Ιδέες χειροτεχνίας

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια: Αυτές οι ιδέες είναι τέλειες για παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών

It’sρθε ξανά η περίοδος των Χριστουγέννων και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι. Αυτή η εποχή του χρόνου είναι πολύ ιδιαίτερη για οικογένειες με παιδιά. Τα πιτσιρίκια περιμένουν ανυπόμονα τον Άγιο Βασίλη και χαίρονται για τα δώρα τους. Τα ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά βοηθούν στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και στην κατασκευή όμορφων χριστουγεννιάτικων καρτών. Τι γίνεται όμως με τα μικρά παιδιά; Οι περισσότεροι από αυτούς δεν θυμούνται τα περασμένα Χριστούγεννα, αλλά θα ήθελαν να βοηθήσουν στην προετοιμασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συλλέξει πολλές υπέροχες ιδέες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια που είναι κατάλληλα ακόμη και για τους μικρότερους λάτρεις της τέχνης. Χαρίστε στον εαυτό σας πολλές ώρες οικογενειακής διασκέδασης εν όψει των Χριστουγέννων με τις συμβουλές μας για χειροτεχνίες!

Τι μπορείτε να τσιμπήσετε με ένα μικρό παιδί για τα Χριστούγεννα?

Ιδέες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια 1 έως 3 ετών

Μήπως το να ασχολείσαι με τα νήπια σου μοιάζει σαν αδύνατη αποστολή; Τα μικρά παιδιά δεν είναι πλέον μωρά και ακριβώς μεταξύ 1 και 3 ετών αρχίζουν να είναι ανεξάρτητα. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να εμπνεύσετε το παιδί σας για μικρά χειροτεχνικά έργα.

Και τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια αφορμή για αυτό. Οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικές, καθώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοτίβα διαθέσιμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να απογοητευτείτε εάν το μικρό παιδί δεν θέλει να συμμετάσχει αμέσως. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι διαφορετικά μεταξύ τους στην ανάπτυξή τους και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Κολλήστε πάντα με αυτό και βοηθήστε το μικρό παιδί αν χρειαστεί. Εάν δεν έχει διάθεση για το προετοιμασμένο έργο χειροτεχνίας, δοκιμάστε ξανά κάποια άλλη στιγμή.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια: ιδέες με χαρτί

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με χριστουγεννιάτικο δέντρο που διακοσμούν χαρτί

Ποια υλικά είναι πραγματικά τα καλύτερα για χειροτεχνίες με νήπια; Τα χρώματα χαρτιού και δακτύλων είναι από τα πιο δημοφιλή σκεύη σε μικρή ηλικία, αλλά μπορείτε σταδιακά να προσθέσετε αφρό χειροτεχνίας, καθαριστικά σωλήνων, βαμβάκι και άλλα υλικά. Αρχικά, θα σας δείξουμε μερικές πολύ απλές ιδέες για χαρτί για να δοκιμάσετε με το παιδί σας για τα Χριστούγεννα.

Nicholas tinker με αποτύπωμα χεριού

Χειροτεχνία με 2 παιδιά 3 ετών για τα Χριστούγεννα με χαρτί

Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι υπέροχα κατάλληλα για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια. Εάν ζωγραφίζετε ή κάνετε χειροτεχνία με τα χέρια και τα δακτυλικά αποτυπώματα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε χρώματα δακτύλων επειδή δεν είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Για να κάνετε αυτούς τους Άγιους Βασίληδες, βάψτε κόκκινο τον αντίχειρα και την κάτω παλάμη του παιδιού σας και λευκά τα άλλα δάχτυλα και την άνω παλάμη. Το κέντρο της παλάμης μένει άβαφο. Στη συνέχεια, πιέστε το βαμμένο χέρι σε ένα κομμάτι μπεζ χαρτί και βάψτε τα μάτια και τη μύτη με ένα μολύβι.

Απλό χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από αποτυπώματα χεριών

Χειροτεχνία και ζωγραφική με παιδιά από 1 έως 3 ετών Χριστούγεννα

Οι εικόνες που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά είναι ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους παππούδες. Στην εικόνα μπορείτε να βρείτε ένα υπέροχο παράδειγμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, του οποίου το στέμμα είναι βαμμένο με πράσινα αποτυπώματα. Αφού στεγνώσει το χρώμα, το παιδί μπορεί να διακοσμήσει το δέντρο με δακτυλικά αποτυπώματα σε έντονα χρώματα. Η γιαγιά και ο παππούς σίγουρα θα χαρούν με ένα τέτοιο δώρο.

