Εσωτερική διακόσμηση

Τι χρώμα για το διάδρομο; Απαντάμε σε 7 συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορείτε να βάψετε το διάδρομο έτσι ώστε να μην είναι μόνο πρακτικό αλλά και μοντέρνο και να ταιριάζει με το υπόλοιπο διαμέρισμα; Δείτε τις απαντήσεις μας στις 7 πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη βαφή του διαδρόμου.

1. Πώς να βάψετε ένα μικρό διάδρομο για να φαίνεται μεγαλύτερο?

ανοιχτό γκρι διάδρομο προς λευκές πόρτες και γεωμετρικά πλακάκια δαπέδου

Όλα τα διαμερίσματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ο διάδρομος είναι αρκετά στενός. Πώς μπορείτε λοιπόν να βάψετε έναν στενό διάδρομο για να φαίνεται μεγαλύτερος; Θα πρέπει να επιλέξετε ένα πολύ ανοιχτό χρώμα τοίχου. Αυτό φωτίζει το διάδρομο και το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά το διάδρομο επιλέγοντας ένα ανοιχτόχρωμο δάπεδο και χρησιμοποιώντας σύγχρονες σανίδες. Ένα ελαφρύ πάτωμα κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται φωτεινό και φιλικό. Τα έπιπλα της αίθουσας πρέπει επίσης να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Ένας μεγάλος καθρέφτης είναι επίσης μια χρήσιμη προσθήκη στο μικρό διάδρομο.

2. Πώς ζωγραφίζω ένα σκοτεινό διάδρομο χωρίς παράθυρα?

ζωγραφίζοντας το διάδρομο σε μπεζ και λευκό μοντέρνο

Ζείτε σε πολυκατοικία και αναρωτιέστε πώς να βάψετε έναν διάδρομο που δεν δέχεται ηλιακό φως; Αναμφίβολα, πρέπει να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα τοίχου. Ανάλογα με το στυλ που προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψυχρά και ζεστά χρώματα.

μακρύ διάδρομο ζωγραφίζοντας ταμπέ και λευκό

ΕΝΑ ουδέτερο λευκό ταιριάζει απόλυτα με κλασικό και μοντέρνο σχεδιασμό. Σε αντίθεση με ό, τι φαίνεται, το να διατηρείτε τους λευκούς τοίχους καθαρούς δεν αποτελεί πρόβλημα αν επιλέξετε αδιάβροχα χρώματα που πλένονται. Οι διαχρονικά όμορφες γκρι αποχρώσεις είναι επίσης μια καλή επιλογή. Ζωγραφίστε τους τοίχους ενός σκοτεινού διαδρόμου όλα σε ένα έντονο ανοιχτό γκρι ή ένα ζεστή άμμος γκρι. Αποφύγετε τον ανθρακίτη, καθώς θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο και πιο εμφανές.

Το λευκό και το γκρι είναι ουδέτερα χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν καλά με σχεδόν όλα τα άλλα χρώματα. Έτσι, μπορείτε να έχετε μερικά πολύχρωμα Τονίζει με κίτρινο ή πράσινο λάιμ σειρά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βάψετε μόνο έναν τοίχο σε χρώμα και να αφήσετε τον υπόλοιπο ουδέτερο, π.χ. Β. Σε γκρι χρώμα.

3. Ποιο χρώμα τοίχου είναι καλύτερο για το διάδρομο?

βάψτε πράσινο δυόσμο στο διάδρομο και κρέμα με το παράθυρο

Ανεξάρτητα από το χρώμα που θα επιλέξετε για το διάδρομό σας, θυμηθείτε ότι αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δωμάτια. Επομένως, εκτός από αισθητικές εκτιμήσεις, η λειτουργικότητα είναι επίσης σημαντική. Βασιστείτε σε χρώμα που αφαιρεί εύκολα τη βρωμιά. Πλενόμενα χρώματα τοίχου είναι μια καλή επιλογή επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο να καθαριστούν και ανθεκτικά. Μπορείτε ακόμη και να τρίψετε τους τοίχους χωρίς να καταστρέψετε την επίστρωση.

4. Πώς μπορείτε να βάψετε έναν διάδρομο σε δύο χρώματα?

