Ιδέες για τατουάζ

Compass Tattoo – Σημασία των μοτίβων, των εικόνων και των υπέροχων σχεδίων

πυξίδα-τατουάζ-ακουαρέλα-γυναίκα-πλάτη-ρητό

Οτι Τατουάζ πυξίδας είναι βαθιά και ευέλικτη ακόμη και σήμερα. Το θαλάσσιο σύμβολο ήταν το κλασικό τατουάζ για τους ναυτικούς και προοριζόταν να τους προστατεύσει όταν έπλεαν σε τραχιά νερά, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι. Ποιος είναι ο λόγος για τον ιδιαίτερο συμβολισμό του μοτίβου και τι σημασίες έχει σήμερα η πυξίδα; Μάθετε παρακάτω.

Τι σημαίνει τατουάζ πυξίδας?

Τατουάζ πυξίδας-εικόνες-3d-βέλος-γυναίκες

Η πυξίδα είναι ένα όργανο με το οποίο μπορεί κανείς να προσανατολιστεί και αυτό το νόημα μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα τατουάζ. Όποιος θέλει να φορέσει μια πυξίδα στο δέρμα του ξέρει ακριβώς πού θέλει να πάει στη ζωή και έχει σαφείς στόχους στο μυαλό του. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμη έννοιες που κάνουν το μοτίβο τόσο δημοφιλές.

Τι σημαίνει η πυξίδα?

πυξίδα-τατουάζ-γυναίκα-κουκουβάγια-τριαντάφυλλο-πόδι-αντίκα-σχέδιο

Γενική έννοια των τατουάζ πυξίδας:

 • Αποφασισμένη δράση – έχετε σαφείς στόχους και γνωρίζετε ακριβώς πού θέλετε να πάτε στη ζωή
 • Ελπίδα – όταν ο χρήστης έχει απομακρυνθεί από το δρόμο του
 • Προστασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – για τον στρατό και τους ναυτικούς
 • Ισχυρή πίστη στον Θεό – η πυξίδα δείχνει τον σωστό δρόμο με τη βοήθεια της κρυμμένης δύναμης
 • Το σπίτι ως στόχος στη ζωή
 • Αγάπη για τη θάλασσα

Η κατεύθυνση της βελόνας στο τατουάζ πυξίδας

Πυξίδα τατουάζ ακουαρέλα-λουλούδι-άγκυρα-μπράτσο

Σε αντίθεση με την πραγματική πυξίδα, που δείχνει αδιανόητα πάντα βόρεια, η πυξίδα μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό σας δέρμα, επειδή το τατουάζ θα πρέπει να έχει διαφορετικό στόχο για όλους. Για το λόγο αυτό, η κατεύθυνση προς την οποία δείχνει η βελόνα πυξίδας μπορεί να έχει νόημα.

Τι συμβαίνει με ένα τατουάζ πυξίδας?

Πυξίδα τατουάζ ακουαρέλα-world-map-back-fleur-de-lis

Η πυξίδα είναι ένα καθολικό μοτίβο που είναι εξίσου κατάλληλο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Αντιπροσωπεύεται διαφορετικά στο δέρμα – ως παλιά πυξίδα τσέπης με τρισδιάστατες λεπτομέρειες, ως το αστέρι του βορρά, η φυσική αναπαράσταση του οποίου είναι η πυξίδα, ή απλά η πυξίδα αυξήθηκε με βελόνα. Μερικές φορές η πυξίδα σχεδιάζεται πολύ αφηρημένα με απλές γραμμές.

Ακουαρέλα εφέ – πυξίδα με ακουαρέλα

Πυξίδα τατουάζ μπλε-ακουαρέλα-μαύρο

Η πυξίδα μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με άλλες θαλάσσιες φιγούρες όπως πλοίο, φάρο, θάλασσα, άγκυρα και σχοινί, αλλά υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές: παγκόσμιος χάρτης, νησί, λουλούδια, αστέρια, κλεψύδρα, φτερό, χελιδόνια κ.λπ..

