Εσωτερική διακόσμηση

Σχεδιασμός τοίχου σε λευκό χρώμα στο μοντέρνο και κομψά επιπλωμένο σπίτι στο Λονδίνο

σχεδιασμός τοίχου σε λευκό σπίτι-σαλόνι-υπνοδωμάτιο-σαλόνι-1

Στο σημερινό άρθρο θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα μοντέρνο σπίτι στο Δυτικό Λονδίνο που έλαβε τη σημερινή του εμφάνιση μετά από ανακαίνιση από τους Thompson + Baroni Architects. Οι αρχιτέκτονες άλλαξαν το εσωτερικό του σπιτιού στο νοτιοδυτικό Λονδίνο για να δημιουργήσουν ένα φωτεινό, ανοιχτό σαλόνι που έχει μια σύγχρονη εμφάνιση χάρη στη μεγάλη αλληλεπίδραση ξύλου και ανοξείδωτου χάλυβα. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται κυρίως από τον σχεδιασμό του τοίχου σε λευκό χρώμα, το οποίο δημιουργεί μια απλή, καθαρή και ήρεμη ατμόσφαιρα. Το σπίτι έχει μια πίσω αυλή με μια μικρή βεράντα. Ένα μικρό τραπέζι έξω είναι ιδανικό για διασκέδαση και χαλάρωση σε εξωτερικούς χώρους.

facade-london-building-backyard-2

Συρόμενες γυάλινες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή με στενά πλαίσια αποτελούν τη σύνδεση μεταξύ της αυλής και του καθιστικού. Επιτρέπουν την απεριόριστη θέα στον κήπο. Η κουζίνα και η τραπεζαρία χαρακτηρίζονται από έναν απλό σχεδιασμό τοίχου σε λευκό χρώμα και έτσι φαίνονται τακτοποιημένοι και ευρύχωροι. Η κουζίνα κατά παραγγελία με λευκά μπροστινά ντουλάπια περιλαμβάνει επίσης έναν μακρύ πάγκο εργασίας από ανοξείδωτο ατσάλι που κατασκευάστηκε στην Ιταλία από την Forster. Χωνευτός φωτισμός οροφής Viabizzuno ολοκληρώνει τον απρόσκοπτο και απλό εσωτερικό σχεδιασμό. Εκτός από την κουζίνα και την τραπεζαρία, ένας μεγάλος διάδρομος οδηγεί στο σαλόνι στο μπροστινό μέρος του κτιρίου. Ένα γκρι, ανοιχτό τζάκι με ενσωματωμένη τηλεόραση από πάνω διακόπτει τον ομοιόμορφο σχεδιασμό τοίχου σε λευκό χρώμα. Το παλιό δάπεδο στο σπίτι αντικαταστάθηκε εντελώς από δρύινο παρκέ από πλατιές σανίδες.

υπαίθρια-αυλή-φύτευση-3

Αν ανεβείτε τις σκάλες στο ενδιάμεσο επίπεδο, θα φτάσετε σε ένα δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η βιβλιοθήκη ή η αίθουσα μουσικής. Τα ράφια από ξύλο κατά παραγγελία είναι ενσωματωμένα στον τοίχο και ξεχωρίζουν με το ζεστό τους χρώμα στο λευκό φόντο. Οι σκάλες που συνδέουν τα επιμέρους δάπεδα εντυπωσιάζουν με ένα ενδιαφέρον σχέδιο που έχει πολλές όψεις, καθένα από τα οποία επηρεάζει το εσωτερικό με διαφορετικούς τρόπους. Ενώ το δρύινο πέλμα ακτινοβολεί ζεστασιά, το κάτω μέρος της σκάλας με το μπλε ανοξείδωτο ατσάλι δίνει στη σκάλα μια δροσερή πινελιά. Τα ματ κιγκλιδώματα δίνουν στον μοντέρνο σχεδιασμό την τελευταία πινελιά. Αν ανεβείτε μέχρι τις σκάλες, φτάνετε σε ένα υπνοδωμάτιο στο οποίο ο σχεδιασμός του τοίχου με λευκό χρώμα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Το απλό παράθυρο με την κουρτίνα παίρνει ξανά το θέμα του λευκού και διασφαλίζει την ιδιωτικότητα. Υπάρχουν λευκά, ξύλινα ντουλάπια γύρω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, τα οποία δημιουργούν άφθονο αποθηκευτικό χώρο.

αυλή-παράθυρο-μπροστινή-συρόμενη-πόρτες-4

Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο το κρεβάτι ήταν τοποθετημένο σε βάθρο. Μπορείτε να φτάσετε στο κρεβάτι ανεβαίνοντας τα τέσσερα σκαλιά με παρόμοιο σχέδιο με αυτό στο κλιμακοστάσιο. Στο κάτω επίπεδο του δωματίου υπάρχει ένας μικρός χώρος εργασίας με ένα γραφείο και ράφια τοίχου από ματ ανοξείδωτο ατσάλι, καθώς και μια συρταριέρα από ελαφρύ ξύλο. Στο μπάνιο, οι ιταλικοί τοίχοι από ψαμμίτη και τα καλύμματα δαπέδου από την Pietra Serena συνδυάστηκαν με ντουλάπια και ράφια από πραγματική τικ. Αυτή η επιτυχημένη αλληλεπίδραση υλικών δημιουργεί μια μοντέρνα και απλή εμφάνιση και φέρνει μια νότα πολυτέλειας και άνεσης στο σαλόνι. Στο δεύτερο μπάνιο, ο ίδιος ψαμμίτης χρησιμοποιήθηκε στους τοίχους και στο πάτωμα.

τραπεζαρία-τοίχος-σχέδιο-λευκό-κουζίνα-5

σαλόνι-τζάκι-σκάλες-τοίχος-σχέδιο-λευκό-6

ξύλινο πάτωμα-τοίχος-σχέδιο-λευκό-σκάλες-ανοξείδωτο-ατσάλι-7

σκάλα-ξύλο-ανοξείδωτο ατσάλι-λευκό-τοίχο-μπογιά-9

βιβλιοθήκη-μουσική-χαλαρώστε-πολυθρόνα-γυάλινο-τραπέζι-λευκοί-τοίχοι-8

υπνοδωμάτιο-κρεβάτι-λευκό-μινιμαλιστικό-τοίχο-σχέδιο-10

έπιπλα-λευκός-τοίχος-σχέδιο-αποθήκευση-11

υπνοδωμάτιο-τοίχος-ράφια-σκάλες-χώρος εργασίας-12

ξύλο-γκρι-λευκό-μπάνιο-φεγγίτης-13

τοίχος-σχέδιο-γκρι-λευκό-πλακάκια-τουαλέτα-14

* Μπορείτε να βρείτε περισσότερα έργα από τους Thompson + Baroni Architects εδώ