Εσωτερική διακόσμηση

Δημιουργήστε μικρά δωμάτια για εξοικονόμηση χώρου – 6 συμβουλές για μεγαλύτερη άνεση και τάξη

Μικρά δωμάτια εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-λειτουργικά-έπιπλα-καναπέδες-κρεβάτια

Η επίπλωση μικρών δωματίων άνετα και ελκυστικά είναι μια πρόκληση. Όχι μόνο η επιλογή των κατάλληλων επίπλων περιπλέκει το έργο, αλλά ο περιορισμένος χώρος αποθήκευσης δημιουργεί επίσης δυσκολίες. Αλλά με τη βοήθεια πρακτικών συμβουλών και έξυπνων λύσεων, τα στενά δωμάτια μπορούν να γίνουν άνετες ζώνες άνεσης. Συνοψίσαμε τα πιο σημαντικά στοιχεία για έναν λογικό σχεδιασμό μικρών δωματίων.

Επίπλωση μικρών δωματίων – επίτευξη λειτουργικών επίπλων!

Μικρά δωμάτια εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-καναπές-κρεβάτι-σαλόνι

Εάν ο χώρος είναι ελλιπής, η λειτουργικότητα θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα έπιπλα. Πάρτε μια συνειδητή απόφαση για λειτουργικά έπιπλα, για να επωφεληθείτε από ένα συν στην άνεση και την ευελιξία. Για να το καταδείξουμε αυτό, ένας καναπές-κρεβάτι και ένα πτυσσόμενο τραπέζι με μια πτυσσόμενη κορυφή χρησιμεύουν ως παραδείγματα. Για παράδειγμα, εάν ζείτε σε διαμέρισμα ενός δωματίου, ένας καναπές-κρεβάτι προορίζεται για χρήση εκεί. Συνδυάζει άνετα καθίσματα με εγκαταστάσεις ύπνου και μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι σε λίγα απλά βήματα. Αυτό σας εξοικονομεί ένα επιπλέον κρεβάτι, το οποίο καταλαμβάνει πολύ χώρο και στενεύει το χώρο διαβίωσης. Δεν χρειάζεται να κάνετε χωρίς μια ποικιλία σχεδίων και επαρκή χώρο καθιστικού και σαλονιού. Σαν το Επιλογή καναπέδων -κρεβατιών από τον πάροχο Internet Cnouch, μάρκα της Otto GmbH & Co KG, διευκρίνισε, υπάρχει η λειτουργική ταπετσαρία επίπλων σε ποικιλία χρωμάτων, υλικών και σχημάτων. Από τον ευρύχωρο γωνιακό καναπέ για μεσαίου μεγέθους δωμάτια έως πολύ φιλιγκράν μοντέλα με τις μικρότερες διαστάσεις, υπάρχει κάτι κατάλληλο για κάθε ανάγκη. Κοιτάξτε επίσης γύρω από τα καταστήματα επίπλων για να έχετε την αίσθηση του σωστού μεγέθους και να δοκιμάσετε μερικά προϊόντα.

Μικρά δωμάτια εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-κουζίνα-πτυσσόμενο-τραπέζι-λευκό

ΕΝΑ Πτυσσόμενο τραπέζι με πτυσσόμενα φύλλα δεν είναι λιγότερο πρακτικό. Παρόλο που μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτικός χώρος εργασίας αφενός, χάρη στα πτυσσόμενα πάνελ, θα είστε προετοιμασμένοι για τους επισκέπτες από την άλλη. Η επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να προσαρμοστεί με ευελιξία στην τρέχουσα κατάσταση. Στην καθημερινή ζωή, μπορείτε να κάνετε το τραπέζι μικρότερο για να επωφεληθείτε από το μέγιστο χώρο. Εάν υπάρχει αυθόρμητη επίσκεψη, μπορείτε να απαντήσετε. Και αν δεν χρειάζεστε ένα τραπέζι αυτή τη στιγμή, απλώς διπλώστε το.

Περαιτέρω προτάσεις για λειτουργικά και πρακτικά έπιπλα για μικρά δωμάτια:

– Οθωμανική με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης που λειτουργεί ως βοηθητικό τραπέζι

– Στοιβαζόμενες καρέκλες

– Σετ πλευρικών τραπεζιών που μπορούν να ωθηθούν το ένα κάτω από το άλλο για εξοικονόμηση χώρου και είναι εξοπλισμένα με αφαιρούμενους δίσκους

Συστήματα ντουλαπιών με ενσωματωμένο γραφείο

– κρεβάτια στη σοφίτα

– Δοχείο ρολού

Μικρά δωμάτια εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-κρεβάτι σοφίτας-ράφια-σύστημα-διαχωριστικά δωματίων

Εάν ένα γραφείο στο σπίτι είναι απαραίτητο, κάποιος μπορεί να βοηθήσει Συνεισφορά στην ηλεκτρονική έκδοση του γυναικείου περιοδικού Περαιτέρω. Εκεί κανονίστηκαν προτάσεις για λειτουργικά έπιπλα γραφείου. Με τη σημείωση “πάρα πολλά αξεσουάρ σπιτιού αποσπούν την προσοχή από τα απαραίτητα στο γραφείο”, θα λάβετε επίσης μια πολύτιμη συμβουλή για το πώς να σχεδιάσετε ένα περιβάλλον εργασίας που προάγει τη συγκέντρωση.

Δημιουργήστε χώρο αποθήκευσης!

Μικρά δωμάτια-εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-αποθήκευση-χώρος-κάτω από τα συρτάρια

Εκτός από τη λειτουργικότητα, το Α&Ω μικρούς χώρους Χώρος αποθήκευσης. Χωρίς αποθηκευτικό χώρο, η ακαταστασία ξεσπά και αυτό κάνει μια κακή εμφάνιση, ειδικά σε μικρά δωμάτια. Η χαλάρωση είναι δύσκολη και η ευεξία υποφέρει. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για σύστημα ντουλαπιών, ράφι ή συρταριέρα – με τη σωστή δομή, τα έπιπλα γίνονται ένα θαύμα αποθηκευτικού χώρου. Κατά τη ρύθμιση, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε περιοχές που δεν είχατε χρησιμοποιήσει για την αποθήκευση αντικειμένων. Ο ελεύθερος χώρος κάτω από το κρεβάτι θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι εξοπλισμένος με κλειστά και επίπεδα δοχεία για να αποθηκεύονται κλινοσκεπάσματα ή τα παρόμοια.

Χρησιμοποιήστε κλειστά μέτωπα!

Μικροί χώροι-εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-κλειστά-μέτωπα-μοντέρνο-διαμέρισμα ενός δωματίου

Οι χαοτικές συνθήκες δεν αργούν να έρθουν χωρίς συστήματα τάξης και επαρκή αποθήκευση. Αν πολλά πράγματα βρίσκονται χαλαρά ή εάν ένα μικρό δωμάτιο χαρακτηρίζεται από ανοιχτά συστήματα επίπλων, φαίνεται ανήσυχο. Το αποτέλεσμα είναι μια απρόσκλητη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού Έπιπλα με κλειστά μέτωπα και κάνουν το εσωτερικό πιο ήρεμο. Θα δείτε ότι τα δωμάτια φαίνονται αμέσως πιο καθαρά και όμορφα με αυτό. Πίσω από τις πόρτες και τα συρτάρια του ντουλαπιού, μπορείτε να κρύψετε πολλά μικρά πράγματα ασυνήθιστα.

Πήγαινε ψηλά!

Μικρά δωμάτια εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-ράφια-έξω από την πόρτα

Στα περισσότερα διαμερίσματα, οι περιοχές πάνω από το επίπεδο των ματιών δεν χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν πολύτιμες ευκαιρίες εκεί για να δημιουργήσετε αποθηκευτικό χώρο και να τοποθετήσετε διάφορα σκεύη. Επισυνάπτοντας Ράφια πάνω από τις πόρτες μπορείτε να φιλοξενήσετε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά σας. Ιδανικό για πράγματα που σπάνια χρειάζονται. Επίσης η συναρμολόγηση του Ντουλάπια τοίχου είναι απαραίτητο σε στενά διαμερίσματα προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ελεύθερες δυνατότητες. Ανεβείτε ψηλά και χρησιμοποιήστε τις περιοχές που σας παρουσιάζονται στο πάνω τρίτο των δωματίων.

Κρατήστε το έδαφος καθαρό!

μικρά δωμάτια-εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-σαλόνι-επιτοίχια-μπουφέ-ξύλο

Εάν το πάτωμα εμποδίζεται με έπιπλα και αντικείμενα, ο χώρος μειώνεται σημαντικά οπτικά. Όσο λιγότερο τοποθετείται στο πάτωμα, τόσο πιο καθαρό, μεγαλύτερο και πιο ελκυστικό εμφανίζεται ένα δωμάτιο. Προσπαθήστε να καθαρίσετε το πάτωμά σας και να μεταφέρετε ό, τι υπάρχει αυτήν τη στιγμή εκεί. Ο στόχος πρέπει να είναι τόσο πολύ Περιοχή δαπέδου όσο το δυνατόν πιο ορατό.

Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να “καθαρίσετε” το πάτωμα:

1. Επιτοίχια μπουφέδες χωρίς πόδια. Αυτό κάνει τα δωμάτια να φαίνονται πιο ευάερα και μεγαλύτερα.

2. Λεπτά πόδια καρέκλας και τραπεζιού, καναπέδες με ψηλά πόδια ή συρταριέρες με λεπτά πόδια και ροδάκια – όσο πιο πολύχρωμα έπιπλα κατασκευάζονται και όσο πιο ψηλά είναι από το πάτωμα, τόσο το καλύτερο για τη γενναιόδωρη συνολική εντύπωση.

3. Είτε τσάντες, ομπρέλες, κιθάρα ή πτυσσόμενη καρέκλα, ό, τι μπορεί να συνδεθεί με γάντζους στον τοίχο πρέπει να αφαιρεθεί από το πάτωμα και να στερεωθεί εκεί.

4. Χρησιμοποιήστε τα χαλιά με φειδώ για να αποκαλύψετε το πάτωμα. Εάν δεν μπορείτε χωρίς αυτό, τοποθετήστε φωτεινά μοντέλα με δυσδιάκριτα μοτίβα.

Δώστε προσοχή στη διαφάνεια!

μικρά δωμάτια-εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-διαφανή-ακρυλικά-έπιπλα-αξεσουάρ

Τέλος, μια σημείωση σχετικά με την επιλογή του υλικού. Με διαφανείς επιφάνειες τα δωμάτια μπορούν να τεντωθούν οπτικά. Το κόλπο είναι να επιτρέψετε μια απεριόριστη θέα μέσα από το δωμάτιο. Για παράδειγμα, αντί για ένα βαρύ ξύλινο τραπέζι, μπορείτε να επιλέξετε μια εναλλακτική λύση από γυαλί και να χρησιμοποιήσετε φορητά καροτσάκια σερβιρίσματος από διαφανές πλαστικό αντί για ογκώδη πλαϊνά τραπέζια. Το αποτέλεσμα ενισχύεται από τη στοχευμένη εφαρμογή του Κατοπτρίζω. Δημιουργούν χώρο και αντανακλούν το φως της ημέρας, κάνοντας το σπίτι σας ακόμα πιο φιλικό.

μικρό-εξοικονόμηση χώρου-επίπλωση-συμβουλές-μπάνιο-ακρυλικό-βοηθητικό τραπέζι