Γκαρνταρόμπα & έπιπλα διαδρόμου

Φτιάξτε μόνοι σας ένα γκαρνταρόμπα από μια παλιά πόρτα: Οδηγίες και περαιτέρω ιδέες

Γκαρνταρόμπα από παλιά πόρτα -οδηγίες-τραπέζι κονσόλας-προσθήκη

Δεν σας αρέσει η ιδέα ενός απλού αγκίστρου για να κρεμάτε μπουφάν και ρούχα στην είσοδο; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φοβερό και εντελώς εφικτό DIY έργο: ένα βεστιάριο από μια παλιά πόρτα. Οι παλιές πόρτες μπορούν να μετατραπούν υπέροχα και μερικές φορές να έχουν μια υπέροχη γοητεία αντίκες. Και φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε χώρο αποθήκευσης σε αυτήν την πόρτα. Θα σας δείξουμε μερικές υπέροχες ιδέες.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα γκαρνταρόμπα από μια παλιά πόρτα με ένα ράφι

Ανακυκλώνοντας τη δική σας γκαρνταρόμπα από μια παλιά πόρτα

Υλικά:

 • τρία πόμολα πορτών με πλάτη σε vintage εμφάνιση
 • ένα κουμπί ντουλαπιού
 • μια όμορφη παλιά πόρτα δωματίου
 • Βερνίκι χρώματος
 • Πείροι σύρματος 50 mm
 • Καρφίτσες σύρματος 40 mm
 • τρία ξύλινα πάνελ 60 x 30 εκ
 • 2 ξύλινα πόδια τραπεζιού 70 εκ
 • Ξυλόκολλα
 • Μ4 μπουλόνια κρεμάστρας 40 mm

Εργαλεία:

 • Κατσαβίδι Phillips
 • τρυπάνι
 • Τρυπάνι 24 mm
 • Πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Πιστόλι νυχιών χωρίς καλώδιο 18 GA για καρφιά 15 – 50 mm

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά επιπλέον χέρια βοήθειας. Λόγω της φύσης της γωνίας 90 μοιρών και της χρήσης του όπλου καρφιών, θα ήταν ασφαλέστερο για δύο άτομα να συναρμολογήσουν την ντουλάπα.

γκαρνταρόμπα-ηλικία-πόρτα-οδηγίες-κόλλα ξύλου

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, η πόρτα πρέπει να καθαριστεί και να λειανθεί. Είναι καλύτερα να τραχύνετε ελαφρώς την επιφάνεια με ένα σφουγγάρι λείανσης ή γυαλόχαρτο, έτσι ώστε το χρώμα να κολλάει καλύτερα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για λείανση των αιχμηρών άκρων.

γκαρνταρόμπα-ηλικία-πόρτα-οδηγίες-κατασκευή-ξύλο-κονσόλα-τραπέζι

Βήμα 2: Για να φτιάξετε τη βάση για το βεστιάριο, θα χρειαστείτε δύο ξύλινες σανίδες και δύο πόδια τραπεζιού. Κόψτε το ξύλινο πάνελ ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος της παλιάς πόρτας. Η πόρτα σε αυτό το παράδειγμα έχει πλάτος δύο πόδια.

Τοποθετήστε την πρώτη ξύλινη σανίδα (60 x 30 cm) στο πάτωμα και τοποθετήστε τα πόδια του τραπεζιού κάθετα και στα δύο άκρα. Σημειώστε την επιθυμητή θέση των ποδιών του τραπεζιού με ένα μολύβι.

Βήμα 3: Εφαρμόστε την ξυλόκολλα και κολλήστε το πόδι του τραπεζιού όπου το θέλετε.

Βήμα 4: Τοποθετήστε το δεύτερο ξύλινο πιάτο ως επιτραπέζιο στα πόδια του τραπεζιού. Τοποθετήστε την πρώτη ξύλινη σανίδα στο πάτωμα με τα κολλημένα πόδια του τραπεζιού στραμμένα προς τα πάνω. Βεβαιωθείτε ότι έχουν γωνία 90 μοιρών. Με το πιστόλι καρφιών και τα καρφιά 40 mm καρφώνετε το τραπέζι στη θέση του. Αναποδογυρίστε την κατασκευή και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε όλα να είναι καλά στερεωμένα.

