Ιδέες για τατουάζ

Οικογένεια τατουάζ: Αυτά τα σύμβολα και τα μοτίβα εκφράζουν την ιδιοκτησία

Οικογένεια είναι μια λέξη που για πολλούς σημαίνει τον κόσμο. Ανεξάρτητα από το πού θέλετε να πάτε ή τι κάνετε στη ζωή, η οικογένεια θα σας υποστηρίζει και θα σας βοηθάει πάντα. Για κάποιους, μια οικογένεια είναι μητέρα και πατέρας ή τα παιδιά τους, για άλλους είναι αδελφές και αδέρφια. Συχνά εννοούμε τους φίλους μας όταν μιλάμε για οικογένεια.

τατουάζ οικογένεια σύμβολο μητρότητας κέλτικα λουλούδια διακοσμημένα

Ανεξάρτητα από το νόημα της λέξης για εσάς, μπορείτε να απαθανατίσετε την αγάπη σας για την οικογένεια με ένα τατουάζ. Συλλέξαμε τα πιο δημοφιλή σύμβολα και μερικά υπέροχα σχέδια για μια οικογένεια τατουάζ που συμβολίζουν το ανήκειν και την αλληλεγγύη. Εμπνευστείτε για το επόμενο σχέδιο τατουάζ σας!

Τατουάζ οικογένεια γράμματα χελιδόνι σύμβολο

Οι παραλλαγές για ένα οικογενειακό τατουάζ είναι ποικίλες: Από ένα όμορφο τατουάζ με κατάλληλη γραμματοσειρά, σε ένα ζώο που συμβολίζει την οικογένεια, σε σύμβολα κάθε πολιτισμού, όλα είναι δυνατά. Το τατουάζ έχει ακόμη βαθύτερο νόημα όταν όλα τα μέλη της οικογένειας (ή τουλάχιστον οι ενήλικες) έχουν το ίδιο σχέδιο. Αυτό εκφράζει το ανήκειν και αντιπροσωπεύει τον δεσμό στην οικογένεια.

Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα διάφορα σύμβολα για την οικογένεια, ώστε να μπορέσετε να ανακαλύψετε μια κατάλληλη ιδέα για το δικό σας οικογενειακό τατουάζ.

Η ιστορία του συμβόλου της οικογένειας

τατουάζ οικογενειακές ιδέες κέλτικα σύμβολα συνδυάζουν τρικέτρα τρικέλα

Πολύ πριν επινοηθεί το αλφάβητο, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς χρησιμοποιούσαν σύμβολα. Υπήρχε ένα αντίστοιχο σύμβολο για τις συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις. Το σύμβολο για την οικογένεια ήταν τόσο για την προστασία και τη στενή σύνδεση μεταξύ των μελών της οικογένειας, όσο και για τη συνοχή της οικογένειας στο σύνολό της. Με αυτόν τον τρόπο, η σχέση των ανθρώπων θα μπορούσε να εκφραστεί και να χαρτογραφηθεί με ακρίβεια. Κατά κανόνα, κάθε πολιτισμός είχε το δικό του οικογενειακό σύμβολο, μερικά από τα οποία είναι ακόμα γνωστά σήμερα.

40 Ιδέες για τατουάζ Ohana: Το σύμβολο της οικογένειας και της φιλίας

Τατουάζ Heartbeat – νόημα και 30 υπέροχες ιδέες για το δημοφιλές μοτίβο

Κελτικά σύμβολα: η έννοια των μυστικιστικών σημείων ως τατουάζ και κοσμήματα

τατουάζ οικογένεια σύμβολο triskelion ενότητα οικογένεια blackwork

Για πολλούς ανθρώπους, όλα περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια – είτε παιδιά, γονείς, παππούδες, αδέρφια ή όλα μαζί, ο οικογενειακός κύκλος είναι ένας σημαντικός κρίκος. Εξαιτίας αυτού, ο κύκλος είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων οικογενειακών συμβόλων. Αντιπροσωπεύει την εγγύτητα μεταξύ των μελών της οικογένειας και τη συντροφικότητά τους και εξακολουθεί να ενσωματώνει τον κύκλο της ζωής. Το γεωμετρικό σχήμα θεωρείται επίσης άπειρο και περιεκτικό, καθώς δεν έχει αρχή και τέλος. Στη μέση του κύκλου ήταν οι φιγούρες για τη μητέρα, τον πατέρα, τον γιο και την κόρη, επίσης απεικονιζόμενες με σύμβολα. Τέτοια οικογενειακά σύμβολα ήταν τυπικά για τους ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής, μεταξύ άλλων.

