Διακόσμηση & γιορτές

Πάρτι στο σπίτι σε περιόδους κορώνας: ποια προστατευτικά μέτρα είναι χρήσιμα;

Ένα όμορφα στρωμένο και στολισμένο με αγάπη στο τραπέζι, νόστιμο finger food και τέλος κομψά ρούχα ξανά: Το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να οργανώνεις ένα δείπνο για οικογένεια και φίλους. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν να κάνουν ένα άλλο πάρτι στο σπίτι. Τι γίνεται όμως με τους κανόνες απόστασης και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους καλεσμένους μας χωρίς να χαλάσουμε τη διάθεση; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να οργανώσετε ένα πάρτι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κορώνας.

House party στους καιρούς του Corona: Η υγεία έρχεται πρώτη

Οργανώστε συμβουλές για πάρτι στον κήπο στην προστασία του Corona

Μετά από αρκετούς μήνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Αν και οι κυβερνήσεις των πολιτειών σε πολλά ομοσπονδιακά κράτη αποφάσισαν να χαλαρώσουν μετά τη μείωση των λοιμώξεων, όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ αναφέρουν ένα δεύτερο κύμα. Λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό κίνδυνο, είναι λογικό να κρατάτε αποστάσεις από τους άλλους όποτε είναι δυνατόν. Έτσι, ακόμα κι αν σχεδιάζετε να κάνετε πάρτι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε αν είναι ασφαλές για την υγεία σας πρώτα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  1. Αρχικά, ελέγξτε εάν οι τοπικές αρχές επιτρέπουν ένα πάρτι στο σπίτι. Πόσα άτομα μπορείτε να προσκαλέσετε; Διαφορετικά, εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί?
  2. Προσκαλέστε τους καλεσμένους σας μια εβδομάδα πριν το πάρτι και επιστρέψτε τους την προηγούμενη μέρα για να ελέγξετε ότι όλα είναι εντάξει.
  3. Προγραμματίστε το πάρτι με λεπτομέρειες.

Διοργάνωση πάρτι στο σπίτι σε καιρούς Corona: Τι πρέπει να πείτε στους καλεσμένους

Σχεδιάστε το πάρτι του σπιτιού στον κήπο με λεπτομέρειες στην εποχή του Corona

Διευκρινίστε τις λεπτομέρειες για το πάρτι τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από το πάρτι και μοιραστείτε τις με τους καλεσμένους σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι φίλοι σας γνωρίζουν εκ των προτέρων:

  • Ο αριθμός των καλεσμένων. Ένα πάρτι με 8 έως 9 καλεσμένους που γνωρίζουν ήδη ο ένας τον άλλον λειτουργεί καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περιορίσετε τον κίνδυνο στο ελάχιστο και επίσης να διευκρινίσετε τις ερωτήσεις σχετικά με τα τρόφιμα και τα ποτά πιο γρήγορα.
  • Πού θα γίνει το πάρτι: Σχεδιάστε να καλέσετε τους φίλους σας στο σπίτι ή στον κήπο?
  • Τι γίνεται με τα τρόφιμα και τα ποτά: Εάν πρόκειται να μαγειρέψετε για τους επισκέπτες, πρέπει να φέρουν κάτι (για παράδειγμα, πιάτα μιας χρήσης και μαχαιροπίρουνα;)

Εάν οι κανόνες είναι ήδη στην αρχή, τότε κάθε επισκέπτης μπορεί να αξιολογήσει εάν θέλει να έρθει στο πάρτι ή όχι.

Ένα πάρτι στον κήπο μειώνει τον κίνδυνο στο ελάχιστο

Οργανώστε ένα πάρτι στο σπίτι στον κορωνοϊό στον κήπο και καθορίστε τον βέλτιστο αριθμό επισκεπτών

Ο κορονοϊός μεταδίδεται με σταγονίδια που εκλύονται όταν μιλάτε και τραγουδάτε και στη συνέχεια πετάτε στον αέρα. Σε κλειστό χώρο, αυτά τα σταγονίδια μπορούν να επιπλέουν στον αέρα για έως και 20 λεπτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην κάθεστε κοντά στο τραπέζι. Έτσι, είναι πολύ καλύτερο να οργανώσετε ένα πάρτι στον κήπο. Εάν έχετε μια προστατευμένη και σκεπαστή βεράντα, αυτή είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Επειδή στον υπαίθριο αέρα τα περισσότερα σταγονίδια απλώς απομακρύνονται. Εάν δεν έχετε κήπο και ευρύχωρο μπαλκόνι ή βεράντα στον τελευταίο όροφο, μπορείτε να καλέσετε τους επισκέπτες στο πάρκο (όσο το επιτρέπουν οι αρχές).

Πάρτι στο σπίτι σε καιρούς Corona: Ποιος είναι ο βέλτιστος αριθμός καλεσμένων?

