Ιδέες χειροτεχνίας

Αυτές οι 11 ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο είναι εγγυημένες ότι θα είναι διασκεδαστικές για όλα τα παιδιά

Οι ιδέες χειροτεχνίας πέφτουν στο νηπιαγωγείο με φυσικά υλικά και άλλα πράγματα

Φαίνεται ότι η χειροτεχνία είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική το φθινόπωρο. Είτε λόγω των όμορφων χρωμάτων, των πολλών φυσικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε απλά επειδή ο καιρός χειροτερεύει και πρέπει να ασχοληθείτε με το σπίτι, δεν έχει σημασία. Χρειάζονται ιδέες χειροτεχνίας! Ειδικά όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλούς νταήδες ταυτόχρονα, μπορεί να είναι μια πρόκληση να βρείτε οδηγίες και ιδέες χειροτεχνίας που αρέσουν σε όλους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εργαστείτε με νήπια στο νηπιαγωγείο ή ακόμα και στον παιδικό σταθμό και να δοκιμάσετε όμορφες χειροτεχνίες μαζί τους, απαιτούνται κατάλληλες φθινοπωρινές ιδέες. Για το λόγο αυτό, θα σας δείξουμε μερικές δημιουργικές, αλλά ταυτόχρονα απλές ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο σε αυτό το άρθρο. Είτε με φυσικά είτε τεχνητά υλικά, σίγουρα θα υπάρχει κάτι κατάλληλο για εσάς.

Ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο – αλεπούδες από φύλλα

Ιδέες χειροτεχνίας φθινοπωρινό νηπιαγωγείο - απλές αλεπούδες από φύλλα και πομπόνια

 • Φύλλα σφενδάμου (πραγματικά φύλλα, τεχνητά ή κομμένα από χαρτί)
 • καφέ ή μαύρα πομπόν
 • Μάτια από λευκό χαρτί ή γκουγκλά μάτια
 • Χάρτινα τρίγωνα για τα αυτιά
 • Κόλλα

Θα θέλατε να φτιάξετε αλεπούδες με μικρά παιδιά το φθινόπωρο; Όχι πιο εύκολο από αυτό! Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται μικρά κομμάτια σε αυτήν την ιδέα, δεν πρέπει να τα επιλέξετε για χειροτεχνίες το φθινόπωρο με παιδιά κάτω των 3 ετών, εκτός εάν παρακολουθείτε όλα τα παιδιά, έτσι ώστε κανείς να μην καταπιεί τίποτα. Εάν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα, αυτές οι αλεπούδες είναι οι τέλειες ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο. Προετοιμάστε τα σεντόνια: μπορείτε να τα μαζέψετε ενώ περπατάτε ή μπορείτε να σχεδιάσετε μερικά σε χαρτί, να τα βάψετε και στη συνέχεια να τα κόψετε. Εάν θέλετε το έργο να προχωρήσει γρηγορότερα, εσείς ως εκπαιδευτικός μπορείτε απλά να φέρετε μερικά μαζί σας και να τα μοιράσετε στα παιδιά. Τα τεχνητά φύλλα είναι επίσης κατάλληλα.

Κόψτε κύκλους από λευκό χαρτί για τα μάτια και σχεδιάστε τις κόρες στο κέντρο (ή χρησιμοποιήστε γκουγκλά μάτια). Επιπλέον, κάθε αλεπού χρειάζεται δύο αυτιά καλυμμένα με τρίγωνα. Τα τρίγωνα είναι πλέον κολλημένα σε ένα φύλλο χαρτιού. Κολλήστε το φύλλο πάνω του και τα μάτια ξανά στο φύλλο. Τέλος, προσθέστε τη φούσκα για τη μύτη.

