Εσωτερική διακόσμηση

Επιπλώνοντας τη μελέτη σύμφωνα με το Feng Shui: σχεδιαστικές ιδέες που ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν περνούν την καθημερινή τους εργασία στο γραφείο, αλλά στο δικό τους γραφείο στο σπίτι. Έτσι, είναι ακόμα πιο σημαντικό να σχεδιάσετε το δωμάτιο με τέτοιο τρόπο ώστε να απολαμβάνετε να είστε εκεί και να είστε παραγωγικοί. Για όλους όσους θέλουν ένα άνετο και λειτουργικό εσωτερικό, η διδασκαλία της Άπω Ανατολής Feng Shui προσφέρει μια λύση. Ακολουθώντας τις βασικές αρχές του, μπορείτε να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας και να αυξήσετε την εστίασή σας. Θα σας πούμε πώς να δημιουργήσετε μια μελέτη Feng Shui και σε τι πρέπει να δώσετε προσοχή. Από τη θέση του γραφείου και της εταιρείας μέχρι το χρωματικό σχέδιο και τη διακόσμηση: Έτσι σχεδιάζετε τον βέλτιστο χώρο βήμα προς βήμα, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την εργάσιμη ημέρα σας με κίνητρο!

Επίπλωση μελέτης: ροή ενέργειας στο δωμάτιο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Επιπλώνοντας τη μελέτη σύμφωνα με το ξύλινο γραφείο σχεδιασμού Feng Shui

Ο όρος “Feng Shui” προέρχεται από τα κινέζικα και σημαίνει “άνεμος και νερό”. Το επίκεντρο της ασιατικής διδασκαλίας είναι η αρμονία στην επίπλωση. Τα πάντα στο δωμάτιο – από τα έπιπλα μέχρι τη διακόσμηση – θα πρέπει να είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει μια ελεύθερη ροή ενέργειας. Είναι θεμελιώδες για το Φενγκ Σούι να αναγνωρίζει και να ελέγχει τις διαδρομές αυτής της ροής ενέργειας (Qi). Μόνο έτσι μπορούν οι κάτοικοι να αισθανθούν τη θετική ενέργεια και να απολαύσουν τα αποτελέσματα. Επειδή το Qi υποτίθεται ότι φέρνει υγεία, ευτυχία και επιτυχία στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά βιβλία που ασχολούνται με τις κινεζικές αρχές σχεδιασμού. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να δημιουργήσετε μια μελέτη σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Αρκεί να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα κατά την τακτοποίηση των επίπλων.

Επιπλώνοντας μια μελέτη: Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το γραφείο στο σπίτι είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο

Επιπλώνοντας τη μελέτη σύμφωνα με το Feng Shui σχεδιάστε τη ροή της ενέργειας στο δωμάτιο

Μια μικρή θέση κάτω από τη σκάλα, μια γωνιά στον χώρο ύπνου ή απλά ένα γραφείο στην κουζίνα: αν θέλετε να παρέχετε τη μελέτη σας σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, θα πρέπει να επιλέξετε καλύτερα. Γιατί μόνο όταν το γραφείο του σπιτιού βρίσκεται σε ξεχωριστό δωμάτιο είναι δυνατό να συγκεντρωθείς εντελώς στη δουλειά. Η πρώτη βασική αρχή της διδασκαλίας είναι ο διαχωρισμός επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα δωμάτια είναι επομένως κατάλληλα για μια μελέτη που:

 • να είστε όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον χώρο ύπνου.
 • αν είναι δυνατόν, έχετε ξεχωριστή είσοδο.

Η κατεύθυνση της πυξίδας παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο.

 • Τα δωμάτια με δυτικό προσανατολισμό είναι κατάλληλα για ομαδική εργασία, συνέδρια και ανάπτυξη έργων. Προάγουν το ομαδικό πνεύμα.
 • Τα δωμάτια με νότιο προσανατολισμό είναι κατάλληλα για ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.
 • Τα δωμάτια με ανατολικό προσανατολισμό ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και επομένως είναι κατάλληλα για καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφους και γραφίστες.
 • Τα δωμάτια που βλέπουν προς το Βορρά υποστηρίζουν ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται με την οργάνωση εκδηλώσεων, τη δουλειά γραφείου ή την αγορά και την κοινωνική έρευνα.

