Εσωτερική διακόσμηση

Μοναδικό περιβάλλον εστιατορίου με εσωτερικό δάσος και σπήλαιο στο Τόκιο εξασφαλίζει μια ξεχωριστή εμπειρία

περιβάλλον εστιατορίου ψαροκόκαλο τραπέζι καπνιστές γυάλινες καρέκλες κονίαμα σπηλιά

Η μεγάλη μητρόπολη του Τόκιο έχει πολλά μοναδικά εστιατόρια για να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, όπου μπορείτε να απολαύσετε κάθε φανταστικό είδος πιάτου. Στο σημερινό άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ένα διώροφο εστιατόριο του Τόκιο που προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική γευστική εμπειρία. Στην καρδιά της γνωστής περιοχής Roppongi βρίσκεται το εντυπωσιακό εστιατόριο που ονομάζεται “Nikunotoriko”, το οποίο γοητεύει τους επισκέπτες του όχι μόνο με μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμες σπεσιαλιτέ κρέατος με ένα μαγευτικό εστιατόριο εστιατορίου.

διώροφο ιαπωνικό εστιατόριο nikunotoriko σπηλιά δάσος φύση

Οι αρχιτέκτονες από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Ryoji Iedokoro σχεδίασαν όλο το περιβάλλον του εστιατορίου σύμφωνα με το θέμα «η επιστροφή στη φύση» και η «ζωή του πρωτόγονου ανθρώπου». Οι προϊστορικοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο δάσος ή στη σπηλιά γύρω από τη φωτιά για να μαγειρέψουν και να μοιραστούν τη λεία τους με τους άλλους. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να σχεδιάσουν το εσωτερικό του εστιατορίου με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει δάση, σπηλιές και ρυάκια. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να ξεχάσουν τη φασαρία της πόλης και να απολαύσουν ένα γευστικό, πλούσιο σε κρέας μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

nikunotoriko εστιατόριο γύρω τραπέζια μαξιλάρια καθισμάτων μαξιλάρια από χάλυβα

Το «Νικονοτορικό» εκτείνεται στον πρώτο και δεύτερο όροφο ενός νεόδμητου κτιρίου. Με 65 τετραγωνικά μέτρα ανά όροφο, το εστιατόριο προσφέρει χώρο για 20 επισκέπτες. Στον πρώτο όροφο, το εστιατόριο που μοιάζει με σπήλαιο καλωσορίζει τους επισκέπτες του. Το εσωτερικό ήταν εμπνευσμένο από το φαράγγι Antelope στην Αριζόνα. Οι τοίχοι και η οροφή ήταν τελειωμένα στο χέρι με κονίαμα και χρώμα. Το γυάλινο δάπεδο ψαροκόκαλο υποδηλώνει τρεχούμενο νερό, ενώ το κεντρικό τραπέζι μήκους 6,5 μέτρων από καπνιστό γυαλί συνεχίζει το θέμα του νερού. Ένας μεγάλος καθρέφτης δημιουργεί την αίσθηση του απείρου, σαν η σπηλιά να συνεχίσει απεριόριστα.

δασικά φυτά χαλύβδινοι σωλήνες χωρίσματα tokyo osb πάνελ χαμηλά τραπέζια

Το εσωτερικό στον δεύτερο όροφο μιμείται ένα ήσυχο δάσος και κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να κάθονται ανάμεσα σε δέντρα. 126 χαλύβδινοι σωλήνες προκαλούν τη συσχέτιση με τα δέντρα και χρησιμεύουν ως γκαρνταρόμπα ταυτόχρονα. Οι χαλύβδινοι σωλήνες και η διάταξή τους χρησιμεύουν ως ένα είδος διαχωρισμού μεταξύ των επισκεπτών χωρίς να εμποδίζουν τη θέα. Ακριβώς όπως στη φωτιά, οι επισκέπτες κάθονται σε μαξιλάρια δαπέδου γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι. Τα πάνελ OSB χρησιμοποιήθηκαν για την ανύψωση ορισμένων περιοχών στην αίθουσα και τη μίμηση των φυσικών εξογκωμάτων στο δάσος.

osb πιάτα φυτά χάλυβα σωλήνες δάσος εστιατόριο γύρω από την Ιαπωνία

Το εστιατόριο “Nikunotoriko” διαθέτει ανοιχτό χώρο μπάρμπεκιου στην οροφή, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια αληθινή γαστρονομική αίσθηση στο ύπαιθρο. Το Yakiniku σερβίρεται εδώ – μια ιαπωνική σπεσιαλιτέ στην οποία παρασκευάζονται μικρά κομμάτια κρέατος και λαχανικών σε επιτραπέζια γκριλ μπροστά στους επισκέπτες. Άλλες ιαπωνικές σπεσιαλιτέ όπως κίμτσι, τηγανητό κοτόπουλο, μπιμπίμπαπ και ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας δέκα πιάτων είναι επίσης μέρος της ξεχωριστής εμπειρίας.

ryoji iedokoro nikunotoriko εστιατόριο γύρω από το tokyo osb πιάτα από χαλύβδινους σωλήνες

δάπεδο ψαροκόκαλο μοτίβο τραπέζι καπνιστές γυάλινες καρέκλες περιβάλλον σπήλαιο-όπως

nikunotoriko εστιατόριο περιβάλλον καπνιστό γυάλινο επιτραπέζιο κονίαμα τοίχους οροφή

Καπνιστό γυάλινο γιγαντιαίο επιτραπέζιο κονίαμα περιβάλλοντος εστιατορίου

* Μπορείτε να βρείτε περισσότερα έργα από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Ryoji Iedokoro εδώ