Ιδέες χειροτεχνίας

Εργασία με παιδιά: 14 ιδέες για ξυλουργική και απλές οδηγίες

Το ξύλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά από το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πολλά όμορφα πράγματα. Οι επιλογές χειροτεχνίας είναι πολλές! Τα παιδιά μπορούν επίσης να απολαύσουν την εργασία με ξύλο και να σχεδιάσουν όμορφες φιγούρες, διακοσμητικά και αντικείμενα υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα.

Ξυλουργικές ιδέες για παιδιά-δημοτικό-σχολείο-κάτοχος στυλό-σχέδιο-άνθρωπος

Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές ιδέες για απλά Ξυλουργική με παιδιά, που είναι εύκολο να γίνουν με τα κατάλληλα εργαλεία.

Εργασία με παιδιά στον παιδικό σταθμό

Ξυλουργικές ιδέες για παιδιά-παιδικός σταθμός-κύβοι-ζωγραφική-πύργοι-κτίριο

Μικρότερες ξυλουργικές εργασίες με παιδιά – αυτός είναι φυσικά ένας ευέλικτος όρος. