φυτώριο

Αποθήκευση βιβλίων στο νηπιαγωγείο – έτσι δημιουργείτε μια σαφή γωνιά ανάγνωσης

Ο επαρκής αποθηκευτικός χώρος, ο οποίος είναι επίσης σαφώς διαμορφωμένος, είναι πολύ σημαντικός, ειδικά στο παιδικό δωμάτιο. Επειδή αυτό το δωμάτιο είναι σχεδόν υπερπλήρες με μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων, τα οποία χρειάζονται το χώρο τους για να αποφύγουν το χάος και να δημιουργήσουν αρκετό χώρο για παιχνίδι και μάθηση. Εκτός από τα παιχνίδια, υπάρχουν πάνω απ ‘όλα τα βιβλία, από τα οποία συνήθως υπάρχουν περισσότερα από αρκετά. Πώς θα πρέπει όμως να το αποθηκεύσετε καλύτερα, ώστε όχι μόνο να το έχετε έτοιμο στο χέρι, αλλά και να μην διαταράξετε τη ζεστή ατμόσφαιρα; Τι θα λέγατε για μια από τις παρακάτω ιδέες μας για την αποθήκευση βιβλίων στο νηπιαγωγείο?

Αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο με ξύλινα κουτιά

Αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο με ρουστίκ ξύλινα κουτιά ως ράφι

Τα ξύλινα κουτιά ως εναλλακτική λύση στο συνηθισμένο ράφι είναι προς το παρόν εξαιρετικά δημοφιλή. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη ρουστίκ γοητεία του και στο γεγονός ότι ένα τέτοιο ράφι μπορεί να κατασκευαστεί γρήγορα και εύκολα από τον εαυτό σας. Συνήθως τα κουτιά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Στο παιδικό δωμάτιο, ωστόσο, συνιστάται μια πιο σταθερή κατασκευή. Για το σκοπό αυτό, τα κουτιά πρέπει να βιδώνονται καλύτερα μεταξύ τους. Ειδικά με τα μικρότερα παιδιά, είναι επίσης σκόπιμο να στερεώσετε την αποθήκη βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο στον τοίχο, έτσι ώστε να μην πέφτουν πάνω και πάνω στα παιδιά.

Αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο για μια γωνιά χαλάρωσης με ξύλινα κουτιά κρασιού

Τα βιβλία μπορούν στη συνέχεια να τοποθετηθούν όρθια στα κουτιά ή να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Οι διαφορετικές ενότητες επιτρέπουν επίσης την ταξινόμηση κατά θέμα, όπως ένα κουτί για βιβλία ιστοριών, ένα άλλο για σχολικά βιβλία, ένα άλλο για ποιήματα και ούτω καθεξής. Και σίγουρα θα υπάρχει χώρος για μερικά παιχνίδια.

Ράφια ως ιδέες αποθήκευσης

Τα ράφια ως βιβλιοθήκη στο φυτώριο είναι σαφή

Τα πρακτικά ράφια βιβλίων δεν είναι απαραίτητα μια καινοτομία και χρησιμοποιούνται συχνά για δημιουργικούς τοίχους φωτογραφιών. Αλλά είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμα όταν πρόκειται για την αποθήκευση βιβλίων στο νηπιαγωγείο. Διάφοροι κατασκευαστές επίπλων τα προσφέρουν, συμπεριλαμβανομένης της Ikea. Οι ράβδοι έχουν συνήθως σχήμα L ή U στο οποίο τοποθετούνται τα βιβλία και τα οποία εμποδίζουν να γλιστρήσουν έξω. Αυτό καθιστά δυνατή τη ρύθμιση των βιβλίων με τη σελίδα τίτλου τους στραμμένη προς τα εμπρός, έτσι ώστε να είναι πάντα άμεσα αναγνωρίσιμα και εύκολο να βρεθούν.

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας μια ράγα βιβλίων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλές και ευθείες ράγες, τις οποίες στη συνέχεια παρέχετε με μια άλλη ράγα στο μπροστινό μέρος για να υποστηρίξετε τα βιβλία.

Βιώσιμη αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο από παλέτες

Αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο με ανακυκλωμένες παλέτες σε σκούρο μπλε χρώμα

Αν ενδιαφέρεστε για ιδέες επίπλων DIY, δεν θα έχετε χάσει τα σπιτικά έπιπλα παλέτας. Αλλά όχι μόνο κρεβάτια, τραπέζια και κούνιες από παλέτες είναι δυνατές. Οι πίνακες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση βιβλίων για παιδιά. Βαμμένα σε οποιοδήποτε χρώμα, ταιριάζουν με το υπόλοιπο εσωτερικό και προσφέρουν αρκετό χώρο για πολλά βιβλία, τα οποία μπορεί να είναι ακόμη και λίγο παχύτερα από τα ράφια.

Τα βιβλία αποθηκεύονται σε ράφια σε σχήμα γράμματος στα παιδικά δωμάτια

Δημιουργήστε τάξη στο παιδικό δωμάτιο με ράφια τοίχου για βιβλία με τη μορφή γραμμάτων

Μια αποθήκη βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο με τη μορφή επιστολής φαίνεται πολύ δημιουργική και παιχνιδιάρικη. Συνήθως το πρώτο γράμμα του ονόματος του παιδιού επιλέγεται για το σκοπό αυτό προκειμένου να εξατομικευτεί το έπιπλο. Ακόμα κι αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το ράφι για παιδιά ως έργο DIY, μπορείτε να το κάνετε με λίγη δεξιότητα. Αρχικά, χτίστε τους εξωτερικούς τοίχους για να διαμορφώσετε το γράμμα και, στη συνέχεια, προσθέστε σανίδες μέσα για να συγκρατήσετε τα βιβλία. Βάψτε το ξύλο σε οποιοδήποτε χρώμα.