Επιπλώνοντας τη μελέτη: στήστε σωστά το γραφείο στο δωμάτιο

Επιπλώστε τη μελέτη σε ένα μοντέρνο στυλ εξοχικής κατοικίας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Σε ένα γραφείο στο Feng Shui, το γραφείο πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση του δωματίου. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια ελάχιστη απόσταση 40 cm μεταξύ του τοίχου και του γραφείου. Η κατεύθυνση του καθίσματος παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο – θα πρέπει να κοιτάξετε κατευθείαν την πόρτα του δωματίου ή τουλάχιστον να το κοιτάξετε. Ένα παράθυρο στο πίσω μέρος είναι δυσμενές, αφενός λόγω της έντασης του φωτός, αφετέρου, οι κινήσεις ή οι σκιές των πτηνών, των οχημάτων ή των γειτόνων στη βεράντα της στέγης σας αποσπούν την προσοχή από την εργασία.

Είναι καλύτερο να κοιτάξετε κατευθείαν ή πλάγια προς την πόρτα και το παράθυρο. Οι διδασκαλίες του Φενγκ Σούι ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε τη ροή της ενέργειας στο δωμάτιο.

Επίπλωση της μελέτης: ελαφριά επίπτωση σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Δεν πρέπει να κάθεστε με την πλάτη στο παράθυρο, ούτε να βλέπετε τον σταθμό εργασίας απευθείας προς το παράθυρο. Αποδεικνύεται βέλτιστο εάν το παράθυρο είναι στο πλάι. Με αυτόν τον τρόπο η επιφάνεια εργασίας φωτίζεται καλά όλη την ημέρα.

Το φως πλήρους φάσματος είναι διαθέσιμο το βράδυ. Πρόκειται για λαμπτήρες που εκπέμπουν φως σε όλα τα ανοιχτά χρώματα. Αυτός ο φωτισμός πλήρους φάσματος έρχεται πολύ κοντά στο φάσμα του ηλιακού φωτός. Τα φωτιστικά ημέρας είναι εύκολα στα μάτια και αυξάνουν τη συγκέντρωση. Έχει επίσης αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι λαμπτήρες πλήρους φάσματος ενθαρρύνουν το σώμα να απελευθερώσει την ορμόνη σεροτονίνη. Εν ολίγοις, μπορείτε να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά χωρίς να κουράσετε τα μάτια σας.

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στο γραφείο του σπιτιού με φυτά εσωτερικού χώρου

Δημιουργήστε ιδέες μελέτης σε στυλ Feng Shui

Η καλή ποιότητα του αέρα είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγικότητα και την ευημερία μας. Ειδικά στη μελέτη, όπου περνάμε πολύ χρόνο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην καλή ποιότητα του αέρα. Εδώ έρχονται τα φυτά εσωτερικού χώρου, επειδή μπορούν να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στο δωμάτιο και να απορροφήσουν και να επεξεργαστούν ρύπους. Επιπλέον, τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν χαλαρωτικό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Ακολουθεί μια λίστα με φυτά που διατηρούν τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό:

 • Καρδιοφυλλόφιλο φιλόδενδρο
 • Κρίνος της ειρήνης (ονομάζεται επίσης φύλλο θήκης)
 • Κλάμα σύκο
 • φοίνικες
 • Καουτσούκ δέντρο

Επίπλωση της μελέτης: υλικά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Επιπλωμένη μελέτη σύμφωνα με το Feng Shui Γραφείο μεταξύ παραθύρων και θυρών για ροή ενέργειας

Εάν δημιουργείτε μια μελέτη Feng Shui, τα φυσικά υλικά είναι η πιο σημαντική επιλογή. Το ξύλο είναι ένα πραγματικό κλασικό φενγκ σούι. Το υλικό φαίνεται σταθερό και ταυτόχρονα φέρνει τη φύση στους τέσσερις τοίχους σας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το ξύλο μπορεί να έχει θετική επίδραση στο χωρικό αποτέλεσμα. Εάν θέλετε να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά σας και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, επιλέξτε ένα γραφείο από ελαφρύ ξύλο με μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Είναι σημαντικό το γραφείο να δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας στο δωμάτιο. Εάν θέλετε να αναπτύξετε τα οργανωτικά σας ταλέντα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα γραφείο από μασίφ ξύλο.

