Εσωτερική διακόσμηση

Ξύλο καρυδιάς στο εσωτερικό ενός σύγχρονου στούντιο κάτω από τα δέντρα

ξύλο καρυδιάς στο εσωτερικό, ίσια και απλή πρόσοψη γυάλινο ξύλο μαύρο

Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζουμε το «Writer Studio» στη Νέα Υόρκη, το οποίο σχεδιάστηκε το 2007 από τους αρχιτέκτονες του Cooper Joseph Studio. Το “Studio Writer” εκτείνεται σε 49 τετραγωνικά μέτρα και είναι ένας χώρος όπου μπορείτε να εργαστείτε, να διαβάσετε ή να ακούσετε μουσική. Στη μία πλευρά του “Studio Writers” μπορείτε να θαυμάσετε τα μεγάλα χωράφια και μια λίμνη μέσα από το γυάλινο μέτωπο, ενώ στην άλλη πλευρά μπορείτε να κοιτάξετε βαθιά δάση. Με την πρώτη ματιά, το μίνι σπίτι εντυπωσιάζει με τη χρήση ξύλου καρυδιάς στο εσωτερικό. Το εσωτερικό είναι κομψό και απλό και φαίνεται ομόφωνα χάρη στο ξύλινο υλικό που χρησιμοποιείται.

Σαλόνι με τζάκι καρυδιάς στο εσωτερικό δάπεδο

Η συνολική εντύπωση του σύγχρονου στούντιο στη φύση είναι απατηλά απλή. Η πρόσοψη αποτελείται από διάφορα ανοίγματα που έχουν προσαρμοστεί ειδικά στην πηγή φωτός και επιτρέπουν τη μέγιστη παροχή φωτός. Το ζεστό ξύλο καρυδιάς στο εσωτερικό, οι μινιμαλιστικές λεπτομέρειες, τα γωνιακά τζάμια και η διαφάνεια κατά μήκος του «κουτιού» συνθέτουν την απλότητά του. Τον κρύο χειμώνα, το μεγάλο τζάκι μετατρέπεται στο οπτικό κέντρο του στούντιο. Το κουτί είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό, απλό μονόκλινο δωμάτιο στη μέση του δάσους.

καρυδιά εσωτερικά τζάμια

Το ξύλο καρυδιάς στο εσωτερικό είναι το υλικό που χρησιμοποιείται εδώ με διάφορους τρόπους. Ο σχεδιασμός των επίπλων, ενός γραφείου και ενός τραπεζιού, καθώς και δύο μαύρες δερμάτινες πολυθρόνες, προσδίδουν στο ίσιο και απλό δωμάτιο κάποια δυναμική. Το ντουλάπι και οι συρόμενες πόρτες είναι από καρυδιά, το πάτωμα είναι από πολύ γυαλισμένο καρύδι, καθώς και μερικές επενδύσεις τοίχων και ο νεροχύτης στο μπάνιο. Εμφανισμένο από έξω, το στούντιο γοητεύει με μια σκοτεινή και ευθεία πρόσοψη. Η πρόσοψη του “Box” αποτελείται από στενές, επίπεδες, οριζόντιες σανίδες από μαύρο ξύλο κέδρου.

νιπτήρας μπάνιου ξύλο καρυδιάς μινιμαλιστικό

Όσον αφορά την ενέργεια και τη βιωσιμότητα, αποφασίστηκε η χρήση παθητικής θέρμανσης και ψύξης και η χρήση τοπικά διαθέσιμων υλικών, όπως τα καυσόξυλα στην ιδιοκτησία τους. Τα φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων χρησιμεύουν ως φυσική αντηλιακή προστασία το καλοκαίρι, ενώ η μαύρη πρόσοψη απορροφά το φως του ήλιου και το τζάκι ελαχιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου.

πρόσοψη μαύρο κουτί κέδρος γωνιακό γυαλί

Οι τοίχοι στο εσωτερικό είναι φτιαγμένοι από λευκά πηχάκια καρυδιάς. Το κάθισμα του παραθύρου, η κουζίνα και τα ράφια ήταν εξ ολοκλήρου από καρυδιά. Το γυαλισμένο δάπεδο στο στούντιο, το οποίο λάμπει σε μια ζεστή σκιά από το διεισδυτικό φως του ήλιου, εξασφαλίζει ισορροπία και περισσότερη λάμψη στο κατά τα άλλα απλό εσωτερικό. Το ξύλο μπορεί να αποθηκευτεί δίπλα στο τζάκι. Μια κρυφή πόρτα στη βόρεια πρόσοψη του σπιτιού σας επιτρέπει να κρατήσετε τη φωτιά αναμμένη χωρίς να χρειαστεί να σύρετε τα καυσόξυλα στην μπροστινή πόρτα.

ξύλινα πηχάκια μαύρα δέντρα παράθυρο φύσης

Δεδομένου ότι το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με μινιμαλιστικό τρόπο, ήταν πολύ σημαντικό το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα λίγα έπιπλα να ταιριάζει επίσης με το υπόλοιπο εσωτερικό. Λόγω της ζεστασιάς, της αντοχής και της ιδιαίτερης δομής του, το τραπέζι και το γραφείο ήταν επίσης κατασκευασμένα από ξύλο καρυδιάς. Στο μπάνιο, ένα ντους ψιλής βροχής και ο γυάλινος τοίχος δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους. Τα πηχάκια καλύπτουν τους τοίχους στο μπάνιο και ο νεροχύτης είναι επίσης κατασκευασμένος από καρυδιά.

κάτοψη μπάνιο είσοδος σαλονιού

* ένα έργο από Στούντιο Cooper Joseph