Έτσι τα παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών ζωγραφίζουν υπέροχες εικόνες σε χαρτί

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια, απλή ιδέα χειροτεχνίας για να βάψετε μια νιφάδα χιονιού

Τα παιδιά ηλικίας 2 ετών δεν μπορούν να ζωγραφίσουν ακόμα πραγματικές εικόνες. Με αυτό το κόλπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια ωραία εικόνα με ένα μοτίβο της επιλογής σας. Αρχικά, χρησιμοποιήστε ταινία κάλυψης για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μοτίβο σε ένα φύλλο χαρτιού, όπως μια νιφάδα χιονιού. Στη συνέχεια, δώστε στο μικρό παιδί διαφορετικά χρώματα στα δάχτυλά του και αφήστε το να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του. Αφού στεγνώσει το χρώμα, ξεκολλήστε την ταινία κάλυψης και το voilà, η όμορφη εικόνα της νιφάδας χιονιού είναι έτοιμη.

Μπερδέψτε ένα μαγνητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με το μικρό παιδί

Μαγνητικές χειροτεχνίες χριστουγεννιάτικου δέντρου με παιδιά

Αγαπούν επίσης τα νήπια σας να παίζουν με μαγνήτες; Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπάλες για το ψυγείο και να το διακοσμήσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτόνι σε αντίστοιχα χρώματα, χρώματα για να βάψετε τις μπάλες και αυτοκόλλητες μαγνητικές λωρίδες για στερέωση.

DIY χριστουγεννιάτικο δέντρο ως διακόσμηση για το ψυγείο

Αρχικά, σχεδιάστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε πράσινο χαρτόνι και κόψτε το. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο πρότυπο για να το κάνετε ευκολότερο. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να βάλετε το χριστουγεννιάτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια θήκη από φύλλο αλουμινίου που αυτο-πλαστικοποιείται. Στη συνέχεια, κόψτε κύκλους από χαρτί που θα βάψετε με το μικρό σας στο επόμενο βήμα.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί με παιδιά 2 ετών

Τώρα είναι η ώρα για ζωγραφική. Αποφασίζετε μόνοι σας αν με τα δάχτυλά σας, τις βούρτσες ή τα σφουγγάρια. Να γνωρίζετε ότι η ζωγραφική με μικρά παιδιά μπορεί να είναι ακατάστατη και χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι όπως ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι ή τραπεζομάντιλο από κερί για να προστατέψετε την περιοχή όπου θα κάνετε χειροτεχνίες.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια 2 ετών παιδί διακοσμεί DIY χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και οι μπάλες είναι έτοιμες, το μόνο που μένει είναι να τις κάνουμε μαγνητικές. Κόψτε τις αυτοκόλλητες μαγνητικές λωρίδες σε κατάλληλα μεγέθη και κολλήστε τις στο πίσω μέρος του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των μπάλων σας. Μετά έρχεται η διακόσμηση. Αφήστε το παιδί να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του όπως θέλει. Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους μαγνήτες από το κουτί παιχνιδιών για αυτό.

Μαστορέψτε και διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί με μικρά παιδιά

Ιδέες χειροτεχνίας για τα Χριστούγεννα για παιδιά 2 ετών

Εδώ είναι μια άλλη ιδέα για το πώς μπορείτε να διακοσμήσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με το μικρό παιδί. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να διπλώσετε ένα πράσινο φύλλο χαρτιού κατά μήκος και να κόψετε ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια ξεδιπλώστε το φύλλο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα απλό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη μέση του φύλλου.

Tinker Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μικρό παιδί για την ιδέα των Χριστουγέννων

Τώρα κολλήστε την κάτω πλευρά του φύλλου με διαφανή αυτοκόλλητη μεμβράνη. Δώστε στο παιδί μίνι πομπόν, παγιέτες, στρας ή κομμάτια χαρτιού για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ιδέες χειροτεχνίας για τα Χριστούγεννα με χαρτί και βαμβάκι

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια χαρτί και βαμβάκι Χιονάνθρωπος Άγιος Βασίλης

Οι πιο όμορφες χειροτεχνίες δημιουργούνται συχνά από υπάρχοντα υλικά. Αν θα θέλατε να κάνετε χειροτεχνίες με το παιδί σας για τα Χριστούγεννα, ρίξτε μια ματιά στην τσάντα μακιγιάζ σας. Με βαμβακερά μαξιλάρια ή μπαμπάκια μπορείτε να φτιάξετε χαριτωμένους χιονάνθρωπους ακόμα και Άγιο Βασίλη. Και τα μικρά σίγουρα θα διασκεδάσουν πολύ με αυτό.

Το μασάζ με χάρτινα πιάτα είναι επίσης διασκεδαστικό για τα νήπια

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες νήπια με χιονάνθρωπο από χαρτί

Το χειμώνα και τα Χριστούγεννα μπορείτε να φτιάξετε πολλά υπέροχα σχέδια από χάρτινα πιάτα. Είτε ο Άγιος Βασίλης, οι χαριτωμένοι χιονάνθρωποι, ο Ρούντολφ, οι μικροί τάρανδοι ή τα χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα ξωτικά – δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα.