βάψτε το διάδρομο σε δύο χρώματα γαλάζιο και ανοιχτό γκρι

Ο διάδρομος είναι συχνά όχι μόνο σκοτεινός, αλλά και μακρύς και στενός. Με την επιδέξια χρήση των χρωμάτων, μπορείτε να πάρετε το Αλλάξτε οπτικά τις αναλογίες δωματίου. Ένα σκούρο χρώμα κάνει τον τοίχο πιο κοντά από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τους παράλληλους τοίχους στο διάδρομο σε πιο ανοιχτό χρώμα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι βρίσκονται πιο μακριά. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να πάρετε ένα πιο σκούρο χρώμα για τον κοντό τοίχο.

Βάψτε το διάδρομο μέχρι τη μέση σε ροζ και λευκό

Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το Να βάψω το διάδρομο μέχρι τη μέση. Έτσι, μπορείτε να ορίσετε μια έγχρωμη προφορά, αλλά να μην βάψετε ολόκληρο τον τοίχο σε χρώμα. Για το πάνω μισό του τοίχου, επιλέξτε ουδέτερα, αέρινα χρώματα όπως το λευκό ή το κρεμ. Για το κάτω μισό του τοίχου, προτείνουμε μια σκούρα απόχρωση με υψηλή κάλυψη όπως μπλε ναυτικό ή παστέλ χρώματα όπως ανοιχτό μπλε, τριαντάφυλλο ή πράσινο μέντας.

5. Πώς να βάψετε έναν μεγάλο και φωτεινό διάδρομο?

στα μισά του διαδρόμου βάψτε κόκκινο και λευκό-γκρι σκούρο δάπεδο με πλακάκια

Πώς βάφετε έναν διάδρομο αν είναι ένα μεγάλο, φωτεινό δωμάτιο, π.χ. Β. Σε μονοκατοικία; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε και πρέπει ακόμη και να χρησιμοποιήσετε έντονα, εντυπωσιακά χρώματα, όπως π.χ.. Σκούρο πράσινο, Κόκκινο τερακότα ή διαφορετικό Καφέ ή τιρκουάζ αποχρώσεις. Όλα ταιριάζουν απόλυτα με το μοντέρνο στυλ ζωής. Αν θέλετε ο διάδρομος να παραμείνει φωτεινός, μπορείτε να πάτε κλασικό λευκό ή ανοιχτό γκρι αποφασίζω.

6. Πώς να βάψετε το διάδρομο με λωρίδες?

Βάψτε το διάδρομο με ρίγες σε λευκό και μαύρο

Είτε κατά μήκος είτε σε διασταύρωση – οι ρίγες είναι οι κλασικές όταν πρόκειται για το σχεδιασμό τοίχων. Είναι κατάλληλα τόσο για μοντέρνα όσο και για κλασικά έπιπλα. Οριζόντιες ρίγες μειώστε οπτικά το ύψος του τοίχου, δημιουργήστε μια αίσθηση βάθους και κάντε το δωμάτιο να φαίνεται ευρύτερο. Είναι λοιπόν μια εξαιρετική επιλογή για έναν στενό διάδρομο με ψηλή οροφή. Ακόμη και κάθετες λωρίδες μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα ενός δωματίου. αυτοί είναι με χαμηλά ταβάνια συνιστάται επειδή μεγεθύνουν οπτικά τον εσωτερικό χώρο.

7. Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε το σωστό χρώμα τοίχου;?

διάδρομος σκούρο μπλε ζωγραφική γεωμετρικά πλακάκια δαπέδου

Είτε ζωγραφίζετε ένα κλιμακοστάσιο είτε έναν μικρό διάδρομο, πρέπει να θυμάστε ότι το χρώμα πρέπει να αποτελεί μέρος του συνολικού εσωτερικού σχεδιασμού. Ποιο χρώμα θα επιλέξετε πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, τον φωτισμό του και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό, καθώς και τις ατομικές προτιμήσεις σας.

ο διάδρομος είναι βαμμένος μπεζ με λευκές πόρτες και δάπεδο laminate

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα στοιχεία αποτελούν ένα αρμονικό σύνολο, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα εντελώς αισθητικό εσωτερικό. Αναλύστε λοιπόν προσεκτικά κάθε πτυχή που επηρεάζει την επιλογή των χρωμάτων για το διάδρομο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ακόλουθους τρεις παράγοντες:

Το μέγεθος του διαδρόμου

Ο διάδρομος είναι συχνά ένα μικρό, στενό δωμάτιο που μειώνεται περαιτέρω από πόρτες, γκαρνταρόμπες ή ντουλάπια. Για ένα μικρό διάδρομο, επιλέξτε φωτεινά και ψυχρά χρώματα. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να κάνετε χωρίς χρώμα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές χρωματικές πινελιές.

