Εσωτερική διακόσμηση

Αποθήκευση κρασιού στο σπίτι – 20 δημιουργικές ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

κατάστημα διακόσμηση τοίχου κρασιού-έμπνευση-ατσάλι-ράφι-καρό

Οι λάτρεις του ποτού των θεών θα το ονειρευτούν: τη δική τους κάβα. Ένας τρόπος για να αποθηκεύσετε πολλά μπουκάλια κρασιού χωρίς να τα ενοχλείτε στην καθημερινή ζωή μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμος. Σας συνιστούμε να σταματήσετε να τα ονειρεύεστε και να αρχίσετε να χτίζετε αμέσως. Τώρα μπορείτε να πείτε ότι δεν έχετε καθόλου υπόγειο. Αλλά η απάντησή μας είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποθηκεύσετε τη συλλογή σας σε ένα κελάρι, αλλά το κρασί σε διαφορετικά δωμάτια στο σπίτι. Συγκεντρώσαμε μερικές δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως έμπνευση εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το κρασί σας με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Κατάστημα κρασιού σε ξύλινο ράφι

Μινιμαλιστική αποθήκευση κρασιού-κουζίνα-σχεδιασμός-τραπεζαρία-eames-ράφι κρασιού-μεγάλη

Αυτό το μεγάλο ράφι κρασιού είναι χωρίς αμφιβολία το επίκεντρο αυτής της μινιμαλιστικής κουζίνας με τραπεζαρία. Το ράφι αποθήκευσης κρασιού είναι κατασκευασμένο από το ίδιο ξύλο με τα ντουλάπια της κουζίνας για ασορτί σχέδιο. Εάν αποθηκεύετε κρασί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδέα ή να δημιουργήσετε μια αντίθεση με το ράφι.

Αποθηκεύστε το κρασί σε ένα διαχωριστικό δωματίου

Αποθήκη κρασιού λευκό-ράφι-τρύπες-στρογγυλό διαχωριστικό δωματίου-κουζίνα-σαλόνι

Εάν αποθηκεύετε το κρασί σας στο διαμέρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαχωριστικό δωματίου για αυτόν τον σκοπό ή μπορείτε να το φτιάξετε ειδικά. Αυτό το ανοιχτό σαλόνι με κουζίνα χωρίζεται οπτικά με το ράφι λευκού κρασιού. Οι στρογγυλές τρύπες φιλοξενούν τέλεια τα μπουκάλια κρασιού και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν μια διακόσμηση.

Αποθηκεύστε το κρασί στο ράφι

Ράφι καταστημάτων κρασιών-κύκλοι-σχήμα-λευκό-διαμέρισμα

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το κρασί σε ξαπλωμένη θέση είναι στα ράφια. Ο σχεδιασμός του ράφι για την κουζίνα που μόλις περιγράφηκε είναι παρόμοιος με αυτήν την παραλλαγή. Ένα διαμέρισμα έχει κυκλικές οπές διαφορετικών μεγεθών στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν τα μπουκάλια κρασιού. Ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου σύμφωνα με το γούστο σας.

Χρησιμοποιήστε την περιοχή των σκαλοπατιών

Αποθηκεύστε το κρασί σε σκαλοπάτια-σκάλες-ράφι-ιδέα-φιμέ-γυαλί-συρόμενη πόρτα

Ο χώρος των σκαλοπατιών είναι ένα δύσκολο μέρος γιατί συχνά δεν χρησιμοποιείται καλά. Η περιοχή κάτω από τα σκαλοπάτια προσφέρει τόσο πρακτικό χώρο αποθήκευσης. Σε αυτό το σπίτι, τα βήματα χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση του κρασιού μετατρέποντάς το σε ράφια. Τα χαμηλότερα σκαλοπάτια, τα οποία είναι δύσκολα προσβάσιμα, με τη σειρά τους είναι εξοπλισμένα με ένα ολόκληρο ντουλάπι με γυάλινη πόρτα.

Ράφια κάβας κρασιού

Αποθήκευση κρασιού κάτω από σκάλες-ράφι-μέταλλο-φωτισμός-ιδέα

Σε αυτήν την παραλλαγή, οι δύο πλευρικοί τοίχοι κάτω από τις σκάλες χρησιμοποιήθηκαν για το σχεδιασμό ράφια από μέταλλο. Οι τοίχοι από τούβλα δίνουν στην περιοχή μια πρόσθετη βιομηχανική αίσθηση. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε κρασί στο διαμέρισμά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιους δωρεάν και αχρησιμοποίητους χώρους ή τοίχους για να αποθηκεύσετε και να εμφανίσετε το πολύτιμο κρασί σας.