Χάρτινο πιάτο χιονάνθρωπος με το μικρό παιδί για τα Χριστούγεννα

Για να διακοσμήσετε τις χάρτινες πλάκες, συνήθως χρειάζεται κόλλα. Εδώ είναι σκόπιμο οι γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέλφια να βοηθήσουν το μικρό παιδί με κόλληση. Μην αφήνετε ποτέ το παιδί σας χωρίς επίβλεψη, ειδικά αν κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά 2 ή 3 ετών για τα Χριστούγεννα.

Σφραγίδα DIY για τα Χριστούγεννα

Φτιάξτε αστεία γραμματόσημα για τα Χριστούγεννα με παιδιά 1 έως 3 ετών

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να σφραγίζουν, έτσι αυτά τα απλά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα είναι τέλεια για ένα μικρό έργο χειροτεχνίας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε ωραίες χριστουγεννιάτικες κάρτες και να συσκευάσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Γραμματόσημα Tinker ως χριστουγεννιάτικο δώρο με μικρό παιδί

Για να φτιάξετε μια τέτοια σφραγίδα με το παιδί σας για τα Χριστούγεννα, χρειάζεστε αφρό και χαρτόνι, καθώς και στυλό, ψαλίδι και κόλλα. Αρχικά κόψτε ένα πρότυπο από τον αφρό χειροτεχνίας και κολλήστε το σε ένα κατάλληλο κομμάτι χαρτόνι. Μια λαβή για τη σφραγίδα μπορεί στη συνέχεια να γίνει από μια μικρότερη λωρίδα χαρτονιού. Ας ξεκινήσουμε τη σφράγιση!

Το ψήσιμο και η χειροτεχνία για τα Χριστούγεννα συμβαδίζουν

Bήσιμο και χειροτεχνίες με νήπια για τα Χριστούγεννα

Το ψήσιμο μπισκότων είναι μια από τις πιο δημοφιλείς οικογενειακές παραδόσεις ενόψει των Χριστουγέννων. Ακόμα και στα νήπια αρέσκονται να παίρνουν μέρος εδώ κόβοντας αστεία σχήματα από τη ζύμη. Αυτό αναπτύσσει τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και την αίσθηση της αφής τους. Η διακόσμηση μπισκότων, από την άλλη πλευρά, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά 3 ετών.

Φτιάξτε μπισκότα κανέλας ως στολίδια δέντρων με νήπια

Διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου με μπισκότα με μικρό παιδί

Ωστόσο, τα αρωματικά μπισκότα δεν είναι κατάλληλα μόνο για σνακ. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει χαρούμενα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικων δέντρων που μπορούν να δελεάσουν όλους. Stillάχνετε ακόμα για ιδέες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια, τότε δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτά τα γλυκά μπισκότα κανέλας.

Bήστε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας ως στολίδια δέντρων

Σας προσφέρουμε μια απλή συνταγή για μπισκότα κανέλας, τα οποία είναι κατάλληλα μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συνταγή ψησίματος, αλλά τα κλασικά μπισκότα μπορούν να γίνουν εύθραυστα, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί προσθέτοντας κόλλα σε αυτή τη συνταγή.

Συνταγή για διακόσμηση δέντρων μπισκότα κανέλας:

  • 250 γραμμάρια πολτό μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλλα

Μίνι έλατα Tinker ως χριστουγεννιάτικα δώρα με παιδιά 2 ετών

Tinker Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ζύμη αλατιού με μικρό παιδί για τα Χριστούγεννα

Ο πηλός μοντελοποίησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει υπέροχα μοτίβα για τα Χριστούγεννα με νήπια. Στην ηλικία των 3 ετών, τα περισσότερα παιδιά μπορούν να εργαστούν με πηλό μοντελοποίησης χωρίς προβλήματα. Από αυτό μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε αυτά τα μικρά έλατα καθώς και χιονάνθρωπους, χριστουγεννιάτικα ξωτικά και χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Το μικρό παιδί φτιάχνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ζύμη αλατιού για τα Χριστούγεννα

Αντί για μοντελοποίηση πηλού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζύμη αλατιού. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μικρά χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά 2 και 3 ετών, τα οποία θα φέρουν μεγάλη χαρά στα άλλα μέλη της οικογένειας. Μην ξεχάσετε να ψήσετε πρώτα τα δώρα αλατισμένης ζύμης σε χαμηλή θερμοκρασία, διαφορετικά θα παραμείνουν μαλακά.

