Ιδέες χειροτεχνίας

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος: 10 ιδέες για μικρούς και μεγάλους με οδηγίες

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος, μπερδέψτε δημιουργικές ιδέες

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε χαρτί περιτυλίγματος για να τυλίξετε τα δώρα που επιλέξατε με αγάπη για τους αγαπημένους σας με έναν όμορφο και ατμοσφαιρικό τρόπο. Ανυπομονείτε πάντα για κάτι που κάποιος έχει σχεδιάσει ειδικά για εσάς με αγάπη και επιμέλεια. Ακόμα κι αν δεν είστε πραγματικά καλλιτεχνικά προικισμένοι, μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας όμορφο χαρτί περιτυλίγματος με πολύ λίγη προσπάθεια και απλά μέσα. Παρακάτω παρουσιάζουμε 10 υπέροχες ιδέες χειροτεχνίας. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακόμη τέλεια για παιδιά.

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος: υπέροχες ιδέες για κάθε περίσταση

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος σφραγίδα γόμα καρπούζι

Ένα όμορφο χαρτί περιτυλίγματος μπορεί να έχει θέμα για κάθε εποχή ή για κάθε περίσταση. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να πάρετε αρκετό απλό χαρτί που μπορείτε αργότερα να χρησιμοποιήσετε ευφάνταστα για να σχεδιάσετε τον εαυτό σας. Το χαρτί Kraft ή το λευκό χαρτί (αντίγραφο χαρτιού σε ρολό) είναι το καλύτερο για αυτό. Το χαρτί Kraft διατίθεται τώρα σε διάφορα χρώματα, αλλά το φθηνότερο και επομένως ιδανικό για συσκευασία είναι το καφέ. Αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλωμένες ίνες και επομένως είναι πιο οικολογικό από το λευκό. Επιπλέον, το καφέ χαρτί δημιουργεί ένα ξεχωριστό, ρουστίκ και ταυτόχρονα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα προσανατολισμένο στο σχεδιασμό και οι καλλιτέχνες το χρησιμοποιούν για συσκευασίες. Με λίγες πιτσιλιές χρώματος πάνω του, το απλό χαρτί kraft γίνεται ένα πραγματικό αριστούργημα συσκευασίας.

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος: σφραγίδες από καουτσούκ

Σχεδιάστε τη δική σας γόμα στερέωσης από καρπούζι από χαρτί περιτυλίγματος

Εσείς ή το παιδί σας μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε το δικό τους όμορφο χαρτί περιτυλίγματος χρησιμοποιώντας παιχνιδιάρικες σφραγίδες. Δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε κατάλληλες σφραγίδες ή μελάνι για αυτό. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια δημιουργική σφραγίδα μόνοι σας από διαφορετικά υλικά που μπορείτε να βρείτε σε κάθε νοικοκυριό. Θα σας δείξουμε διαφορετικές παραλλαγές. Στο πρώτο παράδειγμα δείχνουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μια σφραγίδα καρπουζιού από μια γόμα. Κόψτε τις γόμες σε ημικύκλιο και βάλτε λίγο κόκκινο χρώμα σε ένα δοχείο (π.χ. σε ένα μικρό πιάτο). Με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού, απλώστε λίγο χρώμα στην επιφάνεια της γόμας και χρησιμοποιήστε το για να σφραγίσετε το κομμάτι του λευκού χαρτιού. Τώρα σχεδιάστε τη φλούδα και τους κόκκους των σφήνων του καρπουζιού με ένα στυλό και τελειώσατε.

Χειροτεχνίες με παιδιά: σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος με αστέρια

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος με σκληρό καουτσούκ από σφραγίδα

Το χαρτί περιτυλίγματος με αστέρια είναι πάντα μια καλή ιδέα σε κάθε εποχή. Το πολύπλευρο μοτίβο είναι εξίσου κατάλληλο για Χριστούγεννα και γενέθλια ή άλλες περιστάσεις. Το πιο σημαντικό είναι ποια χρώματα χρησιμοποιούνται.