Εάν υπολογίσετε μόνοι σας τις απαραίτητες διαστάσεις εκ των προτέρων, μπορείτε επίσης να κόψετε τις σανίδες σε μέγεθος στο κατάστημα υλικού και στη συνέχεια να τις συναρμολογήσετε μόνο στο σπίτι. Όχι μόνο τα βιβλία φαίνονται όμορφα, αλλά και χαριτωμένα παιχνίδια και διακοσμήσεις.

Παιχνιδιάρικο ράφι

Φτιάξτε ένα ράφι σε σχήμα σπιτιού για μια παιχνιδιάρικη ιδέα αποθήκευσης για παιδιά

Προτιμάτε πραγματικά το ράφι, αλλά θεωρείτε αυτό το τυπικό ορθογώνιο σχήμα πολύ βαρετό για το παιδικό δωμάτιο; Στη συνέχεια, απλά φτιάξτε το δικό σας ράφι και σχεδιάστε ένα σχήμα σύμφωνα με το γούστο σας. Αντί για την ευθεία κορυφαία σανίδα, μπορείτε, για παράδειγμα, να συνδέσετε δύο επικλινείς σανίδες για να δημιουργήσετε σχήμα οροφής. Τότε το ράφι μοιάζει με σπίτι. Το ράφι για την αποθήκευση βιβλίων στο νηπιαγωγείο φαίνεται ήδη πολύ πιο ενδιαφέρον.

Παλιά συρτάρια

Αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο με παλιά συρτάρια

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα είδος βιβλιοθήκης, συντομεύοντας απλά συρτάρια και τοποθετώντας τα στον τοίχο μαζί με τη λαβή της πόρτας. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλούς συνδετήρες γωνίας, για παράδειγμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε κάτι νέο από το παλιό. Έτσι, αν, για παράδειγμα, αντικαταστήσετε την επίπλωση του βρεφικού δωματίου με μια νέα για μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να ανακυκλώσετε τη συρταριέρα για αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο.

Βιβλιοθήκη Montessori

Διαφανείς ράγες βιβλίων σε διαχειρίσιμο ύψος σύμφωνα με την Montessori

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε το παιδικό δωμάτιο σύμφωνα με την Montessori, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά υλικά και, το πιο σημαντικό, ότι τα βιβλία είναι προσβάσιμα στα μικρά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα κουτιά, κανονικά ράφια, ράφια ή άλλα πράγματα για την αποθήκευση βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο, αρκεί όλα να είναι σε χαμηλό ύψος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να κοιτάξουν ή να διαβάσουν βιβλία ανά πάσα στιγμή. νιώθω σαν.

Ιδέες για χώρο αποθήκευσης βρεφονηπιακού σταθμού

Αποθήκευση βιβλίων στο νηπιαγωγείο - σύγχρονες και πρακτικές ιδέες

Ιδέες αποθήκευσης – στοιβάζετε παλιά συρτάρια το ένα πάνω στο άλλο

Συγκεντρώστε ακανόνιστα ράφια από συρτάρια για μια ζεστή και κομψή γωνιά ανάγνωσης

Πολύχρωμα ξύλινα κουτιά και ράφι σε σχήμα σπιτιού

Αποθηκευτικός χώρος στο παιδικό δωμάτιο για βιβλία με ξύλινα κουτιά ή ράφι σε σχήμα σπιτιού

Καλάθι αποθήκευσης με τη μορφή ράφι

Καλάθι αποθήκευσης με τη μορφή ράφι με ρουστίκ αίσθηση

Δημιουργήστε τάξη στο παιδικό δωμάτιο με ράφια βιβλίων που εξοικονομούν χώρο

Ιδέα αποθήκευσης που εξοικονομεί χώρο με ξύλινες λωρίδες - λωρίδες βιβλίων DIY

Χρησιμοποιήστε τοίχους για αποθηκευτικό χώρο στο παιδικό δωμάτιο

Με τα ράφια βιβλίων έχετε πάντα το αγαπημένο σας βιβλίο και έτοιμο για το χέρι

Τοίχος βιβλίων για μια ζεστή γωνιά ανάγνωσης

Κοριτσίστικο δωμάτιο με τοίχο μαυροπίνακα και γωνιά ανάγνωσης με πολλά βιβλία στον τοίχο

Κιβώτιο βιβλίων για παιδιά από ύφασμα για τον τοίχο

Φτιάξτε τα δικά σας καλάθια από ύφασμα και στερεώστε τα στον τοίχο αντί για ράφι

Στοίβαγμα απλών κουτιών για ράφι

Συγκεντρώστε ξύλινα κουτιά για μια γρήγορη και εύκολη βιβλιοθήκη

Φτιάξτε μόνοι σας ράφια βιβλίων και βάψτε τα σε έντονα χρώματα

Ράφια βιβλίων σε παστέλ χρώματα για κοριτσίστικο δωμάτιο

Μικρά ράφια ραφιών για στενούς τοίχους

Φτιάξτε μόνοι σας ράφια οποιουδήποτε μεγέθους για διαφορετικούς τοίχους στο δωμάτιο