Εσωτερική διακόσμηση

Συνδυάστε γραφείο και γκαρνταρόμπα: λειτουργικές ιδέες επίπλωσης για βέλτιστη χρήση του χώρου

Γιατί να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα πρακτικό γραφείο στο σπίτι και στο πολυαναμενόμενο καμαρίνι, όταν μπορείτε να έχετε και τα δύο; Σήμερα παρουσιάζουμε το “Cloffice” – έναν πρακτικό συνδυασμό γραφείου και γκαρνταρόμπας. Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επίπλωση αυτού του δωματίου, καθώς και πολλές όμορφες ιδέες επίπλωσης ως έμπνευση, μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την ανάρτηση.

Γκαρνταρόμπα ή γραφείο; Καλύτερα και τα δύο

Εσωτερικό γραφείο με ράγα ρούχων στον τοίχο

Σήμερα, πολλοί πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το γραφείο στο σπίτι έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των διαμερισμάτων μας. Ανεξάρτητα από το αν έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο στη διάθεσή σας ή έχετε μόνο μια μικρή δωρεάν γωνιά στο σαλόνι – οι επιλογές για μια μελέτη στο σπίτι είναι τόσο καλές όσο άπειρες. Το καμαρίνι, από την άλλη, με ράφια και ράγες ρούχων γεμάτα ρούχα και παπούτσια, είναι το όνειρο πολλών γυναικών. Σε σύγκριση με τη μελέτη, το καμαρίνι απαιτεί συνήθως ένα ξεχωριστό δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο για αυτόν τον σκοπό. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε ένα δωμάτιο “περισσευούμενο” και δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ γραφείου και γκαρνταρόμπας, τότε με ένα “αποθήκη” μπορείτε να έχετε και τα δύο.

Μελέτη και γκαρνταρόμπα σε μια ιδέα επίπλωσης

Η λέξη «cloffice» προέρχεται από τα αγγλικά και σημαίνει τον συνδυασμό ντουλάπας (γκαρνταρόμπα) και γραφείου (γραφείο). Ένα τέτοιο δωμάτιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των fashionistas και των beauty bloggers. Αυτές οι κυρίες εργάζονται κυρίως από το σπίτι και χρειάζονται άφθονο χώρο για τα αξιοζήλευτα ρούχα, τις τσάντες και το μακιγιάζ τους. Εν τω μεταξύ, τη χρονιά της παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί άνθρωποι αναζητούν ιδέες για το πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ζωτικό τους χώρο. Η ζωή στο κλείδωμα έχει εμπνεύσει το σχεδιασμό συνδυασμένων χώρων. Ο συνδυασμός γραφείου στο σπίτι και γκαρνταρόμπας δεν είναι πλέον μόνο θέμα των bloggers, αλλά μια πρακτική λύση για όλους όσους χρειάζονται έναν χώρο εργασίας στο σπίτι.

Γραφείο στη μέση του καμαρίνι

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα παρόμοιο δωμάτιο – το μόνο που χρειάζεστε είναι πολλά ράφια, ράγα ρούχων και φυσικά ένα υπέροχο γραφείο για να δουλέψετε! Ως έμπνευση, σας προσφέρουμε μερικές ιδέες επίπλωσης για το συνδυασμό γραφείου-γκαρνταρόμπας που είναι τόσο όμορφες όσο και πρακτικές.

Βέλτιστη χρήση του χώρου – γραφείο και γκαρνταρόμπα σε ένα

Ροζ και λευκό καμαρίνι με χαλί

Τώρα θα θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα μεμονωμένα μέρη αυτού του υπέροχου συνδυασμού δωματίων. Ποια έπιπλα είναι κατάλληλα; Πού πρέπει να βάλετε το γραφείο; Τι είδους φωτισμός θα ήταν ο βέλτιστος; Απαντάμε σε αυτές και άλλες ερωτήσεις στις επόμενες ενότητες.