γκαρνταρόμπα-ηλικία-πόρτα-κονσόλα-τραπέζι-προσάρτηση

Βήμα 5: Τώρα η κατασκευή του τραπεζιού πρέπει να στερεωθεί στην πόρτα. Τοποθετήστε τη δομή της πόρτας και του τραπεζιού στο πλάι τους και κολλήστε την πλάκα βάσης στο τέλος της πόρτας. Ρυθμίστε και τα δύο στοιχεία ακριβώς, διαφορετικά η ντουλάπα δεν θα σταθεί όρθια. Χρησιμοποιήστε το πιστόλι καρφιών και καρφιά 40mm για να καρφώσετε την κάτω πλάκα στην πόρτα. Εργασία από αριστερά προς τα δεξιά.

Βήμα 6: Σταθείτε όρθια η δομή της πόρτας και του τραπεζιού και επαναλάβετε το παραπάνω βήμα για την κορυφή του τραπεζιού. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας ξύλου στην άκρη του τραπεζιού και πιέστε το προς την πόρτα. Το τραπέζι είναι καρφωμένο στην πόρτα με το πιστόλι καρφιών.

ντουλάπα-ηλικία-πόρτα-οδηγίες-ξύλινο-ράφι-κάτοχος

Σημείωση: Η ευθυγράμμιση του πιστόλι καρφιών θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη εργασία. Εάν ένα καρφί στραβώσει και όχι κατευθείαν από την πόρτα και το ξύλινο πάνελ, μπορείτε πάντα να το σκίσετε με πένσα κοπής.

Βήμα 7: Συναρμολογήστε το πάνω ράφι.

Πρώτα τα στηρίγματα του ράφι και στη συνέχεια ο πίνακας ραφιών τοποθετούνται στην πόρτα. Τοποθετήστε το όλο μέρος στο πλάι για να διευκολύνετε τη συναρμολόγηση. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κόλλας ξύλου στο πίσω μέρος του βραχίονα του ραφιού και κολλήστε το στην πόρτα. Το επάνω άκρο του βραχίονα του ράφι πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το άκρο της πόρτας. Χρησιμοποιήστε το πιστόλι καρφιών και τα καρφιά 40 χιλιοστών για να στερεώσετε το πίσω μέρος του βραχίονα στο ράφι στην πόρτα. Στη συνέχεια, συναρμολογήστε το ράφι με τον ίδιο τρόπο.

γκαρνταρόμπα-ηλικία-ζωγραφική πόρτας

Βήμα 8: Τώρα μπορείτε να βάψετε την τελική ντουλάπα! Ένα όμορφο μπλε-γκρι χρώμα επιλέχθηκε εδώ. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής και να δώσετε στο έπιπλο μια χρησιμοποιημένη εμφάνιση. Το βεστιάριο είναι βαμμένο στο επιθυμητό χρώμα βαφής. Στη συνέχεια, οι άκρες και οι καμάρες τρίβονται με ένα λεπτό γυαλόχαρτο. Εάν χρησιμοποιείτε πολλά στρώματα χρώματος, διαφορετικές αποχρώσεις λάμπουν μέσα από τις λειασμένες περιοχές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ.

ντουλάπα-ηλικία-πόρτα-γάντζο-πόμολο

Βήμα 9: Τοποθετήστε τα πόμολα της πόρτας ως άγκιστρα. Σηµειώστε πρώτα το σηµείο στο οποίο πρέπει να τοποθετηθούν ακριβώς. Σκεφτείτε προσεκτικά το ύψος. Δεν θέλετε τα μπουφάν σας να φτάνουν πάνω από την επιτραπέζια επιφάνεια.

Σημειώστε την τρύπα όπου θα στερεωθεί η βίδα. Προ-τρυπήστε τις τρύπες στην πόρτα με ένα τρυπάνι 24 mm. Χρησιμοποιήστε τα μπουλόνια της κρεμάστρας για να στερεώσετε το πόμολο της πόρτας στην πόρτα.

ντουλάπα-ηλικία-πόρτα-γάντζος-κυρίες-τσάντα-σακάκια

Βήμα 10: Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κουμπί ντουλαπιού στο πλάι της πόρτας, ώστε να μπορείτε επίσης να κρεμάσετε την γυναικεία τσάντα ή το καπέλο σας. Τα σημαντικά κλειδιά μπορούν επίσης να βρουν τη συνηθισμένη θέση τους στα άγκιστρα. Επιλέξτε τα άγκιστρα σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρήση.

γκαρνταρόμπα-ηλικία-πόρτα-ράφι-χτίσε-μόνος-διακοσμήστε

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της ντουλάπας είναι η ευελιξία της. Δημιουργεί χώρο αποθήκευσης, διατηρεί την τάξη και ενισχύει το διάδρομο.

