Εσωτερική διακόσμηση

Στρογγυλεμένοι τοίχοι και παράθυρα σε μια μοντέρνα επέκταση σπιτιού

στρογγυλεμένοι τοίχοι πρόσοψη-γυαλί-γκαζόν-μινιμαλιστική ιδέα

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός σπιτιού που δεν είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να το μεγεθύνετε προσθέτοντας μια επέκταση. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούνται επιπλέον δωμάτια που βελτιώνουν την αίσθηση της ζωής και εξασφαλίζουν περισσότερη άνεση. Το σπίτι που θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε χρησιμοποιεί στρογγυλεμένοι τοίχοι σε μια τέτοια καλλιέργεια και βρίσκεται στην Ολλανδία.

Στρογγυλεμένοι τοίχοι – Μεγέθυνση ενός μικρού σπιτιού

στρογγυλεμένοι τοίχοι διάδρομος-πέτρα-τοίχος-τοιχογραφία-διακόσμηση

Αυτό το σπίτι είναι μια επέκταση που χρησιμεύει για την επέκταση του κύριου σπιτιού. Δεδομένου ότι αυτό είναι αρκετά μικρό, το αρκετά μεγάλο οικόπεδο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου χώρου διαβίωσης με περισσότερη άνεση διαβίωσης. Η νέα επέκταση αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από γυαλί, έχει στρογγυλεμένους τοίχους και είναι, κατ ‘αρχήν, προέκταση προηγούμενης επέκτασης.

Στρογγυλεμένοι τοίχοι στο μπάνιο

στρογγυλεμένοι τοίχοι-μωσαϊκό-καμηλοπάρδαλη-μοτίβο-μπάνιο-ντους

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της επέκτασης είναι ότι οι στρογγυλεμένοι τοίχοι συνδυάζονται με μεγάλα μπροστινά παράθυρα, μερικά από τα οποία έχουν επίσης ημικυκλικό σχήμα. Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο κάνει την επέκταση του σπιτιού να φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ευπροσάρμοστη από το εξωτερικό, αλλά δημιουργεί επίσης ένα πρωτότυπο εσωτερικό σχέδιο με μια μοντέρνα αίσθηση.

Σχεδιασμός σαλονιού

στρογγυλεμένοι τοίχοι άνεση-διαβίωση-φεγγίτης-ενσωματωμένο ράφι

Τα στρογγυλεμένα παράθυρα σχεδιάστηκαν για να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο μπάνιο. Εκεί χρησιμοποιήθηκε ένα μοτίβο καμηλοπάρδαλης για τους τοίχους και λευκό μωσαϊκό για το πάτωμα. Η γυάλινη οροφή σας κάνει να νιώθετε σαν να κάνετε ντους σε εξωτερικούς χώρους. Τα οργανικά σχήματα των τοίχων με τη σειρά τους δημιουργούν μια ζεστή και ασυνήθιστη ατμόσφαιρα.

Πολύ φως στο εσωτερικό

στρογγυλεμένος-τοίχος-τοίχος-διακόσμηση-λάμπα-πολυτέλεια-σχέδιο-εσωτερικό

Αντί για στρογγυλεμένους τοίχους, ένας τέτοιος σχεδιασμός χρησιμοποιείται για το αρχικό παράθυρο στην οροφή στο σαλόνι. Αυτό το παράθυρο σε συνδυασμό με τα μπροστινά παράθυρα είναι υπεύθυνο για τη φωτεινή ατμόσφαιρα του δωματίου, η οποία διαρκεί μέχρι το σούρουπο. Στη συνέχεια, οι πηγές φωτός παρέχουν έμμεσο φως, καθώς και το ελκυστικό φωτιστικό τοίχου για άνεση.

Στρογγυλεμένο παράθυρο

στρογγυλεμένοι τοίχοι-παράθυρα-πρόσοψη-μοντέρνο στυλ-γυάλινο-σπίτι-προέκταση

Οι στρογγυλεμένοι τοίχοι συνδυάζονται επίσης με παράθυρα του ίδιου σχήματος. Η μικρή μελέτη, για παράδειγμα, έχει ένα στρογγυλό μπροστινό παράθυρο, το οποίο συμπληρώνεται από μια έξοδο στον κήπο. Με αυτόν τον τρόπο, το δωμάτιο διευρύνεται με έναν πρωτότυπο τρόπο και παρέχεται με αρκετό πολύτιμο φως ημέρας.

