Διακόσμηση & γιορτές

Η σιλουέτα πουλιών στο παράθυρο καθιστά τα γυάλινα τζάμια αδιάβροχα

Σιλουέτα πουλιών -παράθυρο-γυαλί-ανθεκτικό στα πουλιά-παράθυρο-διακόσμηση-παιδιά

Τα πουλιά αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους και τον κόσμο θεμελιωδώς διαφορετικά από τους ανθρώπους. Πολλά ανθρωπογενή αντικείμενα τους κλείνουν το δρόμο. Ειδικά στην πόλη, αλλά όχι μόνο εκεί, υπάρχουν διάφορα εμπόδια για τα ιπτάμενα πλάσματα: καλώδια, σύρματα, ανεμογεννήτριες, σχοινιά και φράχτες. Ορισμένα από αυτά μπορούν επίσης να αναγνωριστούν αμέσως κατά την πτήση. Από την άλλη πλευρά, τα διαφανή και ανακλαστικά τζάμια είναι αόρατα για τα πουλιά και δεν είναι σπάνιο να συγκρουστούν μαζί τους. Αυτό συνήθως οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς ή άμεσο θάνατο εάν ο λαιμός είναι σπασμένος. Η σιλουέτα πουλιών ή οποιοδήποτε άλλο μοτίβο στο τζάμι λειτουργεί ως ένα απλό μέτρο που κάνει τα τζάμια αδιάβροχα και ο καθένας μπορεί να το εφαρμόσει.

Τα τζάμια και τα πουλιά

Σιλουέτα πουλιών -παράθυρο-γυαλί-πουλί-απόδειξη-ιδέες

Αν και οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πάντα γυαλί για τα παράθυρά τους, η σύγχρονη αρχιτεκτονική τα τελευταία χρόνια κατέστησε δυνατή την κατασκευή τους σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυαλί. Η λεγόμενη αρχιτεκτονική γυαλιού και τα παράθυρα μεγάλου μεγέθους φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικά για αρχιτέκτονες, οικοδόμους και ιδιοκτήτες σπιτιού και αποτελούν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η διαφάνεια και οι αντανακλάσεις τους μπορούν, ωστόσο, να θέσουν σε κίνδυνο τα άγρια ​​πτηνά, επειδή μόλις αντιλαμβάνονται την επιφάνεια του γυαλιού και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίστε το ως εμπόδιο. Οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι η πιο κοινή αιτία θανάτου μεταξύ των πτηνών στην Ευρώπη είναι το χτύπημα πουλιών σε γυάλινες επιφάνειες.

Σιλουέτα πουλιών -παραθύρι-γυαλί-ανθεκτικό στα πουλιά-γυαλί-διακόσμηση

Το γυαλί μόνο δεν είναι μόνο αόρατο, αλλά αντανακλά επίσης. Τα διαφανή, καθαρά παράθυρα μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο ακόμη και για τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, με πολλούς χειμερινούς κήπους και μπαλκόνια ή με μοντέρνα εμπορικά κτίρια, γνωρίζετε το πρόβλημα όταν οι γυάλινες πόρτες χωρίς πλαίσιο δεν αναγνωρίζονται εγκαίρως και ξαφνικά πατάτε εναντίον τους. Αφού ο βιότοπός τους έχει καταστραφεί και ακόμα μπερδευτεί από την οδική κυκλοφορία, πολλά ιπτάμενα πουλιά πέφτουν συχνά σε αυτήν την παγίδα. Επιπλέον, υπό ορισμένες συνθήκες φωτισμού, τα παράθυρα αντανακλούν το περιβάλλον μπροστά τους, όπως δέντρα, θάμνοι και τον ουρανό. Τα πουλιά δεν αναγνωρίζουν την αντανάκλαση και πετούν κατευθείαν προς το έντονο φως.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τα τζάμια αδιάβροχα

Σιλουέτα πτηνών -διακόσμηση παραθύρων-γυαλιού-πουλιών-πουλιών-απόδειξης-παραθύρου

