Διακόσμηση & γιορτές

Βρώσιμα λουλούδια για κέικ, σαλάτες και κοκτέιλ – ποιοι τύποι;

σαλάτα βρώσιμα λουλούδια-υγιεινή-διατροφή-θεραπευτική δύναμη

Όλοι γνωρίζουν ότι τα βότανα και μερικά άλλα φυτά είναι βρώσιμα. Αλλά αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν ή απλά ξεχνούν είναι ότι μερικά όμορφα λουλούδια είναι μέρος του. Μπορείτε όχι μόνο να βρείτε πολλά από αυτά σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή σε ένα άγριο λιβάδι, αλλά μπορείτε ακόμη και να τα συλλέξετε από τον κήπο. Θα εκπλαγείτε και από τα γνωστά είδη βρώσιμα λουλούδια τον αριθμό των οποίων δεν θα είχατε μαντέψει και πόσα μπορεί να έχετε ήδη στον κήπο σας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια μικρή επιλογή από αυτά τα είδη λουλουδιών. Μπορείτε να βρείτε εδώδιμα λουλούδια ανάλογα με την περίοδο ανθοφορίας τους. Δεν είναι κατάλληλα μόνο για σαλάτες, αλλά και για κέικ – για διακόσμηση ή ως σιρόπι και ζελέ. Τα βρώσιμα λουλούδια επιλέγονται καλύτερα από μη γονιμοποιημένους χλοοτάπητες και κήπους. Τα άγρια ​​φυτά συλλέγονται επίσης καλύτερα μακριά από δρόμους για να αποφευχθεί η ρύπανση των αυτοκινήτων.

Βρώσιμα λουλούδια – το πατσάκι

βρώσιμα λουλούδια κολάρο-tussilago-farfara-yellow-nutrition-ιδέα

Υπάρχουν βρώσιμα λουλούδια που μπορείτε να βρείτε ήδη από την άνοιξη. Το πεταλούδι (Tussilago farfara) είναι ένα από αυτά τα πρώιμα λουλούδια και εμφανίζεται ήδη από τον Μάρτιο. Μπορείτε να το αναγνωρίσετε από το γεγονός ότι το λουλούδι του θυμίζει πολύ την πικραλίδα. Έχουν επίσης ήπια γεύση. Ωστόσο, είναι μικρότερες από αυτές της πικραλίδας. Μια άλλη διαφορά διακρίνεται στους μίσχους, οι οποίοι στο πεταλούδι έχουν φολιδωτό εξωτερικό. Τα φύλλα έχουν σχήμα πετάλου, που είναι ο λόγος για το όνομα.

Πικραλίδες ως βρώσιμα λουλούδια

βρώσιμα λουλούδια πικραλίδα-ταραξάκο-officinale-φύλλα-πικρά-άνθη

Αλλά η πικραλίδα (Taraxacum officinale) είναι επίσης βρώσιμη. Αυτό ισχύει τόσο για τα άνθη όσο και για τα φύλλα. Αν θέλετε βρώσιμα λουλούδια που πραγματικά μπορούν να βρεθούν παντού, έχετε κάνει τη σωστή επιλογή με την πικραλίδα. Είναι καλύτερο να το μαζέψετε από τον Μάιο έως τον Ιούνιο και να ετοιμάσετε μια σαλάτα με τα ελαφρώς πικρά φύλλα και ζελέ, σιρόπι ή μέλι με τα λουλούδια. Κάνετε επίσης κάτι καλό για την υγεία σας. Και τα δύο μέρη του φυτού έχουν διουρητική και καθαριστική δράση.

μαργαρίτα

βρώσιμα λουλούδια gaensebluemchen-bellis-perennis-white-blueten-yellow-mild

Άλλα βρώσιμα λουλούδια που μπορούν να βρεθούν γρήγορα και να αναγνωριστούν από όλους είναι οι μαργαρίτες (Bellis perennis) με την ήπια, καρυδόκαρδη γεύση τους. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εξαιρετικά ποικίλες και κυρίως άγνωστες. Η ανακούφιση του πόνου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, είναι μόνο μία ιδιότητα. Σε αυτό προστίθενται ιδιότητες ανακούφισης από τον πόνο και τις κράμπες, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλείς για εμμηνόρροια κράμπες, καθώς και αιμοστατικό και αιμοστατικό αποτέλεσμα. Βοηθάει σε ρευματισμούς, ουρική αρθρίτιδα, πέτρες στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, εντερική φλεγμονή, δυσκοιλιότητα, φλεγμονή του δέρματος και μυϊκούς πόνους. Ακόμα και με απλά κρυολογήματα και βήχα, αυτά τα λουλούδια είναι πραγματικοί βοηθοί στο φαγητό.