Tinker στεφάνι στη φάτνη το φθινόπωρο

Ιδέες χειροτεχνίας φθινοπωρινό νηπιαγωγείο για παιδιά με οδηγίες - φθινοπωρινό στεφάνι από χαρτί

 • Χάρτινο πιάτο
 • Χειροποίητο χαρτί σε φθινοπωρινά χρώματα
 • Bobbles
 • νήμα
 • Κόλλα

Δεν χρησιμοποιείται ψαλίδι για αυτή τη μεγάλη ιδέα για χειροτεχνίες το φθινόπωρο με νήπια, οπότε μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για χειροτεχνίες του φθινοπώρου με παιδιά κάτω των 3 ετών. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε επίσης να αφήσετε έξω τα πομπόν έτσι ώστε να μην καταπιούν κατά λάθος. Είναι καλύτερο να προετοιμάσετε τους δακτυλίους πριν από την ημέρα της κατασκευής κόβοντας απλά την εσωτερική επιφάνεια της πλάκας χαρτιού. Το καθήκον των παιδιών είναι στη συνέχεια να σπάσουν το κατασκευαστικό χαρτί σε κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια κολλούνται στη συνέχεια στο δαχτυλίδι μέχρι να μην είναι πλέον ορατά.

Αν ψάχνετε για ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο που είναι επίσης κατάλληλες για μεγαλύτερα παιδιά, αυτή η παραλλαγή μπορεί επίσης να επιλεγεί. Στη συνέχεια, δώστε στα παιδιά μερικές ακόμη λαμπάδες που μπορούν επίσης να βάλουν στο στεφάνι. Τέλος, το στεφάνι παίρνει ένα κομμάτι κορδόνι για να το κλείσει και το φτιαγμένο φθινοπωρινό στεφάνι είναι έτοιμο, το οποίο είναι το τέλειο δώρο για τη μαμά ή τη γιαγιά.

Ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο – κολοκύθες από χυλοπίτες πισίνας

Εικόνες ως ιδέες χειροτεχνίας Φθινοπωρινό νηπιαγωγείο - εκτυπώστε κολοκύθες με χυλοπίτες πισίνας

 • Χυλοπίτες πισίνας
 • χρώματα φιλικά προς τα παιδιά σε πορτοκαλί και πράσινο χρώμα
 • Πλαστικό κουτάλι
 • φύλλο χαρτιού
 • Χάρτινο πιάτο

Κάθε παιδί χρειάζεται ένα δαχτυλίδι και ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο κομμάτι αφρού για το στέλεχος, τα οποία κόβετε όλα από το νουντλ πισίνας. Πόσα χυλοπίτες πισίνας χρειάζεστε εξαρτάται από το πόσα παιδιά ψάχνετε για ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο. Από μια χάρτινη πλάκα, βάλτε πορτοκαλί χρώμα στο οποίο πιέζεται ο δακτύλιος. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται σε σφραγίδα με την οποία το χρώμα μπορεί πλέον να μεταφερθεί στο φύλλο χαρτιού.

Στη συνέχεια, χρειάζεστε πράσινο χρώμα (εναλλακτικά είναι επίσης δυνατό καφέ), το οποίο μαζεύετε με τον ορθογώνιο ή τετράγωνο αφρό και το χρησιμοποιείτε για να σφραγίζετε τα στελέχη. Σχεδιάζετε τα φύλλα στο ίδιο πράσινο χρώμα, αλλά αυτή τη φορά τα εφαρμόζετε με το πλαστικό κουτάλι.

Δημιουργικό φθινοπωρινό δέντρο φτιαγμένο από μυτερά απόβλητα

Ιδέες χειροτεχνίας φθινοπωρινό νηπιαγωγείο με μυτερά απόβλητα χρωματιστών μολυβιών - σχεδιάστε το φθινοπωρινό δέντρο

Οι ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο, στις οποίες οι κορυφές των δέντρων είναι κατασκευασμένες από μεγάλη ποικιλία υλικών, δεν είναι κάτι καινούργιο. Παρ ‘όλα αυτά, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που ίσως δεν γνωρίζετε. Τα απόβλητα που προκύπτουν όταν ακονίζετε κίτρινα και πορτοκαλί μολύβια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Είστε απλά κολλημένοι σε ένα προετοιμασμένο, χωρίς φύλλα δέντρο και παίρνετε μια όμορφη φθινοπωρινή εικόνα.

Ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο – σφραγίστε ολόκληρες εικόνες

Ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο για μεγαλύτερα παιδιά - Φτιάξτε εικόνες για εκτύπωση από πηλό μοντελοποίησης

 • Ζύμη
 • χαρτόνι
 • Χρώματα
 • φύλλο χαρτιού
 • Σφουγγαράκι

Χρησιμοποιήστε πλαστελίνη για να φτιάξετε όμορφες φθινοπωρινές εικόνες με τη μορφή γραμματοσήμων. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε την εικόνα σε χαρτί σε οποιοδήποτε χρώμα. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών με τα οποία θα κάνετε χειροτεχνίες, ζητήστε τους είτε να φτιάξουν την εικόνα με τον πηλό μοντελοποίησης είτε να φέρετε στην τάξη έτοιμες εικόνες για μικρότερα παιδιά και, στη συνέχεια, αφήστε τα παιδιά να δουλεύουν μόνο με τα χρώματα..

Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο ως εξής: Η πλαστελίνη είναι κολλημένη στο χαρτόνι. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόμπους που απομένουν ή νέους, δεν έχει σημασία. Τα χρώματα είναι επίσης άσχετα, καθώς δεν θα είναι πλέον ορατά αργότερα ούτως ή άλλως. Μόλις επικολληθεί το χαρτόνι, δημιουργήστε μια επίπεδη επιφάνεια και ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των επιμέρους τεμαχίων ζυμώματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη χάραξη. Κάθε παιδί επιλέγει οποιοδήποτε φθινοπωρινό μοτίβο (δέντρα, κολοκύθες ή άλλα φθινοπωρινά φρούτα, ζώα όπως σκαντζόχοιροι, αλεπούδες ή σκίουροι, φύλλα, μούρα, ομπρέλες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί).

Το μοτίβο στη συνέχεια χαράσσεται στον πηλό με μια οδοντογλυφίδα, κλιπ μαλλιών ή άλλο λεπτό αντικείμενο. Στη συνέχεια, η βαφή εφαρμόζεται με ένα σφουγγάρι βούρτσα (κατά προτίμηση φυσικά φθινοπωρινά χρώματα). Η πήλινη εικόνα στη συνέχεια πιέζεται σε ένα φύλλο χαρτιού με το χρώμα στραμμένο προς τα κάτω, το οποίο μεταφέρει αυτόματα την φθινοπωρινή εικόνα.

Ιδέες χειροτεχνίας για πτώση στο νηπιαγωγείο με νήματα για παιδιά κάτω των 3 ετών

Απλές οδηγίες για χειροτεχνίες με χαρτόνι και κλωστή - σχεδιάστε όμορφα φύλλα

 • χαρτόνι
 • Κραγιόνια
 • νήμα

Κόψτε φύλλα από το χαρτόνι. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε διαφορετικά σχήματα φύλλων (σφενδάμι, βελανιδιά, κάστανο κ.λπ.) για να αποκτήσετε μια ποικίλη συλλογή. Τα παιδιά μπορούν στη συνέχεια να χρωματίσουν τα φύλλα με τις κηρομπογιές. Τα χρώματα του φθινοπώρου χρησιμοποιούνται καλύτερα για αυτό το σκοπό. Τέλος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε νήματα γύρω από κάθε φύλλο, να το δέσετε και τελειώσετε. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν πολλά χρώματα σε ένα φύλλο. Όχι μόνο τα φύλλα, αλλά και άλλα φθινοπωρινά μοτίβα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτές τις ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο.

Αστεία λουλούδια του φθινοπώρου

Φτιάξτε αστεία φθινοπωρινά λουλούδια μόνοι σας από φύλλα και ρολά τουαλέτας

 • πολύχρωμα φύλλα φθινοπώρου
 • Χαρτί χειροτεχνίας σε οποιοδήποτε φθινοπωρινό χρώμα
 • λευκό χαρτί
 • μαύρο μολύβι
 • Κόλλα
 • ψαλίδι
 • Καλαμάκια
 • χαρτόνι
 • Loo ρολά
 • Τσάντες, υπολείμματα υφάσματος ή χαρτιού υγείας για να γεμίσουν τα ρολά τουαλέτας