Σκανδιναβική πυξίδα

πυξίδα-τατουάζ-σκανδιναβικό-σύμβολο-vegvisir

Η ισλανδική τραγουδίστρια και ηθοποιός Bjork έχει ένα ωραίο συμβολικό τατουάζ στο αριστερό μπράτσο που έχει βαθύ νόημα. Το σύμβολο Vegvisir είναι ένα σκανδιναβικό σύμβολο και σημαίνει σήμανση στα Ισλανδικά. Σύμφωνα με το μύθο, ο Vegvisir τραβήχτηκε με αίμα στο μέτωπο, έτσι ώστε ο χρήστης να μην χαθεί στο δρόμο του.

Τατουάζ πυξίδας από τον Justin Bieber

Compass Tattoo justin-bieber-arm-pictures

Στις αρχές του 2014, ο ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ έκανε το ντεμπούτο του στο Instagram με το εικοστό έκτο τατουάζ του. Ένα μαύρο και άσπρο τατουάζ πυξίδας ήταν ορατό στον αριστερό δικέφαλο μυ – η βελόνα δείχνει μια αβέβαιη κατεύθυνση μεταξύ νότου και νοτιοανατολής. Εκείνη την εποχή, το τατουάζ πυροδότησε φήμες ότι ο τραγουδιστής αναζητούσε την κατεύθυνση του στη ζωή.

Το σύμβολο Fleur de Lis είναι επίσης κοινό

πυξίδα-τατουάζ-γυναίκα-άγκυρα-αστέρι-fleur-de-lis-μοτίβο

Το μοτίβο Fleur-de-lis απεικονίζει ένα στυλιζαρισμένο λουλούδι της ίριδας και ήταν σύμβολο της μοναρχίας. Το σύμβολο έχει πολλές παραλλαγές και έννοιες όπως η μοναρχία, η φήμη, η τιμή, η πίστη, η μητέρα Μαρία και η Αγία Τριάδα.

Κελτικό σύμβολο με πυξίδα

πυξίδα-τατουάζ-πολύχρωμο-κελτικό-σύμβολο-χελιδόνι

Το σύμβολο των κελτικών κόμβων εξακολουθεί να ονομάζεται Triqueta και αποτελείται από τρία συνδεδεμένα τόξα. Ο κόμπος δεν έχει αρχή και τέλος, οπότε αυτό πρέπει να μας θυμίζει την άπειρη φύση του μυαλού μας. Το σύμβολο δείχνει τους άπειρους κύκλους – γέννηση και αναγέννηση – και συμβολίζει την αιωνιότητα.

Τριαντάφυλλα με τατουάζ πυξίδας

πυξίδα-τατουάζ-τριαντάφυλλα-άγκυρα-3d-σπασμένο-γυαλί

Η πυξίδα συχνά συνδυάζεται με κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία σημαίνουν αθάνατη αγάπη και κάτι τέλειο. Τα διαφορετικά χρώματα των ροδοπέταλων παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Τα μαραμένα τριαντάφυλλα, για παράδειγμα, είναι ένα σημάδι παροδικότητας στη ζωή.

Άγκυρα με τατουάζ πυξίδας

πυξίδα-τατουάζ-άγκυρα-σχοινί-ώμος-άνθρωπος

Οι άγκυρες, που αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερη αίσθηση του σπιτιού, είναι επίσης από τα πιο δημοφιλή μοτίβα των ναυτικών. Συμβολίζει ακόμα τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Ένα πολύ δημοφιλές ρητό για το τατουάζ άγκυρας πυξίδας είναι “Εγώ θα είμαι αυτός που θα σε καθοδηγήσει, αλλά ποτέ μην σε κρατάει κάτω.” – Θα είμαι αυτός που θα σε καθοδηγήσει, αλλά δεν θα σε απογοητεύσει.

αντίκα πυξίδα αυξήθηκε στον καρπό

πυξίδα τατουάζ καρπό ζευγάρι αντίκα εμφάνιση

Μόνο στα τέλη του 13ου αιώνα οι θαλασσοπόροι συνδύασαν την ασταθή πλωτή βελόνα με το ροδόγραμμα, γνωστό και ως τριαντάφυλλο πυξίδας. Χρησιμοποιείται για να δείξει την κατεύθυνση στην πυξίδα και βασικά χωρίζεται σε τομείς του ίδιου μεγέθους. Με τη ναυτική γραμμή, ο κύκλος χωρίζεται σε 32 τμήματα και μία γραμμή αντιστοιχεί σε 1/6400 πλήρους γωνίας = 0,05625 μοίρες.

Σελήνη, ήλιος και αστέρια για προσανατολισμό

πυξίδα-τατουάζ-γυναίκα-παϊδάκια-φεγγάρι-ήλιος-βέλη

Ακόμη και πριν από την εφεύρεση της πυξίδας, ο ήλιος και τα αστέρια ήταν το πιο σημαντικό βοήθημα προσανατολισμού για τους ναυτικούς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούσαν να καθορίσουν την κατεύθυνση της πυξίδας με μια ηλιακή πυξίδα, ενώ τη νύχτα το Βόρειο Αστέρι τους έδειχνε το δρόμο προς το βορρά. Το Βόρειο Αστέρι δεν αλλάζει θέση και βρίσκεται σχεδόν ακριβώς πάνω από τον Βόρειο Πόλο.

Ρήσεις για τατουάζ πυξίδας

πυξίδα-τατουάζ-λέγοντας-άγκυρα-αστέρι-οικογενειακό όνομα

Τα αποσπάσματα στα λατινικά και τα αγγλικά φαίνονται υπέροχα και μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με ένα τατουάζ πυξίδας. Ανάλογα με το νόημα που πρέπει να έχει το τατουάζ, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά αποσπάσματα για θέματα όπως διαδρομή, προσανατολισμός, ταξίδι, επίτευξη στόχων, χρόνος και άλλα.

Κρανίο με τατουάζ πυξίδας και λέξη

πυξίδα-τατουάζ-λέγοντας-κρανίο-άντρας-μπράτσο

Παρακάτω είναι μερικά παραδείγματα ρητών τατουάζ πυξίδας:

 • “Ακολουθήστε το όνειρο – Usque ad finem” (στα Λατινικά αυτό σημαίνει “μέχρι το τέλος”)
 • «Παράτα τη ζωή που σχεδίασες για τη ζωή που σε περιμένει» – αντίο / νέα αρχή
 • «Ακόμα και ένα μακρύ ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα.» – Reise / Wanderlust
 • «Δεν χάνονται όλα εκείνα τα περιπλανήματα.» – Από το «The Fellowship of the Ring» του Τόλκιν
 • “Αν ποτέ δεν χαθείς, δεν θα βρεθείς ποτέ” – ελπίδα

Πυξίδα με ρολόι, βέλος και μάτι

Πυξίδα τατουάζ -βέλος-μάτι-ρολόι-συνδυασμός

Αν θέλετε λίγο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές χρωματικές πινελιές όπως κόκκινο σημείο, βελόνα πυξίδας, βέλος ή άλλα στοιχεία που θα πρέπει να δίνουν έμφαση στην επιθυμητή κατεύθυνση. Εκείνοι που τους αρέσει πολύχρωμα μπορούν να διακοσμήσουν όλα τα στοιχεία του τατουάζ με χρώμα.

πολύχρωμο τατουάζ πυξίδας στο αντιβράχιο 

πυξίδα-τατουάζ-πολύχρωμο-αντιβράχιο-μπλε-τριαντάφυλλο

Τα πολύχρωμα τατουάζ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή επειδή είναι ιδιαίτερα αισθητά και απλά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ένα μεγαλύτερο, πολύχρωμο τατουάζ, ωστόσο, είναι κατάλληλο μόνο για τους γενναίους, ειδικά αν τσιμπηθεί σε ένα ορατό σημείο του σώματος.

Πυξίδα, τριαντάφυλλα και φάρος

πυξίδα τατουάζ φάρος θαλασσινά τριαντάφυλλα γραμμές

Τα πολύχρωμα τατουάζ που περιγράφονται μόνο φαίνονται πολύ πιο αδιάκριτα. Είναι πάντα σκόπιμο να ξεκινήσετε μόνο με τα περιγράμματα και στη συνέχεια να συμπληρώσετε μεμονωμένα στοιχεία με χρώμα όπως θέλετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αξιολογήσετε καλύτερα εάν το τατουάζ θα φαινόταν καλύτερα εντελώς πολύχρωμο ή απλώς σκιαγραφημένο.

Άγκυρα, παγκόσμιος χάρτης και νησί

Πυξίδα τατουάζ man-arm-3d-world-map-anchor-palms

Θα θέλατε να συνδυάσετε το τατουάζ πυξίδας με ένα άλλο θαλάσσιο σύμβολο, τότε υπάρχουν πολλές ιδέες για να διαλέξετε. Οι άγκυρες τυλιγμένες με σχοινί έχουν ιδιαίτερα ναυτικό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός με έναν παγκόσμιο χάρτη ή ένα νησί είναι επίσης ιδανικός για άτομα που ταξιδεύουν πολύ. Αυτά τα πανέμορφα τατουάζ ταιριάζουν σε κάθε μανιώδη ταξιδιώτη.

Μίνι τοπίο στην πυξίδα

Πυξίδα τατουάζ -βόρεια-βουνά-μποέμ-φεγγάρι

Οι πυξίδες δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη θάλασσα, αλλά και στη φύση ως οδηγός. Επομένως, μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτό το μοτίβο τατουάζ με ένα τοπίο. Αποφασίζετε μόνοι σας αν ένα ορεινό τοπίο, ένα δασικό τοπίο ή ένα λιβάδι.

Κατάλληλο και ως τατουάζ ζευγαριού για τους καλύτερους φίλους

πυξίδα-τατουάζ-τοπίο-φίλοι-τατουάζ

Αν θέλετε να μαχαιρωθείτε μαζί με τους καλύτερους φίλους σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε αυτό το σύμβολο. Κατάλληλα μέρη του σώματος είναι το αντιβράχιο, η ωμοπλάτη ή ο καρπός. Για τους φίλους, αυτό το τατουάζ μπορεί να σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει και πού πηγαίνει το καθένα από αυτά, θα βρίσκουν ο ένας τον άλλον ξανά και ξανά.

μικρές πυξίδες ως τατουάζ αντί για βέρες

πυξίδα τατουάζ ζευγάρι δαχτυλίδι

Μια νέα τάση στα τατουάζ με τα δάχτυλα είναι τα τατουάζ στα δαχτυλίδια που αντικαθιστούν τις βέρες. Αυτή η πρωτότυπη ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί με πολλά διαφορετικά μοτίβα και απολαμβάνει αυξανόμενη δημοτικότητα, ειδικά στα νεαρά παντρεμένα ζευγάρια. Ένα μικρό τριαντάφυλλο πυξίδας λειτουργεί καλά ως τατουάζ με δαχτυλίδι και σηματοδοτεί την αρχή της κοινής ζωής του ζευγαριού.

Πυξίδα κρανίου σε κόκκινο και μαύρο

Πυξίδα τατουάζ κρανίο-κόκκινο-μαύρο-χρώμα

Το τατουάζ πυξίδας για άνδρες μπορεί να συνδυαστεί με κρανίο για ένα απόκοσμο όμορφο σχέδιο. Το κρανίο μπορεί να εμφανιστεί στο τριαντάφυλλο της πυξίδας καθώς και έξω. Για ένα πιο εντυπωσιακό βλέμμα, το τατουάζ μπορεί να μαχαιρωθεί με χρώμα και να σχεδιαστεί ως αποκορύφωμα στο δέρμα.

