Εσωτερική διακόσμηση

Επιπλώνοντας μια μελέτη για 2 άτομα: ιδέες, συμβουλές και έμπνευση

Μελέτη για 2 άτομα-μοντέρνο-έμμεσο-φως-διακοσμητικό-φωτισμό

Μπορεί να είναι υπέροχο να μοιράζεστε μια μελέτη με έναν συγκάτοικο ή τον αγαπημένο σας σύντροφο! Η κοινωνική απομόνωση είναι συχνά ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που εργάζονται μόνοι στο σπίτι και δεν είναι καθόλου υγιές. Έχοντας την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με ένα άλλο άτομο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να γελάσουμε μαζί κάθε τόσο, μπορεί να κάνει την εργασιακή εμπειρία στο σπίτι πολύ πιο ευχάριστη. Εκτός όμως από τις θετικές πλευρές, υπάρχουν φυσικά και οι αρνητικές. Σήμερα σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία μιας μελέτης για 2 άτομα.

Μελέτη για ράφια 2 ατόμων-set-up-black-white-led-led-strips

Πριν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια μελέτη για 2 άτομα στο σπίτι σας, σκεφτείτε τα ακόλουθα πιθανά προβλήματα. Δεν είστε καλός υποψήφιος για κοινό γραφείο εάν:

  • που θέλει να ακούει μουσική ενώ εργάζεται και ο άλλος χρειάζεται απόλυτη σιωπή.
  • και οι δύο πρέπει να μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα
  • ο ένας νιώθει άνετα σε θερμοκρασία δωματίου 18 μοίρες και ο άλλος τρέμει
  • έχετε διαφορετικές ιδέες για μια καθαρή και τακτοποιημένη μελέτη

Εάν προσπαθείτε να μοιραστείτε μια μελέτη με κάποιον του οποίου το στυλ εργασίας και οι ανάγκες άνεσης είναι πολύ διαφορετικές, όλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε καταστροφή.

Μελέτη-δύο-κάτω-σκάλες-ξεχωριστά-γραφεία-συρτάρι-φωτισμός

Ωστόσο, ένα κοινό γραφείο στο σπίτι μπορεί να είναι το σωστό για εσάς εάν καμία από τις παραπάνω δηλώσεις δεν ισχύει για το δίδυμό σας. Για να συνυπάρξετε ειρηνικά οι δυο σας, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε το στυλ αλληλεπίδρασής σας. Δουλεύετε εντελώς ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον ή πρέπει να συνεργαστείτε στενά; Μόλις απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, μπορείτε να ρυθμίσετε τη μελέτη σας για 2 άτομα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δημιουργήστε μια μελέτη για 2 άτομα – εργαστείτε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο

μελέτη-γραφείο-2-ατόμων-γραφείο-L-σχήμα

Βέλτιστη διάταξη των γραφείων: Είναι καλύτερο να στέκεστε με την πλάτη ο ένας στον άλλο, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή κανενός. Ένα μακρύ γραφείο σε σχήμα L και δύο παράλληλα γραφεία είναι μια καλή λύση σε αυτή την περίπτωση. Τα γραφεία δεν χρειάζεται να είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο · πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να μετακινηθείτε.

δύο ατόμων-μελέτης-L-σχήμα-γραφείου-αποθηκευτικός χώρος

Χώρος αποθήκευσης: Τα ντουλάπια, τα συρτάρια και οι χώροι αποθήκευσης στη μελέτη θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και από τις δύο πλευρές, ώστε να μην ενοχλείται κανείς.

Χρήση τηλεφώνου: Αν πρέπει και οι δύο να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο κάθε τόσο, δεν πειράζει. Ωστόσο, εάν γίνονται μακρές και εντατικές τηλεφωνικές κλήσεις, αυτό θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα και για τα δύο μέρη. Ειδικά αν μιλάτε και οι δύο ταυτόχρονα.

