Εσωτερική διακόσμηση

Έπιπλα ιαπωνικού στιλ: η παράδοση συναντά τη νεωτερικότητα σε έναν ξενώνα στο Κιότο

διαμορφωμένο στην τραπεζαρία σαλονιού σαλόνι ιαπωνικού στυλ

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, η Ιαπωνία ήταν από καιρό ηγέτης. Το παραδοσιακό ιαπωνικό αρχιτεκτονικό στυλ θεωρείται ο πρόδρομος της χιλιετίας και ενέπνευσε επαναστάτες αρχιτέκτονες όπως ο Frank Lloyd Wright και πολλοί άλλοι. Αυτό το στυλ δεν είναι καθόλου ξεπερασμένο, κάτι που είναι επίσης αυτός ο ξενώνας από την κινεζική αρχιτεκτονική εταιρεία B.L.U.E. αποδεικνύει. Ο μικρός ξενώνας βρίσκεται στο Κιότο της Ιαπωνίας και δημιουργήθηκε μετά την ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού. Όσον αφορά την επίπλωση σε ιαπωνικό στιλ, η παράδοση συναντά τη νεωτερικότητα και το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό, διαχρονικό εσωτερικό.

επίπλωση σε ιαπωνικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού εσωτερικά φυσικά υλικά

Ο ξενώνας είναι αρκετά μικρός, με μόνο δύο ορόφους και έναν μικρό κήπο. Ωστόσο, η έξυπνη χρήση του χώρου δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται κυρίως από τα χαμηλά έπιπλα, τα οποία είναι χαρακτηριστικά των ιαπωνικών σπιτιών και κάνουν τα ταβάνια να φαίνονται ψηλότερα.

επίπλωση σε ιαπωνικό στυλ σαλόνι παράδοση μοντέρνα

Πριν από την ανακαίνιση, το εσωτερικό ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Παρ ‘όλα αυτά, μερικά από τα έπιπλα έχουν διατηρηθεί, όπως οι οροφές με ξύλινα δοκάρια. Παίζουν σημαντικό ρόλο στο νέο εσωτερικό σχεδιασμό και συμπληρώνονται με αντίστοιχες συρόμενες πόρτες Shoji. Τα Shoji έχουν μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά έχουν το τυπικό γεωμετρικό σχήμα της κατασκευής. Από τον κήπο μέχρι την εσωτερική σκάλα, κάθε μέρος της εγκατάστασης είναι κατασκευασμένο σε ιαπωνικό στιλ με προσοχή στη λεπτομέρεια. Μπορείτε να δείτε το εφέ στις εικόνες.

ιαπωνική επίπλωση ξενώνας βεράντα κήπος shoji

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ξενώνα ιαπωνικού στιλ είναι το πέρασμα που συνδέει το δρόμο απευθείας με τον κήπο. Μια γυάλινη πόρτα αφήνει το φως της ημέρας και επιτρέπει θέα στην ειρηνική εσωτερική αυλή. Υπάρχουν φεγγίτες πάνω από το πέρασμα που παρέχουν επιπλέον φως και το βράδυ ο διάδρομος φωτίζεται έμμεσα από κάτω. Ο έμμεσος φωτισμός προσθέτει μια μοντέρνα πινελιά και δείχνει τον δρόμο προς τον κήπο.

ξενώνας ιαπωνικό στυλ διαβίωσης κήπος έμμεσος φωτισμός

Στον εξωτερικό χώρο, η εστίαση είναι επίσης στο παραδοσιακό ιαπωνικό στιλ. Ο μικρός ιαπωνικός κήπος πίσω από τον ξενώνα είναι ήσυχος και έχει τη δημοφιλή αίσθηση του Ζεν. Ένα μικρό μονοπάτι με χαλίκι ανάμεσα στις πέτρες οδηγεί στο τσάι, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για κάθε ιαπωνικό σπίτι.

ξενώνας Kyoto ιαπωνικός ζεν κήπος

ιαπωνικός κήπος μικρό χαλίκι μονοπάτι κήπου πέτρες βρύα

επίπλωση σε ιαπωνικό στιλ που συνδυάζει παράδοση και νεωτερικότητα

Σαλόνι ξενώνα ιαπωνικού στιλ με δοκάρια στην οροφή

ξενώνας ιαπωνικό στυλ κήπος εισόδου λακτίσματα πλάκες χαλίκι φωτισμός

ξενώνας Ιαπωνία κήπος εισόδου έμμεσα φωτισμένος

ξενώνας στο Κύοτο Ιαπωνία μικρή ξύλινη οθόνη ιδιωτικότητας είσοδος στον κήπο

street side ξενώνας ιαπωνική αρχιτεκτονική παράδοση μοντέρνα

μικρός ξενώνας ιαπωνικός κήπος με μάτια

ξενώνας kyoto Japan κάτοψη πρώτου ορόφου κήπο

ξενώνας kyoto Japan διάταξη δωματίου διανομή δεύτερου ορόφου

αρχιτεκτονικό ξενώνα Ιαπωνία

Φωτογραφίες από τον Toshiyuki Yano

Έργο από τον ΜΠΛΕ. αρχιτεκτονικό στούντιο