φυτώριο

Διαχωριστικά δωματίων για παιδικά δωμάτια – 25 ιδέες για διαχωριστικά δωματίων

διαχωριστικό δωματίου για παιδικό δωμάτιο τρύπα τοίχου αναρρίχηση λευκή επίπλωση πολύχρωμων τόνων

Εάν θέλετε να διαχωρίσετε διαφορετικούς χώρους στο παιδικό δωμάτιο, όπως ο ύπνος και η μελέτη, ή εάν τα παιδιά σας θέλουν περισσότερη ιδιωτικότητα, τότε πρέπει να αναζητήσετε ιδέες για δημιουργικές διαρρυθμίσεις δωματίων. ΕΝΑ Διαχωριστικό δωματίου για παιδικά δωμάτια είναι η τέλεια λύση και μπορεί να χωρίσει το χώρο ανάλογα με την ιδιότητα ή το σκοπό. Υπάρχουν διάφορες επιλογές – από οθόνες κινητών έως διαχωριστικούς τοίχους από γυψοσανίδα. Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές και παραδείγματα.

Ράφι ως διαχωριστικό δωματίου για παιδικά δωμάτια

διαχωριστικό δωματίου για ράφια παιδικού δωματίου καναπές μπεζ εσωτερικό πορτοκαλί λευκό παρκέ

Ένα ανοιχτό ράφι βιβλίων μπορεί να λειτουργήσει ως διαχωριστικό δωματίου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε χώρο αποθήκευσης για σχολικά βιβλία και παιχνίδια. Επιτρέπει επίσης στο φως να ρέει και στις δύο περιοχές. Αλλά δεδομένου ότι το ράφι είναι ανοιχτό, τα στοιχεία που φαίνονται εκεί είναι ορατά και στα δύο τμήματα του δωματίου και τα αντικείμενα πρέπει επίσης να εναρμονίζονται με τα χρώματα και τα στυλ και στις δύο περιοχές. Χρώματα όπως λευκό, κρεμ, μαύρο, καφέ και γκρι μπορούν να συνδυαστούν με τα περισσότερα άλλα χρώματα. Τα κλιμακωτά ράφια χαλαρώνουν το δωμάτιο και είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για μικρά δωμάτια. Λόγω του σχήματος τους, δεν μοιάζουν με φράγμα και δεν περιορίζουν το χώρο. Το γραφείο χωρίζεται από τον άνετο καναπέ με μια ρέουσα μετάβαση. Τα ράφια ως διαχωριστικά δωματίων για παιδικά δωμάτια προσφέρουν τη δυνατότητα τακτοποίησης μικρών αντικειμένων χωρίς να εξαφανίζονται από την όψη πίσω από ενοχλητικές και περιοριστικές πόρτες. Σε ένα μεγάλο παιδικό δωμάτιο, τα ράφια μπορούν να γίνουν ακόμη πιο λειτουργικά με διάφορα καλάθια και κουτιά αποθήκευσης. Αυτό δημιουργεί επιπλέον χώρο αποθήκευσης για παιχνίδια ή βιβλία, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση και από τις δύο πλευρές.

Φτιάξτε έναν τοίχο χωρίσματος στο φυτώριο

διαχωριστικό δωματίου για ταπετσαρία παιδικού δωματίου ροζ σχεδιασμό νεράιδα κρεβάτι αυτοκινήτου

Εάν ο διαθέσιμος χώρος και ο προϋπολογισμός σας το επιτρέπουν, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιπλέον διαμέρισμα γυψοσανίδας για να χωρίσετε το χώρο. Ο τοίχος δεν χρειάζεται να χωρίζει εντελώς τις δύο περιοχές, αλλά θα μπορούσε μάλλον να έχει διακοσμητική λειτουργία. Αυτή η λύση προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ιδιωτικότητας. Φυσικά, τηρήστε όλους τους ισχύοντες κανονισμούς δόμησης.

