Εσωτερική διακόσμηση

Έπιπλα με βελούδο: σχεδιαστικές ιδέες με το ύφασμα της τάσης

επιπλωμένο με βελούδινο καναπέ βενζίνη μπλε και ροζ τόνους χρώματος

Με την ευχάριστα απαλή αίσθηση και την ελαφρώς λαμπερή επιφάνεια, το βελούδινο ύφασμα βελτιώνει κάθε εσωτερικό χώρο σε χρόνο μηδέν και ταυτόχρονα δημιουργεί μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Πέρυσι, το υλικό ανακοινώθηκε ως η τελευταία τάση ζωής. Επίσης φέτος προκάλεσε αίσθηση στις πολυάριθμες εκθέσεις επίπλων. Οι κατασκευαστές επίπλων συμπεριέλαβαν το βελούδο ως ύφασμα ταπετσαρίας στην γκάμα των προϊόντων τους και παρουσίασαν πολυάριθμους καναπέδες, καρέκλες και πολυθρόνες με βελούδινη ταπετσαρία. Το ύφασμα ταπετσαρίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην κρύα εποχή. Θα σας δείξουμε μερικές ιδέες για επίπλωση με βελούδο και θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για συνδυασμούς με άλλα υλικά. αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί!

Επίπλωση με βελούδο: το ύφασμα προέρχεται από την Ανατολή

στημένο με δύο καναπέδες τραπεζάκι σαλονιού χαμηλά

Το βελούδο προέρχεται από την Ανατολή και εξακολουθούσε να διακινείται στον Μεσαίωνα. Το μαλακό υλικό είχε αρχικά μεγάλη δημοτικότητα στην Ιταλία, όπου στόλιζε τοίχους, παράθυρα και έπιπλα. Εισήχθη αργά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προκάλεσε αίσθηση στη Γαλλία, την Αγγλία και τους Γερμανούς πρίγκιπες. Αξίζει πολύ τη φήμη του ως «βασιλιάς του κόσμου» – ακόμη και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού σχεδιασμού σε πολλά κάστρα.

Επίπλωση με βελούδο – τι κρύβεται πίσω από τον όρο?

Επιπλώστε με βελούδινες επικαλυμμένες καρέκλες ροζ ταπετσαρία τοίχου

Ο όρος «βελούδο» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «εξάμινος» και σημαίνει «έξι κλωστές». Το όνομα δείχνει την κατασκευή του υφάσματος. Ένα σύστημα στημονιού ή υφάσματος εφαρμόζεται στο ύφασμά του. Ανάλογα με τον τύπο της ύφανσης, ο λεγόμενος σωρός ινών προκύπτει στη δεξιά πλευρά του υφάσματος. Είναι ο λόγος που το ύφασμα φαίνεται τόσο λείο, η επιφάνεια του λαμπυρίζει ελαφρώς και το υλικό αισθάνεται τόσο μαλακό. Το ύφασμα είναι βαρύ και ως εκ τούτου ήταν μια δημοφιλής επιλογή για κλινοσκεπάσματα ή κουρτίνες στο παρελθόν. Αρχικά το ύφασμα ήταν από μετάξι, στις μέρες μας παράγεται μαζικά από συνθετικές ίνες ή βαμβάκι.

Το ύφασμα της τάσης διαφέρει από το βελούδινο και το βελούδο

Επιπλώστε με ένα βελούδινο ροζ πολυθρόνα από μοσχάτο

Και παρόλο που το βελούδο μοιάζει μπερδεμένα με το βελούδο, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των δύο υφασμάτων. Τα υφάσματα με ύψος σωρού έως 4 mm ονομάζονται βελούδο. Το Velor (από τη γαλλική λέξη για βελούδο) περιγράφει υφάσματα με ύψος σωρού άνω των 4 mm. Με βελούδινα, τα νήματα είναι ακόμη μακρύτερα · το υλικό χρησιμοποιείται στην κατασκευή χαλιών. Με το φθηνό εναλλακτικό Velvet, από την άλλη πλευρά, οι τελειωμένες ίνες είναι κολλημένες απευθείας και όχι υφαντές.

Επίπλωση με βελούδο: οι βασικές αρχές

Επιπλώστε το σαλόνι με χώρο ανάγνωσης πολυθρόνας

Το μοντέρνο ύφασμα που κοσμούσε τις αίθουσες χορού των ευγενών, μπορούσε να σκηνοθετηθεί μαζί με μετάξι και ήταν μέρος υπέροχων συνόλων με κρεβάτια ημέρας με περίτεχνο ξυλόγλυπτο. Σήμερα παρουσιάζεται μάλλον με προσοχή σε σιωπηλούς γήινους τόνους και ταιριάζει με επιτυχία σε καθαρούς εσωτερικούς χώρους. Οι μοντέρνοι βελούδινοι καναπέδες έχουν απλό σκελετό, οι πολυθρόνες με βελούδινα καλύμματα φέρνουν μια ρετρό πινελιά στους τέσσερις τοίχους σας με τα στρογγυλά σχήματά τους και οι επικαλυμμένες καρέκλες με μειωμένο σκανδιναβικό σχεδιασμό φέρνουν ποικιλία στην τραπεζαρία.