Οργανώστε ένα πάρτι στον κήπο Μειώστε τον κίνδυνο κοροναϊού

Ο αριθμός των επισκεπτών εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο. Βασικά, ισχύει ο ακόλουθος κανόνας: Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι ο βέλτιστος αριθμός επισκεπτών είναι 6 έως 8 άτομα.

Πάρτι στο σπίτι σε καιρούς Corona: πρέπει να φοράτε μάσκες σε ιδιωτικά πάρτι?

Καλοκαιρινό πάρτι στον δικό σας κήπο με ή χωρίς μάσκα

Η πλειοψηφία των ομοσπονδιακών κρατών έχει ήδη χαλαρώσει τους κανόνες. Σε πολλές γερμανικές πόλεις, για παράδειγμα, η απαίτηση να φοράτε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους έχει πλέον καταργηθεί εντελώς ή εν μέρει. Ακόμη και σε ιδιωτικά πάρτι, οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες. Εάν το έχετε μάθει ήδη από τις τοπικές αρχές, μπορείτε να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας. Παρ ‘όλα αυτά, είναι λογικό οι φίλοι να φέρουν μάσκες μαζί τους και να τις φορούν στο σπίτι (για παράδειγμα όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα).

Πάρτι στο σπίτι σε καιρούς Corona: Τακτοποιήστε τα καθίσματα κατάλληλα

Οργανώστε ένα πάρτι στο σπίτι σε περιόδους Corona και δώστε χώρο ανάμεσα στα έπιπλα

Ως οικοδεσπότης, είστε υπεύθυνοι για να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν άνετα και να συνομιλήσουν. Ταυτόχρονα, μπορείτε να κανονίσετε τις καρέκλες και τα σκαμπό ή τις τσάντες φασολιών, έτσι ώστε οι φίλοι να κάθονται σε μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε τα τραπεζάκια! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε να βάλετε όλα τα ποτήρια τους στο τραπέζι του κήπου και να τα ανακατέψετε.

Σπίτι πάρτι στους χρόνους Corona: παραγγείλετε φαγητό

Σπιτικό πάρτι σε καιρούς Corona, παραγγέλνοντας φαγητό αντί να το προετοιμάσετε

Πάνε οι εποχές του finger food και των κρύων μπουφέδων. Σε περιόδους κοινωνικής απόστασης, σερβίρεται φαγητό σε κάθε επισκέπτη σε ξεχωριστά πιάτα μιας χρήσης. Εάν δεν θέλετε να μοιράζετε και να μοιράζετε τα πιάτα όλο το βράδυ, μπορείτε απλά να παραγγείλετε το φαγητό του πάρτι. Παραδίδεται στο κατώφλι σας, ξεχωριστά συσκευασμένο και παίρνετε επίσης τα σωστά μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης.

Οργανώστε ένα πάρτι μπάρμπεκιου σε καιρούς κορώνας

Οργανώστε ένα πάρτι μπάρμπεκιου στην εποχή του Corona

Κανένα καλοκαίρι δεν ολοκληρώνεται χωρίς πάρτι μπάρμπεκιου. Εάν θέλετε να οργανώσετε ένα τέτοιο πάρτι, τότε μπορείτε να ζητήσετε από τους καλεσμένους να φέρουν τα συνοδευτικά. Και στη συνέχεια ετοιμάζετε το φαγητό που πρέπει να ψηθεί και το μοιράζετε και το μοιράζετε.

Παρεμπιπτόντως, τα ποτά είναι επίσης ένα ζήτημα. Συχνά τα ποτήρια ανακατεύονται στα πάρτι ή οι καλεσμένοι πίνουν από ένα μπουκάλι. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν αρκετές πιο δροσερές τσάντες που μπορείτε να μοιράσετε μεταξύ των τραπεζιών. Έτσι, το επόμενο δροσιστικό ποτό είναι πάντα προσιτό.

Πάρτι στο σπίτι σε καιρούς Corona: Έχετε έτοιμα απολυμαντικά

Παρέχετε προστασία από τον κορωνοϊό για απολυμαντικά πάρτι στον κήπο

Για ένα επιτυχημένο πάρτι στον κήπο ή στο σπίτι, θα πρέπει πάντα να έχετε ορισμένα είδη σπιτιού για να παραδώσετε σε περιόδους Corona. Ακολουθεί μια λίστα με ό, τι μπορεί να χρειαστείτε για την ευημερία των καλεσμένων σας:

  • Χαρτοπετσέτες, σαπούνι και απολυμαντικό για το μπάνιο
  • Δοχεία απορριμμάτων ή κάδοι με καπάκια για φαγητό που περίσσεψε
  • Αναπνευστήρες μίας χρήσης
  • Απολυμαντικά για τον κήπο