φυτώριο

Αυτό το hack για την κούνια Ikea Kura θα καταπλήξει το παιδί σας!

Με την πρώτη ματιά, η κούνια Ikea Kura δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Τώρα θα σας πείσουμε για το αντίθετο! Έχετε ήδη αυτό το κλασικό έπιπλο στο δωμάτιο του παιδιού σας; Με ένα απλό hack, το βαρετό παιδικό κρεβάτι μπορεί να επανασχεδιαστεί και να μετατραπεί σε παιδότοπο για παιδιά.

Η κούνια Ikea Kura προσφέρει πολλές επιλογές μετατροπής

Κούνια IKEA Kura Hack attach κουρτίνα κρεβατιού

Όλοι αγαπάμε τα έπιπλα Ikea. Είναι φθηνά και έχουν απλό σχεδιασμό που προσφέρει άφθονο περιθώριο για μεμονωμένα έργα. Υπάρχουν πολλές μεγάλες επιλογές διαθέσιμες, ειδικά για το παιδικό δωμάτιο, όπου τα έπιπλα πρέπει να μεγαλώνουν μαζί με το παιδί. Επιπλέον, τα έπιπλα Ikea είναι φθηνά και δεν σκάβουν τόσο βαθιά στην τσέπη σας.

Αυτό ισχύει επίσης για ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά κρεβάτια από τον Σουηδό κατασκευαστή επίπλων – δηλαδή το κρεβάτι Kura. Σας έχουμε δείξει ήδη μερικές υπέροχες ιδέες για το πώς να μετατρέψετε την κούνια Ikea. Είτε ως κρεβάτι στη σοφίτα, είτε σε ένα άνετο κρεβάτι στο σπίτι ή ακόμα και για 2 ή περισσότερα παιδιά, οι παραλλαγές είναι τόσο καλές όσο άπειρες.

Η σωστή επίπλωση διευκολύνει τον ύπνο

Σχεδιάστε έναν παιδότοπο κάτω από το κρεβάτι σοφίτας Kura

Η ώρα του ύπνου είναι μια πρόκληση για πολλούς γονείς. Μερικά παιδιά δεν πηγαίνουν για ύπνο με δική τους βούληση και αναβάλλουν αυτή τη στιγμή όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά με ένα απλό κόλπο, η κούνια Ikea Kura μπορεί να μετατραπεί σε ένα μέρος όπου τα παιδιά όχι μόνο θέλουν να κοιμούνται, αλλά και να περνούν τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Αυτό καθιστά το κρεβάτι Kura αγαπημένο μέρος στο παιδικό δωμάτιο

Ιδέα παιδικού δωματίου με μπλε τοίχο κούνια Ikea με κουρτίνα

Θα θέλατε να σχεδιάσετε ένα μέρος στο παιδικό δωμάτιο όπου το παιδί σας νιώθει άνετα και ασφαλές; Μια περιοχή όπου μπορούν να διαβάσουν ήσυχα ένα βιβλίο ή να παίξουν με τα αγαπημένα τους παιχνίδια; Τότε ένας χώρος παιχνιδιού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Συχνά, όμως, τα παιδικά δωμάτια είναι αρκετά μικρά και απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Αλλά όχι αν έχετε την κούνια Kura Ikea.

Πώς μπορεί αυτό το απλό κρεβάτι να μετατραπεί στην πραγματικότητα σε έναν άνετο χώρο παιχνιδιού; Η απάντηση είναι εξίσου απλή: αναποδογυρίστε το κρεβάτι. Αυτό δημιουργεί ένα κρεβάτι στη σοφίτα που προσφέρει άφθονο χώρο κάτω από την περιοχή ξαπλώματος για να τρέξετε και να χαλαρώσετε.

Κάντε τον χώρο παιχνιδιού άνετο κάτω από το κρεβάτι της σοφίτας

Hke Ikea για κρεβατάκι σκηνή Kura κάτω από το κρεβάτι της σοφίτας

Μέχρι εδώ καλά. Τώρα, όμως, πρέπει να κάνετε τον χώρο παιχνιδιού πιο ζεστό και να τον διακοσμήσετε κατάλληλα. Εδώ είναι μερικές ιδέες που σίγουρα θα ήθελε το παιδί σας.