Δημιουργήστε μια μελέτη για 2 άτομα – συνεργαστείτε στενά

Έπιπλα-αίθουσα μελέτης-2-άτομα-μεγάλα-κοινά-γραφεία-τοίχοι-ράφια

Βέλτιστη διάταξη των γραφείων: Για δύο άτομα που πρέπει να συνεργάζονται τις περισσότερες φορές, θα ήταν καλύτερο τα γραφεία να βρίσκονται ακριβώς απέναντι το ένα από το άλλο. Ένα μεγάλο κοινόχρηστο γραφείο δεν είναι επίσης κακή ιδέα.

μελέτη-δύο άτομα-εργάζονται-μαζί-μαζί-τραπέζι

Χώρος αποθήκευσης: Ακόμα κι αν πρέπει να συνεργαστείτε και οι δύο, θα ήταν καλύτερα αν ο καθένας από εσάς είχε τον δικό του αποθηκευτικό χώρο. Εάν η πλειοψηφία του χώρου αποθήκευσης βρίσκεται πίσω από ένα από τα γραφεία, θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό για το ένα άτομο εάν το άλλο πρέπει να έχει συχνά πρόσβαση στα ντουλάπια.

Αίθουσα εργασίας-σχέδιο-φωτισμός-γραφεία-κρεμαστά φώτα-προβολείς

Φωτισμός: Ο καλός φωτισμός του γραφείου είναι απαραίτητος για συγκεντρωμένη και αποτελεσματική εργασία. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο γραφεία είναι αρκετά φωτεινά. Τα εύκαμπτα φωτιστικά σε εσοχή και οι προβολείς, για παράδειγμα, παρέχουν στοχευμένο φως ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Τα κρεμαστά φώτα και οι λωρίδες LED είναι επίσης μια καλή λύση.

μελέτη-γραφείο-όρθιο-γραφείο-υπολογιστής-λευκό-ξύλο-γκρι-τοίχο-μπογιά

Ανεση: Το γεγονός ότι μοιράζεστε μια κοινή μελέτη δεν σημαίνει ότι και οι δύο χώροι εργασίας πρέπει να φαίνονται ίδιοι. Οι επιθυμίες κάθε ατόμου πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό, επειδή όλοι έχουμε πολύ διαφορετικές ιδέες για την άνεση: σε άλλους αρέσει να εργάζονται όρθιοι, άλλοι θα ήθελαν να είναι άνετοι σε έναν καναπέ και να εργάζονται σε φορητό υπολογιστή.

μελέτη-δύο-set-up-sit-to-each-other

Απαιτήσεις χώρου: Πόσο χώρο χρειάζεται το καθένα; Μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό ανάλογα με τη δουλειά. Για παράδειγμα, όταν το ένα άτομο εργάζεται μόνο στον υπολογιστή ενώ το άλλο πρέπει να βάλει πολλά πράγματα στο γραφείο του. Για να αποφύγετε τη σύγκρουση, διαιρέστε ανάλογα τον διαθέσιμο χώρο.

Δημιουργήστε μια μελέτη για 2 άτομα – εργαστείτε εν μέρει ανεξάρτητα, εν μέρει εξαρτώμενα το ένα από το άλλο

μελέτη-δύο ατόμων-ikea-σκανδιναβική-απευθείας-μπροστά-στο-παράθυρο

Δουλεύετε ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον, αλλά συχνά πρέπει να συζητάτε πράγματα μαζί; Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο αν κάθεστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Εάν τα γραφεία βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το παράθυρο, και οι δύο υπάλληλοι μπορούν να απολαύσουν την όμορφη θέα προς τα έξω.

Μελέτη-γραφείο δύο ατόμων-μπροστά από το παράθυρο-τοίχο-ράφια-αποθηκευτικός χώρος

Οι καρέκλες γραφείου με τροχούς, ωστόσο, επιτρέπουν καλή ευελιξία και κινητικότητα εάν πρέπει να μετακομίσετε στο άλλο γραφείο, για παράδειγμα για να συζητήσετε κάτι μαζί.