Διάδρομος σκοτεινός ανθρακί χρώματος ελαφρύ κάλυμμα δαπέδου

Φωτισμός στο διάδρομο

Οι συνθήκες φωτισμού στο διάδρομο είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Εάν δεν ξέρετε πώς να βάψετε έναν μικρό διάδρομο χωρίς παράθυρα, ακολουθήστε τον κανόνα ότι όσο πιο σκοτεινός είναι ο διάδρομος, τόσο πιο ανοιχτό χρώμα θα πρέπει να είναι οι τοίχοι (π.χ. λευκό, γκρι, κίτρινο). Ωστόσο, αυτός ο κανόνας μπορεί να παρεκκλίνει εάν ο τεχνητός φωτισμός φωτίζει καλά το διάδρομο και αντικαθιστά πλήρως το φως της ημέρας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε ακόμη και να βάψετε ένα σκοτεινό διάδρομο σκοτεινό.

διάδρομο βαφή καφέ πόρτες σκούρο πάτωμα

Το χρώμα των θυρών

Οι πόρτες των λευκών δωματίων είναι πολύ δημοφιλείς για μοντέρνα διαμερίσματα. Σε συνδυασμό με Παστέλ χρώματα, γκρι ή άμμο έβγαινε όμορφα στο προσκήνιο. Ένας διάδρομος με καφέ πόρτες ταιριάζει τέλεια με χρώματα με ζεστό ήχο, όπως π.χ.. Καπουτσίνο, πράσινο της ελιάς και κίτρινο της ώχρας.

Χρωματίστε τις πόρτες στο γαλάζιο έως το λευκό

Όπως μπορείτε να δείτε, έχετε πολλές όμορφες επιλογές για σχεδιασμό χρωμάτων στο διάδρομο. Δώστε προσοχή στο μέγεθος του δωματίου, τον φωτισμό του και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Λάβετε επίσης υπόψη την ψυχολογία των χρωμάτων. Θυμηθείτε ότι τα ζεστά χρώματα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ τα ψυχρά χρώματα προσθέτουν στο χώρο. Τα ουδέτερα χρώματα τείνουν να είναι η ασφαλέστερη επιλογή όταν πρόκειται για το διάδρομο. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο Λευκό ή γκρι, αλλά επίσης Άμμος και παστέλ αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Το γκρι χρώμα του τοίχου και το ελαφρύ πάτωμα είναι ένας καλός συνδυασμός για το μικρό διάδρομο

διάδρομος βάφοντας άμμο σε καφέ πόρτες και ελαφρύ laminate δάπεδο

Το πράσινο έλατο και το μασίφ ξύλο θυμίζουν δάσος

μικρή είσοδο απευθείας στο σαλόνι

Το σκούρο μπλε και το ανοιχτό γκρι φαίνονται καλά σε ένα μακρύ, στενό διάδρομο

Δίχρωμες ιδέες στο διάδρομο βάφουν σκούρο μπλε ανοιχτό γκρι με λευκές πόρτες και laminate δάπεδο

Το πλενόμενο χρώμα τοίχου είναι μια πρακτική λύση για το διάδρομο

τοίχο διαδρόμου μισό βάψιμο κάτω μισό ανθρακί

Το γκρι χρώμα του τοίχου κάνει τις λευκές πόρτες να ξεχωρίζουν

βαφή διαδρόμου γκρι λευκό μοντέρνο

Το γκρι χρώμα τοίχου συχνά συνδυάζεται με λευκούς ιμάντες

βαφή διαδρόμου γκρι και λευκό με τιράντες

Το γκρι μπλε και το λευκό μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με ένα ελαφρύ ξύλινο πάτωμα

Χρωματίστε τις πόρτες στο γαλάζιο έως το λευκό

Το πράσινο της μέντας φαίνεται ήρεμο και γαλήνιο

Βάψτε πράσινο το δυόσμο του διαδρόμου με μια λευκή πόρτα

Το πορτοκάλι προσφέρει μια δροσιά φρεσκάδας

βαφή πορτοκαλί καφέ πόρτα λευκή ντουλάπα και καθρέφτες πόρτες