Διακόσμηση & γιορτές

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για έξω: Δροσεροί αθλητικοί αγώνες χωρίς σωματική επαφή

Με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021 στο Τόκιο, υπάρχει η ευκαιρία να οργανώσετε αθλητικούς αγώνες για τα παιδιά στον δικό σας κήπο! Με βάση το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα παιδιά μπορούν να αγωνιστούν μεταξύ τους σε διάφορα αθλήματα. Για να είναι όχι μόνο διασκεδαστικό αλλά και ασφαλές, έχουμε συγκεντρώσει αρκετούς παιδικούς Ολυμπιακούς αγώνες που μπορείτε να παίξετε έξω και με απόσταση μεταξύ των παικτών.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες υπαίθριων αγώνων: Ο προγραμματισμός

Οι παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενούν ιδέες

Η οργάνωση παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων στον δικό σας κήπο δεν είναι δύσκολη. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά αθλητικά παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Παρακάτω παραθέτουμε διάφορες προτάσεις για τους διαφορετικούς κλάδους για παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Ο σωστός προγραμματισμός είναι απαραίτητος για να διασφαλιστεί η διασκέδαση. Τα παιχνίδια πρέπει να δοκιμάσουν τις ικανότητες και την ταχύτητα των μικρών αθλητών και να προωθήσουν το ομαδικό πνεύμα.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για παιδιά στο δημοτικό σχολείο: Ημέρα 1

Αθλητικά παιχνίδια μακράν για παιδιά στην ολυμπιακή φλόγα του δημοτικού σχολείου

Την πρώτη μέρα, τα παιδιά μπορούν να καθίσουν και να ζωγραφίσουν και να διακοσμήσουν τις φανέλες της ομάδας τους όπως επιθυμούν. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν πυρσό της Ολυμπιακής φλόγας από χαρτόνι, αλουμινόχαρτο και χαρτομάντιλο. Ενώ τα παιδιά σχηματίζουν τις ομάδες και δοκιμάζουν τις φανέλες, μπορείτε να προετοιμάσετε τον κήπο για τους επερχόμενους αθλητικούς αγώνες. Αφαιρέστε τις πέτρες στο γκαζόν έτσι ώστε να μην γίνουν κίνδυνοι ταξιδιού.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, 2η μέρα

Βραβείο μεταλλίων παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων από γλυκά

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δεύτερη μέρα! Κάθε ομάδα πρέπει να περάσει από διάφορους κλάδους και οι γονείς να απονέμουν πόντους και να γράφουν το αποτέλεσμα κάθε παιδιού σε μια ειδική κάρτα σφραγίδας. Στο τέλος μπορείτε να οργανώσετε μια τελετή απονομής στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές. Στη συνέχεια, τα παιδιά λαμβάνουν μετάλλια με αγάπη και ατομικά συσκευασμένα δώρα.

Εάν θέλετε να οργανώσετε παιδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες για τα γενέθλια ενός παιδιού, οι δραστηριότητες της πρώτης ημέρας μπορούν να παραλειφθούν. Εάν οι τοπικοί κανονισμοί Corona δεν επιτρέπουν σε πολλούς ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους, η οικογένεια μπορεί να παίξει μαζί στον κήπο.

Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά: Πειθαρχίες χωρίς σωματική επαφή

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες με ιδέες απόστασης για σταθμούς

Παρακάτω παραθέτουμε αρκετές προτάσεις για μη φυσικούς αθλητικούς αγώνες που μπορούν να περάσουν οι μικροί αθλητές. Τα ομαδικά παιχνίδια στα οποία τα παιδιά ξεπερνούν μεμονωμένα τα εμπόδια και στη συνέχεια παραδίδουν μια σκυτάλη είναι ιδιαίτερα κατάλληλα. Αυτό προάγει το ομαδικό πνεύμα, αλλά παίζει με απόσταση μεταξύ τους. Είναι επίσης καλή ιδέα να κανονίσετε τους σταθμούς έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να χαλαρώσουν μετά από μια σωματική δραστηριότητα. Για παράδειγμα: μετά από σπριντ, πεζοπορία ελαστικών ή ρελέ εμποδίων, μπορεί να ακολουθήσει ρίσκο ή μπόουλινγκ. Χωρίστε τα παιδιά σε πολλές ομάδες. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 και το πολύ 6 συμμετέχοντες.

