Εσωτερική διακόσμηση

Ανατολίτικη διακόσμηση με κινέζικα σκαμπό κήπου – 19 ιδέες για ζωή

Ανατολίτικη διακόσμηση κινέζικο-κήπο-σκαμπό-εσωτερικό-διακόσμηση-χρώμα προφοράς-γαλάζιο

Τις τελευταίες δεκαετίες, ένας συνδυασμός δυτικών και ασιατικών στυλ επίπλωσης μπορεί να παρατηρηθεί στην επίπλωση σπιτιού, με στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς να χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, τα διαμερίσματα με μοντέρνο στιλ επίπλωσης έχουν μια ανατολίτικη γοητεία. Ένα δημοφιλές στοιχείο επίπλωσης από τον ασιατικό πολιτισμό είναι τα κινέζικα σκαμπό κήπου, τα οποία είναι φτιαγμένα για α ανατολίτικη διακόσμηση τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στο εσωτερικό.

Ανατολίτικες ιδέες διακόσμησης για το μοντέρνο σαλόνι

Ανατολίτικη ντεκό ιδέα διαβίωσης-κινέζικος-κήπος-σκαμπό-σαλόνι-παστέλ αποχρώσεις

Οι εσωτερικοί σχεδιαστές στρέφονται όλο και περισσότερο σε κεραμικά σκαμπό σε σχήμα βαρελιού, τα οποία χρησιμοποιούνται είτε ως πλαϊνά τραπέζια είτε απλά ως ανατολίτικα διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό. Μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικά στυλ επίπλωσης και να προσθέσουν γοητεία και κομψότητα σε κάθε υπνοδωμάτιο, μπάνιο, σαλόνι ή εξωτερικό χώρο.

Κινέζικο σκαμπό κήπου ως ανατολίτικη διακόσμηση

Oriental deco υπαίθριο-μοντέρνο-κήπο-έπιπλα-κινέζικο-κήπο-σκαμπό-πορτοκαλί

Τα κεραμικά σκαμπό σε σχήμα βαρέλι υπάρχουν για περισσότερα από 1000 χρόνια και χρησιμοποιήθηκαν κυρίως στους κινέζικους κήπους. Ως έπιπλα εξωτερικού χώρου, είναι συνήθως κατασκευασμένα από κεραμική, πέτρα ή πορσελάνη για να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Σήμερα, ωστόσο, μπορείτε να τα βρείτε στο εσωτερικό και όχι στον εξωτερικό χώρο.

Η ιστορία του σκαμπό σε σχήμα τυμπάνου

Ανατολίτικο ντεκό-κινέζικο-κήπο-σκαμπό-μοντέρνο-εσωτερικό-σαλόνι-γυμνούς-τόνους

Ο κινεζικός πολιτισμός δίνει μεγάλη έμφαση στην κηπουρική και τον εξωραϊσμό, έτσι στο παρελθόν τα περισσότερα κινεζικά σπίτια χτίστηκαν γύρω από μια αυλή. Για το λόγο αυτό, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου ήταν επίσης ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού στην Κίνα. Τα παλαιά σκαμπό κήπου όπως τα γνωρίζουμε σήμερα λέγεται ότι χρονολογούνται από τη δυναστεία Ming – αρχές του 17ου αιώνα.

Πώς μοιάζουν σήμερα τα κινέζικα σκαμπό κήπου?

Ανατολίτικη διακόσμηση εσωτερικό-κινέζικο-κήπο-σκαμπό-κεραμικό-αντίκα-τύμπανο-έμπνευση

Αυτά τα όμορφα κεραμικά σκαμπό έχουν σχήμα βαρελιού και θυμίζουν επίσης τα αρχαία κινεζικά τύμπανα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τεχνητά προσομοιωμένα κεφάλια νυχιών που αποτελούν μέρος των πραγματικών τυμπάνων. Επιπλέον, τα ανατολίτικα σκαμπό κήπου έχουν διαφορετικά διακοσμητικά στολίδια και προσφέρονται σε διαφορετικά χρώματα για να ταιριάζουν απόλυτα με κάθε εσωτερικό χώρο.

Μοντέρνο εσωτερικό με ανατολίτικη γοητεία

ανατολίτικο-ντεκό-μοντέρνο-επίπλωση-κήπος-σκαμπό-πλάι τραπεζάκι-κεραμικά-σαλόνι

Η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων καθιστά δυνατή τη δημιουργία διαφορετικών εσωτερικών χώρων με τα κινέζικα σκαμπό κήπου. Είναι κατάλληλα για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο καθώς και για το μπάνιο. Ανεξάρτητα από το πού τοποθετούνται, δίνουν σε κάθε δωμάτιο μια ιδιαίτερη ανατολίτικη αίσθηση.