Αλατισμένη ζύμη για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με μικρά παιδιά

Χειροτεχνίες ταράνδων με ζύμη αλάτι με νήπια για τα Χριστούγεννα

Η αλμυρή ζύμη είναι εύκολο να ετοιμαστεί και προσφέρει πολλές υπέροχες ιδέες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με μικρά παιδιά. Για να χρωματίσετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματισμό τροφίμων. Η ζύμη αλατιού είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τον πηλό μοντελοποίησης.

Διακοσμήσεις δέντρων μύκητας φτιαγμένες από ζύμη αλατιού με νήπια για τα Χριστούγεννα

Ο Άγιος Βασίλης φτιάχνει διακοσμήσεις δέντρων με παιδιά 2 ετών

Οι φιγούρες ζύμης αλατιού είναι επίσης υπέροχα κατάλληλες ως διακοσμήσεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εδώ θα βρείτε μια πρωτότυπη ιδέα για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας χαριτωμένος Άγιος Βασίλης από το αποτύπωμα του παιδιού σας. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια μικρή τρύπα, ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε τις διακοσμήσεις των δέντρων μετά το ψήσιμο και τη διακόσμηση.

Χειροτεχνία με μικρό παιδί για χριστουγεννιάτικο αποτύπωμα Άγιου Βασίλη

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια με διαφορετικά υλικά

Οι τάρανδοι φτιάχνουν μπαστούνια παγωτού με 2 παιδιά 3 ετών για τα Χριστούγεννα

Οι δυνατότητες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με όλη την οικογένεια είναι απλώς ατελείωτες. Ορισμένα υλικά, όπως μπαστούνια παγωτού και καθαριστικά σωλήνων, είναι εξίσου κατάλληλα για τα μικρότερα παιδιά. Η μόνη απαίτηση είναι να περιοριστείτε σε απλές ιδέες χειροτεχνίας που είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού σας.

Φτιάξτε ταράνδους από ξυλάκια με παγωτά με παιδιά από 1 έως 3 ετών

Tinker απλά χριστουγεννιάτικα δώρα με παιδιά 2 ετών

Με τη βοήθεια των γονιών τους, τα νήπια μπορούν να φτιάξουν αυτούς τους χαριτωμένους ταράνδους φτιαγμένους από ξυλάκια. Για έναν τάρανδο χρειάζεστε 3 ξυλάκια παγωτού, τα οποία πρέπει πρώτα να έχουν καφέ χρώμα. Στη συνέχεια, δύο ξυλάκια προσδένονται μεταξύ τους σε σχήμα V, με το τρίτο κολλημένο πάνω τους. Τέλος, το παιδί μπορεί να κολλήσει δύο γκουγκλά μάτια και μια κόκκινη μύτη και ο Ρούντολφ, ο μικρός τάρανδος, είναι έτοιμος.

Ευέλικτα και πολύχρωμα – τα καθαριστικά σωλήνων είναι εξαιρετικό υλικό χειροτεχνίας για νήπια

Tinkering με χριστουγεννιάτικο δέντρο μικρών παιδιών από καθαριστικά σωλήνων

Τα καθαριστικά σωλήνων μπορούν να λυγίσουν σε οποιοδήποτε σχήμα και ως εκ τούτου αποτελούν μέρος πολλών δροσερών έργων χειροτεχνίας. Για τα μικρότερα παιδιά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα είδος παιχνιδιού με καθαριστικά σωλήνων: Απλώς λυγίστε μερικά πράσινα καθαριστικά σωλήνων σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και δώστε στο παιδί πολύχρωμες χάντρες έτσι ώστε να διακοσμήσουν τα δέντρα..

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με νήπια Χριστουγεννιάτικο δέντρο από καθαριστικά σωλήνων

Τα παιχνίδια με νήματα είναι ιδανικά για παιδιά 2 ετών επειδή ολοκληρώνουν τις κινητικές τους δεξιότητες και είναι πολύ διασκεδαστικά ταυτόχρονα. Δοκίμασέ το!

Διακοσμήστε χριστουγεννιάτικες μπάλες με νήπια

Χριστουγεννιάτικες μπάλες Tinker διακοσμούν με νήπια

Χριστουγεννιάτικες μπάλες απλά δεν μπορούν να λείπουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σας προσφέρουμε επίσης μια συναρπαστική ιδέα χειροτεχνίας για διακοσμήσεις δέντρων DIY που θα λειτουργήσουν τέλεια ακόμη και με μικρά παιδιά. Χρειάζεστε μερικές κενές, καθαρές χριστουγεννιάτικες μπάλες και υγρό χρώμα.

Διακοσμήστε μπάλες δέντρων με μικρό παιδί για τα Χριστούγεννα

Γεμίστε τις μπάλες με το παιδί σας με τα χρώματα της επιλογής σας και γυρίστε τα έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως το εσωτερικό της μπάλας. Στη συνέχεια, αφήστε το χρώμα να στεγνώσει καλά και διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το παιδί σίγουρα θα χαρεί όταν δει την μπάλα του στο δέντρο.