φυτώριο

50 ιδέες για γεωμετρική διακόσμηση στο φυτώριο – πώς μπορείτε να βάλετε όμορφες προφορές

Σχεδιασμός εξάγωνου τοίχου σε πράσινο και κίτρινο χρώμα ως διακόσμηση σε παιδικό δωμάτιο

Η γεωμετρική διακόσμηση είναι η γενική τάση για την επίπλωση. Και τα παιδικά δωμάτια δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα πρωτότυπα μοτίβα και μοτίβα δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που, ανάλογα με την επιλογή του χρώματος, μπορεί να είναι ήρεμη ή παιχνιδιάρικη. Εκτός από κύκλους, τρίγωνα, ορθογώνια, τετράγωνα ή εξάγωνα, αφηρημένα μοτίβα και μοτίβα χρησιμοποιούνται επίσης για να δώσουν υπέροχες πινελιές και να δώσουν στο μοντέρνο εσωτερικό την τελευταία πινελιά. Είτε σε λεπτούς και ευαίσθητους παστέλ τόνους είτε σε έντονα χρώματα και έντονα χρώματα – η γεωμετρική διακόσμηση μπορεί να σχεδιαστεί με μεγάλη ποικιλία τρόπων. Πώς και πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοια μοτίβα και μοτίβα στο παιδικό δωμάτιο, ποια διακοσμητικά στοιχεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτά, καθώς και μερικές εξαιρετικές ιδέες επίπλωσης και διακόσμησης μπορείτε να βρείτε στο σημερινό άρθρο. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και εφαρμόστε τα αγαπημένα σας στο δωμάτιο των παιδιών σας!

Γεωμετρική διακόσμηση με τη μορφή χρωμάτων τοίχου και ταπετσαρίας

Ταπετσαρία ως γεωμετρική διακόσμηση στο δωμάτιο ενός αγοριού

Τα γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στον τοίχο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενδιαφέρουσα ταπετσαρία και να δημιουργήσετε έναν όμορφο τοίχο προφοράς για αυτό, ή μπορείτε να δώσετε ένα χέρι μόνοι σας και να φτιάξετε μόνοι σας τα σχέδια με χρώματα τοίχου. Για το σκοπό αυτό, οι μεμονωμένες περιοχές απλώς καλύπτονται με κολλητικές ταινίες χαρτιού και στη συνέχεια βάφονται στα επιλεγμένα χρώματα. Όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τυχόν χρωματικοί τόνοι και αποχρώσεις. Τα διακριτικά παστέλ χρώματα είναι πολύ χαρακτηριστικά για τα παιδικά δωμάτια Montessori, όπου τα ορεινά τοπία αναπαρίστανται συχνά με τη βοήθεια τριγώνων διαφορετικών μεγεθών.

Γεωμετρική διακόσμηση με τη μορφή σχεδίου ετερόκλητου τοίχου από τρίγωνα

Αλλά φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί και ένας πολύ ακανόνιστος και ατομικός σχεδιασμός. Τι θα λέγατε αν κοιτάζατε μερικές ιδέες με το παιδί σας και το αφήνατε να αποφασίσει μόνος του τι του αρέσει. Εάν είναι λίγο μεγαλύτερα, μπορείτε ακόμη και να αφήσετε το παιδί σας να βοηθήσει με τη ζωγραφική και τη ζωγραφική. Τότε μπορούν να είναι περήφανοι για το νέο σχέδιο τοίχου και να το περιμένουν ακόμη περισσότερο.

Η γεωμετρική διακόσμηση από χρώματα τοίχων σε μπλε και γκρι θυμίζει σπασμένο γυαλί

Τις περισσότερες φορές, επιλέγονται πιο ευαίσθητα χρώματα για ένα δωμάτιο κοριτσιού. Το ροζ, το παστέλ κίτρινο, το μπεζ και το ανοιχτό γκρι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη αίγλη προσθέτοντας μια γεωμετρική διακόσμηση σε χρυσό. Το μπλε και το πράσινο της μέντας σε συνδυασμό με το γκρι και το μπεζ, από την άλλη, ταιριάζουν πολύ με τα αγόρια. Αλλά τα έντονα χρώματα είναι επίσης υπέροχα και είναι συνήθως η πρώτη επιλογή, ειδικά για μεγαλύτερα παιδιά ή εφήβους.