Αυτά τα έπιπλα και αξεσουάρ δεν πρέπει να λείπουν από το γραφείο / το καμαρίνι

Γκαρνταρόμπα με χώρο εργασίας με έπιπλα Ikea

Η ντουλάπα

Μια ανοιχτή ντουλάπα είναι χαρακτηριστική για το καμαρίνι. Συνήθως, ντουλάπες χωρίς πόρτες ντουλαπιών χρησιμοποιούνται για αυτό το δωμάτιο, αλλά οι παραλλαγές με συρόμενες πόρτες είναι επίσης δημοφιλείς. Ωστόσο, αν επιλέξετε μια ανοιχτή ντουλάπα, τότε πρέπει να σημειώσετε ότι η παραγγελία είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στο γκαρνταρόμπα από σωρούς ρούχων που κρέμονται από τα ράφια – ειδικά αν σκοπεύετε να εργαστείτε σε αυτό το δωμάτιο καθώς η ακαταστασία θεωρείται μεγάλη απόσπαση της προσοχής στις περισσότερες περιπτώσεις.

ανοιχτή ντουλάπα με συρτάρια, ράγα ρούχων και ράφια

Οι παραλλαγές για μια ντουλάπα στο καμαρίνι είναι τόσο καλές όσο άπειρες. Εάν δεν θέλετε να επενδύσετε πολλά χρήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ντουλάπα. Για αυτό, ράφια, καλάθια, ράγες και συρτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να συναρμολογηθούν σε μια πρακτική εναλλακτική λύση σε ένα ντουλάπι. Μετά από όλα, το δωμάτιο πρέπει να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες, επομένως συνιστάται ο ατομικός προγραμματισμός.

Ράγες ρούχων ανοίγουν ράφια αντί για ντουλάπες

Το ράφι ρούχων

Ομολογουμένως, ένα ράφι ρούχων ή παλτών δεν είναι απαραίτητο, αλλά μια εξαιρετική προσθήκη στο γραφείο / το καμαρίνι σας. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο δωμάτιο, αν και υπάρχουν και παραλλαγές στους τροχούς. Σε μινιμαλιστικά καμαρίνια, ένα ράφι ρούχων μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση στην κλασική ντουλάπα. Διαφορετικά, η στολή για την επόμενη μέρα μπορεί να κρεμαστεί στη ράγα των ρούχων ή να αποθηκευτούν ρούχα που έχουν ήδη φορεθεί αλλά δεν ανήκουν ακόμη στο πλυντήριο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σχάρας ρούχων, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να οργανώσετε τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας με σαφήνεια και να τα έχετε πάντα κοντά σας. Plus: τα τακτοποιημένα κρεμαστά ρούχα δίνουν στο δωμάτιο μια κομψή πινελιά.

Γραφείο και γκαρνταρόμπα στήνουν ράφια παπουτσιών κομμό

Ράφια παπουτσιών

Μια γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να έχει αρκετά παπούτσια. Αλλά ένα πρόβλημα προκύπτει όταν δεν έχει χώρο για τα παπούτσια της. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μερικά ράφια παπουτσιών στο καμαρίνι. Τα ανοιχτά ράφια συνιστώνται για όλους τους fashionistas – έχουν πάντα μια καλή επισκόπηση και μπορούν γρήγορα να βρουν το σωστό ζευγάρι. Επιπλέον, τα παπούτσια είναι τόσο ωραία για να τα δεις!

ποιος καθρέφτης για γραφείο συνδυασμός αίθουσας μελέτης

Καθρέπτης – ανεξάρτητος ή στην πόρτα του τοίχου / του ντουλαπιού?

Η επίπλωση στο καμαρίνι περιλαμβάνει (τουλάχιστον) έναν καθρέφτη. Και πάλι, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μερικές παραλλαγές. Εάν υπάρχει μια κλασική ντουλάπα με πόρτες, μπορείτε να επιλέξετε πόρτες με καθρέφτη. Έχετε ένα άλλο πλεονέκτημα – αυτό επιτρέπει στα μικρά δωμάτια να μεγεθύνονται οπτικά. Η κατάσταση είναι παρόμοια με τους καθρέφτες τοίχου. Για έναν καθρέφτη τοίχου, ωστόσο, κάποιος πρέπει να θυσιάσει έναν ελεύθερο τοίχο.

Ράφια τοίχου και καθρέφτες στο καμαρίνι

Μια πρακτική και εξοικονόμηση χώρου εναλλακτική λύση είναι ο καθρέφτης ελεύθερης τοποθέτησης. Οι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο δωμάτιο και να ευθυγραμμιστούν με το φως. Εξακολουθούν να λειτουργούν ως στοιχείο σχεδιασμού, ειδικά αν επιλέξετε ένα μοντέλο με όμορφο πλαίσιο.

