φυτώριο

Αναρριχητικό παιδικό δωμάτιο τοίχου – περιπέτεια για τα μικρά σας ανάμεσα στους δικούς τους τοίχους

Αναρρίχηση τοίχου παιδικό δωμάτιο χτίστε μόνοι σας σχέδιο μαύρα πολύχρωμα παιχνίδια αρπαγής μπαρ

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν να εξερευνούν κάθε γωνιά του σπιτιού ή έπιπλα. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να τους δώσετε τη δυνατότητα να καταναλώσουν όλη τους την ενέργεια εκεί, έχοντας τον δικό τους τοίχο αναρρίχησης. Η αναρρίχηση είναι ένα μεγάλο άθλημα που προάγει τη δύναμη, τις κινητικές δεξιότητες και τον συντονισμό. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές, που κυμαίνονται από τον απλό έως τον πιο σύνθετο τοίχο αναρρίχησης. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να χτίσετε μια απλή εσωτερική δομή ή έναν εντυπωσιακό λαβύρινθο στην αυλή, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στους εμπνευσμένους αναρριχητικούς τοίχους για να διευκολύνετε την είσοδό σας.

Σχεδιάστε μόνοι σας παιδικό δωμάτιο αναρρίχησης τοίχου

Αναρρίχηση παιδικού δωματίου τοίχου κατασκευάστε μόνοι σας χειρολαβές λευκές ξύλινες βίδες που σκαρφαλώνουν σε μικρά σκαλώματα

Έτσι, ένα παιδικό δωμάτιο με τοίχο αναρρίχησης δίνει τη δυνατότητα στα μικρά σας να ασχοληθούν με τη δυναμική δραστηριότητα που είναι ελκυστική για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το ενδιαφέρον για σωματική άσκηση έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι η αναρρίχηση προσφέρει επίσης ευκαιρίες για ανάπτυξη γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων. Φέρτε μαζί της την περιπέτεια της αναρρίχησης στο σπίτι. Τέτοιες κατασκευές μπορεί να είναι οι τοίχοι σε κοινά δωμάτια, υπνοδωμάτια και γυμναστήρια.

Αναρριχητικό παιδικό δωμάτιο τοίχου κατασκευάστε μόνοι σας πάνελ από κόντρα πλακέ κούνιας

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αναρριχητικών τοίχων, που κυμαίνονται από παραλλαγές για νήπια έως εκείνα για προχωρημένους ορειβάτες. Ξεκινήστε μικρά, με ένα χτύπημα του καρπού σε μια ή δύο επιφάνειες τοίχου, ή μεγαλώστε και καλύψτε τους τοίχους ενός υπογείου με αυτό. Μπορείτε, ακόμη, να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσετε πίνακες για να έχετε πρόσβαση σε σοφίτα, για παράδειγμα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν επίσης αυτοσχεδιασμένα έργα DIY, αυτοεγκατάσταση ή επαγγελματική κατασκευή.

Αναρρίχηση τοίχου Παιδικό δωμάτιο Κατασκευάστε τον εαυτό σας DIY Project Λευκή Πράσινη Μπλε Λαβές Παιδική Αναρρίχηση Στέγη

Τα παιδικά δωμάτια αναρρίχησης στον τοίχο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσουν τα μικρά τα παιδιά τους δραστήρια και υγιή. Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό για τα παιδιά και μπορεί επίσης να είναι μια πραγματική πρόκληση για τους γονείς. Είτε είστε παιδί είτε ενήλικας – σίγουρα θα απολαύσετε το παιδικό σταθμό αναρρίχησης στο σπίτι σας. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθεί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας στιβαρός τοίχος (όχι ένα διαχωριστικό) και κάποια αναρρίχηση. Εάν δεν θέλετε να συνδέσετε τα αναρριχητικά στηρίγματα στον ίδιο τον τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα από κόντρα πλακέ και στη συνέχεια να γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε. Μπορείτε επίσης να χτίσετε μόνοι σας αναρριχητικούς τοίχους σε διαφορετικές γωνίες για να επιτύχετε την επιθυμητή περιπετειώδη εμπειρία στο σπίτι σας.