Ράφια τοίχου σε γεωμετρικά σχήματα

Φτιάξτε μόνοι σας ένα ράφι για τον τοίχο σε οποιοδήποτε γεωμετρικό σχήμα

Σχεδόν κανένα δωμάτιο δεν μπορεί να κάνει χωρίς ράφια τοίχου και το παιδικό δωμάτιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο στο πάτωμα. Το υπέροχο με αυτά τα ράφια είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, γι ‘αυτό είναι υπέροχα για γεωμετρική διακόσμηση. Είτε με τη μορφή ενός σύγχρονου εξαγώνου είτε τριγώνων ή τετραγώνων δεν έχει σημασία. Ειδικά με αυτοσχέδια μοντέλα, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να βρείτε κάτι πολύ αφηρημένο για αυτήν τη γεωμετρική διακόσμηση τοίχων. Και αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε για ένα μοντέλο, τότε απλώς φτιάξτε πολλά. Σίγουρα έχετε αρκετούς ελεύθερους τοίχους. Το τελικό ράφι μπορεί να έχει φυσικό χρώμα ξύλου ή μπορεί να βαφτεί όπως επιθυμείτε για να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα και διακόσμηση.

Επιλέξτε γεωμετρικά υφάσματα ως διακόσμηση

Ράφι ως γεωμετρική διακόσμηση για τον τοίχο σε εξαγωνικό σχήμα

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να δώσετε γεωμετρικούς τόνους στο φυτώριο. Και εδώ έχετε μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων παραλλαγών. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε κλινοσκεπάσματα που ταιριάζουν στο γούστο σας. Είναι καλύτερο να πάρετε περισσότερα από ένα σετ αμέσως, ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να διαφέρετε όχι μόνο με τα χρώματα, αλλά και με τα γεωμετρικά μοτίβα. Τα κλινοσκεπάσματα δεν προορίζονται πλέον μόνο ως προστασία για κουβέρτες και μαξιλάρια, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου. Δεν διαφέρει με το παιδικό δωμάτιο! Χρησιμοποιήστε λοιπόν τα κλινοσκεπάσματα ως γεωμετρική διακόσμηση.

Χρησιμοποιήστε υφάσματα για μια γεωμετρική ιδέα διακόσμησης με ένα στρώμα κρεβατιού

Μην ξεχάσετε ούτε το κλινοσκεπάσμα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση ή επιπλέον για κλινοσκεπάσματα με γεωμετρικό μοτίβο. Κάνει το παιδικό δωμάτιο να φαίνεται πιο καθαρό και ταυτόχρονα χρησιμεύει ως διακόσμηση. Η τέλεια επιλογή αν ψάχνετε για γεωμετρική διακόσμηση και θέλετε να την υλοποιήσετε με κατάλληλα υφάσματα.

Τα κλινοσκεπάσματα με γεωμετρικό μοτίβο είναι ένα όμορφο βλέμμα στο φυτώριο

Μπορείτε να προσθέσετε τις τελευταίες πινελιές στο κλινοσκεπάσμα με μερικά όμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια. Διακοσμητικά μαξιλάρια και γεωμετρικά σχέδια μπορούν να συνδυαστούν τέλεια. Αλλά τα μαξιλάρια δεν μπορούν μόνο να στολίσουν το κρεβάτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μαξιλάρια καθισμάτων που απλώνετε στο πάτωμα ή σε μια γωνιά ανάγνωσης. Μην ξεχνάτε επίσης τις κουρτίνες και τις κουρτίνες! Σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάτι ιδιαίτερο με αυτόν τον τύπο υφασμάτων σπιτιού, με το οποίο μπορείτε να κάνετε το παιδικό δωμάτιο πιο μοντέρνο και άνετο.

Το χαλί ως γεωμετρική διακόσμηση στο φυτώριο

Πολύχρωμο χαλί ως γεωμετρική διακόσμηση με τρίγωνα σε ένα μοντέρνο παιδικό δωμάτιο

Μην υποτιμάτε την επίδραση ενός όμορφου χαλιού! Ειδικά σε ένα κατά τα άλλα απλό πάτωμα, είναι μια υπέροχη προφορά χωρίς την οποία δεν πρέπει να είστε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο ως γεωμετρική διακόσμηση. Σε σκληρό και κρύο πάτωμα, είναι επίσης η τέλεια προστασία από τα κρυολογήματα και το παιχνίδι στο πάτωμα είναι πολύ πιο άνετο.