Κόψτε έναν κύκλο από χρωματιστό χαρτί χειροτεχνίας. Στη συνέχεια χρειάζεστε δύο μικρούς κύκλους λευκού χαρτιού για να κάνετε τα μάτια. Κολλήστε τα στο μπροστινό μέρος του μεγάλου κύκλου και χρησιμοποιήστε το μαρκαδόρο για να σχεδιάσετε ένα πρόσωπο πάνω του. Κολλήστε τα φύλλα στο πίσω μέρος, τα οποία θα μετατραπούν σε πέταλα με αυτόν τον τρόπο. Κολλήστε έναν άλλο κύκλο χαρτιού από πάνω, ενώ στερεώνετε επίσης ένα καλαμάκι ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, θα φτιάξετε μια βάση στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε το λουλούδι. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε το ρολό τουαλέτας στη μία από τις δύο πλευρές, όπως φαίνεται στις οδηγίες. Διπλώστε τα πτερύγια που έχετε πάρει με αυτόν τον τρόπο προς τα έξω και, με τη βοήθειά τους, κολλήστε το ρολό σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Γεμίστε το ρολό με όποια υλικά θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το λουλούδι όρθιο και το φθινόπωρο είναι έτοιμο.

Φτιάξτε μόνοι σας αστεία πλάσματα του φθινοπώρου

DIY τέρατα και πλάσματα για παιδιά από φύλλα και γκουγκλά μάτια

 • Φύλλα φύλλωμα
 • Κοτσάνι
 • Γκρινιά μάτια
 • Κόλλα

Τα φύλλα σφενδάμου με κίτρινο χρώμα ως βάση για χαρούμενα πρόσωπα με γκουγκλά μάτια

Αυτές οι χαριτωμένες και ταυτόχρονα αστείες ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο είναι επίσης κατάλληλες για ελαφρώς μικρότερα παιδιά. Και το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να κολλήσετε τα φύλλα χαρτιού σε ένα κομμάτι χαρτί και στη συνέχεια να βάλετε γκουγκλά μάτια πάνω τους. Μικρά τέρατα γεννιούνται όταν δοθούν περισσότερα από δύο μάτια στα φύλλα. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν γκρινιά μάτια σε διαφορετικά μεγέθη. Ένα στόμα, με τη σειρά του, μπορεί να σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας τους μίσχους των φύλλων. Αλλά ένα απλό μαρκαδόρο είναι επίσης κατάλληλο. Με αυτά τα λίγα βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες φθινοπωρινές εικόνες που τα παιδιά μπορούν να χαρίσουν ή να κλείσουν στο νηπιαγωγείο.

Ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο – λιοντάρι από φύλλα

Χαριτωμένο λιοντάρι κατασκευασμένο από κίτρινο χάρτινο πιάτο με χαίτη από καφέ φύλλα

 • 1 κίτρινη πλάκα χαρτιού
 • κίτρινο χαρτί χειροτεχνίας
 • καφέ φύλλα με μίσχους
 • 1 μαύρο πομπό
 • 2 πλαστικά κουτάλια
 • μαύρος μαρκαδόρος
 • Πυροβόλο θερμής κόλλας με κόλλα

Οδηγίες και υλικά για ένα αυτοσχέδιο λιοντάρι για παιδιά νηπιαγωγείου

Αρχικά, ετοιμάστε τα είδη που χρειάζεστε. Κόψτε τα αυτιά από το κίτρινο χαρτί, σπάστε τα χερούλια του κουταλιού (δεν τα χρειάζεστε) και βάψτε τα κουτάλια με το φύλλο όπως φαίνεται για να πάρουν μαθητές. Κόψτε τους μίσχους από τα φύλλα και σώστε έξι από αυτά.

Οι χειροτεχνίες με ζεστή κόλλα και φυσικά υλικά είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικές για τα παιδιά

Τώρα κολλήστε τα μάτια, τη μύτη και τα αυτιά πάνω και στο πιάτο. Χρησιμοποιήστε το Edding για να βάψετε το στόμα κάτω από τη μύτη και στη συνέχεια κολλήστε τα στελέχη για τα μουστάκια. Γυρίστε την πλάκα και κολλήστε τα φύλλα κατά μήκος της άκρης μέχρι να τελειώσουν και να μην υπάρχουν κενά. Το αρχικό λιοντάρι είναι ήδη έτοιμο ως ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο.