Χώρος αποθήκευσης: Ένα μεγάλο ντουλάπι πίσω από τα γραφεία, όπου και τα δύο μπορούν εύκολα να φτάσουν τα πάντα, είναι ιδανικό. Ο καθένας μπορεί να αποθηκεύσει τα δικά του αντικείμενα με εύκολη πρόσβαση σε πρακτικά συρτάρια στο γραφείο ή σε ρολό δοχείο κάτω από το γραφείο.

Μελέτη-δύο ατόμων-ξύλο-επένδυση τοίχου-λευκά-γραφεία-συρτάρια

Όλα τα σημαντικά με μια ματιά:

1. Πρώτα αποφασίστε αν θέλετε και μπορείτε να μοιραστείτε μια κοινή μελέτη συζητώντας τις ατομικές σας ανάγκες για ησυχία, καθαριότητα, άνεση και χρήση τηλεφώνου.

μελέτη-γραφεία-δύο ατόμων-ikea-creative-wall-design

2. Η βέλτιστη θέση των γραφείων εξαρτάται από τα στυλ αλληλεπίδρασης.

– Εάν εργάζεστε ανεξάρτητα, μπορείτε να σταθείτε με την πλάτη ο ένας στον άλλο. Ένα μεγάλο γραφείο σε σχήμα L είναι επίσης ιδανικό για αυτό.

– Εάν εργάζεστε συχνά μαζί, τα γραφεία πρέπει να βρίσκονται ακριβώς το ένα απέναντι από το άλλο. Ένα μεγάλο κοινόχρηστο γραφείο είναι επίσης κατάλληλο για συναδέλφους.

– Ο καθένας δουλεύει για τον εαυτό του, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να συζητήσετε μαζί; Τοποθετήστε τα γραφεία το ένα δίπλα στο άλλο ακριβώς μπροστά από έναν τοίχο ή ένα παράθυρο.

Μελέτη-δύο ατόμων-ikea-container-ξύλινα-χωνευτά-φώτα

3. Προγραμματίστε επαρκή χώρο αποθήκευσης και εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά αντικείμενα. Είναι επίσης σημαντικό τα πάντα να είναι στο χέρι στο χώρο εργασίας. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ενοχλεί τον άλλον.

μελέτη-μικρό-διαμέρισμα-δύο συρτάρι-μενταγιόν-φώτα

4. Ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις, προγραμματίστε τον βέλτιστο φωτισμό για κάθε χώρο εργασίας. Όταν επιλέγετε τα φώτα, δώστε προσοχή στη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος των πηγών φωτός.

χώρο εργασίας-δύο-διαφορετικές-καρέκλες-μοντέλα-μοντέλα

5. Οι προσωπικές απαιτήσεις άνεσης παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην επιλογή των επίπλων, π.χ. υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καρεκλών και γραφείων.

Επίπλωση-η-μελέτη-πλωτή πλάκα δύο ατόμων

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας φανούν χρήσιμες. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ξεχωριστό δωμάτιο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια μελέτη, τότε σκεφτείτε να ενσωματώσετε την περιοχή εργασίας στο σαλόνι.

Χώρος εργασίας-δύο σαλόνια-ενοποίηση-διαμερίσματα 2 δωματίων

χώρος εργασίας-δύο-σαλόνι-ενσωμάτωση-τηλεόραση

Χώρος εργασίας-δύο σαλόνια-ενοποίηση-επιτοίχια-τοποθετημένα σε οροφή-προβολείς

Χώρος εργασίας-διαχωριστικό δύο ατόμων-σαλονιού-γραφείου-δωματίου

χώρος εργασίας-δύο σαλόνια-κοινόχρηστο γραφείο

χώρος εργασίας-έπιπλα δύο σαλόνια-ikea