Γωνιά εργασίας σε γκαρνταρόμπα με καρέκλα γραφείου με συρτάρια

Το γραφείο

Τώρα ερχόμαστε στα έπιπλα γραφείου για το συνδυασμένο δωμάτιο. Πρώτα και κύρια, φυσικά, είναι το γραφείο. Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει όλα τα σκεύη εργασίας και φυσικά να προσαρμόζεται στο είδος της εργασίας. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε μόνο το φορητό υπολογιστή σας για να λειτουργήσει, τότε ένα στενό τραπέζι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο. Εάν, από την άλλη πλευρά, εργάζεστε με άλλες συσκευές, όπως εκτυπωτή και έγγραφα, τότε συνιστάται ένα μεγαλύτερο γραφείο με συρτάρια και επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Γραφείο και γκαρνταρόμπα συνδυάζουν ένα γραφείο στη μέση

Όσον αφορά την τοποθέτηση του γραφείου στο συνδυασμένο γραφείο και γκαρνταρόμπα, εξαρτάται από το χώρο καθώς και από τις δικές σας προτιμήσεις. Σύμφωνα με το δόγμα του Φενγκ Σούι, για παράδειγμα, το γραφείο πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση του δωματίου και να βλέπει προς το παράθυρο ή την πόρτα. Μερικές φορές ένας τέτοιος σχεδιασμός δωματίου δεν είναι δυνατός, οπότε θα πρέπει να βρείτε την καλύτερη θέση όσον αφορά τις συνθήκες στο δωμάτιο.

ανοιχτή ντουλάπα και μικρό γραφείο δίπλα στο παράθυρο στο καμαρίνι

Η καρέκλα του γραφείου

Όταν επιλέγετε την τέλεια καρέκλα γραφείου, η εργονομία και όχι ο σχεδιασμός πρέπει να δίνουν τον τόνο. Μετά από όλα, θα περάσετε πολύ χρόνο σε αυτήν την καρέκλα και η δική σας άνεση στη δουλειά δεν πρέπει να υποτιμάται. Φυσικά, η καρέκλα γραφείου δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μια μεγάλη καρέκλα, αλλά μια πλάτη και ένα άνετο μαξιλάρι δεν πρέπει να λείπουν.

Γκαρνταρόμπα και γραφείο στο σπίτι σε ένα γραφείο ντουλάπας

φωτισμός

Κατ ‘αρχήν, ο φωτισμός διαφέρει στο καμαρίνι και στο γραφείο του σπιτιού. Στην πρώτη, χρησιμοποιείται φωτισμός σημείων, ο οποίος μπορεί να ευθυγραμμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για το γραφείο, από την άλλη πλευρά, συνιστώνται φωτιστικά οροφής με ουδέτερο λευκό φως. Για να λάβετε την απόφαση για την κατάλληλη κύρια πηγή φωτός, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε σε ποια λειτουργία δωματίου αποδίδετε μεγαλύτερη αξία. Εάν το συνδυασμένο δωμάτιο χρησιμοποιείται περισσότερο ως γραφείο όπου πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι για πολλές ώρες, τότε συνιστάται ένα μεγάλο φως οροφής LED. Ωστόσο, εάν το δωμάτιο πρέπει να είναι κομψά επιπλωμένο και να δίνει έμφαση στα ρούχα και τα αξεσουάρ σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε κηλίδες οροφής ή έναν κομψό πολυέλαιο.

Συμβουλή: Μην κάνετε χωρίς κατάλληλο φωτιστικό γραφείου ή φωτιστικό δαπέδου, ειδικά αν διαβάζετε ή γράφετε πολύ ενώ εργάζεστε.