Σχεδιάστε τα δικά σας γραμματόσημα για χαρτί περιτυλίγματος: Χρησιμοποιήστε αφρώδες ελαστικό και πλάστη για να φτιάξετε ένα ρολό σφραγίδας με παιδιά

σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος αστέρι από αφρώδες ελαστικό με σφραγίδα πλάστη

Μια πραγματικά υπέροχη ιδέα είναι να φτιάξετε ένα ρολό σφραγίδας με μοτίβο αστεριού. Τα αστέρια είναι κατασκευασμένα από αφρώδες ελαστικό – ένα υλικό που δεν απορροφά το χρώμα και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για όλες τις χειροτεχνίες. Χρησιμοποιούνται αυτοκόλλητα αυτοκόλλητα από αφρώδες ελαστικό, τα οποία πρέπει απλά να κολλήσετε σε έναν πλάστη για να δημιουργήσετε ένα δημιουργικό ρολό σφραγίδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε το δικό σας υπέροχο χαρτί περιτυλίγματος ανά πάσα στιγμή.

Σχεδιάστε τις δικές σας σφραγίδες για χαρτί περιτυλίγματος

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος για παιδιά

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε μια σφραγίδα μόνοι σας. Οι φόρμες μπισκότων ή οι κόπτες μπισκότων είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για αυτό. Αυτά διατίθενται με ευφάνταστα μοτίβα και είναι πολύ κατάλληλα για μικρά παιδιά. Απλώς μετράτε την ευρύτερη άκρη του καλουπιού (χρησιμοποιήστε τον κόφτη μπισκότων αντίστροφα) στο χρώμα και σφραγίστε το χαρτί με αυτό. Ένα αστέρι εδώ, μια σταγόνα εκεί – είναι πραγματικά διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι?

Σχεδιάστε το δικό σας χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος: φτιάξτε γραμματόσημα από σχήματα μπισκότου ή πατάτες με παιδιά

σχεδιάστε τη δική σας σφραγίδα παιδικής πατάτας χαρτιού περιτυλίγματος

Τα ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κόψουν γραμματόσημα από πατάτες με τα καλούπια μπισκότων. Είναι πολύ εύκολο να γίνει και απαιτεί πολύ απλά υλικά που θα έχουν όλοι στο σπίτι: λίγες πατάτες μεσαίου μεγέθους, κόπτες μπισκότων, χρώματα και ένα πινέλο. Οι πατάτες πρέπει πρώτα να μειωθούν στο μισό, στη συνέχεια πιέζονται στη μέση της πατάτας με έναν κόπτη μπισκότων. Το σχήμα πρέπει να πάει τουλάχιστον 5-7 mm βαθιά μέσα στην πατάτα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την υπόλοιπη άκρη της πατάτας με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και τελειώσατε.

Φτιάξτε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος για παιδιά που σφραγίζει πατάτα

Τώρα εφαρμόζεται λίγο χρώμα στο κομμένο σχήμα με το πινέλο και η μισή πατάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σφραγίδα.

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος: με το χέρι

σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος σχεδιάστε χειρόγραφο

Εάν έχετε όμορφο χειρόγραφο ή μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να σχεδιάσετε σχετικά καλά, χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο για να σχεδιάσετε μόνοι σας το χαρτί περιτυλίγματος. Πάρτε ένα πινέλο ή ένα στυλό και αφήστε τον εαυτό σας να σκεφτεί κάτι δημιουργικό. Μπορεί να είναι ένα κίνητρο και ένα μήνυμα. Είναι καλύτερο να επιλέξετε κάτι πολύ απλό όπως αστέρια, νιφάδες χιονιού κλπ. Οι σύντομες λέξεις όπως «Αφήστε να χιονίσει» για τα Χριστούγεννα ή «Σ’ αγαπώ »για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πάντα μια καλή ιδέα που έχει πολύ ατομικό και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα στο χειρόγραφο.