Κατάλληλα αθλητικά παιχνίδια με διαφορά: Αγώνες σκυταλοδρομίας, τρέξιμο kenguru, σαν πελαργός που πηδάει στο ένα πόδι, άλμα εις μήκος ή χαλάκι μακρύ άλμα, ομαδική ρίψη ή ρίψη ρίσκου, μπόουλινγκ.

Οι παιδικοί Ολυμπιακοί σταθμοί με μια ματιά

Μια επισκόπηση των σταθμών παιδικών Ολυμπιακών αγώνων

Συγκεντρώσαμε συνολικά 10 σταθμούς και τους περιγράψαμε μαζί με τα απαραίτητα υλικά. Οκτώ έως 10 σταθμοί είναι ιδανικοί για παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Τα περισσότερα παιχνίδια δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά πρέπει να παίζονται σε γκαζόν. Εάν ο κήπος δεν είναι αρκετά μεγάλος, μπορείτε να φτιάξετε 5 σταθμούς πρώτα και στη συνέχεια να βάλετε τους επόμενους 5 μαζί.

 • Σταθμός 1. Πίνακας εμποδίων
 • Σταθμός 2. Άλμα εις μήκος
 • Σταθμός 3. Αγώνας, αγώνας τσουβάλι, πορεία εμποδίων
 • Σταθμός 4. Μακριά ρίψη
 • Σταθμός 5. Μπόουλινγκ
 • Σταθμός 6. Ρίψη ακοντίου
 • Σταθμός 7. Ρυθμική γυμναστική
 • Σταθμός 8. Τοξοβολία
 • Σταθμός 9. Χαρακτηριστικά νερού
 • Σταθμός 10. Δοκός ζυγοστάθμισης

Αθλητικά παιχνίδια για έξω: Σταθμός 1η σκυταλοδρομία εμποδίων

Ιδέες ρελέ εμποδίων για αθλητικά παιχνίδια με απόσταση για παιδιά στο δημοτικό σχολείο

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στέκονται πίσω από τους κώνους σήμανσης στην αρχή, οι άλλοι μισοί πίσω από τους κώνους σήμανσης στόχου. Οι γονείς χωρίζονται επίσης σε δύο ομάδες – η πρώτη είναι στην αρχή, η δεύτερη στον τερματισμό. Ο χρόνος ξεκινά με το “Go”. Κάθε συμμετέχων μπορεί να τρέξει μόνο μία φορά, στη συνέχεια πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη και να τρέξει πίσω. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν: είτε πηδούν πάνω από τα ζυμαρικά της πισίνας είτε σέρνονται από κάτω.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για παιδιά σε εξωτερικούς χώρους Σκυταλοδρομία εμποδίων

Απαραίτητα υλικά:  

 • 5 εμπόδια νουντλ πισίνας σε διαφορετικά χρώματα.
 • 4 κώνοι σήμανσης
 • χρονόμετρο (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή χρονόμετρου στο τηλέφωνό σας)

Πού στον κήπο μπορείτε να ρυθμίσετε το ρελέ εμποδίων: Κοντά στη βεράντα, το εξοχικό, στη σκιά ενός ψηλού δέντρου. Καθώς τα παιδιά παίζουν το ένα μετά το άλλο, θα πρέπει να έχουν ένα άνετο κάθισμα στη σκιά.