Μπεγκόνια

βρώσιμα λουλούδια μπιγκόνια-ποικίλες-ποικιλίες-κήπος-φυτά

Θα πιστεύατε ότι οι μπιγκόνιες (μπεγκόνια) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βρώσιμα λουλούδια; Και εάν! Έχουν μια ευχάριστη, ξινή γεύση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σαλάτας. Μια άλλη εφαρμογή είναι σε συνδυασμό με γλυκιά σαντιγί. Μια ιδέα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμαστεί!

Μπούρτζας

βρώσιμα-λουλούδια-borage-borrago-officinalis-blue-blossom

Ο μποράγκος (Borrago officinalis) έχει μικρά μπλε λουλούδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου ευέλικτα με τα βρώσιμα λουλούδια. Δεν είναι κατάλληλα μόνο ως διακόσμηση για κέικ, αλλά μπορούν επίσης να ζαχαρωθούν ή να χρησιμοποιηθούν για τη σαλάτα. Αν σας αρέσει να πίνετε λεμονάδα, απλά προσθέστε τα λουλούδια ή καταψύξτε τα σε παγάκια και στη συνέχεια δροσίστε το ποτό σας με αυτόν τον τρόπο.

Chickweed

βρώσιμα-λουλούδια-chickweed-stellaria-μέσα-λευκό

Το chickweed (Stellaria media) ως βρώσιμα λουλούδια είναι κατάλληλο για κατανάλωση σε όλα τα μέρη των φυτών τους, από το στέλεχος μέχρι τα φύλλα μέχρι τα λευκά λουλούδια σε σχήμα αστεριού. Είτε ως σαλάτα είτε σε σούπες – το ρεβίθι βοηθάει στην ανοιξιάτικη κόπωση, στις μεταβολικές παθήσεις και σε διάφορα δερματικά προβλήματα.

Λουλούδι φλόγας

βρώσιμα-λουλούδια-φλόγα-λουλούδι-phlox-paniculata-παρασκευή-τροφίμων-μπαχαρικά

Άλλα βρώσιμα λουλούδια με τα οποία μπορείτε να πετύχετε ένα πολύχρωμο βλέμμα σε κάθε πιάτο είναι τα λουλούδια της φλόγας (Phlox paniculata). Αυτό ισχύει τόσο για χορταστικές σαλάτες όσο και για γλυκές φρουτοσαλάτες. Τα όμορφα λουλούδια μπορούν επίσης να ζαχαρωθούν ή να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν μπολ, λεμονάδες και επιδόρπια.

πασχαλιά

βρώσιμα-λουλούδια-λιλά-σύριγγα-γλυκιά-γεύση-πασχαλιά

Πολλοί άνθρωποι πιθανότατα γνωρίζουν ήδη ότι τα λιλά άνθη είναι βρώσιμα. Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα γλυκά προϊόντα από τα λουλούδια της πασχαλιάς (Syringa), συμπεριλαμβανομένου του μελιού, του σιροπιού, του ζελέ ή της ζάχαρης. Όταν συνδυάζονται με τα λουλούδια, το ξύδι και το λάδι αποκτούν ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο άρωμα και τα ζαχαρωμένα λουλούδια είναι ένας εξωφρενικός τύπος καραμέλας.

Βρώσιμα λουλούδια – το καθημερινό

βρώσιμα-λουλούδια-ημέρα-κρίνο-hemerocallis-πορτοκαλί-φύτευση-κήπος

Το καθημερινό (Hemerocallis) λείπει σπάνια στον ιδιωτικό κήπο, καθώς τα λουλούδια και τα χρώματα των λουλουδιών του είναι πολύ μεγάλα και εντυπωσιακά. Αυτά μπορούν επίσης να καταναλωθούν σούπερ. Και πάλι, είναι βρώσιμα λουλούδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε σαλάτες. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το τηγάνισμα των λουλουδιών.

