Εσωτερική διακόσμηση

Δημιουργικές ιδέες για μικρά δωμάτια: σχεδιασμός λογικός και όμορφος

Δημιουργικές ιδέες για μικρά δωμάτια οπτικά-μεγεθύνετε-καθρέφτη-ξύλο-πάνελ-λωρίδα-μοτίβο

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν το καλοκαίρι, δεν θέλετε να νιώθετε στριμωγμένοι στους τέσσερις τοίχους σας. Συχνά όμως τα μικρά, στενά δωμάτια είναι υπερφορτωμένα με έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία ή είναι βαμμένα δυσμενώς. Ωστόσο, με μερικές συμβουλές επίπλωσης, μπορείτε εύκολα να φέρετε μια νέα αίσθηση ευεξίας και χώρου ακόμη και στα μικρότερα, χαμηλότερα και στενότερα δωμάτια. Συγκεντρώσαμε μερικές δημιουργικές ιδέες για μικρά δωμάτια για εσάς.

Δημιουργικές ιδέες για μικρά δωμάτια – ισορροπήστε τις αναλογίες των δωματίων

Δημιουργικές ιδέες για μικρούς χώρους -κρεβατοκάμαρα-σαλόνι-ντουλάπα-πόρτες με καθρέφτη

Τα πλατιά έπιπλα, όπως ο καναπές ή το γραφείο, πρέπει να τοποθετούνται μόνο στο μπροστινό μέρος του δωματίου, ώστε να μην φαίνεται ακόμη πιο στενό το δωμάτιο. Όσο πιο φιλιγκράν και λεπτό είναι τα έπιπλα, τόσο λιγότερος χώρος καταλαμβάνει οπτικά. Αντί για μια συλλογή από μεμονωμένα ράφια, αξίζει επίσης να έχετε ένα ντουλάπι ή ράφι προσαρμοσμένο για το δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Και τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι επίσης ιδανικά για μικρά δωμάτια, επειδή εξοικονομούν χώρο και διευρύνουν τις επιλογές χρήσης του δωματίου. Ένα δωμάτιο με τα πόδια, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μετατραπεί σε γραφείο με λίγα απλά βήματα χρησιμοποιώντας ένα ράφι με έναν πτυσσόμενο σταθμό εργασίας. Ο επαρκής χώρος αποθήκευσης και ο πάγκος είναι επίσης σημαντικοί για να διατηρείται το δωμάτιο όσο πιο τακτοποιημένο γίνεται.

Δημιουργικές ιδέες για μικρούς χώρους – Ο χρωματικός συνδυασμός των τοίχων είναι ένας σημαντικός παράγοντας

δημιουργικές-ιδέες-μικρά-δωμάτια-ταπετσαρία-γεωμετρικά-πολύχρωμα-μεγάλος-τοίχος-καθρέφτης-λευκό-επικαλυμμένο κρεβάτι

Τα ανοιχτά και δροσερά χρώματα κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά και ευρύχωρα, αυτό ισχύει τόσο για τους τοίχους όσο και για το πάτωμα. Ένα χρώμα οροφής σε λευκούς ή παστέλ τόνους που είναι πιο ανοιχτό από τους τοίχους ανοίγει το δωμάτιο και το ταβάνι εμφανίζεται ψηλότερα. Εάν βάψετε μια στενή λωρίδα γύρω από την οροφή στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους, η οροφή θα εμφανιστεί πιο μακριά και το δωμάτιο θα εμφανιστεί ψηλότερα.

Υπάρχει επίσης για μικρά δωμάτια οπτικά κόλπα. Τα στενά δωμάτια είναι φτιαγμένα για να φαίνονται ευρύτερα αν βάψετε τους πιο κοντούς τοίχους σε πιο σκούρο χρώμα από τους μακρύτερους. Λέγεται επίσης συχνά ότι πρέπει να αποφεύγει κανείς ταπετσαρίες με εντυπωσιακά γραφικά μοτίβα σε μικρά δωμάτια; Ωστόσο, εάν επιλέξετε μοτίβο κάθετης λωρίδας, αυτό θα τεντώσει επίσης το χώρο. Εάν παραγγείλετε την ταπετσαρία σας online, δεν χρειάζεται να περιορίσετε την επιλογή χρωμάτων ή μεγέθους. Στο style-your-castle.de μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας την ταπετσαρία σας από την αρχή Και τέλος, καθορίστε το βάθος και το μήκος του δωματίου στο εκατοστό κατά την παραγγελία, έτσι ώστε η ταπετσαρία να κοπεί ακριβώς στους τοίχους σας.

Διακοσμητικά κόλπα με φώτα και καθρέφτες

δημιουργικές-ιδέες-μικρά-δωμάτια-υπνοδωμάτιο-ταπετσαρία-κίτρινο-γκρι-μπαρόκ

Όσο περισσότερο φως πέφτει σε ένα μικρό δωμάτιο, τόσο το καλύτερο. Λεπτές, λεπτές κουρτίνες που έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια αφήνουν αρκετό ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι προβολείς φωτίζουν ολόκληρο το ταβάνι τη νύχτα. Οι μεγάλοι καθρέφτες που αντανακλούν το φως της ημέρας και τα στενά, ψηλά πλαίσια εικόνας έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Οι συρόμενες πόρτες είναι ιδιαίτερα πρακτικές το καλοκαίρι. Όταν ανοίγουν, εξαφανίζονται στον τοίχο, επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορεί από δωμάτιο σε δωμάτιο και δίνοντας στα δωμάτια αισθητά περισσότερο χώρο. Εάν δεν έχετε συρόμενες πόρτες, μπορείτε να αποκολληθείτε εντελώς από τις πόρτες, για παράδειγμα μεταξύ της αίθουσας και του σαλονιού, για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Δημιουργικές ιδέες για μικρά δωμάτια παστέλ-μέντα πράσινο

μικρό υπνοδωμάτιο-λευκό-κρεβάτι-διαφανές-κουρτίνες-σκούρο-τοίχο

© istock.com/mikkelwilliam

μικρά δωμάτια-οπτικά-μεγεθύνετε-τοίχο-καθρέφτη-κόλπο

 © istock.com/travelif