Ιδέες χειροτεχνίας

Χειροτεχνίες με αφρώδες ελαστικό για τα Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους – 11 ιδέες χειροτεχνίας

μπερδεμένο με σφουγγάρι καουτσούκ για χριστουγεννιάτικα στολίδια έλατο κοσμήματα κουδούνι χριστουγεννιάτικες μπάλες

Με καλό λόγο, το αφρώδες καουτσούκ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φθηνά υλικά χειροτεχνίας. Η λεία και μαλακή επιφάνεια του το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά. Το αφρώδες ελαστικό είναι ελαφρύ, μαλακό και χωρίς αιχμηρές άκρες και ταιριάζει καλά στο χέρι των νέων τεχνιτών. Τα ελαφριά φύλλα αφρού είναι εύκολο στην επεξεργασία και ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν εύκολα να επιτύχουν τέλεια αποτελέσματα. Με αφρώδες ελαστικό μπορείτε να τσιμπήσετε διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές περιπτώσεις. Η κατασκευή με αφρώδες ελαστικό για τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα, θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα για μικρούς και μεγάλους. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χριστουγεννιάτικες ιδέες χειροτεχνίας για κοσμήματα, διακοσμήσεις και δώρα που μπορούν να γίνουν σε χρόνο μηδέν και χωρίς καμία προσπάθεια.

Φτιάξτε μια βάση για ρεσώ με αφρώδες ελαστικό

λαμπερό σφουγγάρι λαμπάδα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κερί

Στα έργα χειροτεχνίας που έχουμε συγκεντρώσει για εσάς σε αυτήν την ανάρτηση, είστε ευπρόσδεκτοι να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας και αφήστε την προσμονή των Χριστουγέννων να μεγαλώσει ήρεμα. Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας όταν κάνετε χειροτεχνίες με αφρώδες ελαστικό για τα Χριστούγεννα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο, εορταστικό κάτοχο ρεσώ από τον πρακτικό αφρό. Σκεφτείτε μια ιδέα χρώματος για τη διακόσμηση τραπεζιού τα Χριστούγεννα και κόψτε αστέρια σε διαφορετικά μεγέθη από ελαστικό αφρού. Ένα στένσιλ θα ήταν χρήσιμο για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Τώρα κόψτε μια τρύπα στο κέντρο του μικρότερου αστεριού. Στη συνέχεια κολλήστε τα αστέρια το ένα πάνω στο άλλο και θα λάμψει στο γιορτινά διακοσμημένο τραπέζι.

Διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου με αφρώδες ελαστικό

στολίδια από σφουγγάρι λάμψη poinsettia

Ένα αυθεντικό χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει να έχει όμορφα κοσμήματα. Ένας άπειρος αριθμός φιγούρων, μοτίβων και στολιδιών για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κοπεί από αφρώδες καουτσούκ, τα οποία στην πραγματικότητα δεν απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία. Ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ διαθέσιμο χρόνο, το αφρώδες ελαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε υπέροχα διακοσμητικά της τελευταίας στιγμής. Η εκτέλεση δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι τέλεια, γι ‘αυτό δεν χρειάζεστε απαραίτητα πρότυπα από αφρώδες ελαστικό. Όταν κάνετε χειροτεχνίες με αφρώδες ελαστικό για τα Χριστούγεννα, τα αστέρια κόβονται και κολλάνε μεταξύ τους σε χρόνο μηδέν. Αφήστε τα παιδιά σας να ντύσουν τα poinsettias με γκλίτερ ή οποιαδήποτε άλλη διακόσμηση.

Tinker Χριστουγεννιάτικο δέντρο με αφρώδες ελαστικό

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σφουγγαράκι λαμπερή λάμψη διακόσμηση

Τα όμορφα μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη διακόσμηση στο τραπέζι, στο περβάζι ή ως κρεμάστρα παραθύρων. Τα δέντρα επίσης κόβονται γρήγορα. Τώρα το παιδί σας μπορεί να αφήσει τον ατμό δημιουργικά και να σχεδιάσει ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η επιλογή των διακοσμητικών στοιχείων είναι τεράστια. Χάντρες, πούλιες, πολύτιμοι λίθοι ή διάφορα κοινά αντικείμενα, όπως μικρά κουμπιά, τίθενται εδώ υπό αμφισβήτηση. Λευκές νιφάδες χιονιού, μια μικροσκοπική φιγούρα ταράνδων ή ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με μελόψωμο έκοψαν μια ωραία φιγούρα στο αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από αφρώδες ελαστικό.

χριστουγεννιάτικο δέντρο φελιζόλ αφρού λάστιχο λάμψη

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το παραδοσιακό πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα σπιτικό φέτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αφρώδες ελαστικό και έναν κώνο φελιζόλ στο επιθυμητό μέγεθος για να μιμηθείτε αυτό το υπέροχο και διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για αυτήν την ευγενή και κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χρειάζεστε φύλλα από αφρώδες ελαστικό σε οποιοδήποτε χρώμα, από τα οποία κόβετε κύκλους ίδιου μεγέθους. Πάρτε τον κύκλο στο χέρι σας, πιέστε τον ελαφρά ανάμεσα στα δάχτυλά σας και βουτήξτε την άκρη σε λίγη κόλλα και έπειτα σε λάμψη. Τακτοποιήστε τους κύκλους από αφρώδες ελαστικό όπως φαίνεται στην εικόνα και κολλήστε τους στη θέση τους.

Φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο με αφρώδες ελαστικό για τα Χριστούγεννα

σφουγγαράκι χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χιονάνθρωπος

Μόλις πέσει το πρώτο χιόνι, τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να μη μιλούν για τίποτα παρά μόνο για τον χιονάνθρωπο. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει χιόνι στην πόρτα, μπορείτε να φτιάξετε έναν χαριτωμένο χιονάνθρωπο με τα παιδιά σας σε ένα ζεστό απόγευμα χειροτεχνίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε χιονάνθρωπους από μεγάλη ποικιλία υλικών. Όσοι θέλουν να κάνουν το παραδοσιακό σύμβολο του χειμώνα από αφρώδες καουτσούκ είναι χαλασμένοι για επιλογή και πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές επιλογές σχεδίασης.

σφουγγαράκι από καουτσούκ από βαμβακερό μαλλί

Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν χιονάνθρωπο απευθείας στο αφρώδες ελαστικό και να το κόψετε από το παιδί σας. Μην ξεχνάτε ότι ο χιονάνθρωπος χρειάζεται ένα καπέλο και ένα ζεστό μαντήλι στην πιο κρύα εποχή. Αν ψάχνετε για μια πιο περίτεχνη ιδέα χειροτεχνίας που ενθαρρύνει δημιουργικά τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να μιμηθείτε τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι από την παραπάνω εικόνα. Τα μεμονωμένα μέρη είναι απλά κομμένα από αφρώδες ελαστικό και κολλημένα ή ραμμένα μεταξύ τους. Ο όμορφος χιονάνθρωπος μπορεί να κρεμαστεί οπουδήποτε.

Χαριτωμένοι τάρανδοι φτιαγμένοι γρήγορα

Σχήμα καρδιάς ταράνδων κουνάει τα μάτια σφουγγάρι από καουτσούκ

Αν θα θέλατε να ευχαριστήσετε το παιδί σας με έναν τάρανδο ως διακόσμηση, μπορείτε να σχεδιάσετε το χαριτωμένο σκιασμένο ζώο από τρεις καρδιές τσίχλας βρύου. Κόψτε μια καρδιά από κόκκινο λαστιχένιο φύλλο αφρού και δύο από λευκό. Το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι γκουγκλά μάτια και ένα μικρό πομπό για τη μύτη σας. Ανάλογα με το μέγεθος, αυτό το χαριτωμένο κεφάλι ταράνδων μπορεί να διακοσμήσει το γιορτινό τραπέζι και να είναι ένα υπέροχο δώρο. Μπορεί όμως να διακοσμήσει και ένα αυτοσχέδιο κουτί δώρου.

Ιδέες χειροτεχνίας με αφρώδες ελαστικό για αγαπημένα δώρα

κορνίζα σφουγγαράκι λαστιχένια ιδέα δώρου χιονάνθρωπος

Η απονομή και η λήψη δώρων είναι απλώς μέρος της πιο όμορφης οικογενειακής γιορτής. Κάθε χρόνο μας απασχολεί το ερώτημα πώς να εκπλήξουμε αγαπημένα πρόσωπα με ένα πρωτότυπο δώρο. Τι θα λέγατε για μια τόσο αστεία κρεμάστρα χιονάνθρωπου, η οποία εκτός από ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι ένα ωραίο αναμνηστικό; Με τα χέρια απλωμένα, ο μικρός χιονάνθρωπος μοιάζει σαν να πρόκειται να σε αγκαλιάσει.

σελιδοδείκτες παγιέτες παγωτό μπαστούνι χιονάνθρωπος

Εάν οι φίλοι και οι συγγενείς σας είναι βιβλιοφάγοι, σίγουρα θα εκτιμήσουν έναν αστείο σελιδοδείκτη. Για άτομα με αυτό το υπέροχο χόμπι, όχι μόνο τα βιβλία είναι το ιδανικό δώρο, αλλά και άλλα πρακτικά είδη. Εκτός από το ασπρόμαυρο αφρώδες καουτσούκ, χρειάζεστε ένα ξυλάκι ή ξύλινο αναδευτήρα και μερικές παγιέτες για τον σελιδοδείκτη του χιονάνθρωπου. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κουμπιά στο ξυλάκι.

Οι άγγελοι φτιάχνουν πράγματα από αφρώδες ελαστικό

Αγγελικό σφουγγάρι από καουτσούκ Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μανταλάκια

Μία από τις θετικές ιδιότητες του ελαστικού αφρώδους υλικού είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα υλικά. Οι μικροί, γλυκοί άγγελοι είναι απλά μέρος του αισθησιακού φεστιβάλ και φέρνουν σχεδόν όλους να λιώσουν. Για να υλοποιήσετε αυτήν την όμορφη ιδέα χειροτεχνίας, χρειάζεστε μανταλάκια, φτερά ή χνουδωτές γιρλάντες που μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε φόρεμα και, φυσικά, φτερά αγγέλου. Μπορείτε να τα φτιάξετε από αφρώδες ελαστικό.

Γραμματόσημα Tinker με αφρώδες ελαστικό για τα Χριστούγεννα

σφραγίδα σφουγγαράκι λαστιχένια χριστουγεννιάτικα δώρα συσκευασίας

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε όμορφα γραμματόσημα με αφρώδες ελαστικό, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τη συσκευασία δώρου ή να δημιουργήσετε προσωπικές ευχετήριες κάρτες για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε γράμματα και υφάσματα με τέτοια σφραγίδα. Κόψτε χριστουγεννιάτικα μοτίβα όπως έλατα, σφαίρες χιονιού ή νιφάδες χιονιού χρησιμοποιώντας στένσιλ από αφρώδες ελαστικό και καλύψτε το μοτίβο με κόλλα. Τώρα μπορείτε να το πιέσετε σε ένα ξύλινο μπλοκ, φελλό ή ρολό χνούδι. Τέλος, εφαρμόστε μια βαφή ακουαρέλας και κάντε ένα υπέροχο στολίδι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα κανονικό μαξιλάρι μελανιού.