Primroses

βρώσιμα-λουλούδια-πρίμονες-ροζ-κόκκινο-πικρή-γεύση

Αν θέλετε να φάτε τα πριμούρια (πριμούλα) ως βρώσιμα λουλούδια ή τα άνθη τους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά. Υπάρχουν δύο φάσεις για συγκομιδή. Τον Μάρτιο, τα πρώτα λουλούδια έχουν πιο ήπια γεύση, ενώ τα ακόλουθα πιο δυνατά άνθη προσθέτουν μια πικρή ή ακόμα και πικάντικη γεύση για φαγητό. Αυτό προάγει την αποτοξίνωση του σώματος.

Τριαντάφυλλα

βρώσιμα-λουλούδια-τριαντάφυλλο-άνθος-φύλλα-ζαχαρωμένα-ζάχαρη-πρωτεΐνη-συνταγή

Τα αποξηραμένα ροδοπέταλα είναι πολύ γνωστά ως διακόσμηση. Με τη σειρά του, μπορείτε να πάρετε βρώσιμα τριαντάφυλλα μόλις στεγνώσετε τα πέταλα. Για παράδειγμα, γλυκάνετε το τσάι σας με ζάχαρη από τριαντάφυλλο, το οποίο φτιάχνετε στο μπλέντερ από ροδοπέταλα και λεπτή ζάχαρη. Ως διακόσμηση για επιδόρπια, είναι πολύ κατάλληλα σε ζαχαρωμένη μορφή. Για να γίνει αυτό, το ασπράδι του αυγού χτυπάται μέχρι να γίνει μισόσφιχτο και χρησιμοποιείται για να καλύψει τα πέταλα. Μετά από αυτό, πασπαλίζονται με ζάχαρη σε χαρτί και αφήνονται στην άκρη να στεγνώσουν για δύο ημέρες.

μην με ξεχάσεις

βρώσιμα-λουλούδια-ξεχάστε-μη-μυοσώτης-μπλε-λουλούδια

Η γεύση των λουλουδιών που ξεχνιέμαι (μυοσώτης) δεν είναι ιδιαίτερα έντονη. Παρ ‘όλα αυτά, τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις σαλάτες, όπου χρησιμεύουν κυρίως ως διακόσμηση. Τα ξεχασμένα καθώς τα βρώσιμα λουλούδια έχουν επίσης ορισμένες θεραπευτικές δυνάμεις και μπορούν περιστασιακά να διακοσμήσουν το τραπέζι.

Μεγάλες και μικρές πανσέδες ως βρώσιμα λουλούδια

βρώσιμα-λουλούδια-πανσέδες-βιολετί-μπλε-σχέδιο-διακόσμηση-πιάτα

Όχι μόνο οι καλλιεργημένες πανσέδες (Violaceae) από τον κήπο, αλλά και οι μικρές, άγριες ποικιλίες είναι βρώσιμα λουλούδια. Τα τελευταία έχουν ακόμη θεραπευτικές ιδιότητες που είναι αντιφλεγμονώδεις, καθαρίζουν το αίμα και αντιβακτηριακά. Τα λουλούδια κάνουν σαλάτες, σούπες και πιάτα πολύχρωμα.

Οι βιολέτες είναι βρώσιμες

βρώσιμα-λουλούδια-βιολέτες-ζαχαρωμένα-άνθη-διακόσμηση-επιδόρπιο-κέικ

Σως δεν γνωρίζατε ότι οι βιολέτες είναι βρώσιμες. Η μέθοδος παρασκευής είναι η ίδια με αυτή των τριαντάφυλλων: είτε στεγνώνετε τα λουλούδια είτε τα γλυκάρετε όπως περιγράφεται παραπάνω. Οι βιολέτες είναι μια πραγματικά ωραία διακόσμηση για διάφορα επιδόρπια.

Άνθη καρποφόρων δέντρων

βρώσιμα-λουλούδια-άνοιξη-κεράσι-καρπόδενδρο-διακοσμούν-φαγητό

Εκμεταλλευτείτε την ανοιξιάτικη εποχή και έτσι και τα άνθη των οπωροφόρων δέντρων. Κατ ‘αρχήν, κάθε οπωροφόρο δέντρο που μπορείτε να σκεφτείτε είναι κατάλληλο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ξανά ως διακόσμηση στο γεύμα. Είτε κεράσι, μήλο, δαμάσκηνο, κυδώνι ή αχλαδιά – μπορείτε να διακοσμήσετε υπέροχα τα πιάτα με τα λουλούδια από τον κήπο σας.