Μέγιστο ύψος των εμποδίων: 60 cm. Απόσταση μεταξύ των εμποδίων: 1 μέτρο. Χρειάζεστε συνολικά 5 τετραγωνικά μέτρα για το παιχνίδι και, ανάλογα με τον αριθμό των παικτών, 2-3 δωρεάν τετραγωνικά μέτρα πίσω από τους κώνους εκκίνησης και τερματισμού.

Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά: Σταθμός 2. Άλμα εις μήκος

Σταθμοί παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων άλμα εις μήκος για παιδιά στο δημοτικό σχολείο

Όλοι οι συμμετέχοντες από μια ομάδα παρατάσσονται στην αρχή. Οι άλλες ομάδες μπορούν να καθίσουν γύρω από το χαλί. Ο πρώτος συμμετέχων τρέχει και κάνει άλμα εις μήκος. Οι γονείς μετρούν την απόσταση άλματος και σημειώνουν το σημείο προσγείωσης με κιμωλία.

Απαραίτητα υλικά:  

 • ένα χαλί (μπορείτε να κόψετε το στρώμα από ύφασμα και να το κολλήσετε με ταινία στο γκαζόν) ή
 • Σπρέι κιμωλίας για γκαζόν με το οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε το χαλάκι στο γκαζόν. Το σπρέι έχει βάση το νερό και εξαφανίζεται μόλις ποτίσετε το γκαζόν ή βρέξει.
 • Κιμωλία διαφορετικών χρωμάτων
 • μεζούρα
 • 2 κώνοι σήμανσης

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες άλμα με δύο πόδια

Το σωστό μέρος στον κήπο: Σε μερική σκιά, στον ήλιο. Χρειάζεστε ενάμισι μέτρο για το χαλί και περίπου 2-3 ​​μέτρα για το τρέξιμο. Εάν το γκαζόν είναι μικρότερο από 4 μέτρα, τα παιδιά μπορούν να κάνουν άλμα με δύο πόδια χωρίς να τρέξουν τρέξιμο. Ο δρόμος είναι επίσης ιδανικός για άλμα με δύο πόδια.

Ομαδικά παιχνίδια για παιδιά: Σταθμός 3ος αγώνας, αγώνας τσαντών, πορεία εμποδίων

Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά με αγώνα τσουβάλι απόστασης

Το κλασικό σπριντ είναι πολύ βαρετό για τα παιδιά; Στη συνέχεια, αυτές οι ιδέες εμφανίζονται για το πώς να το κάνουμε πιο αστείο. Οι κανόνες: Τα παιδιά αγωνίζονται μεταξύ τους σε μια διαδρομή μήκους 30 μέτρων. Διαφορετικές παραλλαγές είναι δυνατές: χοροπηδήστε στο ένα πόδι, τσουβάλιατε, περπατάτε στο πλάι.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα σύστημα μαθημάτων με βελούδινα παιχνίδια και εξοπλισμό παιχνιδιού και να χωρίσετε κάθε ομάδα σε ζευγάρια. Ο πρώτος παίκτης κοιτάζει την πορεία και μετά προσπαθεί να τρέξει γύρω από τα εμπόδια στο σλάλομ με κλειστά μάτια. Ο σύντροφός του μπορεί να δώσει προειδοποιητικά σήματα εάν είναι απαραίτητο.

Αθλητικά παιχνίδια με απόσταση για παιδικά πάρκα αντιμετωπίζουν εμπόδια με κλειστά μάτια

Απαραίτητα υλικά:  

 • Τσάντες από λινό
 • Βελούδινα παιχνίδια, εξοπλισμός παιχνιδιού

Το σωστό μέρος για το μάθημα: Στη μέση του γκαζόν. Οι θεατές μπορούν να κάθονται σε έναν κύκλο γύρω από τους παίκτες, έτσι ώστε να μην περιφέρονται στον κήπο.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για έξω: Σταθμός 4. Μακριά

Ομαδικά παιχνίδια για παιδιά Ομαδική ρίψη ιδεών στον κήπο

Τα παιδιά από μια ομάδα παρατάσσονται στην αρχή. Ο πρώτος συμμετέχων προσπαθεί να ρίξει την μπάλα σε ένα μπολ ή κάδο από ένα μέτρο και παίρνει έναν, δύο ή τρεις πόντους για κάθε ρίψη.