DIY παιδικό σταθμό αναρρίχησης τοίχου

παιδική αίθουσα γωνιά ξύλινο τραπέζι καναπέ λευκό ναυτικό μπλε μοντέρνα ρουστίκ σκακιέρα

Για εκείνους τους κατοίκους των πόλεων που δεν έχουν χορταριασμένες αυλές και μόνο περιστασιακή πρόσβαση σε πάρκα, το να αφήνουν τα παιδιά να ξεφουσκώνουν είναι συχνά μια άσκηση απελπισμένης δημιουργικότητας. Ένας εσωτερικός τοίχος αναρρίχησης σε παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι μια καλή και ασφαλής προσθήκη στο παιχνίδι. Είναι ένα έργο που μπορεί επίσης να γίνει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην εγκατάσταση ενός τοίχου αναρρίχησης σε εσωτερικούς χώρους. Αφενός, το παιδικό δωμάτιο αναρρίχησης τοίχου δεν απαιτεί χρονοβόρα αναβάθμιση ή τακτοποίηση μετά τον χρόνο παιχνιδιού και, αφετέρου, προσφέρει τη δυνατότητα περιπετειώδους παιχνιδιού.

diy αναρρίχηση κρατά Elegant Diy Kids Climbing Wall Awesome Media Cache Ak0 Pinimg 1200x 0d Ed 19

Η αναρρίχηση βελτιώνει επίσης την αίσθηση ισορροπίας και συντονισμού των παιδιών. Με μια τέτοια ψυχική και σωματική πρόκληση, τα μικρά παιδιά δύσκολα θα παρατηρήσουν ότι πράγματι λαμβάνουν μια πλήρη εκπαίδευση. Θα διασκεδάσετε κάνοντας το, ενώ οι διαφορετικές λαβές και επιφάνειες προσφέρουν τη δυνατότητα για διαφορετικά συνεργατικά παιχνίδια. Οι τοίχοι αναρρίχησης είναι επίσης σχετικά ασφαλείς, με στόχο να μετακινηθούν από τη μία πλευρά στην άλλη. Οι λαβές μπορούν να τοποθετηθούν λίγα εκατοστά από το πάτωμα για να αποφευχθούν τραυματισμοί από πτώσεις.

Αξιολογήστε την αίθουσα παιχνιδιών

Αναρρίχηση τοίχου Παιδικό δωμάτιο Κατασκευάστε τον εαυτό σας DIY Project Γκρι λαβές γκαράζ Υπόγειο συρόμενες γυάλινες πόρτες

Το πρώτο βήμα στο σχεδιασμό παιδικού αναρριχητικού τοίχου είναι να βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι αρκετά στιβαρός. Εάν είναι γυψοσανίδας, μπορείτε να ενισχύσετε τα στηρίγματα βιδώνοντάς τα σε επιπλέον ξύλινα πάνελ ή κόντρα πλακέ. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο από πάνω, αλλά αν δεν έχετε τσιμεντένιους τοίχους, αυτή θα ήταν μια λογική εναλλακτική λύση. Τα πάνελ θα κάνουν τη δουλειά τους και πάει χωρίς να πει ότι πρέπει να εργάζεστε μόνο με ασφαλή υλικά. Ένα γυμναστήριο στη ζούγκλα ή ένας τοίχος αναρρίχησης δεν πρέπει απαραίτητα να είναι ψηλός, ειδικά αν προορίζονται για νήπια. Ωστόσο, εάν έχετε μια περιοχή με ψηλά ταβάνια, μπορεί να έχει πολλές επιλογές και σχέδια για να βασιστείτε ανάλογα.

Προετοιμάστε τα υλικά

Αναρρίχηση τοίχου παιδικό δωμάτιο χτίστε μόνοι σας μπιμπερό ξύλινο πάνελ για μικρά παιδιά

Στη συνέχεια, ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τις φθηνές χρήσεις του κόντρα πλακέ βασίζεται στο μέγεθος του αναρριχητικού τοίχου που σκοπεύετε να χτίσετε. Κόψτε αυτά στο μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν να στερεωθούν στον τοίχο. Μπορεί επίσης να απαιτούνται κοπές για αεραγωγούς ή πρίζες. Μόλις κόψετε τα φύλλα κόντρα πλακέ στο σωστό μέγεθος, μπορείτε επίσης να τα ταπετσαρίσετε με ενδιαφέροντα μοτίβα ή απλά να τα αφήσετε ως έχουν. Ωστόσο, εάν επιλέξετε ταπετσαρία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η παραδοσιακή πάστα ταπετσαρίας δεν κολλάει πάντα στο ξύλο. Οι ίνες ξύλου απορροφούν το νερό στην κόλλα, με αποτέλεσμα το χαρτί να πέφτει απλά καθώς στεγνώνει.

αναρρίχηση τοίχο παιδικό δωμάτιο diy έργο ξύλινο πάνελ αγόρια τύμπανα κρεβάτι σοφίτας

Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να επικαλύψετε το κόντρα πλακέ με ένα κατάλληλο αστάρι πριν χρησιμοποιήσετε μια κανονική κόλλα για την κυτταρίνη. Άλλες επιλογές για επιφάνειες τοίχων είναι απλή ουρεθάνη με βάση το νερό ή βαφή με κοκκώδη υφή. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε απλά να αφήσετε το ξύλο όπως είναι για μια μινιμαλιστική εμφάνιση. Εάν είστε ένας από τους μινιμαλιστές, μια σταθερή λείανση θα ήταν καλή ιδέα να αποφύγετε τα θραύσματα στα ευαίσθητα μικρά χέρια των παιδιών.