τατουάζ οικογένεια σύμβολο κελτικό κόμπο μητέρα παιδί

Στην Ευρώπη τα σύμβολα διέφεραν από αυτά των Ινδιάνων. Οι Ευρωπαίοι για να εκφράσουν ότι ανήκουν σε μια οικογένεια ή κοινότητα χρησιμοποιούσαν κυρίως εθνόσημα. Τα σημάδια με τη μορφή κόμβων ήταν επίσης πολύ δημοφιλή, για παράδειγμα στους Κέλτες.

Κελτικά σύμβολα για μια οικογένεια τατουάζ

μικρό τατουάζ σύμβολο οικογένειας λαιμό

Τα κελτικά σύμβολα είναι από τα πιο δημοφιλή μοτίβα για τατουάζ. Εμφανίζονται μυστικιστικά και ταυτόχρονα έχουν βαθιές σημασίες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ακριβές κελτικό σύμβολο για την οικογένεια, αλλά μερικά από τα πιο διάσημα σύμβολα και κόμβοι των Κελτών ενσωματώνουν την αγάπη και το ανήκειν στον οικογενειακό κύκλο. Έτσι, μερικά από αυτά είναι τέλεια για ένα εκφραστικό οικογενειακό τατουάζ.

οικογένεια τατουάζ κελτικό σύμβολο triquetra ενότητα

Οτι Triquetra Το σύμβολο (κόμβος τριάδας) είναι ένας από τους πιο διάσημους κέλτικους κόμβους. Αποτελείται από μια συνεχή γραμμή που υφαίνει γύρω από τον εαυτό της. Αυτό δημιουργεί τρία συνδεδεμένα τόξα που δεν έχουν αρχή και τέλος. Το σχήμα του ζωδίου είναι παρόμοιο με αυτό ενός ισοσκελούς τριγώνου. Αυτό το κελτικό σύμβολο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σηματοδοτήσει την ενότητα και την ατελείωτη οικογενειακή αγάπη της οικογένειάς σας.

κελτική σύμβολο triquetra λαιμό τατουάζ οικογένεια

Συχνά το σύμβολο Triquetra για τα τατουάζ της οικογένειας συνδυάζεται με έναν κύκλο. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο κύκλος συμβολίζει την οικογένεια και εμφανίζεται με αυτό το νόημα σε πολλά σχέδια τατουάζ. Ο κόμβος της τριάδας προτιμάται ιδιαίτερα για τατουάζ από τριμελείς οικογένειες. Έτσι, κάθε ένα από τα τόξα συμβολίζει ένα από τα μέλη της οικογένειας και τον κύκλο – τον δεσμό μεταξύ τους. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το μοτίβο μπορεί να συνδυαστεί με άλλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως πεντάλ, λουλούδια ή αρχικά.

κελτικό σύμβολο triskele οικογένεια τατουάζ

Το σύμβολο Triskele αποτελείται από τρεις συμμετρικά διατεταγμένες σπείρες που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό τρία. Το σύμβολο αντιπροσωπεύει τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος και μπορεί επίσης να ερμηνευθεί με όρους οικογένειας. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη στο παρελθόν, τι κάνετε σήμερα και τι έρχεται στο μέλλον, η οικογένεια παραμένει πάντα μαζί.

οικογένεια τατουάζ σύμβολο triskelion celtic

Οτι Triskelion Το σύμβολο μοιάζει πολύ με το τρίγωνο με μια διαφορά – υπάρχει ένα ένθετο τρίγωνο στη μέση. Το σύμβολο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κελτικά σύμβολα για ένα οικογενειακό τατουάζ επειδή αναφέρεται στην ενότητα μεταξύ των μελών της οικογένειας και πρέπει να φέρει την οικογενειακή ευτυχία. Συνεχίζει να συμβολίζει τον κύκλο της ζωής – γέννηση, ζωή και θάνατο.

τατουάζ οικογένεια σύμβολο αγάπη κέλτικο όνομα

Βασικά, οι περισσότεροι από τους Κέλτικους κόμπους μπορούν να ερμηνευτούν σαν οικογενειακά σύμβολα, επειδή η γραμμή είναι αδιάκοπη. Ο κελτικός ερωτικός κόμπος αντιπροσωπεύει δύο καρδιές που είναι συνυφασμένες και μπορούν να αντιπροσωπεύσουν την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων και των απογόνων τους. Το σύμβολο μπορεί να στυλιζαριστεί περαιτέρω με μεγαλύτερη καρδιά και, για παράδειγμα, τα ονόματα των παιδιών.