Τα απαραίτητα υλικά:

 • Πανί μπάλα
 • τρεις κουβάδες ή μπολ διαφορετικού μεγέθους

Το σωστό μέρος στον κήπο: κοντά στο φράχτη του κήπου.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σταθμός 5ος κώνος

Αθλητικά παιχνίδια με απόσταση για να παίζουν τα παιδιά μπόουλινγκ

Η ομάδα παρατάσσεται στην αρχή. Οι κώνοι είναι διαμορφωμένοι σε σχήμα διαμαντιού: ένας κώνος μπροστά, δύο κώνοι μετατοπισμένοι πίσω του, τρεις άλλοι κώνοι μετατοπισμένοι πίσω, στη συνέχεια δύο ακόμη κώνοι και ο τελευταίος κώνος στο πίσω μέρος. Οι συμμετέχοντες προσπαθούν ο ένας μετά τον άλλο να χτυπήσουν τον κώνο με τη μπάλα. Κάθε συμμετέχων έχει μόνο μία προσπάθεια και στη συνέχεια ρυθμίζει τις καρφίτσες που χτυπιούνται. Η ομάδα που έριξε τις περισσότερες καρφίτσες κερδίζει.

Τα απαραίτητα υλικά:

 • 10 κώνοι σήμανσης (εναλλακτικά: γυάλινα μπουκάλια από σκληρό πλαστικό ή κουτάκια)
 • 1 μπάλα ποδοσφαίρου (εναλλακτικά: 1 μπάλα τένις)

Το σωστό μέρος στον κήπο: κοντά στο φράχτη του κήπου

Αθλητικά παιχνίδια για τους Παιδικούς Ολυμπιακούς: Σταθμός 6. Ρίψη ακοντίου

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για υπαίθρια μακρινή ρίψη.jpeg

Κάθε παιδί έχει τρία δόρατα (τρία καλαμάκια) για να τα ρίξει σε ένα μπολ από ένα μέτρο μακριά. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει το μπολ. Αν δεν την χτυπήσει, παίρνει 0 πόντους. Αν χτυπήσει άλλο μπολ παίρνει έναν πόντο. Αν χτυπήσει το μπολ “του”, παίρνει 2 πόντους.

Τα απαραίτητα υλικά: 

 • Χειροποίητο χαρτόνι για τον στόχο
 • Πυξίδες και μολύβια (για τη σχεδίαση των Ολυμπιακών δακτυλίων)
 • τρία-τέσσερα μπολ
 • Καλαμάκια (πιέστε ένα άκρο κάθε καλαμάκι)

Το σωστό μέρος στον κήπο: στο φράχτη του κήπου

Αθλητικά παιχνίδια για έξω: Σταθμός 7. Ρυθμική γυμναστική

Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά για υπαίθριες ιδέες Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων ρυθμική γυμναστική

Για αλλαγή, μπορείτε να οργανώσετε ένα μουσικό πάρτι με τα παιδιά. Κάθε συμμετέχων έχει 30 δευτερόλεπτα για να δείξει τις χορευτικές του ικανότητες. Οι πόντοι απονέμονται σε όλους τους συμμετέχοντες.