Ο χώρος εργασίας στο καμαρίνι δημιουργεί ένα γραφείο δίπλα στο παράθυρο

Ιδέες επίπλωσης για το συνδυασμό γραφείου-γκαρνταρόμπας

Έπιπλα γραφείου και γκαρνταρόμπα καθρέφτης ραφιών ρούχων ρούχων

Οι καινοτόμες λύσεις για το γραφείο του σπιτιού βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Πολλές γυναίκες (αλλά και άντρες) ονειρεύονται ένα καμαρίνι στο δικό τους διαμέρισμα, αλλά δεν θέλουν να θυσιάσουν τη μελέτη τους. Το “Cloffice” είναι η τέλεια λύση για όλους όσους θέλουν να έχουν και τα δύο. Χρειάζεστε μερικές ακόμη ιδέες για τον δικό σας συνδυασμό γραφείου και γκαρνταρόμπας; Έχουμε μερικά υπέροχα παραδείγματα έτοιμα για εσάς που προσφέρουν άφθονη έμπνευση για αυτόν τον λειτουργικό σχεδιασμό δωματίου.

Ευρύχωρο καμαρίνι με ράφια για παλτό αντί για ντουλάπα και γραφείο δίπλα στο παράθυρο

ευρύχωρο καμαρίνι με γραφείο δίπλα στο παράθυρο

Ένα στενό καμαρίνι με χώρο εργασίας και δωμάτιο-ντουλάπα χωρίς πόρτες

Επιπλωμένη ιδέα γραφείου στο καμαρίνι δίπλα στο παράθυρο

Πολυέλαιοι σχεδιαστών, floral ταπετσαρία και οθωμανική προσδίδουν σε αυτόν τον συνδυασμό γραφείου / καμαρίνι μια κομψή πινελιά

Σχεδιάστε το γραφείο στη μέση του καμαρίνι

Κομψά και μινιμαλιστικά – ράφια ρούχων για ρούχα και ανοιχτά ράφια για παπούτσια

Γκαρνταρόμπα τακτοποιημένα ρούχα ράφια για τσάντες παπουτσιών

Η ανοιχτή ντουλάπα με ράφια μέχρι την οροφή προσφέρει άφθονο αποθηκευτικό χώρο

ντουλάπα ανοιχτή με ράφια και αποθηκευτικό χώρο

Μικρό καμαρίνι με πτυσσόμενο γραφείο

Δημιουργήστε ένα πρακτικό καμαρίνι με γραφείο στο σπίτι

Βέλτιστη χρήση του χώρου – γκαρνταρόμπα, γραφείο στο σπίτι και δωμάτιο επισκεπτών σε ένα

Γκαρνταρόμπα γραφείου και δωμάτιο επισκεπτών συνδυάζουν την ιδέα ενός μικρού διαμερίσματος

Συνδυάστε ράγες ρούχων, συρτάρια και ανοιχτές σχάρες παπουτσιών με ένα μικρό γραφείο στη γωνία

βέλτιστη χρήση του χώρου, μικρό γραφείο στο καμαρίνι

Η τοποθέτηση του γραφείου δίπλα στο παράθυρο είναι ιδανική για το συνδυασμό γραφείου και γκαρνταρόμπας

Εσωτερικό γραφείο στο καμαρίνι, μονόχρωμο σε λευκό

Οι άνδρες μπορούν επίσης να εργάζονται από το σπίτι στο δικό τους καμαρίνι

Συνδυάστε γραφείο και γκαρνταρόμπα για ένα ανδρικό διαμέρισμα

Ένας συνδυασμός ανοιχτών ραφιών, συρταριών και κλασικής ντουλάπας χαρακτηρίζει αυτό το καμαρίνι με χώρο εργασίας

Γκαρνταρόμπα με γραφείο δίπλα στο παράθυρο του γραφείου του σπιτιού

Αφράτα χαλιά, ταπετσαρισμένα σκαμπό και όμορφα ράφια ρούχων μετατρέπουν αυτό το καμαρίνι με γραφείο σε όνειρο για κάθε fashionista

Έπιπλα γκαρνταρόμπα ρούχα σκαμπό ράγας με αποθηκευτικό χώρο

Ένας μεγάλος καθρέφτης και κομψές διακοσμήσεις τοίχων ολοκληρώνουν αυτή τη μελέτη γραφείου υπέροχα

Γκαρνταρόμπα με ράφια, πάγκο και μεγάλο καθρέφτη

Το κομψό καλάθι στον τοίχο προσφέρει χώρο αποθήκευσης εγγράφων στο γραφείο / το καμαρίνι

Συνδυάστε γκαρνταρόμπα με χώρο αποθήκευσης συμβουλών γραφείου