Το σύμβολο Valknut

οικογενειακό τατουάζ ιδέες συνοχή σύμβολο τρίγωνα

Αυτό το ζώδιο αποτελείται από τρία αλληλένδετα τρίγωνα και είναι γνωστό ως ο κόμπος Valknut και Wotan. Είναι παρόμοιο με την Κέλτικη Triquetra επειδή συμβολίζει με τη σειρά του τον αριθμό τρία. Το σύμβολο πρέπει να σημαίνει προστασία και συνοχή, επομένως χρησιμοποιείται συχνά ως οικογενειακό τατουάζ. Επιπλέον, τα γεωμετρικά τατουάζ είναι επί του παρόντος πολύ μοντέρνα.

Το σύμβολο του άπειρου σημαίνει αιώνια αγάπη

σύμβολο άπειρο οικογένεια τατουάζ αγάπη

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοτίβα τατουάζ είναι χωρίς αμφιβολία το σύμβολο του άπειρου. Το “ψέμα οκτώ” σημαίνει άπειρη αγάπη και ως εκ τούτου έχει επίσης αναφορά στην οικογένεια. Για να αναδείξετε τον συμβολισμό πίσω από το τατουάζ, μπορείτε να βάλετε τη λέξη “οικογένεια” στο σχέδιο.

Τατουάζ οικογενειακό σύμβολο δέντρο της ζωής

Κέλτικο δέντρο της ζωής οικογένεια τατουάζ

Το δέντρο της ζωής είναι ένα αρχαίο σύμβολο που έχει διαφορετικό νόημα για τον καθένα. Από τη μία πλευρά, το δέντρο με τις ρίζες αντιπροσωπεύει τον δεσμό μεταξύ ουρανού και γης, και από την άλλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει την ελπίδα και τη δύναμη. Το δέντρο της ζωής μπορεί ακόμα να αναφέρεται στο γενεαλογικό σας δέντρο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως εκ τούτου, το μοτίβο είναι επίσης κατάλληλο για μια οικογένεια τατουάζ.

οικογενειακό σύμβολο τατουάζ που σημαίνει δέντρο της ζωής

Το δέντρο της ζωής ή της οικογένειας μπορεί να απεικονιστεί με διαφορετικούς τρόπους – μεγάλο ή μικρό, με ή χωρίς ρίζες ή σε συνδυασμό με άλλο μοτίβο. Συχνά ο κύκλος ενσωματώνεται επίσης στο σχέδιο ως σύμβολο.

Οικογένεια τατουάζ με μοτίβο χελιδόνια

τατουάζ οικογένεια πουλιά καταπίνει αρχικά ακουαρέλα εφέ

Ένα άλλο κλασικό μοτίβο τατουάζ είναι το χελιδόνι. Αυτά τα πτηνά μένουν με τον ίδιο σύντροφο σε όλη τους τη ζωή και έτσι συμβολίζουν τη συνεργασία και την πίστη. Συχνά οι χελιδόνες απεικονίζονται σε μια τηλεφωνική γραμμή ή σε ένα δέντρο. Το μοτίβο φαίνεται ωραίο ως οικογενειακό τατουάζ, όταν ένα χελιδόνι αντιπροσωπεύει ένα μέλος της οικογένειας.

Οι ελέφαντες αντιπροσωπεύουν την ενότητα

τατουάζ οικογένεια αρχιτεκτονική σύμβολο ελέφαντα

Η οικογένεια ως τατουάζ μπορεί επίσης να απεικονιστεί με άλλα ζώα. Μια οικογένεια ελεφάντων, για παράδειγμα, είναι ένα δημοφιλές μοτίβο που συμβολίζει την ενότητα και τη συνοχή της οικογένειας. Τα αρχικά του αντίστοιχου ατόμου μπορούν να χαραχτούν κάτω από κάθε ελέφαντα.

Σύμβολα μητρότητας για ένα οικογενειακό τατουάζ

κελτικό σύμβολο οικογένεια τατουάζ μητέρα κάτω από κλείδα

Η σχέση μητέρας-παιδιού βρίσκεται στο επίκεντρο της οικογένειας. Πολλοί νέοι γονείς έχουν τατουάζ στο δέρμα τους το όνομα ή την ημερομηνία γέννησης του παιδιού τους για να δείξουν την άνευ όρων αγάπη τους. Εάν αυτή η παραλλαγή σας φαίνεται πολύ ντεμοντέ ή αν απλά δεν θέλετε να έχετε τα ονόματα των παιδιών στο δέρμα σας, χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο σύμβολο.