Εξωτερικοί τοίχοι από φυσικές πέτρες

στρογγυλεμένη-τοίχος-φύτευση-στέγη-ολλανδία-αρχιτεκτονική

Τόσο οι στρογγυλεμένοι τοίχοι όσο και οι κανονικοί τοίχοι είναι επενδυμένοι με ελκυστική και πολυτελή φυσική πέτρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αισθάνεται κοντά στη φύση και ταυτόχρονα λαμβάνει ένα ευγενές περιβάλλον, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους ή στον κήπο. Αρχικά συρόμενα παράθυρα που εξαφανίζονται στον τοίχο συνδέουν το εσωτερικό με το εξωτερικό.

Στρογγυλεμένες άκρες

στρογγυλεμένοι τοίχοι-προέκταση-ιδέα-σκυρόδεμα-πισίνα-θέα

Εκτός από τους στρογγυλεμένους τοίχους, πολλές γωνίες εξαλείφονται επίσης με αυτόν τον τρόπο. Κατ ‘αρχήν, αυτός είναι και ο στόχος των στρογγυλεμένων τοίχων – αποφεύγοντας τις γωνίες και δημιουργώντας ρέουσες μεταβάσεις. Αυτό συμβαίνει επίσης με αυτό το μοντέρνο τσιμεντένιο δάπεδο. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένοι λαμπτήρες που φωτίζουν τις σκάλες.

Στοιχεία καθρέφτη με στρογγυλεμένη εμφάνιση

στρογγυλεμένος τοίχος-υπαίθρια-ιδέα-φυσική-πέτρα-επένδυση-σκυρόδεμα-εμφάνιση-πάτωμα

Μπορείτε να δείτε έναν πολύ αποτελεσματικό διαχωριστικό τοίχο σε αυτήν την εικόνα. Βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο και έχει ανακλαστική επιφάνεια που έχει ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Ο σχεδιασμός βασίζεται στην ίδια αρχή με τους στρογγυλεμένους τοίχους. Αντί για ίσια άκρα, επιλέχθηκε μια καμπύλη επιφάνεια για να συνδέσει και τις δύο πλευρές του καθρέφτη.

Μικρή πισίνα στον κήπο

στρογγυλεμένοι τοίχοι-σαλόνι-επίπεδη-στέγη-κήπος-γκαζόν

Σε αυτήν την επέκταση σπιτιού, οι στρογγυλεμένοι τοίχοι συνδυάζονται τέλεια με ίσους. Η σύγχρονη πισίνα, η οποία είναι ορθογώνιο και δεν χτίστηκε πολύ μεγάλη, χρησιμεύει επίσης ως αντίθεση με τα οργανικά σχήματα. Αλλά το πάτωμα του χώρου της πισίνας στρογγυλοποιείται ξανά και χωρίζει τους χώρους διαβίωσης από το γκαζόν.

Αρμονικός φωτισμός

στρογγυλεμένος-τοίχος-φωτισμός-έμπνευση-έμμεσο-γυαλί-μπροστινό-σπίτι-προέκταση

Εάν το φυσικό φως δεν είναι πλέον επαρκές, διάφορες πηγές φωτός χρησιμεύουν ως φωτισμός, όπως ήδη αναφέρθηκε. Τόσο οι ίσιοι όσο και οι στρογγυλεμένοι τοίχοι φωτίζονται από πάνω και από το πλάι και παρέχουν στο σπίτι μια αρμονική ατμόσφαιρα τη νύχτα.

Σχέδιο

στρογγυλεμένος τοίχος-όροφος-κάτοψη-δωμάτιο-διανομή-μπανγκαλόου

Στην κάτοψη του σπιτιού με στρογγυλεμένους τοίχους, δεν γίνεται σαφής μόνο η κατανομή του δωματίου, αλλά και η θέση της επέκτασης του σπιτιού στο κεντρικό σπίτι. Και τα δύο στοιχεία σχηματίζουν σχήμα U και εν μέρει πλαισιώνουν τον κήπο. Στην επέκταση υπάρχει χώρος για τον χώρο εργασίας, καθιστικό και κρεμαστό τζάκι. Η στέγη σχηματίζει ένα σύνολο και ρέει απρόσκοπτα από το ένα σπίτι στο άλλο.

Το σπίτι στο τρισδιάστατο έργο

στρογγυλεμένος τοίχος-τρισδιάστατο έργο-σπίτι-σχέδιο-δέντρα-κήπος

Οι στρογγυλεμένοι τοίχοι και όλα τα δωμάτια σχεδιάστηκαν εκ των προτέρων με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου έργου. Σημαντικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής και του εσωτερικού σχεδιασμού είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση, η οροφή ψύξης, τα πάνελ απορρόφησης ήχου και οι κόγχες που πρακτικά κρύβουν τις κουρτίνες. Μια πραγματικά υπέροχη εφαρμογή μιας επέκτασης σπιτιού!

Σχεδιασμένο από De Bever Architecten.