Σχεδιάστε το δικό σας καλλιτεχνικό χαρτί περιτυλίγματος: με μπογιά και πινέλο

σχεδιάστε τη δική σας βούρτσα βαφής χαρτιού περιτυλίγματος

Όσοι σας αρέσει το καλλιτεχνικό μπορείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα. Με ένα πινέλο και χρώματα σε οποιαδήποτε απόχρωση, μπορούν να δημιουργηθούν υπέροχα σχέδια στο γυμνό χαρτί πολύ γρήγορα και εύκολα. Φαίνεται πολύ κομψό και μεμονωμένο όταν το δώρο και το χρώμα της συσκευασίας είναι συντονισμένα.

Μινιμαλιστικό Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος: μόνο με μαύρο χρώμα και πινέλο

σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος μινιμαλιστικό ασπρόμαυρο χρώμα

Το χαρτί περιτυλίγματος μπορεί επίσης να γίνει πολύ μινιμαλιστικό. Το μειωμένο στυλ δεν ταιριάζει σε όλους, οπότε σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε καλά τις προτιμήσεις του ατόμου και να είστε 100% σίγουροι ότι θα ήθελε μινιμαλιστική συσκευασία. Διαφορετικά δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα.

Μινιμαλιστικό Χαρτί περιτυλίγματος με διαφορετικές εκτυπώσεις

σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος μινιμαλιστικές ασπρόμαυρες εκτυπώσεις

Με λίγο χρώμα και ένα μόνο εργαλείο, μπορούν να δημιουργηθούν υπέροχα εφέ στο χαρτί. Κάντε τις ίδιες εκτυπώσεις προς μία κατεύθυνση ή με την ίδια απόσταση μεταξύ τους και θα μοιάζουν με κάποιο μοτίβο. Έτσι, μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας μοναδικό χαρτί περιτυλίγματος χωρίς καμία προσπάθεια ή δαπάνη.

Σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο

σχεδιάστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος στένσιλ ασημί χρώμα

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έτοιμα στένσιλ με οποιοδήποτε μοτίβο. Με ένα πινέλο και χρώματα της επιλογής σας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα όμορφο μοτίβο χαρτιού περιτυλίγματος.

Χαρτί περιτυλίγματος Σχεδιάστε το μόνοι σας: Ο ευκολότερος τρόπος είναι με αυτοκόλλητα

εξατομικεύστε αυτοκόλλητα αυτοκόλλητα διακοσμητικά χαρτιά περιτυλίγματος

Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να σχεδιάσετε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος είναι να το διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα. Προκειμένου η συσκευασία δώρου να είναι αποτελεσματική και αισθητική, συνιστούμε να επιλέξετε αυτοκόλλητα αυτοκόλλητα σε παρόμοια χρώματα ή με το ίδιο σχήμα. Διαφορετικά τα «μοτίβα» φαίνονται τυχαία και πετιούνται μαζί.

φτιάξτε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος διακοσμήστε αυτοκόλλητα

Τυλίξτε το δώρο σωστά και αισθητικά

σχεδιάστε τις δικές σας οδηγίες συσκευασίας από χαρτί περιτυλίγματος βήμα προς βήμα

Το τέλειο δώρο περιλαμβάνει τόσο τη σωστή ιδέα δώρου όσο και την όμορφη συσκευασία. Εάν έχετε ήδη βρει ένα κατάλληλο δώρο για τους αγαπημένους σας και έχετε σχεδιάσει μόνοι σας το χαρτί περιτυλίγματος, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τυλίξετε το δώρο έξυπνα. Δεν είναι δύσκολο, αλλά αυτές οι λεπτομερείς οδηγίες στην εικόνα σίγουρα θα σας βοηθήσουν.