  • Βρώμικα παράθυρα – Probσως ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τα χτυπήματα πουλιών σε γυάλινες επιφάνειες είναι να τα καθαρίζετε σπάνια. Η σκόνη στα παράθυρα μειώνει τις αντανακλάσεις και τις κάνει να μοιάζουν περισσότερο με πραγματικές επιφάνειες. Με αυτόν τον τρόπο, είναι επίσης αναγνωρίσιμα ως εμπόδια για τα πουλιά.
  • Ιδιωτικότητα και προστασία από τον ήλιο – τέντες, ομπρέλες και όλα τα διακοσμητικά στοιχεία που σκιάζουν την ανακλαστική επιφάνεια μειώνουν τον κίνδυνο κρούσεων πουλιών.
  • Κουρτίνες, κουρτίνες και περσίδες κ.λπ. – Δεν εμποδίζουν τις αντανακλάσεις, αλλά κάνουν τα γυαλιά να φαίνονται λιγότερο διαφανή και μπορούν να μειώσουν λίγο τα προβλήματα.
  • Οθόνες πτήσης – οι εξωτερικά συνδεδεμένες οθόνες προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από κρούσεις πουλιών.
  • Οι τροφοδότες πουλιών, οι μπάλες, οι χώροι σίτισης και τα παρόμοια που προσελκύουν τα πουλιά δεν πρέπει ποτέ να συνδέονται απευθείας με τα γυάλινα τζάμια. Υποσυνείδητα μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο των ζωντανών όντων που πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε.
  • Διακόσμηση παραθύρων όλων των ειδών, αλλά στο εξωτερικό του παραθύρου – διακοσμητικά υλικά, όπως αυτοκόλλητα φύλλα, κολλητικές ταινίες, πίνακες γυαλιού και παιδικά χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν δημιουργικά από παιδιά και πουλιά πολύ καλά.

Σιλουέτα πουλιών

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-ασφαλές-μοτίβο-ιδέες

Η ατομικά προσαρτημένη σιλουέτα αρπακτικών με τη μορφή διακοσμητικών παραθύρων ή αυτοκόλλητων ετικετών είναι ένα απλό και πολύ συνηθισμένο μέτρο ενάντια στα χτυπήματα πουλιών. Ωστόσο, μόνο ένα αυτοκόλλητο στο παράθυρο είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικό. Μια σιλουέτα πουλιών συχνά δεν αναγνωρίζεται ως εχθρός από μόνη της, αλλά ως απλό εμπόδιο πτήσης, αφού στην πραγματικότητα δεν κινείται. Τα πουλιά απλά θα πετάξουν στο παράθυρο ακριβώς δίπλα στο μοτίβο. Εάν θέλετε να κάνετε το γυαλί ανθεκτικό στα πουλιά, μια σιλουέτα πουλιών από μόνη της δεν ωφελεί. Πρέπει να βάλετε μοτίβα στο παράθυρο. Προκειμένου αυτό το μέτρο να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, η απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων μοτίβων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα εκατοστά, ανεξάρτητα από το σχέδιο και το σχήμα τους.

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-ασφαλές-μοτίβο-μοτίβο

Οι σιλουέτες που είναι κολλημένες στο τζάμι του παραθύρου από μέσα συνήθως έχουν κακό αποτέλεσμα από έξω. Λόγω των αντανακλάσεων, τα αυτοκόλλητα δεν είναι καν αισθητά από έξω. Εάν αυτά είναι κολλημένα στην εξωτερική πλευρά του τζαμιού, είναι πολύ πιο ορατά.

Σκιαγραφία πουλιών με αντηλιακό

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-χρηματοκιβώτιο-αυτοκόλλητο-φτιάξτε μόνοι σας

Συχνά χρησιμοποιείται το γεγονός ότι τα πουλιά (αλλά όχι όλα τα είδη πτηνών) μπορούν να δουν στην περιοχή υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπάρχουν ειδικά βοηθήματα στο εμπόριο, καθώς και ειδικά γυαλιά που αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου μικρού κύματος και έτσι καθιστούν την επιφάνεια του γυαλιού πολύ εύκολη για τα πουλιά. Ο ψεκασμός ενός αδιάλυτου στο νερό αντηλιακού με υψηλό συντελεστή προστασίας από τον ήλιο θα πρέπει στην πραγματικότητα να είναι αρκετός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σιλουέτα πουλιών ως πρότυπο και να δημιουργήσετε ένα αόρατο μοτίβο στο γυάλινο τζάμι. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου είναι αμφιλεγόμενη επειδή δεν μπορούν όλα τα πτηνά να αντιληφθούν την υπεριώδη περιοχή.

