Ιδέες χειροτεχνίας

Χειροτεχνία με νήπια το χειμώνα – 12 χειμερινές ιδέες χειροτεχνίας από 2 ετών

χειροτεχνίες με νήπια το χειμώνα χιονάνθρωποι με τσόχα

Τα μικρά παιδιά γοητεύονται εξίσου από τις χειροτεχνίες με τα ελαφρώς μεγαλύτερα παιδιά και ανυπομονούν για τα αυτοσχέδια έργα. Άλλωστε, τα όμορφα έργα τέχνης είναι έκφραση της προσωπικότητας και της δημιουργικότητάς σας. Στη σημερινή ανάρτηση θα αφιερωθούμε στο θέμα “χειροτεχνίες με νήπια το χειμώνα”, επειδή η κρύα εποχή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για πολλές δημιουργικές και συναρπαστικές δραστηριότητες στο σπίτι. Οι παρακάτω απλές ιδέες χειροτεχνίας είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για παιδιά έως 4 ετών. Αλλά εάν τα μεγαλύτερα παιδιά αισθάνονται ότι απευθύνονται από το αντίστοιχο σχέδιο χειροτεχνίας, είναι φυσικά ευπρόσδεκτα να λάβουν μέρος.

Διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου με μικρά παιδιά το χειμώνα

διακοσμήστε χριστουγεννιάτικα δέντρα παγωτά

Τα μικρά παιδιά χάνουν γρήγορα τη συγκέντρωση και την υπομονή, οπότε τα χειροτεχνήματα πρέπει να προσαρμοστούν στην ηλικία τους. Όσον αφορά τα βιοτεχνικά υλικά, δεν απαιτούνται ειδικές επενδύσεις. Τα υπέροχα χειμωνιάτικα μοτίβα μπορούν να επικαλυφθούν με απλά υλικά που χρησιμοποιούμε συχνά στην καθημερινή ζωή. Η πρώτη μας πρόταση για χειροτεχνίες χειμώνα με νήπια θα ήταν να φτιάξουμε διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου με αγαπημένα πρόσωπα. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε μπαστούνια παγωτού ή ξύλινους αναδευτήρες σε ένα όμορφο μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο.

νιφάδες χιονιού εύκολα παιδιά παγωτό μπαστούνι χειμώνα

Βάλτε τα παιδιά να βάψουν πράσινα τα ξεχωριστά μπαστούνια. Εάν το χρώμα είναι ήδη στεγνό, κολλήστε τα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μπορείτε να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο στολίδι με την καρδιά σας και να το κάνετε πολύχρωμο. Σεκούνια, λάμψη ή αστέρια, μικρά δώρα και νιφάδες χιονιού που θα τρυπήσετε από αφρώδες καουτσούκ ή χαρτί θα ερυθμίσουν το δέντρο. Μπορείτε επίσης να κάνετε χαριτωμένα στολίδια νιφάδας χιονιού με νήπια. Είναι εξίσου ελκυστικά και γίνονται επίσης γρήγορα.

Με λίγη χρωματιστή σκόνη λάμψης θα λάμψετε υπέροχα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα δημιουργήσετε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε χειροτεχνίες με νήπια για τα Χριστούγεννα με φυσικά υλικά. Μικρά, λεπτά κλαδιά δημιουργούν όμορφες νιφάδες χιονιού που φέρνουν επίσης χειμωνιάτικη, σιδερένια ομορφιά στο σαλόνι σας. Αφήστε τα μικρά χέρια να ζωγραφίσουν ξανά τα κλαδιά και κολλήστε τα μαζί με το πιστόλι θερμής κόλλας.

angel tinker toddler κούπα καφέ φίλτρο

Για μικρά παιδιά, το χαρτί είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χειροτεχνίες κάθε εποχή. Αν ψάχνετε για ιδέες της τελευταίας στιγμής για γρήγορες και απλές χειροτεχνίες, αυτός ο άγγελος μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα για διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων. Από 3 φίλτρα καφέ, ένα χάρτινο φλιτζάνι, ένα νήμα και μια μπάλα από φελιζόλ για το κεφάλι, ο όμορφος χριστουγεννιάτικος άγγελος από χαρτί είναι έτοιμος σε λίγο χρόνο και είναι παιδικό παιχνίδι. Το μικρό φως που κοσμεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ήταν πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα δώρου αν θέλετε να εκπλήξετε τη γιαγιά και τον παππού για τα Χριστούγεννα.