σύμβολο μητρότητας ημερομηνία γέννησης τατουάζ αντιβράχιο

Το κελτικό σύμβολο για τη μητρότητα είναι μια υπέροχη ιδέα αν θέλετε να απαθανατίσετε την αγάπη σας για το παιδί στο δέρμα σας. Και πάλι, αυτή είναι μια αδιάσπαστη γραμμή που απεικονίζει τη μητέρα και το παιδί. Εάν υπάρχουν πολλά παιδιά, ο σχεδιασμός του συμβόλου μπορεί να προσαρμοστεί στον αριθμό των παιδιών. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε αρχικά, ημερομηνία ή έτος γέννησης στο σύμβολο.

τατουάζ οικογένεια σύμβολο μητέρα μαύρο κόκκινο

Εδώ είναι ένα άλλο οικείο σύμβολο της οικογένειας και της μητρότητας που απεικονίζει τη σχέση γονέα-παιδιού. Ως τατουάζ, μπορείτε να έχετε το μοτίβο στον πήχη, κάτω από την κλείδα ή στο λαιμό, για παράδειγμα.

Υπέροχες ιδέες για την οικογένεια των τατουάζ

τατουάζ οικογενειακές ιδέες εικόνα παιδιών μέλη της οικογένειας

Στη συλλογή εικόνων έχουμε συλλέξει μερικές ιδέες ως έμπνευση για ένα ωραίο οικογενειακό τατουάζ. Παρακάτω θα βρείτε διάφορα μοτίβα, σύμβολα και γραμματοσειρές που συμβολίζουν το ανήκειν και την αγάπη στην οικογένεια. Ελπίζουμε να σας αρέσει η περιήγηση!

“Ohana” σημαίνει οικογένεια στη Χαβάη

οικογενειακό τατουάζ γράμματα οικογένεια hawaiian ohana

Οικογένεια τατουάζ με γράμματα

μικρό τατουάζ οικογένεια πίσω λουλούδι schirft

Ενσωματώστε τη λέξη “Οικογένεια” σε ένα τατουάζ καρδιάς

σύμβολο οικογενειακή συνοχή τατουάζ γραμματοσειρά ενσωματώσει

Έχετε χαραγμένα τα αρχικά των μελών της οικογένειας

οικογενειακά τατουάζ ιδέες αρχικά καρδιές

«Μαζί μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα»

τατουάζ προστασία οικογένειας μαζί ομπρέλα βροχής

“Οικογένεια” στα Χίντι

οικογένεια τατουάζ που γράφει στα χίντι

Σύμβολο άπειρου με ημερομηνίες γέννησης

Τατουάζ οικογένεια σύμβολο άπειρο ημερομηνίες της γέννησης καρδιά

Οικογένεια τριών εικονίδιο

Τατουάζ οικογενειακή έννοια σύμβολο αφηρημένη

οικογενειακές ιδέες τατουάζ κελτικό σύμβολο μητρότητα

τατουάζ οικογένεια μητέρα παιδιά σύμβολο αντιβράχιο

εταίρος τατουάζ οικογενειακό πόδι κέλτικο σύμβολο

σύμβολο οικογενειακό τατουάζ πρότυπο πεντάλ

τατουάζ οικογένεια σύμβολο τριάδα κόμπος αντιβράχιο

τατουάζ οικογένεια σύμβολο τριάδα κόμπο πόδι

γεωμετρικό τατουάζ triskele τριαντάφυλλα οικογενειακό μοτίβο

τατουάζ οικογένεια σύμβολο συνοχή βραχίονα τατουάζ

οικογένεια τατουάζ κελτικό σύμβολο ακουαρέλα τρισκέλιο

κελτικό δέντρο της ζωής σύμβολο τατουάζ οικογενειακό δέντρο

τατουάζ οικογένεια σύμβολο δέντρο καρδιές πουλιά

ρίζες οικογενειακού δέντρου τατουάζ οικογένεια άντρας γυναίκα

ακουαρέλα τατουάζ οικογένεια ελέφαντα γραμματοσειρά

τατουάζ οικογενειακά πτηνά σε συρματόσχοινο καρδιά

τατουάζ οικογένεια σύμβολο καταπιεί γονείς παιδιά

σύμβολο αρχική ένδειξη τατουάζ οικογένειας τατουάζ

γράμματα τατουάζ οικογένεια hawaiian ohana