Φτιάξτε μόνοι σας σιλουέτα πουλιών-σύντομες οδηγίες

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-χρηματοκιβώτιο-παράθυρο-διακόσμηση-αλουμινόχαρτο

Τις περισσότερες φορές, τα τζάμια πρέπει να ασφαλίζονται αργότερα. Οι αυτοκόλλητες μεμβράνες με μοτίβα, τις οποίες μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μόνοι σας, είναι τέλειες για αυτό. Το μοτίβο ή το μοτίβο είναι ελεύθερα επιλέξιμο. Αλλά είναι λογικό να επιλέξετε μια σιλουέτα πουλιών και έτσι να συμπεριλάβετε τον στόχο της διακόσμησης του παραθύρου. Σύντομα θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα όμορφο μοτίβο.

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-χρηματοκιβώτιο-πρότυπο-εκτύπωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο για τη σιλουέτα πουλιών και να το εκτυπώσετε σε οποιοδήποτε μέγεθος. Προαιρετικά, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το ίδιο μοτίβο, αλλά μόνο σε διαφορετικά μεγέθη. Εάν θέλετε, μπορείτε να ζωγραφίσετε μόνοι σας ένα πουλί. Είναι σημαντικό να το απλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε τελικά να επιτευχθεί μια καθαρή και σαφώς αναγνωρίσιμη σιλουέτα πουλιών.

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-απόδειξη-πρότυπο-χελιδόνι

Τώρα κόψτε τα επιλεγμένα μοτίβα με ψαλίδι, τα οποία αργότερα θα χρησιμεύσουν ως πρότυπα. Οι κομμένες σιλουέτες πουλιών μεταφέρονται σε χοντρό χαρτί ή, το καλύτερο από όλα, σε αυτοκόλλητο φύλλο, εάν αυτές στη συνέχεια προσαρτηθούν στο εξωτερικό των υαλοπινάκων. Σίγουρα φαίνεται όμορφο όταν οι μικρές και μεγάλες σιλουέτες πουλιών συνδυάζονται με όποιον τρόπο σας αρέσει. Το αποτέλεσμα είναι ένας ωραίος συνδυασμός και τέλος – μια εικόνα παραθύρου που όχι μόνο δημιουργεί μια καλή ατμόσφαιρα, αλλά κάνει επίσης το γυάλινο τζάμι αδιάβροχο.

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-ασφαλές-ιδέα-κοράκια

Εάν έχετε φτιάξει πολλά πουλιά, σίγουρα θα είναι δημιουργικό να τεντώσετε μια γραμμή στο τζάμι του παραθύρου και να το κολλήσετε σε αυτό. Για αυτό χρησιμοποιείται συχνά ταινία Washi ή έγχρωμη κολλητική ταινία. Αν επιλέξετε κολλητική μεμβράνη διαφορετικού χρώματος για τις σιλουέτες των πουλιών, δημιουργείται μια χαριτωμένη, διαχρονική διακόσμηση παραθύρων, η οποία επίσης γίνεται εξαιρετικά γρήγορα και ταιριάζει ιδανικά ως δημιουργικό έργο DIY για ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά.

Τα πουλιά μπορούν να αποθηκευτούν με τη σωστή διακόσμηση παραθύρων

πουλί-σιλουέτα-παράθυρο-γυαλί-πουλί-χρηματοκιβώτιο-origami-χαρτί

Οι γνωστές μαύρες σιλουέτες αρπακτικών δεν έχουν πρακτικά κανένα αποτέλεσμα. Αλλά μπορείτε να προστατέψετε τα ζώα με πολύ απλά μέσα. Μια χρωματιστή διακόσμηση που έχετε φτιάξει μόνοι σας και εφαρμόζετε στο παράθυρο από έξω συνήθως λειτουργεί πολύ καλά, έτσι ώστε τα πουλιά να αναγνωρίζουν το ποτήρι και να το αποφεύγουν.

πουλί σιλουέτα παράθυρο γυαλί αδιάβροχο πρότυπο origami