Κουρτίνα ως διαχωριστικό δωματίου για παιδικά δωμάτια

διαχωριστικό δωματίου για παιδική κρεβατοκάμαρα ιδέα κουρτίνας επίπλωσης

Εάν δύο αδέλφια μοιράζονται φυτώριο, κρεμάστε μια κουρτίνα ανάμεσα στα δύο κρεβάτια. Τοποθετήστε μια ράβδο κουρτινών οροφής στο δωμάτιο και κρεμάστε κουρτίνες μέχρι το πάτωμα. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε οπτικά το δωμάτιο χρησιμοποιώντας ταπετσαρία δύο διαφορετικών χρωμάτων. Η κουρτίνα ως διαχωριστικό δωματίου για παιδικά δωμάτια είναι επίσης μια καλή λύση αν το δωμάτιο είναι μικρό. Ένα μεγάλο ράφι μπορεί να φαίνεται ογκώδες σε στενό χώρο. Μια κουρτίνα σχεδόν δεν απορροφά το φως και φαίνεται αέρινη και ελαφριά. Ιδιαίτερα ελαφριά υφάσματα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το μικρό παιδικό δωμάτιο δεν φαίνεται γεμάτο με έπιπλα και κάνει το δωμάτιο πιο σπιτικό. Με κουρτίνες ως διαχωριστικά δωματίων, μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε κόγχες όπου τα παιδιά μπορούν να αποσυρθούν ή ίσως να κρυφτούν. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτό το μέρος θα μετατραπεί σε αγαπημένο μέρος για να μείνετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες για να διαχωρίσετε τον χώρο ύπνου από το υπόλοιπο δωμάτιο. Το λεπτό διαχωριστικό δωματίου δημιουργεί άνεση και άνεση.

διαχωριστικό δωματίου για παιδικό δωμάτιο χαμηλό ντουλάπι λευκό γαλάζιο κρεβάτι

Τα φυτά είναι ένας άλλος τρόπος καθορισμού μεμονωμένων περιοχών στο φυτώριο. Το εντυπωσιακό πράσινο δημιουργεί μια ευχάριστη, φρέσκια ατμόσφαιρα και εκπληρώνει πλήρως τη λειτουργία ενός διαχωριστικού δωματίου. Εάν τα φυτά είναι η επιλογή σας, λάβετε υπόψη ότι δεν είναι όλα τα είδη φυτών κατάλληλα για αυτό. Κάντε το διαχωριστικό δωματίου μόνο από μη τοξικά φυτά. Με αυτό το φυσικό διαχωριστικό δωματίου μπορείτε να χωρίσετε το δωμάτιο σε αρκετούς χώρους και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε ένα υγιές εσωτερικό κλίμα.

Διαχωριστικό δωματίου με χαμηλό ντουλάπι

ιδέες-διαχωριστικά δωματίων για παιδικά δωμάτια-ξύλινα-paravent-κορίτσια-δωμάτια

Το paravent είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για να διαιρέσετε και να σχεδιάσετε οπτικά το παιδικό δωμάτιο. Ένα paravent έχει μια μοναδική γοητεία και επιτρέπει στο δωμάτιο να επανασχεδιαστεί δημιουργικά σε λίγα απλά βήματα. Αποτελείται από τουλάχιστον τρεις πόρτες που συνδέονται μεταξύ τους με μεμονωμένους μεντεσέδες. Μπορείτε να αποφασίσετε για το σχέδιο και να επωφεληθείτε από νέες παραλλαγές ξανά και ξανά, επειδή η οθόνη μπορεί να λάβει ευέλικτα σχήματα. Εάν θέλετε να διαχωρίσετε μόνο έναν χώρο στο παιδικό δωμάτιο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαχωριστικό δωματίου χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε ένα διαμέρισμα. Εάν δεν χρειάζεστε προσωρινά το διαχωριστικό δωματίου για παιδικά δωμάτια, μπορεί να διπλωθεί πολύ γρήγορα. Μπορείτε να βρείτε οθόνες από μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως ξύλο, δέρμα, ατσάλι ή πλαστικό. Τα μοντέλα φιλιγκράν είναι πιο κατάλληλα για το παιδικό δωμάτιο. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, μια οθόνη μπορεί επίσης να έχει περιοριστικό αποτέλεσμα, γι ‘αυτό τα μοντέλα με χωρίσματα από γυαλί και χαρτί είναι πολύ ευεργετικά για τη σφαίρα του παιδιού σας.