Απαραίτητα υλικά:

 • 2 δαχτυλίδια κουρτινών με διάμετρο 5 cm
 • Διακοσμητικές κορδέλες, πλάτους 5 εκ., Σε χρώματα ουράνιου τόξου

Το σωστό μέρος στον κήπο: Στη βεράντα

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για έξω: Σταθμός 8. Τοξοβολία

Αθλητικά παιχνίδια για υπαίθρια τοξοβολία

Τοξοβολία με διαφορά: Σε αυτό το παιχνίδι, κάθε συμμετέχων πρέπει να ρίξει το βέλος μέσα από ένα στεφάνι. Η περιοχή μπροστά από το ελαστικό χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Κάθε συμμετέχων έχει τρεις προσπάθειες. Πρώτα σουτάρετε από ένα, μετά από δύο και στο τέλος από απόσταση τριών μέτρων. Οι γονείς αθροίζουν τους πόντους. Στη συνέχεια, το παιδί ανακτά τα βέλη και τα δίνει στον επόμενο συμμετέχοντα.

Απαραίτητα υλικά:

 • Τόξο και βέλη με βεντούζα ή
 • Μπορείτε να φτιάξετε την αψίδα από χυλοπίτες κολύμβησης ή από κρεμάστρες ρούχων

Το σωστό μέρος στον κήπο: Γύρω από ένα δέντρο όπου μπορείτε να κρεμάσετε το ελαστικό.

Ομαδικά παιχνίδια για παιδιά από 3 ετών: σταθμός 9. Παιχνίδια με νερό

Νερά παιχνίδια το καλοκαίρι σε απόσταση_ Κολύμβηση

Εάν υπάρχει πισίνα στον κήπο, τότε μπορείτε να εκτελέσετε διάφορα παιχνίδια με νερό.

Ζάλη: Ένα παιδί από κάθε ομάδα μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Καθορίζεται ένα στυλ κολύμβησης. Όποιος φτάσει στην άλλη άκρη της πισίνας πρώτα και μετά κολυμπήσει γρήγορα στην ομάδα του λαμβάνει έναν βαθμό.

Παιχνίδια σκυταλοδρομίας: Υπάρχουν δύο κύπελλα τρία μέτρα από την πισίνα. Κάθε ομάδα παίρνει ένα σφουγγάρι. Οι συμμετέχοντες στέκονται δίπλα στην πισίνα. Οι πρώτοι συμμετέχοντες μουλιάζουν τα σφουγγάρια τους στο νερό και μετά τρέχουν γρήγορα στα μπολ. Όλοι σφίγγουν το σφουγγάρι τους πάνω από το μπολ τους και στη συνέχεια τρέχουν γρήγορα πίσω στην ομάδα τους. Εκεί περνάει το σφουγγάρι. Το παιχνίδι τελειώνει όταν μια ομάδα γεμίσει το μπολ της μέχρι το χείλος.

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σταθμός 10. Δοκός ζυγοστάθμισης

Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες πορεία ισορροπίας δέσμης

Συνδυάστε πολλά κουτάλια για να δημιουργήσετε ένα μάθημα. Τα παιδιά μιας ομάδας πρέπει να κυριαρχήσουν το μάθημα το ένα μετά το άλλο όσο το δυνατόν άψογα. Η ομάδα που κυριαρχεί πιο γρήγορα στην πορεία εμποδίων κερδίζει και παίρνει πόντους.

Απαραίτητα υλικά:

 • 3-4 σανίδες κουταλιού

Το σωστό μέρος στον κήπο: Κόγχες και γωνίες, καταλαμβάνει λίγο χώρο.

Κάρτα τρεξίματος παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων

κάρτα γραμματοσήμων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των παιδιών για εκτύπωση δωρεάν

Για να διασφαλίσετε τη διασκέδαση την ημέρα των Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάρτα με σφραγίδα. Αυτό στη συνέχεια παραμένει μια ωραία ανάμνηση του αθλητικού φεστιβάλ στον δικό σας κήπο. Απλώς κατεβάστε την δωρεάν κάρτα σφραγίδας και εκτυπώστε την. Τότε μπορούν να ξεκινήσουν τα αθλητικά παιχνίδια!