Εσωτερική διακόσμηση

Συνδυάζοντας σκυρόδεμα, πλακάκια και ξύλο: ένα μοντέρνο διαμέρισμα στην Ινδία

Πλακάκια από σκυρόδεμα Πουριστικές ιδέες επίπλωσης σαλόνι ξύλου

Η παράδοση συναντά τη νεωτερικότητα στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας. Ένα διαμέρισμα δύο δωματίων έχει ανακαινιστεί πλήρως και έχει μετατραπεί σε όαση στη μέση της μεγάλης πόλης. Το ανοιχτό σχέδιο κατασκευής, η λειτουργική επίπλωση και η επιτυχημένη παλέτα χρωμάτων επιτρέπουν την άνετη διαβίωση ακόμη και σε περιορισμένο χώρο διαβίωσης. Ο συνδυασμός υλικών δημιουργεί τη ρουστίκ γοητεία του διαμερίσματος. Το σκυρόδεμα, τα πλακάκια και το ξύλο χρησιμοποιούνται άφθονα ως δάπεδο ή επένδυση τοίχων. Οι αρχιτέκτονες του Saransh κατάφεραν να δημιουργήσουν αποτελεσματικά το σκηνικό για κόγχες και γωνίες και να χρησιμοποιήσουν τα επιλεγμένα υλικά για να τονίσουν καλύτερα τον χαρακτήρα της σοφίτας του διαμερίσματος. Θα σας ταξιδέψουμε εικονικά και θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τις ιδέες στους τέσσερις τοίχους σας.

Συνδυάστε σκυρόδεμα, πλακάκια και ξύλο και επιπλώστε ένα διαμέρισμα με χαρακτήρα πατάρι

Σκυρόδεμα από σκυρόδεμα από πλακάκι γκρι σετ

Το μικρό διαμέρισμα με 67 τετραγωνικά μέτρα καθιστικού χωρίστηκε αρχικά σε αρκετά μικρά δωμάτια. Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να γκρεμίσουν τους εσωτερικούς τοίχους και να αποφύγουν τις εσωτερικές πόρτες εκτός από την πόρτα του μπάνιου. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένας ευρύχωρος, φωτεινός χώρος καθιστικού, όπου στεγάζεται η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι. Οι αρχιτέκτονες ήθελαν να διαχωρίσουν οπτικά τις επιμέρους περιοχές και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν μια απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ των διαφορετικών ζωνών. Για το σκοπό αυτό, αποφάσισαν να τοποθετήσουν ένα νέο κάλυμμα δαπέδου σε κάθε περιοχή. Το εκτεθειμένο σκυρόδεμα επιλέχθηκε για το διάδρομο και την κουζίνα. Το περίβλημα του δαπέδου είναι εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα, μπορεί να καθαριστεί πολλές φορές την ημέρα και, σε αντίθεση με το ξύλο, δεν απορροφά υγρασία. Τα κεραμίδια με μοτίβα προσθέτουν χρωματικές πινελιές στο σαλόνι και ένα ξύλινο πάτωμα στη γωνία ανάγνωσης σας καλεί να χαλαρώσετε.

Σκυρόδεμα, πλακάκια και ξύλο ως έμφαση στο εσωτερικό

Τσιμεντένιο Πλακάκι Ξύλο Γεωμετρικό Σχέδιο Καφετιέρα Αξεσουάρ

Ταυτόχρονα, είναι ακριβώς ο συνδυασμός υλικών που με την πρώτη ματιά δεν συνδυάζονται που κάνει το καθαρό διαμέρισμα σοφίτας τόσο ελκυστικό. Το τσιμεντένιο πάτωμα φέρνει μια μινιμαλιστική νότα στο εσωτερικό, τα πλακάκια – μια πινελιά εξωτικού και ζεστού ξύλου χαλαρώνει το κατά τα άλλα λιτό εσωτερικό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτικό εσωτερικό που φαίνεται εκπληκτικά αρμονικό.

Τσιμεντένιο Πλακάκι Βιβλίο Ράφι Διαχωριστικό Δωμάτιο Δωμάτιο Μοντέρνας Τέχνης Γλάστρες

Αυτή η αρμονική, καθαρή ζωντανή εικόνα τονίζεται ακόμη καλύτερα από τα έπιπλα. Στην κουζίνα, η μονάδα κουζίνας ήταν από σκυρόδεμα, οι πόρτες του ντουλαπιού και τα ράφια των τοίχων είναι από μασίφ ξύλο και ο πίσω τοίχος της κουζίνας είναι επενδυμένος με μαρμάρινα πλακάκια.

Πλακάκια από ξύλο κουζίνας χωρίς χειρολαβές πόρτα γραφείου από σκυρόδεμα επιφάνεια εργασίας με καθρέφτη από πλακάκια

Η διπλανή τραπεζαρία, όπου ένα χαμηλό τραπέζι φαγητού με μαρμάρινη επένδυση και ιαπωνικές καρέκλες δαπέδου Zaisu αποτελούν μια γοητευτική ομάδα καθισμάτων, χρησιμεύει ως μια μετάβαση μεταξύ των τραπεζαριών και των χώρων ανάγνωσης. Η άνετη γωνιά ανάγνωσης με πολλά πουφ και ένα κρεβάτι ημέρας προσφέρει αρκετά καθίσματα για όλη την οικογένεια. Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμεύσει ως δωμάτιο, εάν απαιτείται.

