Εσωτερική διακόσμηση

Χρωματισμός μικρών δωματίων: το σωστό χρώμα τοίχου και έπιπλα

Χρωματισμός μικρών δωματίων υπνοδωμάτιο-λευκό-μέντα-πράσινο-ανοιχτόχρωμο ξύλο

Τα μικρά δωμάτια μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση όταν πρόκειται για επίπλωση και σχεδιασμό: πολύ σκοτεινό, πολύ λίγος χώρος, πολύ λίγο περιθώριο για την υλοποίηση δημιουργικών ιδεών. Αλλά με τα κατάλληλα χρώματα για τοίχους και έπιπλα, ακόμη και το μικρότερο σαλόνι μπορεί να γίνει το στολίδι του σπιτιού.

Ακόμη και σε μικρά δωμάτια με χαμηλά ταβάνια και μικρό φως της ημέρας, μπορείτε να πάρετε πολλά από αυτό με λίγη αίσθηση και τα σωστά χρώματα. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο σωστό συνδυασμό χρωμάτων κατά τη δημιουργία και το σχεδιασμό του δωματίου. Πριν ξεκινήσετε με τον επανασχεδιασμό, το εν λόγω δωμάτιο πρέπει να ελεγχθεί για αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Ποια χωρία πρέπει να τονιστούν ιδιαίτερα; Ποια στοιχεία θα προτιμούσατε να αποκρύψετε; Τα πλεονεκτήματα του δωματίου όπως το ύψος της οροφής ή η εμφάνιση φωτός μπορούν να τονιστούν ιδιαίτερα καλά μόνο με το χρώμα του τοίχου.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα τοίχου για μικρά δωμάτια

Χρωματισμός μικρών δωματίων κίτρινο-τοίχο βαφή-υπνοδωμάτιο-ντουλάπα-κουρτίνες

Είναι κοινή γνώση ότι τα σκούρα χρώματα όπως το καφέ ή το έντονο μπορντό κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται ιδιαίτερα άνετο. Ταυτόχρονα, ωστόσο, μπορούν επίσης να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μικρότερο από αυτό που είναι ήδη. Τα ανοιχτά, παστέλ ή ψυχρά χρώματα όπως το απαλό μπλε ή το πράσινο, από την άλλη, παρέχουν επιπλέον χώρο και άνοιγμα στο δωμάτιο – το ίδιο ισχύει, φυσικά, για τους εντελώς λευκούς τοίχους. Στο Σχεδιασμός μικρών χώρων Οι τοίχοι πρέπει κατά προτίμηση να είναι βαμμένοι σε ένα χρώμα, γεγονός που κάνει το δωμάτιο να φαίνεται λίγο μεγαλύτερο. Εντυπωσιακά μοτίβα ή πολλαπλά χρώματα στους τοίχους συμπιέζουν το δωμάτιο και το κάνουν να φαίνεται οπτικά μικρότερο. Εάν ένα παλτό ενός χρώματος είναι πολύ βαρετό για εσάς, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο με μια μεγάλη εικόνα. Στο Whitewall.de, για παράδειγμα υπάρχουν φωτογραφίες που μπορείτε να αγοράσετε, οι οποίες επίσης κρατούνται σε ελαφρούς και λεπτούς παστέλ τόνους. Όσον αφορά το χρώμα, η επιλεγμένη εικόνα θα πρέπει φυσικά να ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου καθώς και με το υπόλοιπο εσωτερικό.

Όταν επιλέγετε έπιπλα για μικρά δωμάτια, δώστε προσοχή στα χρώματα

μικρά δωμάτια-χρώμα-σχέδιο-υπνοδωμάτια-υψηλή γυαλάδα-λευκό-μπεζ-ταπετσαρία-τούβλο-εμφάνιση

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να βάζουν περισσότερα έπιπλα από όσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Τα μικρά δωμάτια ιδιαίτερα χάνουν πολύ χώρο ως αποτέλεσμα – και πολλές επιλογές σχεδιασμού χάνονται ως αποτέλεσμα. Επομένως, τα μικρά δωμάτια πρέπει να είναι εξοπλισμένα μόνο με έπιπλα που έχουν πραγματικά χρήση. Οι υπερβολικές διακοσμήσεις κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Για να μην πάρει πολύ χρώμα στο δωμάτιο, όλοι οι χρωματικοί τόνοι των επίπλων πρέπει να προέρχονται από την ίδια γκάμα χρωμάτων – κατά προτίμηση όσο το δυνατόν πιο ανοιχτόχρωμα. Τα μονόχρωμα επικαλυμμένα έπιπλα και οι κουρτίνες φαίνονται πολύ πιο ήρεμα στο μάτι παρά πρότυπο. Εάν οι κουρτίνες κρέμονται εντελώς στο πάτωμα, το δωμάτιο είναι τεντωμένο σε ύψος. Η επίπλωση σε ελαφρούς, αρμονικούς τόνους κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πολύ πιο αρμονικό συνολικά και προσκαλεί ακόμη και απρόσμενους επισκέπτες να καθυστερήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χρωματίζοντας μικρά δωμάτια σαλόνι-λευκό-γκρι-κόγχη-γυψοσανίδες-led-λωρίδες

μικρά δωμάτια-χρώμα-σχέδιο-γκρι-λευκό-κουζίνα-διαμέρισμα-τηλεόραση

χρώμα-σχέδιο-μικρά-δωμάτια-γκρι-μπλε-τοίχος-μπογιά-ανοιχτόχρωμο ξύλο

μικρά δωμάτια-έγχρωμο-σχέδιο-υπνοδωμάτιο-ενσωματωμένο-ντουλάπι-λευκό-υψηλό γυαλιστερό-μέτωπο

μικρά δωμάτια-χρώμα-σχέδιο-σαλόνι-λευκοί-τοίχοι-καφετέρια-κίτρινος-κίτρινοι-τονισμοί

μικρό-δωμάτιο-τοίχο-χρώμα-παστέλ-μπλε-aqua-ταπετσαρία-ρίγα-μοτίβο-πολύχρωμο

© Flickr A. S. Création – ESPRIT Summer Love φωτογραφίες ταπετσαρίας CC BY 2.0