Αυτό που χρειάζεται συχνά θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο. Αυτό που χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά μπορεί να καταλήξει στο πάνω ράφι. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύσετε μικρά αξεσουάρ όπως καπέλα, κασκόλ, γάντια, κασκόλ και γάντια. Το περιεχόμενο προστατεύεται με ασφάλεια από τη σκόνη και τη βρωμιά σε ένα κουτί αποθήκευσης με καπάκι. Σε κάθε περίπτωση, η προβολή παραθύρων ή ετικετών είναι πρακτική.

Τα καλάθια κάτω από την κονσόλα παρέχουν επίσης επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Αυτά είναι ιδανικά για την αποθήκευση περιοδικών, εφημερίδων, ομπρελών ή ακόμα και παιδικών παιχνιδιών. Με την ευχάριστη υφή τους, τα καλάθια αποθήκευσης αποπνέουν μια φιλική ατμόσφαιρα στο διάδρομο.

Το τραπέζι της κονσόλας είναι ολόπλευρο

παλτό-ράφι-ηλικία-πόρτα-ράφι-κατασκευή-μόνος-βαφή-κόκκινο

Το τραπέζι της κονσόλας διαθέτει χώρο για μικρά αντικείμενα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται συχνά. Στο διάδρομο, συνήθως λειτουργεί ως ράφι για βασικές θήκες ή τσάντες. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σαφώς ορατό μέρος για βάζα, φωτογραφίες ή εποχιακά διακοσμητικά. Με έναν καθρέφτη, η κονσόλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πρακτικό τραπεζάκι.

Η επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να τονιστεί οπτικά με ένα χρώμα σε αντίθεση. Όπως στο παραπάνω παράδειγμα. Ολόκληρη η ντουλάπα είναι βαμμένη με έντονο κόκκινο χρώμα, μόνο που η επιφάνεια του τραπεζιού είναι μαύρη. Μόνο ένα άγκιστρο είναι τοποθετημένο στην πόρτα, στη μέση. Ένα όμορφο στεφάνι από γυψόφιλα έχει βρει τη θέση του εκεί. Το κρυστάλλινο πόμολο της πόρτας είναι επίσης μια όμορφη λεπτομέρεια.

Γκαρνταρόμπα από μια παλιά πόρτα – μια παραλλαγή χωρίς διάτρηση και κάρφωμα

γκαρνταρόμπα-ρουστίκ-διάδρομος-στεφάνι-ψάθινο καλάθι

Για όσους δεν είναι τόσο καλοί με το τρυπάνι και το πιστόλι καρφιών, η ακόλουθη ιδέα είναι μια καλή ιδέα. Η πόρτα απλώς στηρίζεται ανάμεσα στον τοίχο του διαδρόμου και ένα ανεξάρτητο τραπέζι κονσόλας. Αυτό σας εξοικονομεί πολλή προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Η ντουλάπα της αίθουσας αποκαλύπτει πάντα κάτι για τις συνήθειες, τις προτιμήσεις και το ύφος επίπλωσης των κατοίκων. Επομένως, δεν πρέπει να παραμελείται στο εσωτερικό σχέδιο. Αφήστε την ντουλάπα της αίθουσας να γίνει έκφραση του ατομικού σας στυλ ζωής. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει πολύ το ρουστίκ στυλ, μπορείτε απλά να τρίψετε την πόρτα και να την κάνετε να φαίνεται όσο πιο παλιά και φθαρμένη γίνεται. Γιούτα, κλαδιά και ψάθινο στρογγυλοποιούν την εμφάνιση τέλεια.

Γκαρνταρόμπα από την παλιά πόρτα με τον πάγκο

γκαρνταρόμπα-αίθουσα-παλιά-πόρτα-γυάλινο πάγκο

Αν θέλετε ένα μέρος για να καθίσετε μπροστά από το γκαρνταρόμπα και να βγάλετε άνετα τα παπούτσια σας, ένας πάγκος σε vintage στιλ θα ήταν η καλύτερη προσθήκη στο γκαρνταρόμπα της πόρτας. Για να γίνει αυτό, η πλάτη του πάγκου πρέπει να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια, το κάθισμα και τα υποβραχιόνια καρφώνονται από το πίσω μέρος της πόρτας. Η γιρλάντα από κομμάτια υφάσματος και τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι όμορφες χρωματικές πινελιές που εναρμονίζονται τέλεια με τα χρώματα της ντουλάπας.