διακοσμήστε με υπνοδωμάτιο ρίξτε μαξιλάρια ιδέες

Όσον αφορά το συνδυασμό χρωμάτων, υπάρχουν δύο παραλλαγές για να διαλέξετε. Σε εγκαταστάσεις με ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, οι εσωτερικοί σχεδιαστές συνήθως επιλέγουν απαλές παστέλ αποχρώσεις. Εδώ, τόνοι όπως ανοιχτό πράσινο, ροζ ή ελεφαντόδοντο προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές. Σε εκλεκτικούς εσωτερικούς χώρους, οι τονισμοί συνήθως τοποθετούνται σε έντονο χρώμα σε αντίθεση. Το μοβ, το πορτοκαλί και το μπλε βενζίνης είναι από τα χρώματα της τάσης για το 2018.

Ακολουθούν οι τάσεις για το 2018 και το 2019 με μια ματιά:

1. Διαφορετικά υφάσματα σε ένα δωμάτιο: Βαμβάκι, μετάξι και βελούδο, καθώς και πλεκτά μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους.

2. Ορίστε τονισμούς με μεμονωμένα έπιπλα αντί να αγοράζετε πλήρη σετ.

3. Βασιστείτε σε έπιπλα και αξεσουάρ με σαφή σχεδιαστική γλώσσα.

Έπιπλα με βελούδο: έτσι δημιουργείτε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα

Επιπλώστε με βελούδινο σκαμπό πολυθρόνας πράσινο κρασί-κόκκινο

Μια πτέρυγα καρέκλα σε μπλε βενζίνη μαζί με ένα σκαμπό σε κόκκινο κρασί σχηματίζουν μια άνετη γωνιά ανάγνωσης στο σαλόνι. Παρεμπιπτόντως, το βελούδο μπορεί να συνδυαστεί όχι μόνο με ξύλο, αλλά και με μέταλλο. Καρέκλες με ξύλινα πόδια και μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ιδιαίτερα μοντέρνες. Οι χρυσοί καλλιεργητές δίνουν στο σκοτεινό σύνολο ένα άγγιγμα ελαφρότητας.

επίπλωση με βελούδινο σκαμπό κουρτίνα υπνοδωμάτιο ανθρακί τοίχο κομοδίνο ξύλο

Οι βελούδινες κουρτίνες είναι αδιαφανείς και επομένως είναι τέλειες για το υπνοδωμάτιο. Μαζί με ένα σκαμπό σε τόνο, φέρνουν κομψότητα στην περιοχή ύπνου. Το χρώμα του τοίχου ανθρακί δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και απλώνει την ηρεμία. Αυτό ωφελεί το δικό σας νησί χαλάρωσης.

επιπλωμένο με επικαλυμμένες καρέκλες μαύρο τραπεζάκι σαλονιού πόδια φτερό καρέκλα μοντέρνο

Στην τραπεζαρία, οι καρέκλες με βελούδινη ταπετσαρία υπόσχονται μέγιστη άνεση καθισμάτων. Μαζί με το στρογγυλό τραπέζι από ξύλο μαόνι και το μαρμάρινο τραπέζι, αποτελούν ένα ελκυστικό σύνολο. Οι ουδέτεροι λευκοί τοίχοι και το πάτωμα ξεθωριάζουν στο παρασκήνιο και αφήνουν τα υλικά να μπουν στο δικό τους.

επίπλωση με επικαλυμμένες καρέκλες τραπεζαρία τραπεζομάντιλο μπλε

Εάν οι τοίχοι και το πάτωμα είναι σκοτεινά σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η επιλογή οριοθέτησης οπτικά της τραπεζαρίας με ένα χαλί. Οι εσωτερικοί σχεδιαστές χρησιμοποιούν συχνά μια τόσο ελαφριά προφορά για να εξουδετερώσουν τους σκοτεινούς τοίχους και τα έπιπλα, αποφεύγοντας έτσι το δωμάτιο να φαίνεται καταπιεστικό και μικρό. Το σύστημα ραφιών από γυαλί και μέταλλο σε χρυσή εμφάνιση φέρνει κίνηση στο δωμάτιο και, μαζί με την τραπεζαρία, επίσης με μεταλλικά πόδια, χαλαρώνει τον αυστηρά κλασικό χώρο διαβίωσης.

επιπλώστε με βελούδινες βασιλικές ιδέες ταπετσαρίας

Αν θέλετε να προσθέσετε μια κλασική πινελιά στο σύγχρονο εσωτερικό σας, μπορείτε να επιλέξετε τη μοντέρνα εμφάνιση κουκουλιού. Διαφορετικά υλικά συνδυάζονται επιδέξια μεταξύ τους. Ένα λεπτό σχέδιο χρωμάτων επιτρέπει την ελκυστική εμφάνιση του χειροποίητου χαλιού και των χειροποίητων καρεκλών με βελούδινη ταπετσαρία να έρχονται στο προσκήνιο.

Επιπλώστε σαλόνι με βελούδινο σκαμπό πολυθρόνας

επίπλωση συμπεριλαμβανομένων ιδεών επίπλωσης σαλονιού

επίπλωση με βελούδινα χαλιά μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού υπνοδωματίων

επίπλωση με ιδέες για χώρο αποθήκευσης σκαμπό

διακοσμήστε το σαλόνι με βελούδινο οθωμανικό ροζ πράσινο βελούδινο καναπέ

στημένο με τέσσερις καρέκλες στρογγυλό τραπέζι μικρή κουζίνα

επιπλωμένο με βελούδινο κρεβάτι κεφαλάρι χρυσό μεταλλικό κομοδίνο

επιπλωμένο με βελούδινες κουρτίνες υπνοδωμάτιο

Επιπλώστε ένα υπαίθριο paravent με ένα στρώμα κρεβατιού

στημένο με έναν βελούδινο καναπέ εκλεκτικό τραπεζάκι καφέ tribal