Άλλα υλικά που προωθούν τη ροή του Qi μέσα στο δωμάτιο είναι η φυσική πέτρα και το μέταλλο. Μεταλλικά ράφια, τοίχος από φυσική πέτρα, καλάθια από μπαστούνι και πολυθρόνες με επένδυση από λινό ύφασμα θα χρεώσουν επίσης τη μελέτη θετικά και θα δώσουν στο γραφείο του σπιτιού μια φρεσκάδα..

Η παραγγελία είναι απολύτως απαραίτητο

Δημιουργήστε μια μικρή μελέτη. Συμβουλές για ένα γραφείο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλο ή μικρό: πρέπει να υπάρχει τάξη στη μελέτη. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Προσφέρουν επαρκή χώρο αποθήκευσης όχι μόνο για αρχεία και αρχεία περιοδικών, αλλά και για εξοπλισμό και αξεσουάρ γραφείου. Εάν χρειάζεστε επίσης ράφια, τότε μην τα τοποθετείτε στο ύψος των ματιών, θα σας αποσπούν συνεχώς το βλέμμα. Επίσης, προσπαθήστε να διατηρείτε το γραφείο όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται, να το τακτοποιείτε κάθε βράδυ. Ένας αριθμός διοργανωτών γραφείου, στυλό, βάσεις ανάγνωσης, ένθετα διαλογής και συστήματα πολλών χρηστών με ράφια για φακέλους δεν έχουν επίσης θέση στο γραφείο Feng Shui.

Επιπλώνοντας μια μελέτη Feng Shui: ο συνδυασμός χρωμάτων

Επιπλώνοντας τη μελέτη σύμφωνα με τις ιδέες σχεδιασμού του Φενγκ Σούι

Το δόγμα Feng Shui λέει ότι αρκετές αποχρώσεις φέρνουν την ευτυχία στο σπίτι. Αυτά περιλαμβάνουν το μπλε, το πράσινο, το μοβ και το κόκκινο.Το λευκό, το γκρι και οι αποχρώσεις της κρέμας προάγουν τη συγκέντρωση, ενώ οι αποχρώσεις της γης όπως το καφέ και ο χαλκός καταπρανουν τα μάτια. Συνδυάστε το έντονο με τις παστέλ αποχρώσεις για να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα. Οι κορεσμένες κόκκινες ή σκούρες μπλε αποχρώσεις είναι λιγότερο κατάλληλες για 40ωρη εβδομάδα εργασίας. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα και στη συνέχεια να δώσετε έμφαση στα αξεσουάρ και την τέχνη.

Διακοσμήστε τη μελέτη: εικόνες, οικογενειακές φωτογραφίες ή μάλλον λουλούδια?

Δημιουργήστε μια μελέτη, επιλέξτε χαλαρωτικά χρώματα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Έχετε κανονίσει τα έπιπλα σύμφωνα με τη θεωρία αρμονίας Feng Shui, τώρα η μελέτη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σχεδόν, γιατί μόνο τα σωστά αξεσουάρ δίνουν στο δωμάτιο χαρακτήρα. Τι πρέπει όμως να είναι: οικογενειακές φωτογραφίες από τις τελευταίες σας διακοπές, πίνακες ζωγραφικής ή θα προτιμούσατε φρέσκα λουλούδια σε βάζο; Όταν διακοσμείτε το γραφείο του σπιτιού σας, θα πρέπει να τηρείτε έναν βασικό κανόνα: Καλύτερα πολύ λίγο παρά πάρα πολύ. Αφήστε έναν τοίχο κενό. Επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να επιτύχετε στην επαγγελματική σας ζωή. Οι φωτογραφίες από τις τελευταίες σας διακοπές μπορεί να αποσπούν την προσοχή. Τα ρολόγια τοίχου και τα ημερολόγια επίσης δεν έχουν θέση στο ντουλάπι του Φενγκ Σούι. Αν μη τι άλλο, μπορείτε να βάλετε μια κλεψύδρα στο γραφείο. Βεβαιωθείτε ότι κρεμάτε μόνο φωτογραφίες ή πίνακες ζωγραφικής με ηρεμιστικά μοτίβα. Δεν μπορεί να γίνει πολύχρωμο στο γραφείο του σπιτιού.