Φθινοπωρινό δέντρο φιαγμένο από κουμπιά

Τα κουμπιά σε κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο είναι ιδανικά για να χαρίσετε φωτογραφίες του φθινοπώρου

 • Κουμπιά σε φθινοπωρινά χρώματα (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, καφέ, μπεζ, βιολετί, μοβ, Burghunder, Μπορντό κ.λπ.)
 • Φύλλο χαρτιού ή καμβά
 • Κόλλα

Ο κορμός μπορεί να σχεδιαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: Είτε εκτυπώνετε ένα τελειωμένο είτε μπορείτε να το ζωγραφίσετε με το χέρι σε ένα φύλλο χαρτιού ή καμβά. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δάχτυλο και να μεταφέρετε το αποτύπωμα του χεριού και του βραχίονα στην επιφάνεια και έχετε έναν κορμό δέντρου με κλαδιά. Αντί για δέντρο, ωστόσο, μπορεί επίσης να σχεδιαστεί ένα κλαδί. Αν ναι, βάψτε το εκ των προτέρων ή χρησιμοποιήστε ένα πραγματικό κλαδί με πολλά μικρότερα κλαδιά για να μιμηθείτε ένα κλαδί.

Κάνοντας δώρα με παιδιά το φθινόπωρο - φτιάχνοντας εικόνες από κουμπιά

Ανεξάρτητα από την παραλλαγή που θα επιλέξετε, ο στόχος είναι να σχεδιάσετε το δέντρο ή το κλαδί με πολύχρωμα κουμπιά. Αυτά διανέμονται πρώτα προσεκτικά και τοποθετούνται στην εικόνα και κατά μήκος των κλαδιών. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη διάταξη, μπορείτε να κολλήσετε τα κουμπιά στη θέση τους.

Κάντε χειροτεχνίες με πηλό μοντελοποίησης το φθινόπωρο και κρατήστε απασχολημένα τα νήπια

Ιδέα για χειροτεχνίες με νήπια στο νηπιαγωγείο με μοντελοποίηση πηλού για την προώθηση των κινητικών δεξιοτήτων

 • Φθινοπωρινές εικόνες
 • Παίξτε τη ζύμη σε ανάλογα χρώματα

Μπορείτε να προετοιμάσετε τυχόν φθινοπωρινές εικόνες για αυτήν την ιδέα. Αναζητήστε διαφορετικά μοτίβα στο Διαδίκτυο, στα οποία στη συνέχεια σχεδιάζετε κύκλους ή σχεδιάζετε ελεύθερα τα μοτίβα. Αυτό δεν έχει σημασία. Δέντρα, φύλλα, κολοκύθες, σκαντζόχοιροι, μανιτάρια και άλλα είναι κατάλληλα. Χρειάζεστε επίσης πλαστελίνη σε διάφορα χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα αντίστοιχα μοτίβα. Αφού συγκεντρώσετε τα πάντα, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις ενδιαφέρουσες ιδέες χειροτεχνίας για το φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο:

Φτιάξτε ένα σύννεφο βροχής με κανόνες μόνοι σας με στόκο και βαμβάκι με μικρά παιδιά

Κάθε παιδί λαμβάνει μια εικόνα και τον κατάλληλο πηλό (π.χ. κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο για ένα φύλλο, γκρι, μπλε και άσπρο για ένα σύννεφο βροχής, κόκκινο και άσπρο για ένα σκαμνί φρυδιών και ούτω καθεξής). Για το σκοπό αυτό, ο στόκος πρέπει πρώτα να σχηματιστεί σε ένα λεπτό ρολό και στη συνέχεια να κοπεί σε φέτες. Τα παιδιά στη συνέχεια κολλούν αυτούς τους δίσκους στα σημεία που σχεδιάζονται στην εικόνα. Μπορείτε να βοηθήσετε λίγο τα μικρότερα παιδιά χρωματίζοντας τις τελείες εκ των προτέρων. Τότε γνωρίζουν αμέσως ποιο χρώμα πηγαίνει που.

Πρότυπο για εκτύπωση για φύλλα, τα οποία συμπληρώνονται με κουκκίδες από πλαστελίνη

Μπορείτε επίσης να βρείτε εικόνες με άλλα υλικά που συνδυάζετε με τον πηλό μοντελοποίησης. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το σύννεφο της βροχής πάνω, για το οποίο χρησιμοποιήθηκε λευκό και μπλε βαμβακερό μαλλί επιπλέον της μπλε πλαστελίνης. Ένα δέντρο, με τη σειρά του, θα μπορούσε να έχει κλαδιά από λεπτά ραβδιά. Να είσαι δημιουργικός!

Εκτυπώσιμο πρότυπο για ένα φθινοπωρινό δέντρο φτιαγμένο με πλαστελίνη