Εξασφαλίστε το απόρρητο με μια κουρτίνα

Ράψτε και στερεώστε την κουρτίνα κρεβατιού Kura

Τα παιδιά έχουν επίσης δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Με τα πολύ μικρά, αυτό σημαίνει πάνω απ ‘όλα να μπορούν να παίζουν ανενόχλητοι. Αν και πολλοί γονείς δυσκολεύονται πολύ να αφήσουν το παιδί τους μόνο, αυτό έχει επίσης πολλές θετικές συνέπειες για την ανάπτυξή τους. Παίζοντας μόνος του, προάγεται η αυτοεκτίμησή του, η ικανότητά του να συγκεντρώνεται και η ανεξαρτησία του.

Αρωματίστε το κρεβάτι σοφίτας από την Ikea με κουρτίνα και ταπετσαρία

Τα παιδιά λατρεύουν επίσης τις κρυψώνες. Για να δημιουργήσετε έναν μικρό ιδιωτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι Kura, μπορείτε απλά να βάλετε μια κουρτίνα σε αυτό. Η κουρτίνα όχι μόνο διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, αλλά μπορεί επίσης να διαχωρίσει οπτικά τον χώρο παιχνιδιού από το υπόλοιπο δωμάτιο. Είναι επίσης ιδανικό για το δημοφιλές παιχνίδι κρυψώνα.

Έτσι μπορούν να καθοριστούν οι διαστάσεις των κουρτινών

Πώς να συνδέσετε μια κουρτίνα στο κρεβάτι σοφίτας Kura DIY

Μπορείτε να ράψετε μόνοι σας μια κουρτίνα ή απλά να την αγοράσετε προ-κομμένη. Το μέγεθος των κουρτινών μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ιδέα. Θα θέλατε να βάλετε μία ή δύο κουρτίνες; Πόσες πτυχώσεις πρέπει να έχει το ύφασμα; Πρέπει η κουρτίνα να είναι μικρή ή να φτάνει στο πάτωμα; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα καθορίσουν τις ακριβείς διαστάσεις των κουρτινών σας.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Το κρεβάτι Ikea Kura έχει μήκος 200 εκατοστά. Μια κουρτίνα μονής κλίνης με κεντρική ζώνη πτύχωσης με συντελεστή συγκέντρωσης 1: 2 πρέπει επομένως να έχει πλάτος 2 x 2 = 4 μέτρα. Για δύο κουρτίνες, απλώς χωρίστε στα δύο για να καθορίσετε το πλάτος κάθε κουρτίνας. Εάν η κουρτίνα εκτείνεται από το κρεβάτι στο πάτωμα, πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 83 εκατοστά, που αντιστοιχεί στο ύψος κάτω από το κρεβάτι σοφίτας Kura.

Πώς να συνδέσετε κουρτίνες στο κρεβάτι Kura?

Η κούνια Ikea Kura αναδιαμορφώνει κουρτίνες για γωνιά ανάγνωσης

Υπάρχουν επίσης μερικές παραλλαγές για επισύναψη. Τα κουρτινόξυλα χωρίς τρύπες είναι τα καλύτερα. Το κουρτινόξυλο απλώνεται απλώς μεταξύ των στύλων του κρεβατιού και μπορεί να αφαιρεθεί ξανά αργότερα. Ωστόσο, εδώ είναι σημαντικό η ράβδος να έχει το σωστό μήκος. Οι ράβδοι γραβάτας είναι επεκτάσιμες και είναι οι καλύτερες για ένα τέτοιο έργο.

Σχεδιάστε έναν παιδότοπο κάτω από ένα κρεβάτι σοφίτας Ikea με κουρτίνα

Πώς μπορείτε όμως να στερεώσετε την κουρτίνα στο κοντάρι; Οι κουρτίνες βρόχου μπορούν εύκολα να τραβηχτούν στη ράβδο με τους βρόχους. Αυτό κρύβει επίσης τη ράβδο, η οποία εξασφαλίζει καθαρή εμφάνιση. Εάν οι κουρτίνες δεν έχουν βρόχους, μπορούν να στερεωθούν με δαχτυλίδια ή συνδετήρες.