γκαρνταρόμπα-παλιά-πόρτα-γάντζο-τσέπη-πάγκος-ενσωματωμένο

Ένας στενός πάγκος γκαρνταρόμπας δεν είναι μόνο ένα άνετο κάθισμα, αλλά και ένας ιδανικός χώρος αποθήκευσης. Τα παπούτσια που φοριούνται κάθε μέρα βρίσκουν τη θέση τους σε ένα μικρό ντουλάπι παπουτσιών. Τα μεγάλα συρτάρια είναι πολύ πρακτικά όταν θέλετε να αποθηκεύσετε κάτι γρήγορα. Ο διάδρομός σας είναι πάντα τακτοποιημένος – όχι άλλα παπούτσια που στέκονται τριγύρω!

αναδιπλούμενο πάγκο

γκαρνταρόμπα-παλιά-πόρτα-πτυσσόμενο-παγκάκι

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η όμορφη γκαρνταρόμπα με πάγκο; Το κάθισμα μπορεί να διπλωθεί. Οι μεντεσέδες ράβδου, γνωστοί και ως μεντεσέδες μεντεσέ για πιάνο, είναι οι πλέον κατάλληλοι για αυτό το σκοπό, επειδή παρέχουν ακόμη και υποστήριξη για την πόρτα και βοηθούν στην κατανομή του βάρους όταν κάποιος κάθεται στον πάγκο. Ο μεντεσές της ράβδου μπορεί να συντομευθεί στις απαιτούμενες διαστάσεις με ένα πριόνι. Δώστε προσοχή στην κατεύθυνση ανοίγματος κατά τη συναρμολόγηση.

Το άγκιστρο

γκαρνταρόμπα-παλιά-πόρτα-εξοχής-vintage-αγκίστρια

Άλλωστε, αυτό που μετατρέπει την πόρτα σε γκαρνταρόμπα είναι τα αγκίστρια. Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά γάντζους σε ένα χρώμα. Αλλά τα αγκίστρια σε vintage στυλ θα ταιριάζουν καλύτερα με αυτό το ξεπερασμένο έπιπλο. Even ακόμα καλύτερα: άλλα παλιά αντικείμενα που μπορούν επίσης να επαναχρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα πολύχρωμα πόμολα επίπλων ή παλιά μαχαιροπίρουνα.

Παλιά πόρτα ως τραπέζι κηπουρικής

κήπος-τραπέζι-παλιά-πόρτα-αποθήκη-κήπος-εργαλεία-τραπέζι φύτευσης

Ένα φυτικό τραπέζι είναι ένα πρακτικό πράγμα για όλους όσους τους αρέσει να εργάζονται ως χόμπι κηπουρός. Μπορείτε όχι μόνο να ανασηκώσετε άνετα σε αυτό ενώ στέκεστε. Προσφέρει επίσης επιπλέον χώρο αποθήκευσης για τις διάφορες γλάστρες ή σάκους γλάστρες. Τα εργαλεία είναι πάντα στο χέρι όταν κρέμονται σε πρακτικά άγκιστρα.

Τραπέζι από την παλιά πόρτα

τραπέζι-παλιά-πόρτα-ιδέα-τραπεζαρία-κήπος

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να φτιάξετε μόνοι σας έπιπλα από παλιές πόρτες. Μια άλλη ιδέα που είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί είναι να φτιάξετε ένα τραπέζι από μια παλιά πόρτα. Γιατί λόγω των διαστάσεών του, είναι το τέλειο επιτραπέζιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κατάλληλο πλαίσιο τραπεζιού. Η λειασμένη, πρόσφατα βαμμένη πόρτα είναι απλά τοποθετημένη πάνω της ως επιτραπέζια. Αυτή η τραπεζαρία προσφέρει χώρο για έως 8 άτομα και είναι επίσης ιδανική για χρήση στον κήπο!

Σημείωση: Εάν πρόκειται για πόρτα κασέτας, οι ελεύθεροι χώροι μέσα στην επιφάνεια της πόρτας μπορεί να είναι πρόβλημα. Η γυάλινη πλάκα από πάνω προσφέρει μια καλή λύση εδώ. Οι κάρτες ή οι φωτογραφίες μπορούν να αποθηκευτούν ορατά στα διαμερίσματα των θυρών κάτω από το γυαλί.

old-door-desk-tabletop-ikea-trestle