη ζεσταθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη νηφαλιότητα των συμμετεχόντων.

Μουσική για τα παιχνίδια Oktoberfest

παιχνίδια oktoberfest άνθρωπος παραδοσιακό παντελόνι μουσικό όργανο

Εκτός από τα παιχνίδια και τους διαγωνισμούς μπύρας, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα μπορεί φυσικά να περιλαμβάνει και μουσική συνοδεία. Δεν είναι τόσο δύσκολο και μπορείτε απλά να κατεβάσετε τα παραδοσιακά βαυαρικά τραγούδια που θα παίζουν στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια του πάρτι. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον τυπικό βαυαρικό χορό που χορεύουν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες.

oktoberfest ιδιωτικός διαγωνισμός χορού πάρτι

Από αυτή την άποψη, μπορείτε να προσφέρετε έναν διαγωνισμό χορού που εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές χορευτικές κινήσεις. Δοκιμάστε τις κινήσεις για την εθνική βαυαρική μουσική και, στη συνέχεια, όταν οι καλεσμένοι αρχίσουν να χορεύουν, συντονιστείτε με κάτι από το σύγχρονο ρεπερτόριο. Στη συνέχεια, δείτε ποιος βγαίνει και ποιος μένει στην πίστα. Ο νικητής επιλέγεται από τη συμπάθεια του κοινού με χειροκροτήματα.

Κεράσματα και ποτά

oktoberfest παιχνίδια πάρτι παιχνίδια ρίχνει μπύρα close-up ελαφρύ αφρό ποτό

Τα παιχνίδια πάρτι του Oktoberfest συνδέονται φυσικά στενά με το φαγητό και το ποτό, με την μπύρα να κυριαρχεί στην εκδήλωση. Η παρουσία διαφορετικών τύπων μπύρας, σκοτεινής ή ελαφριάς, φιλτραρισμένης ή θολό, σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε αυτό το ποτό. Φυσικά, μπορείτε επίσης να βάλετε κοκτέιλ Oktoberfest ή άλλα ποτά στο τραπέζι. Εάν κάποιος από τους φίλους σας δεν είναι λάτρης της μπύρας, μπορείτε να του προσφέρετε ένα κοκτέιλ μπύρας που μπορεί να παρασκευαστεί από ελαφριά μπύρα και Sprite σε αναλογία 1: 1. Μια φέτα λεμόνι ολοκληρώνει το όλο πράγμα.

Oktoberfest παιχνίδια πάρτι παιχνίδια λαχανικά πατάτες ψητό κοτόπουλο ξύλινο τραπέζι μπύρα γυάλινο πιάτο τυπικά βαυαρικά πιάτα

Αν γνωρίζετε τη βαυαρική κουζίνα, αναμφίβολα θα διαπιστώσετε ότι το πιο δημοφιλές κυρίως πιάτο είναι το λουκάνικο, το οποίο μαγειρεύεται πρώτα και στη συνέχεια τηγανίζεται. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά ή πατάτες ως συνοδευτικό. Εκτός από τα λουκάνικα, στους Βαυαρούς αρέσει να τρώνε σνίτσελ σε μεγάλες ποσότητες παναρισμάτων με μανιτάρια ή σάλτσα μπύρας, καθώς και τηγανητό κοτόπουλο. Κάθε κομμάτι κρέατος μαριναρισμένο σε κρασί ή ξύδι αχνίζεται με μπαχαρικά και σε γλυκόξινη σάλτσα.