Ομορφύνετε την κούνια Ikea Kura

Κουρτίνα κρεβάτι Kura σε μαύρη διακόσμηση με μοτίβο λουλουδιών ταπετσαρίας

Αν και το κρεβάτι Kura φαίνεται κάπως αντιαισθητικό με την πρώτη ματιά, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο εσωτερικό του παιδικού δωματίου. Με ένα νέο στρώμα χρώματος, οι ξύλινοι στύλοι λάμπουν γρήγορα σε ένα εντελώς νέο φως. Η ίνα μπορεί επίσης να αρωματιστεί. Κολλήστε σε μια όμορφη floral ταπετσαρία και το κρεβάτι θα γίνει όνειρο για κάθε κοριτσάκι.

Κούνια Ikea Kura με κιμωλία και χώρο παιχνιδιού

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε τον σκληρό πίνακα με χρώμα μαυροπίνακα και έτσι να φτιάξετε μερικούς καλούς πίνακες κιμωλίας για να παίζετε και να μαθαίνετε μόνοι σας. Ο πίνακας κιμωλίας ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και είναι δημοφιλής σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Το σωστό φως για τον χώρο παιχνιδιού κάτω από το κρεβάτι της σοφίτας

άνετος χώρος παιχνιδιού, χώρος ανάγνωσης κάτω από το κρεβάτι Kura

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε την περιοχή κάτω από το κρεβάτι της σοφίτας σαν μια γωνιά ανάγνωσης, τότε σίγουρα δεν πρέπει να λείπει ο κατάλληλος φωτισμός. Τα φώτα τοίχου είναι μια καλή επιλογή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτούν σύνδεση ρεύματος. Οι λαμπτήρες που λειτουργούν με μπαταρίες προσφέρουν μια πιθανή εναλλακτική λύση σε αυτό. Μια αλυσίδα φώτων, από την άλλη πλευρά, όχι μόνο μπορεί να φωτίσει τη σπηλιά κάτω από την κούνια Ikea, αλλά και να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Χαμηλή κούνια Ikea με παιδότοπο για νήπια

Αρωματίστε την κούνια με το κρεβάτι Ikea Kura

Για τα μικρότερα παιδιά που κοιμούνται ανήσυχα, ένα κρεβάτι στη σοφίτα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Παρ ‘όλα αυτά, δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε χωρίς την περιοχή παιχνιδιού. Εάν συνδέσετε μια κουρτίνα στο χαμηλό κρεβάτι Ikea Kura, η κούνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ύπνο όσο και για παιχνίδι. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό παρακάτω!

Συνδέστε την κουρτίνα στο κρεβάτι Kura

DIY κουρτίνες ραψίματος συνδέουν το κρεβάτι Ikea Kura

Ο, τι χρειάζεσαι:

  • Μετροταινία
  • ψαλίδι
  • Ράβδο γραβάτας
  • Κουρτίνα δαχτυλίδια με κλιπ
  • Κουρτίνες (μπορείτε να τις αγοράσετε έτοιμες ή απλά να τις ράψετε μόνοι σας από οποιοδήποτε ύφασμα)

Σύρετε τα δαχτυλίδια κλιπ πάνω στη ράβδο κουρτίνας. Στη συνέχεια, τεντώστε τη ράβδο μεταξύ των ξύλινων στύλων του κρεβατιού. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κρεμάσετε την κουρτίνα σε όλο το κρεβάτι – η περιοχή ανάμεσα στο κεφαλάρι και τη σκάλα θα κάνει. Τέλος, κλείστε την κουρτίνα χρησιμοποιώντας τα κλιπ και τελειώσατε.