Αρωματικό πελαργόνιο

βρώσιμα-λουλούδια-αρωματικό πελαργόνιο-γεύση-λεμόνι-μέντα-τριαντάφυλλο

Είναι σημαντικό να αγοράσετε ξανά από βιολογική γεωργία. Το ενδιαφέρον με τα αρωματικά πελαργόνια ως βρώσιμα λουλούδια είναι ότι μπορούν να έχουν μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν τύποι που μυρίζουν και γεύονται σαν λεμόνι, αλλά και αυτοί που θυμίζουν τριαντάφυλλα, μέντα ή ακόμα και δυόσμο σοκολάτας.

Αγριο τριαντάφυλλο

βρώσιμα-λουλούδια-άγριο τριαντάφυλλο-ροζ-σε σχήμα καρδιάς-σαλάτα-γλυκό

Μπορείτε να κάνετε κάτι καλό για την καρδιά σας με τα άγρια ​​τριαντάφυλλα ως βρώσιμα λουλούδια. Τα πέταλα μπορούν να διακοσμήσουν μια σαλάτα και να της δώσουν μια λεπτή και ελαφρώς γλυκιά επίγευση. Επιπλέον, το τριαντάφυλλο δίνει στη σαλάτα μια ρομαντική εμφάνιση με τα πέταλα σε σχήμα καρδιάς.

Κατιφές

goudsbloem, καλέντουλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατιφέ (καλέντουλα) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανθίζει από τον Ιούλιο μέχρι αργά το φθινόπωρο. Βρίσκεται επίσης στους περισσότερους κήπους λόγω του αρκετά πορτοκαλί χρώματος του. Εάν καταναλώνετε τακτικά βρώσιμα κατιφέδες, μπορείτε να ενισχύσετε το νευρικό σύστημα και επίσης να προωθήσετε την πέψη.

καμέλια

βρώσιμα-λουλούδια-καμέλια-καμέλια-ιαπωνικά-τρυφερά-γλυκά-φυτά εσωτερικού χώρου

Αν θέλετε να προσθέσετε βρώσιμα λουλούδια στα πιάτα σας ακόμα και το χειμώνα, μπορείτε να το κάνετε με την καμέλια που ανθίζει το χειμώνα (Camellia japonica). Καλλιεργείται ως φυτό εσωτερικού χώρου. Αλλά μπορεί επίσης να ξεχειμωνιάσει στον κήπο, με την προϋπόθεση ότι του παρέχεται προστατευμένη τοποθεσία. Επειδή δεν ανέχεται θερμοκρασίες χαμηλότερες από -12 βαθμούς. Ωστόσο, ως φυτό κήπου, δεν αναμένεται ανθοφορία μέχρι την άνοιξη.

Παρακάτω είναι μερικές ιδέες για βρώσιμα λουλούδια που μπορείτε να δοκιμάσετε. Είτε σε κέικ είτε σε κοκτέιλ, τα ευαίσθητα λουλούδια είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Διακόσμηση λουλουδιών σε κέικ

βρώσιμα-άνθη-κέικ-διακόσμηση-τριαντάφυλλα-βιολέτες

Λιλά λουλούδια και πανσέδες

Βρώσιμο-άνθος-κέικ-λιλά-ιώδες-βατόμουρο-κέικ

τα λουλούδια ξεχωρίζουν καλύτερα σε λευκό γάνωμα

Βρώσιμο-άνθος-κέικ-λευκό-γλάσο-διακόσμηση

Βρώσιμα λουλούδια ιδανικά για καλοκαιρινά ποτά

βρώσιμα-ανθισμένα-καλοκαιρινά-ποτά-παγάκια

Βρώσιμα λουλούδια σε παγάκια

Βρώσιμο-άνθος-πάγος-κύβος-τριαντάφυλλο-βιολετί-ποτό-διακόσμηση

βρώσιμα-λουλούδια-βιολέτες-τριαντάφυλλα-παγωμένα-παγάκια-κύβοι-κοκτέιλ

Βρώσιμο-άνθος-πάγος-κύβος-κοκτέιλ-διακόσμηση

Ειδοποίηση

Ειδοποίηση

Ειδοποίηση