Εσωτερική διακόσμηση

Βραβευμένη ξύλινη σκάλα σχεδιαστών που μοιάζει σχεδόν ζωντανή

Σκάλα σχεδιασμού από ξύλινη οργανική δομή ενσωματωμένο ράφια τοίχου

Αυτό το καταπληκτικό Σχεδιάστε σκάλες από ξύλο έγινε από Atmos Design Studio σχεδιασμένο για διαμέρισμα στο Λονδίνο και είναι ο νικητής του Βρετανικού Βραβείου Ξύλου 2013. Το κλιμακοστάσιο είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας μεγαλύτερης ξύλινης δομής που δημιουργεί ένα χώρο στο δωμάτιο και αυτό είναι επίσης το όνομα του έργου.

Σχεδιασμός ξύλινης σκάλας – Νικητής του Βρετανικού Βραβείου Ξύλου 2013

Σχεδιασμός σκαλοπατιών από ξύλο υπολογιστή σχεδιασμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία άλεσης

Κρυμμένο σε μια γωνιά του μεγαλύτερου δωματίου, η ξύλινη σκάλα φαίνεται να μεγαλώνει από το έδαφος σαν ένα γιγαντιαίο κλαδί και στη συνέχεια χωρίζεται σε μικρότερα κλαδιά για να σχηματίσει τα ξεχωριστά σκαλοπάτια. Τα ξύλινα στοιχεία από λείανση CNC κινούνται ελαφρώς σε σπείρα και σχηματίζουν ενσωματωμένα ράφια στον τοίχο κάτω από τον υαλοπίνακα. Τα στρώματα του ξύλου φαίνεται να επιπλέουν στον αέρα, ενώ η μεταλλική δομή που τα συγκρατεί ή τα συνδέει στους τοίχους είναι σχεδόν αόρατη.

Σχεδιάστε ξύλινη σκάλα από το Atmos Studio

σχεδιασμός σκαλοπατιών ξύλινη ατμόσφαιρα στούντιο ζωντανή δομή κλιμακοστάσιο

Η δομή των σκαλοπατιών φαίνεται ζωντανή. Σαν ένα δέντρο που δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει και που είναι υποχρεωμένο να βρει μια θέση σε κλειστό χώρο. Τα στρώματα ξύλου που σχηματίζουν τις σκάλες ανοίγουν προς τους τοίχους, λυγίζουν στις γωνίες και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Τα κορυφαία κλαδιά θα στενεύσουν και θα δημιουργήσουν τα κάγκελα. Η ελικοειδής άκρη κάθε σκαλοπατιού και τα κομμάτια που αποτελούν το κιγκλίδωμα είναι κατασκευασμένα από πιο σκούρο ξύλο από το υπόλοιπο βήμα. Η αντίθεση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι τονίζει την κατασκευή, η οποία μοιάζει περισσότερο με ξύλινο γλυπτό παρά με λειτουργική σκάλα. Αυτό αποδείχθηκε εκπληκτικό, όπως μπορεί να φαίνεται Σχεδιάστε σκάλες από ξύλο Παραδίδεται σε επίπεδες συσκευασίες και συναρμολογείται επί τόπου σε λιγότερο από μία ημέρα.

τα ξύλινα στοιχεία αλέστηκαν χρησιμοποιώντας τεχνολογία CNC

σχεδιασμός σκαλοπατιών ξύλου φυσικές μορφές cnc τεχνολογία άλεσης

Κάγκελα σαν λεπτά κλαδιά

σκάλες σχεδιασμού ξύλο που ρέει σχήματα μοντέρνο διαμέρισμα

Αντίθεση φωτός-σκούρου

Σχεδιαστική σκάλα από ξύλο, κομψή κατασκευή, πρωτοποριακή κατασκευή

σχεδιασμός σκαλοπατιών ξύλινη ατμόσφαιρα στούντιο που ρέει σχήματα βήματα κατασκευή