στολίδια χειροτεχνίας χειμωνιάτικα μικρά παιδιά

Μπορείτε να κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά για τα Χριστούγεννα ή για άλλες εορταστικές περιστάσεις με ένα πηλό μοντελοποίησης φιλικό προς τα παιδιά, δηλαδή τη ζύμη αλατιού και τα γλυκά, μικρά αποτυπώματα χεριών του παιδιού σας. Μπορείτε να αναμίξετε γρήγορα τη εύκολα εύπλαστη ζύμη αλατιού μόνοι σας από αλεύρι, αλάτι και νερό. Στη συνέχεια, βοηθήστε το μικρό σας να αφήσει ένα ωραίο αποτύπωμα χειρός στην πλαστελίνη και αφήστε το δημιουργικό κόσμημα να στεγνώσει καλά. Οι εκτυπώσεις των μεμονωμένων δακτύλων μπορούν να μετατραπούν σε χαριτωμένους χιονάνθρωπους σε ελάχιστο χρόνο.

Παιχνίδια με μικρά παιδιά το χειμώνα

παίξτε μωρό χαρτί χιονάνθρωπος για μικρά παιδιά

Διάφορες δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές για τα μικρά, ειδικά το χειμώνα που οι μέρες είναι μικρές και πρέπει να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι. Τα νήπια θέλουν να είναι απασχολημένα. Τι πιστεύετε για την ιδέα να φτιάξετε μια υπέροχη χειμερινή διακόσμηση με τα πιτσιρίκια που λειτουργεί ταυτόχρονα σαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι; Μπορείτε απλά να κόψετε το περίγραμμα του χιονάνθρωπου από την παραπάνω εικόνα από χαρτόνι και αντί για κουμπιά να κόψετε τρύπες για το παλτό του και να τους δώσετε διαφορετικά χρώματα περιγράμματος. Τώρα η κόρη ή ο γιος σας μπορούν να ρίξουν χρωματιστές πλαστικές μπάλες μέσα από την τρύπα με το αντίστοιχο χρώμα. Αναμφίβολα χιονάνθρωπος και παιχνίδι για να ερωτευτείς!

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον εκτοξευτή χιονόμπαλας για να κάνετε χειροτεχνίες με μικρά παιδιά το χειμώνα. Για αυτή τη χειμερινή ιδέα χειροτεχνίας, χρειάζεστε ένα κενό ρολό από χαρτί υγείας, ένα μπαλόνι και βαμβάκι που το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σχηματίσει μικρές μπάλες. Πρώτα απ ‘όλα, οι απόγονοί σας μπορούν να δώσουν ένα πρόσωπο στον χιονάνθρωπο. Δέστε το μπαλόνι και κόψτε το στη μέση. Τώρα βάλτε το μπαλόνι στο ρολό χαρτιού. Στη συνέχεια, το παιδί σας μπορεί να γεμίσει το ρόλο με τις «χιονόμπαλες», να τραβήξει δυνατά το μπαλόνι και να το αφήσει. Οι μπάλες από βαμβάκι εκτοξεύονται στον αέρα με αυτόν τον τρόπο.

νήπια χειμώνα χαρτί πομπό χιονάνθρωπος

Εάν θέλετε να προωθήσετε τις λεπτές κινητικές δεξιότητες του παιδιού σας και να το εξοικειώσετε με τα σχήματα και τα χρώματα, μπορείτε να φτιάξετε αυτόν τον υπέροχο χιονάνθρωπο από χαρτί. Σχεδιάστε το περίγραμμα του χιονάνθρωπου σε χαρτόνι, κόψτε το και στη συνέχεια τρυπήστε ένα τετράγωνο, τρίγωνο, υποδοχή, κύκλο και αστέρι. Σχεδιάζετε τους πλευρικούς τοίχους από λωρίδες από χαρτόνι και συναρμολογείτε τον χειροποίητο χιονάνθρωπο. Χρησιμοποιήστε πομπόν, μικρά ξύλινα μπαστούνια και άλλα αντικείμενα για να διασκεδάσετε ώρες παιχνιδιού με το παιδί σας.