Κινέζικα σκαμπό κήπου ως τραπεζάκια στο σαλόνι

ανατολίτικη-διακόσμηση-σαλόνι-ιδέες-κινέζικα-σκαμπό-σαλόνι-θολωτή-ξύλινη οροφή

Τα δημοφιλή κινέζικα κεραμικά σκαμπό δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως ανατολίτικη διακόσμηση στο εσωτερικό, αλλά και ως χρήσιμα έπιπλα. Με ένα άνετο μαξιλάρι καθισμάτων, λειτουργούν στην πραγματικότητα ως έπιπλα καθισμάτων, αλλά λειτουργούν περισσότερο ως βοηθητικό τραπέζι, ειδικά στο σαλόνι. Μπορούν να τοποθετηθούν βιβλία και περιοδικά ή μικρές γλάστρες με φυτά σπιτιού.

Ανατολίτικο διακοσμητικό σκαμπό για όμορφες χρωματικές πινελιές στο εσωτερικό

ανατολίτικη-διακόσμηση-επίπλωση-ιδέες-σαλόνι-κήπος-σκαμπό-σκούρο-μπλε-τόνους

Εάν θέλετε να προσθέσετε χρωματικές πινελιές στο σαλόνι σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα ή περισσότερα κεραμικά σκαμπό σε σχήμα βαρελιού στο επιθυμητό χρώμα. Όταν συμπληρώνονται με μερικά μαξιλάρια καναπέ, βάζα λουλουδιών ή τοιχογραφίες, είναι τέλεια ως ωραία προφορά στο εσωτερικό.

Ανατολίτικη διακόσμηση με σκαμπό κήπου με σχέδια

ανατολίτικο-ντεκό-κινέζικο-καρέκλα-κήπου-πορτοκαλί-λευκό-μοτίβο-εσωτερικό-διακόσμηση

Για εκείνους που δίνουν μεγάλη σημασία στην ανατολίτικη διακόσμηση, μπορούν να βρεθούν τέτοια σκαμπό κήπου, τα οποία διαθέτουν ανατολίτικο μοτίβο. Εκτός από το μοτίβο, έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το γαλάζιο μπλε δημιουργούν μια ανατολίτικη ατμόσφαιρα.

Πολύχρωμο εσωτερικό με ασιατικά μοτίβα

ανατολίτικη-διακόσμηση-ιδέα-σαλόνι-πολύχρωμο-εσωτερικό-κεραμικό-σκαμπό-Κίνα

Ένα λευκό σαλόνι μπορεί να μετατραπεί σε ανατολίτικη όαση με τα κατάλληλα έπιπλα και χρώματα. Εδώ, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται διαφορετικά χρώματα για τις περσίδες, τα μαξιλάρια καθισμάτων και το χαλί, τα οποία συνδυάζονται με απλά λευκά έπιπλα καθισμάτων. Τα σκαμπό κήπου από πορσελάνη σε σχήμα βαρελιού είναι ένα καλό συμπλήρωμα στο ασιατικό θέμα. Έχουν εξάγωνο σχήμα, είναι διακοσμημένα με κινέζικα μοτίβα όπως δράκοι, παιώνιες και βουδιστικά σύμβολα και είναι τέλεια ως ανατολίτικη διακόσμηση για το σαλόνι.

Οι διαφορετικοί τύποι κινέζικων σκαμπό κήπου

ανατολίτικο-διακόσμηση-εσωτερικό-σαλόνι-αντίκα-κινέζικο-κήπο-σκαμπό-τραπεζάκι

Το σχήμα των περισσότερων κινεζικών σκαμπό είναι παρόμοιο, αλλά τα μοντέλα διαφέρουν στα διάφορα μοτίβα και μοτίβα. Τα μοντέρνα σχέδια παρέχονται με διάτρητα πέταλα ως στολίδια και κατασκευασμένα από κεραμικά με τζάμια. Άλλα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με σκαμπό από μπαμπού. Μερικά έχουν ακόμη και μια αντίκα εμφάνιση και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά για ένα εσωτερικό στυλ ρετρό.

Αγοράστε κινέζικα σκαμπό για ανατολίτικη διακόσμηση

ανατολίτικο-διακόσμηση-σαλόνι-κινέζικο-κήπο-σκαμπό-λευκό-τραπεζάκι

Τα αυθεντικά σκαμπό κήπου από την Κίνα είναι εξαιρετικά σπάνια να βρεθούν και ως εκ τούτου είναι πολύ ακριβά. Αυτός είναι ο λόγος που συνήθως εκτίθενται σε μουσεία ή αγοράζονται μόνο από συλλέκτες αντίκες. Ευτυχώς, μοντέρνα, υψηλής ποιότητας αντίγραφα κατασκευάζονται ήδη και προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή.