Κοριτσίστικο δωμάτιο με αρμονικά χρώματα για έπιπλα και τοίχους

Ροζ και γκρι κύκλοι στο δωμάτιο ενός κοριτσιού

Συνδυάζοντας κύκλους και τρίγωνα - ιδέα για κομοδίνο σε εξαγωνικό σχήμα+ Συνδυάστε έντονα και διακριτικά χρώματα - γεωμετρία στον τοίχο και στο χαλί+ Σχεδιάστε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο με διακριτικά χρώματα για τοίχους και υφάσματα+ Ορίστε μικρές πινελιές με εξαγωνική διακόσμηση+ Παιδικό δωμάτιο με κεκλιμένη οροφή - γεωμετρική λάμπα, ράφια και σχέδιο ζιγκ -ζαγκ στο χαλί+ Ιδέες για γεωμετρικό σχεδιασμό τοίχων με μικρά τρίγωνα+ Ιδέα για τη γεωμετρική διακόσμηση τοίχων με τετράγωνα+Εξάγωνο ράφια σε ένα ασπρόμαυρο δωμάτιο νεότητας

Γεωμετρική γάτα ως τοιχογραφία και ουδέτερα, μονόχρωμα χρώματα

Ζωγραφίστε μόνοι σας τη γεωμετρική διακόσμηση και χρησιμοποιήστε τη ως διακόσμηση τοίχου

Γεωμετρική διακόσμηση για το ταβάνι με κεκλιμένη οροφή - χρυσά τρίγωνα

Γεωμετρική διακόσμηση στον τοίχο με τη μορφή ράφια και γωνία αναρρίχησης

Γεωμετρία με τρία χρώματα στον τοίχο και μεγάλο ντουλάπι καθρέφτη

Σχέδιο κίτρινου τοίχου με γεωμετρικό σχέδιο

Μοναδικό, αφηρημένο ράφι σε κόκκινο και ξύλινο χρώμα για νεανικό δωμάτιο

Έπιπλα με διαφορετικούς χώρους στο παιδικό δωμάτιο - ένα αφηρημένο χαλί ως διακόσμηση

Ένα μεγάλο χαλί με εξάγωνα σε μπλε χρώμα χρησιμεύει ως έμφαση χρώματος στο ουδέτερο εσωτερικό

Μοιράστε τρίγωνα στον τοίχο για μια διακριτική διακόσμηση τοίχου

Τα έπιπλα μπορούν να έχουν γεωμετρικά σχήματα όπως σε αυτό το δωμάτιο Montessori

Αυτός ο λαμπτήρας σε χρώμα χαλκού έχει γεωμετρικό σχήμα και ταιριάζει απόλυτα στο δωμάτιο ενός κοριτσιού

Τα τρίγωνα στο παιδικό δωμάτιο Montessori μιμούνται μια οροσειρά

Λεπτές γεωμετρικές πινελιές στο παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο

Διακοσμήστε με γεωμετρικά αυτοκόλλητα τοίχου που απεικονίζουν ζώα

Διακοσμήστε τους τοίχους με τοιχογραφίες με γεωμετρικές φιγούρες

Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο με μια λάμπα γεωμετρικά εμπνευσμένη

Η πολύχρωμη ταπετσαρία από τρίγωνα στο νηπιαγωγείο σας βάζει σε καλή διάθεση

Κουτιά για αποθήκευση ως γεωμετρική διακόσμηση και ράφια τοίχου με τη μορφή σπιτιού

Ασυνήθιστη ταπετσαρία με απλό σχέδιο - αφηρημένοι δεινόσαυροι από γεωμετρικές φιγούρες

Μπλε και μπεζ συνδυασμός για ένα ωραίο δωμάτιο για αγόρια

Υπέροχη ιδέα διακόσμησης με ράφια σε γεωμετρικά σχήματα

Αφηρημένο μοτίβο σε έντονα χρώματα για τονισμένο τοίχο και κόκκινα έπιπλα

Σιλουέτα μιας οροσειράς σε κοραλλί χρώμα και άλλες γεωμετρικές διακοσμήσεις στο δωμάτιο του κοριτσιού

Όμορφη ταπετσαρία σε αποχρώσεις του μπλε και ένα ρουστίκ γραφείο

Χρησιμοποιήστε χαλιά με γεωμετρικό μοτίβο για εσωτερική διακόσμηση

Σύγχρονη μεταλλική διακόσμηση τοίχων - Γεωμετρικά ζώα εμπνευσμένα από το origami

Βρεφικό δωμάτιο Montessori σε γκρι και λευκό με γεωμετρική διακόσμηση

Μοντέρνες και λεπτές προφορές σε μπλε και πορτοκαλί

Μοντέρνα ταπετσαρία για το παιδικό δωμάτιο με τρίγωνα σε γκρι χρώμα