νήπια χιονάνθρωπος χαρτοκιβώτιο αυγών

Ένας άλλος τρόπος για να φτιάξετε χιονάνθρωπους με νήπια το χειμώνα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε άδεια κουτιά με αυγά και βαμβάκι. Δεν πρόκειται για την τέλεια εκτέλεση, αλλά για την ανεξαρτησία της αγαπημένης σας. Κόψτε μια σειρά από το κουτί αυγών και αφήστε το παιδί σας να γεμίσει τις μεμονωμένες κοιλότητες με βαμβάκι. Δείξτε στο παιδί πώς τα κουμπιά και τα μάτια είναι φτιαγμένα από μικρές κουκίδες και πώς τα χέρια είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο βελούδο. Μόλις επιδειχθεί και αμέσως τα πιτσιρίκια κάνουν τους επόμενους χιονάνθρωπους μόνοι τους και είναι υπερήφανοι για τον εαυτό τους.

Χειροτεχνία ζώων με νήπια το χειμώνα

χιονιού κουκουβάγια ζώα tinker φτερό χαρτί πιάτο

Μια άλλη ωραία και απλή ιδέα χειροτεχνίας για νήπια θα ήταν να φτιάξουν διαφορετικές φιγούρες ζώων από απλά υλικά. Είστε ευπρόσδεκτοι να φτιάξετε μια λευκή χιονισμένη κουκουβάγια από δύο χάρτινα πιάτα και να τη χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε όμορφα το σπίτι σας. Ένα στρογγυλό χάρτινο πιάτο θα είναι το σώμα της κουκουβάγιας του χιονιού. Τα παιδιά μπορούν να το ντύσουν με κόλλα και να το πασπαλίσουν με λευκό γκλίτερ. Τώρα κόψτε ένα άλλο χάρτινο πιάτο στη μέση και καλύψτε τα μισά με λευκά φτερά. Ένα τρίγωνο από χαρτί χρησιμεύει ως ράμφος και τα χέρια των παιδιών δεν έχουν παρά να κολλήσουν τα μάτια τους.

αρκούδα παιδάκια χειμωνιάτικα χάρτινα πιάτα

Χρησιμοποιώντας την ίδια αρχή και με λίγη φαντασία, τα χάρτινα πιάτα και διάφορα απλά σχήματα από χαρτί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν χαριτωμένες φιγούρες ζώων με τις οποίες μπορείτε να παίξετε και να διακοσμήσετε. Τα πιτσιρίκια μπορούν να δημιουργήσουν μια πολική αρκούδα και άλλα ζώα. Ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητά τους, τα παιδιά μπορούν να βάψουν το χάρτινο πιάτο με δάχτυλο ή νερό. Στη συνέχεια, συνδέστε ένα νήμα και η χειμερινή διακόσμηση παραθύρου ή τοίχου είναι έτοιμη σε λίγο χρόνο.

Μαζί με το παιδί σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αφράτη μάσκα πολικής αρκούδας από χαρτί και κομμάτια χαρτιού. Τα πιτσιρίκια μπορούν να σκίσουν και να τσαλακώσουν ένα κομμάτι χαρτί ανίχνευσης για το περιεχόμενο της καρδιάς τους. Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα κεφάλι αρκούδας και κόψτε το. Κάντε αρκετά μεγάλα ανοίγματα για τα μάτια και τη μύτη. Τώρα επικαλύψτε το χαρτί ή το χαρτόνι με κόλλα. Τώρα τα μικρά παιδιά μπορούν να αφήσουν τον ατμό δημιουργικά και να μοιράσουν τα κομμάτια χαρτιού πάνω του σύμφωνα με τις δικές τους ιδέες.