Οθόνη για δωμάτια κοριτσιών

διαχωριστικό δωματίου-παιδικό δωμάτιο-μπλε-ράφι-χώρος μάθησης-ύπνου

Εάν δεν υπάρχει αρκετό φως στο παιδικό δωμάτιο, οι οθόνες σε ανοιχτόχρωμα χρώματα είναι μια καλή επιλογή. Ένα σκοτεινό διαχωριστικό δωματίου θα σκούρωνε το δωμάτιο, ενώ η φωτεινή οθόνη δημιουργεί μια ευάερη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του διαχωριστικού δωματίου θα ήταν ότι μπορείτε να το αναδιαμορφώσετε και να το διακοσμήσετε όπως θέλετε. Είστε ευπρόσδεκτοι να καλύψετε την οθόνη στο παιδικό δωμάτιο με ένα ύφασμα με σχέδια ή να το αρωματίσετε με ταπετσαρία. Κάντε το φιλικό προς τα παιδιά και δώστε υπέροχες πινελιές στο δωμάτιο. Ένα καλό παράδειγμα και απόδειξη ότι ένας τέτοιος τοίχος χωρίσματος δεν αφήνει τίποτα το επιθυμητό είναι το διαχωριστικό δωματίου στην παραπάνω εικόνα. Ένα παρεμβολάκι από ανοιχτόχρωμο ξύλο και χαρτί χωρίζει ένα αποδυτήριο σε ένα όμορφα διαμορφωμένο παιδικό δωμάτιο κοριτσιού. Χωρίς αμφιβολία, κάθε κοριτσάκι ανυπομονεί για ένα δωμάτιο-ντουλάπα αυτού του τύπου. Εκεί μπορείτε πρακτικά να κλείσετε τα ρούχα σας ενώ βρίσκετε τα υπέροχα αξεσουάρ για το τέλειο ντύσιμο. Εδώ το διαχωριστικό δωματίου ήταν διακοσμημένο με μικρά, λευκά τόξα, τα οποία το μετατρέπουν σε πραγματικό τραβηγμένο βλέμμα και το κάνουν να δείχνει όμορφα κοριτσίστικο.

Ράφι βιβλίων ως διαχωριστικό δωματίου

διαχωριστικό δωματίου-παιδικό δωμάτιο-ράφι-δύο-κορίτσια

Ράφι γραφείου ανάμεσα στα κρεβάτια

διαχωριστικό δωματίου-παιδικό δωμάτιο-ξύλο-κύκλοι-κοπή-πράσινο-παλέτα χρωμάτων

Διαχωριστικός τοίχος με διακοσμητικό σχήμα

Διαχωριστικό δωματίου παιδικό δωμάτιο ιδέα σχεδίασης κηρήθρα

Ωραία ιδέα για δωμάτια αδελφών

Διαχωριστικό δωματίου για παιδικό δωμάτιο-δημιουργικό-σχέδιο-ξύλο-δέντρο

Διακοσμητικό διαχωριστικό δωματίου στο βρεφικό δωμάτιο

διαχωριστικό δωματίου-παιδικός σταθμός-κορίτσι-ροζ-ράφια-χώρος εκμάθησης

Συνδυάστε απαλό ροζ και κρέμα

διαχωριστικό δωματίου-παιδικό δωμάτιο-paravent-παγωμένο γυαλί-φωτογραφία-ταπετσαρία-γρασίδι

Διαχωριστικό δωματίου από παγωμένο γυαλί

διαχωριστικό δωματίου-παιδικό δωμάτιο-ράφι-βιβλία-τόπος εκμάθησης-χώρος ύπνου

Ξεχωριστοί χώροι ύπνου και μελέτης

Διαχωριστικός τοίχος-ράφια-παιδικό δωμάτιο-πράσινος-τοίχος-μπογιά-φωτογραφία-ταπετσαρία-φυσικό τοπίο

Διαμέρισμα-ιδέα-δωμάτιο μωρού-καναπές-κρεβάτι-σαλόνι

ιδέα-διαχωριστικό δωματίου για παιδικό δωμάτιο-ράφια-αδέλφια-αγόρια

διαχωριστικό δωματίου-ikea-white-room-split-sibling-idea

Διαμέρισμα-ιδέες-παιδικό δωμάτιο-μπεζ-λευκό-χρώματα-κορίτσια

ιδέες-διαμέρισμα-δωμάτιο-διαχωριστικό-ράφια-παιδικό δωμάτιο-πράσινο-μοβ

διαμέρισμα-φυτώριο-αδέλφια-αγόρι-κορίτσι

Διαμέρισμα-τοίχος-παιδικό-δωμάτιο-ιδέα-ροζ-τοίχος-χρώμα-πεταλούδα-φτερό

Χωρίσμα-παιδικό δωμάτιο-νήπιο-μωρό-κίτρινο-βαφή τοίχου

διαχωριστικό δωματίου-φυτώριο-κουρτίνα-αδέλφια-κορίτσι-αγόρι-ροζ-μπλε

Χωρίσμα-παιδικό δωμάτιο-νήπιο-διαμέρισμα παιδικού δωματίου-χρυσές αποχρώσεις

Χωριστικός τοίχος-παιδικό δωμάτιο-έννοια-ροζ-πράσινο

Διαμέρισμα-παιδικό δωμάτιο-ροζ-πεταλούδα-φτερό-ροζ-χρώμα

Χωριστικός τοίχος-παιδικό δωμάτιο-μάθηση-σαλόνι-πράσινος-τοίχος-μπογιά

Χωρίσματα-ράφια-παιδικό δωμάτιο-πορτοκαλί-πράσινα-περιοχές-διαίρεση

Διαχωρισμός-τοίχος-ιδέα-κρεβάτια-δύο παιδιά-διαφορετικές-ταπετσαρίες