Φτιάξτε μια ελκυστική κάβα κρασιών

κρασί-αποθήκη-σκάλες-χώρος-γυαλί-παράθυρο-πόρτα-φωτισμός

Η εντυπωσιακή κάβα είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει τα βλέμματα όταν μπαίνεις σε αυτό το σπίτι. Και πάλι, ο χώρος κάτω από τις σκάλες χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση κρασιού. Αντί για αδιαφανείς τοίχους, το γυαλί ανοίγει μια θέα στο εσωτερικό. Εκεί τα μπουκάλια κρασιού είναι επίσης όμορφα φωτισμένα. Αν και η περιοχή φαίνεται αρκετά μικρή, υπάρχει τεράστιος χώρος για μπουκάλια κρασιού.

Κεντρικό σημείο στην τραπεζαρία

κρασί-αποθήκη-στενός σχεδιασμός-τραπεζαρία-σχέδιο-μοντέρνο-σαλόνι

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρασί σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Απλά πρέπει να σκεφτείτε δημιουργικά. Αυτή η ιδέα αποτελεί το κεντρικό σημείο της τραπεζαρίας στο διαμέρισμα. Δύο ράφια χωράνε άφθονο κρασί, το οποίο είναι επίσης γρήγορο και εύκολο να φτάσετε αν αισθάνεστε αυθόρμητα σαν ένα ποτήρι κρασί ενώ τρώτε.

Ένας τοίχος από ακρυλικό

κρασί-αποθήκη-τοίχος-ακρυλικό-ιδέα-απλό-κομψό-τραπεζαρία-τύμπανα

Το πολύ μοντέρνο εσωτερικό αυτού του διαμερίσματος γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό από το αρχικό ράφι. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το κρασί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τέτοιο τοίχο από ακρυλικό ή πλεξιγκλάς, στον οποίο ανοίγονται τρύπες στο μέγεθος των λαιμών του μπουκαλιού. Στη συνέχεια, τα μπουκάλια τοποθετούνται εκεί.

Σύγχρονο ράφι κρασιού

κρασί-αποθήκη-διαχωριστικό-διέγερση-ράφι-μέταλλο-κρασί-μπουκάλι

Αυτή η παραλλαγή χρησιμεύει και πάλι ως διαχωριστικό δωματίου, με το οποίο οι ιδιοκτήτες μπορούν να αποθηκεύσουν το κρασί τους. Είναι ένα διάφανο σχέδιο που χωρίζει το σαλόνι από την τραπεζαρία. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι μέταλλο, το οποίο αντιπροσωπεύει στηρίγματα σε σχήμα μπουκαλιών καθώς και δύο μεγάλα ράφια σε κεκλιμένη θέση.

Ένα μικρό μπαρ

κρασί-αποθήκη-ράφι-μπαρ-πάγκος-μέντα-πράσινο-μπαρ-σκαμπό-τραπέζι-μπογιά-κουζίνα

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τη λίμνη, αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να είναι το επίκεντρο. Σε αυτό το μικρό σπιτικό μπαρ, είναι μόνο ένα μέρος πολλών προϊόντων. Ο πάγκος προσφέρει επίσης ένα επιπλέον διαμέρισμα για την αποθήκευση των μπουκαλιών. Ο πίνακας ήταν τόξος αρκετές φορές έτσι ώστε τα μπουκάλια κρασιού να είναι σταθερά.

Αποθηκεύστε κρασί στο σαλόνι

κρασί-αποθήκη-τοίχος-σχέδιο-σκούρο-καθιστικό-κερί-διακόσμηση

Αυτό το σαλόνι είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένη σχάρα κρασιού. Τα μεμονωμένα διαμερίσματα έχουν τετράγωνο σχήμα. Όταν οι ιδιοκτήτες αποθηκεύουν το κρασί, τα μπουκάλια μετατρέπονται σε μια επιπλέον διακόσμηση καθώς γλιστρούν πρώτα στο λαιμό. Τα στρογγυλά κάτω μπουκάλια έρχονται σε αντίθεση με το σχέδιο του τετραγώνου ράφι.

Χρησιμοποιήστε κόγχες τοίχου

κρασί-αποθήκη-τοίχος-κόγχες-σωλήνες-μέταλλο-αποθήκευση-ιδέα

Οι κόγχες τοίχου, ανεξάρτητα από το μέγεθος, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Έτσι, αν ακόμα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε καλύτερα το κρασί σας, τότε αυτή είναι μια τέλεια επιλογή. Απλώς γεμίστε τη θέση με σωλήνες από μέταλλο ή PVC αρκετά μεγάλους ώστε να χωράνε τα μπουκάλια. Όπως μπορείτε να δείτε, τα ράφια κρασιού μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε υλικό.