Σκυρόδεμα από πλακάκι ξύλο Essplaty Floor Design Διαμέρισμα Ινδίας

Πλακάκια από σκυρόδεμα ξύλινα δάπεδα δημιουργούν ιδέα μετάβασης

Η γωνιά ανάγνωσης, η οποία είναι πλήρως καλυμμένη με ξύλο, μπορεί να διαχωριστεί από την τραπεζαρία με κουρτίνες εάν είναι απαραίτητο. Η εγκατάσταση είναι οικονομική. Ένα σύστημα ραφιών από ξύλο και γυαλί λειτουργεί επίσης ως διαχωριστικό δωματίου. Εκτός από τα προαναφερθέντα πουφ και το μινιμαλιστικό κρεβάτι ημέρας, δεν υπάρχουν άλλα έπιπλα. Ένα φουτουριστικό φωτιστικό με κρεμαστό κόσμημα δίνει στη θέση του μια μοντέρνα πινελιά και ένα παλιό ραδιόφωνο φέρνει μια ρετρό πινελιά στο εσωτερικό.

Σκυρόδεμα, πλακάκια και ξύλο αποτελούν ένα πουριστικό σύνολο

Πλακάκια από σκυρόδεμα ξύλινα πουφ ξύλινα πουφ μαξιλάρια πουφ σαλόνι εξωτική επίπλωση

Το μονωτικό σκυρόδεμα και το μασίφ ξύλο δίνουν στο διαμέρισμα την τραχιά, μινιμαλιστική του εμφάνιση. Τα δύο υλικά δεν βαθμολογούνται μόνο με μια ελκυστική εμφάνιση, αλλά και με μια ευχάριστη αίσθηση. Ειδικότερα, στην Ινδία, το σκυρόδεμα παρέχει ψύξη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και η γυαλισμένη του επιφάνεια αισθάνεται ευχάριστα δροσερή.

Ιδέες σχεδιασμού δαπέδου από σκυρόδεμα από πλακάκια από σκυρόδεμα

Το δάπεδο έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Το εκτεθειμένο δάπεδο από σκυρόδεμα παρουσιάζεται σε ένα γκρι καθαρό, ουδέτερο χρώμα που μεταφέρει την ηρεμία. Αντίθετα, το δάπεδο σανίδας φαίνεται ζεστό και δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Τραπέζι από μπετόν από ξύλο ψηλό ταβάνι χαμηλό σκυρόδεμα

Ένα γυαλισμένο δάπεδο από σκυρόδεμα οδηγεί από τον ευρύχωρο σαλόνι στο υπνοδωμάτιο. Ο ιδιωτικός χώρος των κατοίκων επίσης δεν έχει πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχιτέκτονες ήθελαν να τονίσουν ξανά τον χαρακτήρα της σοφίτας του διαμερίσματος δύο δωματίων.

Το μικρό διαμέρισμα στη σοφίτα στην Ινδία είναι μοντέρνο, μινιμαλιστικό αλλά και εξωτικό και σπιτικό. Ο συνδυασμός υλικών το κάνει να φαίνεται ιδιαίτερα φωτεινό και άνετο.

Πλακάκια από σκυρόδεμα ξύλινες καρέκλες τραπεζαρία κρεμαστό φώτα

Σκάλες από σκυρόδεμα από σκυρόδεμα από ξύλο σε πολλαπλά επίπεδα

Το υπνοδωμάτιο φαίνεται ιδιαίτερα θαλάσσιο με τα μπλε πλακάκια δαπέδου και το κιτρινωπό-πορτοκαλί χρώμα τοίχου. Ο χώρος ύπνου ήταν επιπλωμένος μάλλον με φειδώ. Ένα διπλό κρεβάτι με ξύλινο σκελετό, μικρό τραπεζάκι και αρκετά φυτά σε γλάστρες συμπληρώνουν το πρόγραμμα διαβίωσης.

Πλακάκια από σκυρόδεμα ξύλινο διάδρομο υπνοδωμάτιο τραπεζαρία ξύλινος τοίχος

Διαμέρισμα από υπνοδωμάτιο από ξύλο από σκυρόδεμα από πλακάκι Ινδία

Καθιστικό από μπετόν από ξύλο από κεραμίδι, σχεδιασμένη πολυθρόνα

Πλακάκια από σκυρόδεμα και ξύλο συνδυάζουν ιδέες σχεδιασμού διαδρόμου τσιμεντένιο ντουλάπι βάσης

Πλακάκια από σκυρόδεμα ξύλινο διάδρομο μοντέρνο μινιμαλιστικό σχέδιο

Τσιμεντένιο πλακάκι ξύλο μπλε μοτίβο άμμος τοίχος ξύλινο πλαίσιο κρεβατιού

Πλακάκια από σκυρόδεμα ξύλο μοντέρνο σετ διακοσμούν μοτίβο δαπέδου φυτών

Τσιμεντένιο Πλακάκι Ξύλο Χωρίς Πόρτες Διαμέρισμα Σοφίτας Ινδία

Τσιμεντένιο τοίχο από καθρέφτη από πλακάκι από ξύλο

Ιδέες τέχνης τοίχου ταπετσαρίας από ξύλο από κεραμίδι

Πλακάκι και ξύλο συνδυάζουν μπλε σκυρόδεμα δαπέδου κρεβατοκάμαρας

Ιδέες επίπλωσης διαμερίσματος από σκυρόδεμα από πλακάκια από σκυρόδεμα

Πλακάκια από σκυρόδεμα και ξύλο συνδυάζουν υπνοδωμάτια

Πλακάκια από σκυρόδεμα και ξύλο συνδυάζουν το σχέδιο εισόδου

Πλακάκια από σκυρόδεμα και ξύλο συνδυάζουν σχέδιο κάτοψης

Πλακάκι από μπετόν από ξύλο, σχεδιάγραμμα παραπάνω

Ένα έργο από Αρχιτέκτονες Saransh.