Επιλέξτε το σωστό σχέδιο και σχήματα

αναρρίχηση τοίχος παιδικό δωμάτιο diy έργο σοφίτα κρεβάτι ξύλινες σκάλες ράφια κρεμαστή λάμπα

Τα καλά σχεδιασμένα παιδικά δωμάτια τοίχου αναρρίχησης μπορούν επίσης να είναι αρθρωτά. Για παράδειγμα, αν μια διαμόρφωση για τα παιδιά γίνει βαρετή, μπορείτε να μετακινήσετε και να ρυθμίσετε τις λαβές. Επομένως, πρέπει να ανοίξετε όλες τις πιθανές οπές επιπλέον ενώ τα λεγόμενα παξιμάδια Τ είναι εγκατεστημένα μπροστά από τους τοίχους. Μόλις κλείσει ο τοίχος αναρρίχησης στην κορυφή, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλα περικόχλια Τ. Στη συνέχεια, ορίζετε τον αριθμό και τη διάταξη των οπών.

αναρρίχηση τοίχο παιδικό δωμάτιο χτίστε τον εαυτό σας diy έργο ξύλινο πάνελ κρεβάτι σοφίτα

Όταν είστε βέβαιοι ότι έχετε όλα τα παξιμάδια στη θέση τους, γυρίστε το κόντρα πλακέ σας και φροντίστε τυχόν ξύλα να ξεκολλήσουν. Ξεβιδώστε τα πάνελ ξεκινώντας από το κάτω μέρος και προχωρώντας προς τα πάνω. Τοποθετήστε τις οπές μεταξύ τους έτσι ώστε η επιφάνεια να μην έχει εμπόδια. Ολοκληρώστε τις άκρες του τοίχου αναρρίχησης με ένα τέταρτο ραβδί ή κόψτε τις αν θέλετε πιο καθαρή εμφάνιση. Μόλις τα πάνελ είναι στη θέση τους, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές στρώσεις υδατοαπωθητικής ουρεθάνης.

Προσθέστε υφή και δύναμη

Αναρρίχηση παιδικό δωμάτιο τοίχου χτίστε μόνοι σας έργο γκρι πάνελ κρατάει παιδική ανάβαση

Σε γενικές γραμμές, οι ξύλινες λαβές χρησιμοποιούνται καλύτερα στην κάτω περιοχή όπου τα πόδια θα τα αγγίξουν. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε μεγαλύτερες ξύλινες λαβές στο νέο τοίχο χρησιμοποιώντας την κοινή λογική. Και αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε αρκετά T-καρύδια ενώ χτίζετε τον τοίχο σας, μπορείτε πάντα να συνδέσετε ξύλινες λαβές απευθείας στην επιφάνεια. Οι χειρολαβές πρέπει επίσης να αντέχουν σε μεγάλο βάρος εάν ένα άτομο που ζυγίζει πάνω από 45 κιλά κρέμεται στον τοίχο. Το σκληρό ξύλο είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης από αυτή την άποψη, ειδικά αν θέλετε να κάνετε τις λαβές μικρές ή λεπτές.

αναρρίχηση τοίχο παιδικό δωμάτιο diy έργο ξύλινη σανίδα κορίτσι ροζ καναπές παιχνίδι

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να συμβεί είναι ότι κάποιος σπάει μια λαβή ενώ κάποιος τον κρατάει. Επίσης, λάβετε υπόψη τον κόκκο ξύλου. Το ξύλο πριονισμένο επίπεδο και χωρίς πόρους είναι λιγότερο επιρρεπές σε θραύση κατά τη χρήση. Στην άγρια ​​φύση, κάθε βράχος έχει κάποια υφή, η οποία εγγυάται στους ορειβάτες ένα σταθερό κράτημα. Το τραχύ κομμένο ξύλο έχει κάποια υφή, αλλά αυτό μπορεί να εξαφανιστεί γρήγορα μετά από επαναλαμβανόμενη χρήση. Γενικά, η φθορά κάνει την επιφάνεια λεία και τα ιδρωμένα, λιπαρά χέρια έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τα λιπαντικά, καθιστώντας τις λαβές δύσχρηστες. Η προσθήκη υφής με εργαλεία χειρός είναι μια καλή αρχή και όσο περισσότερα υπάρχουν, τόσο το καλύτερο και το πιο σημαντικό, ασφαλέστερο είναι το παιδικό δωμάτιο αναρρίχησης.