Παιχνίδια πάρτι Oktoberfest Πρέτσελ σαλάτα τυρί με συκώτι τυπικά βαυαρικά πιάτα

Όταν σχεδιάζετε το μενού, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα παραδοσιακά βαυαρικά κουλούρια που σερβίρονται με μπύρα ή στη θέση του ψωμιού. Εκτός από αυτά τα ζυμαρικά, μπορείτε να πάρετε κάποιο είδος πατέ, τυρί καμεμπέρ, μπαχαρικά, βούτυρο και βότανα. Τέτοια σάντουιτς θα αφήσουν τους καλεσμένους σας με ενθουσιασμό γιατί είναι νόστιμα, χορταστικά και βαυαρικού στιλ.

oktoberfest παιχνίδια χαιρετισμού πάρτι μελόψωμο καρδιά

Για επιδόρπιο, σερβίρετε μπισκότα μελόψωμο σε σχήμα καρδιάς, καλυμμένα με γλάσο. Αυτά τα γλυκά είναι παραδοσιακά για το Oktoberfest στη Βαυαρία. Εάν για κάποιο λόγο το πάρτι σας πραγματοποιείται πιο κοντά στο νέο έτος, τότε δώστε ένα μπισκότο μελόψωμο με κανέλα, σοκολάτα, αμύγδαλα, τζίντζερ και μέλι σε σχήμα σπιτιών, αστεριών, χιονάνθρωπων, αγγέλων κ.λπ..

Εθνικές βαυαρικές στολές

Παιχνίδια Oktoberfest που κρεμούν γυναικείες εθνικές φορεσιές από κοντά πολύχρωμα καρό

Αναπόσπαστο μέρος των Αγώνων Oktoberfest είναι η ύπαρξη ενδυματολογικού κώδικα και η συμμόρφωση με αυτόν. Ένα πάρτι σε βαυαρικό στιλ δεν αποτελεί εξαίρεση, οπότε όλοι οι καλεσμένοι σας έρχονται με βαυαρική εθνική φορεσιά, η οποία αναμφίβολα θα κρατήσει ανέπαφη την εθνική ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μια γραμμή στις προσκλήσεις σχετικά με τα κοστούμια. Πριν πάτε σε μια τέτοια εθνική ομάδα, πρέπει ακόμα να μάθετε το εθνικό βαυαρικό στυλ ντυσίματος, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για μια εκδήλωση αυτού του τύπου.

Παιχνίδια Oktoberfest ανδρικά παραδοσιακά παντελόνια πίσω

Ξεκινήστε με τις αρσενικές παραδοσιακές βαυαρικές φορεσιές, οι οποίες αποτελούνται από σορτς, γκέτες από λεπτό μαλλί, παλτό, γιλέκο, σακάκι, καπέλο με βούρτσες μαλλιών ή φτερά και παπούτσια σε παχιά σόλα. Το παντελόνι είναι συνήθως κεντημένο με πολύχρωμα κεντήματα. Επιπλέον, οι άνδρες μπορούν να δέσουν μια γραβάτα που εκτείνεται με τη μορφή κορδέλας σε όλο το μήκος.

oktoberfest παιχνίδια γυναίκα πίσω εθνική φορεσιά κοντινή γραβάτα κόκκινο μαύρο άσπρο καρό

Ένα θηλυκό βαυαρικό dirndl αποτελείται από μια μπλούζα, μια πλούσια φούστα, μια ποδιά, ένα γιλέκο παρόμοιο με έναν κορσέ με κουμπιά ή ένα κορδόνι στο μπροστινό μέρος. Τα χρώματα της φορεσιάς μπορεί να είναι οποιαδήποτε, αλλά πρόσφατα ο συνδυασμός λευκού και μπλε γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να αναδημιουργήσετε βαυαρικά κοστούμια με απλό και απλό τρόπο, αλλά αν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να το κάνετε.

Oktoberfest παιχνίδια αρκουδάκι με καπέλο στο φως του ήλιου

Έτσι, οι Αγώνες Oktoberfest είναι ένα χαρούμενο και εθνικά διοργανωμένο γεγονός, οι βασικές στιγμές του οποίου στην πρώτη φάση της προετοιμασίας βασίζονται σε εθνικά χαρακτηριστικά. Οργανώστε και απολαύστε ένα πάρτι μπύρας βαυαρικού στιλ με φίλους, συγγενείς, γνωστούς και συναδέλφους σας και αφήστε τη διασκέδαση και την μπύρα να κυλήσει!