Συνηθισμένα λάθη κατά την εκπόνηση μελέτης σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Επιπλώστε τη μελέτη σας με ξύλινα έπιπλα και γυάλινο γραφείο

Γνωρίζετε ήδη τις βασικές αρχές της διδασκαλίας του Φενγκ Σούι και ξέρετε πώς να τις εφαρμόσετε. Τέλος, θα αποκαλύψουμε αρκετά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

 • Μην λαμβάνετε υπόψη τις χωρικές συνθήκες. Δεν είναι πάντα δυνατό να τακτοποιήσετε τα έπιπλα σύμφωνα με τη διδασκαλία του Φενγκ Σούι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, αν πρέπει να βάλετε το γραφείο μπροστά από το παράθυρο, εγκαταστήστε ρολά ημέρας και νύχτας.
 • Τα γυάλινα τραπέζια δεν έχουν θέση στη μελέτη Feng Shui. Το γυαλί είναι πολύ εύθραυστο και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ροή της ενέργειας στο δωμάτιο.
 • Τοποθετήστε μόνο μία πηγή φωτός στην οροφή. Μια έννοια φωτισμού είναι ένα απόλυτο must για τη μελέτη. Αξίζει να επενδύσετε σε φωτισμό υψηλής ποιότητας επειδή είναι εύκολο στα μάτια.
 • Δεν υπάρχουν θέσεις για προγραμματισμό για τους επισκέπτες. Ειδικά εάν εργάζεστε σε ομάδα με άλλους συναδέλφους ή λαμβάνετε πελάτες κατά καιρούς, θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα άνετο κάθισμα για τους επισκέπτες.

Επιπλώστε τη μελέτη σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, με φειδώ στο σκανδιναβικό στυλ

Η διδασκαλία του Φενγκ Σούι δεν είναι μόνο πολύ δημοφιλής στην Ασία. Είναι πλέον δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και κάθε σχεδιαστής εσωτερικών χώρων γνωρίζει τις βασικές αρχές του. Κατ ‘αρχήν, είναι πολύ απλά: αφήστε μια απόσταση μεταξύ του γραφείου και των τοίχων, έχετε πάντα μια καθαρή θέα στην πόρτα και έναν τοίχο στο πίσω μέρος, τοποθετήστε το γραφείο στο δωμάτιο έτσι ώστε το φως από το παράθυρο να πέφτει πάνω του η πλευρά. Τακτοποιημένα αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή σε ντουλάπες και συρτάρια. Αποφύγετε τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις, αλλά δημιουργήστε σε ουδέτερα χρώματα. Μεταδίδουν ηρεμία στη μελέτη. Όσον αφορά την επιλογή του υλικού, τα στερεά φυσικά υλικά όπως το ξύλο ή η φυσική πέτρα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέταλλο · είναι καλύτερα να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από γυαλί. Οι λαμπτήρες ημέρας προσφέρουν τον καλύτερο δυνατό φωτισμό το βράδυ, όπου δεν χρειάζεστε μόνο μια πηγή φωτός, αλλά μια πλήρη ιδέα φωτισμού.

Η μελέτη πρέπει να φαίνεται ζεστή και ήρεμη

Επιπλώνοντας τη μελέτη σύμφωνα με το Feng Shui Τοποθέτηση του γραφείου

Καλύτερα να αποφύγετε την υπερβολική διακόσμηση: μια ασπρόμαυρη εικόνα στον τοίχο, ένα άγαλμα φτιαγμένο από ξύλο και ένα χαλί με γεωμετρικά μοτίβα είναι αρκετά

Ρυθμίστε τη μελέτη σας σύμφωνα με τα υλικά του Φενγκ Σούι

Δημιουργήστε ένα γραφείο στο σπίτι σύμφωνα με τις ιδέες και τα χρώματα του Feng Shui

Βιβλιοθήκη και χώρος εργασίας σε ένα: μόνο εάν είστε επαγγελματίας δημοσιογράφος ή συγγραφέας

Γράφοντας ιδέες ρύθμισης στο γραφείο στη βιβλιοθήκη

Κοιτάζοντας την πόρτα, με έναν τεράστιο τοίχο πίσω σας: αυτή είναι η σωστή θέση για το γραφείο στη μελέτη Feng Shui

Επιπλώνοντας μια μελέτη Το γραφείο κοιτάζει προς την πόρτα