Ανατολίτικη διακόσμηση στο μπάνιο

ανατολίτικη-διακόσμηση-μοντέρνο-μπάνιο-σχέδιο-κινέζικο-κήπο-σκαμπό

Χάρη στην αντοχή τους στο νερό, τα κινέζικα σκαμπό κήπου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό μοντέρνων μπάνιων. Εάν το σκαμνί τοποθετηθεί δίπλα στην μπανιέρα ή στο ντους, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ράφι για σαμπουάν ή σκεύη μπάνιου.

Οδηγίες φροντίδας για τα κινέζικα σκαμπό κήπου

ανατολίτικη-διακόσμηση-μοντέρνο-μπάνιο-μπανιέρα-αντίκα-κινέζικο-κήπο-σκαμπό

Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό αυτών των σκαμπό κήπου είναι ότι είναι εύκολο να διατηρηθούν. Μπορούν ακόμη και να σκουπιστούν και να καθαριστούν με ένα υγρό πανί, οπότε επιτρέπεται επίσης η χρήση ήπιου καθαριστικού. Στη συνέχεια, η επιφάνεια πρέπει να σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί και το σκαμνί θα μοιάζει καινούργιο ξανά.

Προσαρμόστε το ανατολίτικο σκαμπό στην επίπλωση του μπάνιου

ανατολίτικη-διακόσμηση-μπάνιο-κινέζικο-κήπος-καρέκλα-μαύρο-ντους-γυάλινο διαμέρισμα

Το χρώμα της επίπλωσης πρέπει επίσης να είναι συντονισμένο στο μπάνιο. Το κινέζικο σκαμπό κήπου μπορεί να αγοραστεί στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους και τα έπιπλα μπάνιου ή να χρησιμεύσει ως έγχρωμη προφορά στο σχέδιο του μπάνιου.

Ιδέες ανατολίτικης διακόσμησης για την ταράτσα

ανατολίτικη-διακόσμηση-ιδέες-μοντέρνα-στέγη-βεράντα-φυτά-κινέζικα-σκαμπό-κεραμικά

Επειδή τα κινέζικα σκαμπό κήπου είναι τόσο ευέλικτα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε στο σπίτι. Μια υπέροχη ιδέα θα ήταν να δημιουργήσετε τη βεράντα ή τη βεράντα στον τελευταίο όροφο με τέτοια κεραμικά σκαμπό και όμορφα φυτά για να δώσετε στον εξωτερικό χώρο μια ασιατική ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποιήστε κινέζικα σκαμπό κήπου στη βεράντα του τελευταίου ορόφου

ανατολίτικη-διακόσμηση-σαλόνι-μικρή-στέγη-βεράντα-ξαπλώστρα-κινέζικη-κήπος-σκαμπό

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε τον δικό σας χώρο χαλάρωσης στην πόλη, μπορείτε να σχεδιάσετε τη βεράντα του τελευταίου ορόφου σε ανατολίτικο στιλ και να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο στον καθαρό αέρα όταν ο καιρός είναι καλός. Το κινέζικο σκαμπό κήπου είναι μια όμορφη ανατολίτικη διακόσμηση για τη βεράντα, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως χρήσιμο βοηθητικό τραπέζι.

Σχεδιάστε τη βεράντα με χρωματιστά σκαμπό κήπου

ανατολίτικη-διακόσμηση-βεράντα-κινεζική-κήπος-σκαμπό-γαλάζιο-πολύχρωμο-επίπλωση

Τα ανατολίτικα κεραμικά σκαμπό είναι ιδανικά για πολύχρωμη διακόσμηση στη βεράντα. Μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν ως κάθισμα είτε ως βοηθητικό τραπέζι και να συνδυαστούν όμορφα με έπιπλα από μπαστούνι στα ίδια ή σε αντίθεση χρώματα.

Έπιπλα που εξοικονομούν χώρο για το μπαλκόνι

ανατολίτικη-διακόσμηση-έπιπλα-μοντέρνα-σκηνικά-πράσινος-κήπος-σκαμπό-τραπεζάκι-μπαλκόνι

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μικρό δωμάτιο για εξοικονόμηση χώρου, τα κινέζικα σκαμπό κήπου είναι ιδανικά για αυτό. Καταλαμβάνουν μόνο λίγο χώρο και μπορούν ακόμη και να αποθηκευτούν κάτω από τραπέζια. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο στο μπαλκόνι, μπορείτε να το στήσετε ως βοηθητικό τραπέζι με το σκαμπό και να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ ή τσάι εκεί.