DIY κρεβάτι με ουρανό από Ikea Kura κούνια DIY ιδέα

Δεν χρειάζεται πάντα να είναι η κλασική κουρτίνα. Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός όμορφου θόλου που μετατρέπει την κούνια Ikea σε σκηνή για νέους εξερευνητές. Δύο τραπεζομάντηλα (ένα 60 x 60 cm για τα πλαϊνά και ένα 60 x 90 για την οροφή) χρησιμοποιήθηκαν για να ράψουν αυτό το θόλο. Το Velcro χρησιμοποιείται για τη στερέωση των πλευρών και για το πάνω μέρος – ένα αμπαζούρ από μπαστούνι και γραμμή αλιείας. Οι πλεκτές ζώνες προσθέτουν επίσης μεγάλη έμφαση στο σχέδιο αυτού του κρεβατιού.

DIY Ikea Kura σπιτικό κρεβάτι με θόλο

Kura house κρεβάτι DIY με κουρτίνα κρεβατιού ως κουβούκλιο

Το κρεβάτι του σπιτιού είναι ένα δημοφιλές σχέδιο που αυξάνεται σε δημοτικότητα. Ένα τέτοιο έπιπλο είναι σύμφωνο με την παιδαγωγική αντίληψη της Μαρίας Μοντεσσόρι, καθώς προάγει την ανάπτυξη του παιδιού. Εάν θέλετε να φτιάξετε μια τόσο μοντέρνα κούνια γρήγορα και εύκολα, τότε η κούνια Ikea Kura προσφέρει την τέλεια βάση για αυτό. Για την κατασκευή της οροφής, απαιτείται επίσης πλακόστρωτο τετράγωνο ξύλο (44 × 44 mm), το οποίο πρέπει να κοπεί και να συναρμολογηθεί για να χωρέσει. Χρειάζεστε τέσσερα κομμάτια μήκους 70 cm με γωνίες 45 ° και ένα κομμάτι μήκους 2 m. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ορισμένων μεταλλικών γωνιών και ξύλινων βιδών, η δομή της οροφής συνδέεται με το πλαίσιο του κρεβατιού. Και το αποτέλεσμα; Ένα πραγματικά δροσερό σπάσιμο κρεβατιού Ikea που ακόμη και άπειροι χρήστες που το κάνουν μόνοι τους μπορούν να το κάνουν καλά.

Εύκολο στη μετατροπή κρεβάτι σπιτιού Ikea Kura με κουρτίνα

Θα θέλατε να μετατρέψετε το κρεβάτι Kura σε κρεβάτι σπιτιού, αλλά και πάλι χωρίς όμορφες κουρτίνες; Στη συνέχεια, ένα θόλο κρεβατιού θα μπορούσε να είναι η λύση. Ιδέες και συμβουλές για το πώς να τοποθετήσετε μόνοι σας ένα θόλο στο φυτώριο μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την ανάρτηση.

Συλλέξαμε μερικές πιο ευχάριστες ιδέες για την κούνια Ikea Kura με χώρο παιχνιδιού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση για το δικό σας έργο ανακαίνισης.

Ταπετσαρία με λουλουδάτο μοτίβο και όμορφο θόλο μπαχαρικά σε αυτό το παιδικό κρεβάτι Ikea

Ανακαίνιση κούνιας Ikea Kura με κουρτινό κρεβάτι

Κρεβάτι σοφίτας Kura με μαύρο πλαίσιο κρεβατιού και άνετα σχεδιασμένη γωνιά ανάγνωσης από κάτω

DIY ιδέα για κρεβάτι σοφίτας Kura με γωνιά ανάγνωσης με κουβούκλιο

Ikea Hack με γωνιά παιχνιδιού και ανάγνωσης κάτω από το κρεβάτι Kura και τα ράφια Trofast ως σκάλες

Δωμάτιο κοριτσιών με γωνιακή κουρτίνα ανάγνωσης κάτω από το κρεβάτι Ikea Kura

Η γωνιά ανάγνωσης κάτω από αυτό το κρεβάτι στη σοφίτα είναι επίσης υπέροχα κατάλληλη για μικρούς επισκέπτες

Γωνιά ανάγνωσης με σχέδιο κούνιας Ikea Kura με κουρτίνα

Ανεβείτε στο κρεβάτι – έτσι λειτουργεί με έναν μικρό τοίχο αναρρίχησης στην κούνια Ikea Kura

Αναδιαμορφώστε την κούνια Ikea Kura με τοίχο αναρρίχησης και χώρο παιχνιδιού