Αποθηκεύστε κρασί στο διαμέρισμα

Κρασί-κατάστημα-όρθιο-μπαρ-κατασκευή-ξύλινο-ράφι-έμπνευση-τραπεζαρία-ποτήρι

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρασί όρθιο χτίζοντας τέτοια ράφια. Αυτά μπορεί να είναι στο μπαρ του σπιτιού ή στην κουζίνα, στο σαλόνι ή στο διάδρομο. Εξαρτάται απόλυτα από το διαμέρισμά σας. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση τοίχου, στην οποία μπορείτε πρακτικά να αποθηκεύσετε το κρασί σας ταυτόχρονα.

Αποθηκεύστε κρασί στο κελάρι

κρασί-αποθήκη-κελάρι-ιδέα-διαφανές-πάτωμα-οροφή-φυτά-διακόσμηση

Αν όντως έχετε υπόγειο, μπορείτε να εξετάσετε αυτήν την εξαιρετικά εντυπωσιακή ιδέα. Η οροφή του κελαριού, που βρίσκεται κάτω από την κουζίνα, είναι κατασκευασμένη από γυαλί. Με αυτόν τον τρόπο έχετε μια ειδική θέα στην κάβα ενώ εργάζεστε στην κουζίνα. Αν λοιπόν θέλετε να αποθηκεύσετε το κρασί στο κελάρι, σκεφτείτε αυτήν την ιδέα.

Στρογγυλό σχήμα υπογείου

κρασί-αποθήκευση-στρογγυλό κελάρι-δημιουργικό-σπιράλ-σκάλα-κουζίνα-μαύρο

Αυτή η παραλλαγή για την αποθήκευση κρασιού είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Υπάρχει ένα μικρό, στρογγυλό δωμάτιο στο πάτωμα της κουζίνας. Το γυάλινο καπάκι ανοίγει ενώ μια σπειροειδής σκάλα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να πάρουν το σωστό κρασί από το ράφι. Με ένα τέτοιο σχέδιο είναι εγγυημένο ότι θα καταπλήξετε κάθε επισκέπτη.

Σαλόνι με γυάλινο πάτωμα

κρασί-αποθήκη-κελάρι-σαλόνι-φωτισμός-μπλε-διαφανές-πάτωμα-οροφή

Από αυτό το σαλόνι μπορείτε επίσης να δείτε την κάβα. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το υπόγειο με τα ράφια του από ακρυλικό είναι επίσης ελκυστικά φωτισμένο, γεγονός που δημιουργεί μια πρωτότυπη ατμόσφαιρα και στα δύο δωμάτια. Εάν θέλετε επίσης να αποθηκεύσετε το κρασί σας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μπορείτε επίσης να εξετάσετε αυτήν την ιδέα.

Αποθηκεύστε το κρασί στο ντουλάπι

κρασί-αποθήκευση-μοντέρνο-ακρυλικό-ράφι-διαφανές-κουζίνα

Ένα ειδικό ράφι κρασιού χτίστηκε για αυτήν την κουζίνα ως προέκταση. Είναι κατασκευασμένο από γυαλί και έτσι μπορείτε να κοιτάξετε μέσα ανά πάσα στιγμή. Η ιδέα της αποθήκευσης κρασιού προσαρμόζεται τέλεια στο μινιμαλιστικό σχέδιο της κουζίνας και μετατρέπει το χρήσιμο σε ελκυστική διακόσμηση. Το όλο θέμα συμπληρώνεται από το διακοσμητικό στοιχείο στο πάτωμα και τα ενδιαφέροντα συστήματα φωτισμού.

Ιδέα όταν υπάρχει λίγος χώρος

κρασί-αποθήκευση-πρωτότυπο-δημιουργικό-κρασί-αποθήκευση-λευκό-λασέν

Εάν δεν χρειάζεστε υπερμεγέθη ράφια κρασιού, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα τέτοιο σχέδιο και να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τον τοίχο ταυτόχρονα. Είναι ένα μεταλλικό ράφι, τα επιμέρους στοιχεία του οποίου θυμίζουν βρόχους. Τα μπουκάλια απλώς σπρώχνονται προς τα μέσα και μπορείτε να αποθηκεύσετε το αγαπημένο σας κρασί.

Τραπεζάκι σαλονιού για αποθήκευση κρασιού

κρασί-αποθήκευση-τραπεζάκι-καφέ-ιδέα-στρογγυλό-ξύλινο-αποθήκη-μπουκάλια κρασιού

Μια άλλη ιδέα για διαμερίσματα με μικρό χώρο είναι ένα έπιπλο που είναι επίσης κατάλληλο για αποθήκευση κρασιού. Αυτό το τραπεζάκι σαλονιού Don Vino είναι πολύ κατάλληλο. Έχει στρογγυλό σχήμα και είναι κατασκευασμένο από ξύλο. Προσφέρει χώρο για αρκετά μπουκάλια κρασιού χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο στο διαμέρισμα.