αντίκα τσέπη πυξίδα με φτερά και τριαντάφυλλα

Compass Tattoo-τσέπη-ρολόι-αντίκα-τριαντάφυλλο-φτερό-μπράτσο

Οι πυξίδες του παλιού σχολείου επιλέγονται συχνά για τατουάζ επειδή έχουν μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Μιλούν για μια περασμένη εποχή και είναι ιδανικά για όσους θέλουν να κάνουν τατουάζ με ένα vintage μοτίβο. Η αντίκα τσέπη αντίκα φαίνεται πραγματικά καλή σε συνδυασμό με τριαντάφυλλα και φτερά.

Πυξίδα και ρολόι τσέπης στον άνω βραχίονα

Ρολόι τσέπης Compass Tattoo βραχιόλι με φτερό

Οι πυξίδες τσέπης και τα ρολόγια τσέπης έχουν παρόμοια εμφάνιση και επομένως μπορούν να συνδυαστούν καλά στο σχεδιασμό τατουάζ. Με ένα ρολόι στο δέρμα σας, μπορείτε να παρακολουθείτε την ώρα και να απαθανατίζετε μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή σας. Σε αυτή την περίπτωση, η πυξίδα τσέπης μπορεί να σημαίνει ότι από τότε έχετε βρει μια νέα κατεύθυνση και έχετε ελπίδα για το μέλλον.

Συνδυασμός πυξίδας τσέπης και ρολογιού που σπάει ένα πουλί

πυξίδα τατουάζ που λέει γεωμετρικό σχέδιο

Λόγω της παρόμοιας οπτικής τους, και τα δύο μοτίβα μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν σε ένα κοινό σχέδιο. Η μισή θήκη μπορεί να σχεδιαστεί ως ρολόι και η άλλη μισή ως τριαντάφυλλο πυξίδας. Τα λόγια τατουάζ που γράφονται με όμορφα γράμματα και ενσωματώνονται επιτυχώς στο σχέδιο ταιριάζουν επίσης με αυτό.

ανοιχτή πυξίδα τσέπης περιτριγυρισμένη από λουλούδια

πυξίδα-τατουάζ-άνοιξε-τρισδιάστατα τριαντάφυλλα

Αν θέλετε να μαχαιρωθείτε με ένα πολύ ιδιαίτερο μοτίβο, τότε μπορείτε να σκεφτείτε τρισδιάστατα τατουάζ. Φαίνονται πολύ ρεαλιστικά και δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Εδώ είναι μια υπέροχη ιδέα για μια ανοιχτή τρισδιάστατη πυξίδα τσέπης που μοιάζει να δείχνει τον δείκτη του προς τα βόρεια ανά πάσα στιγμή.

Τατουάζ στον άνω βραχίονα με πλοίο ιδανικό για ναυτικούς

πυξίδα-τατουάζ-θαλάσσιο-πλοίο-θάλασσα

Ιδέα για τατουάζ για άτομα που ταξιδεύουν πολύ

πυξίδα τατουάζ scapula παγκόσμιος χάρτης

Τατουάζ λύκου με μινιμαλιστική πυξίδα ως μάτι

πυξίδα-τατουάζ-βραχίονα-λύκος-μάτι

Τατουάζ πυξίδας με γήινη υδρόγειο και αεροπλάνο

πυξίδα τατουάζ γη σφαίρα αεροπλάνο

ωραία ιδέα τατουάζ με τριαντάφυλλο στην πυξίδα τριαντάφυλλο για τα πλευρά

πυξίδα-τατουάζ-γυναίκες-παϊδάκια-τριαντάφυλλο

Τατουάζ για γυναίκες – ανοιχτή πυξίδα τσέπης σε συνδυασμό με τριαντάφυλλα

πυξίδα τατουάζ ανοιχτά λουλούδια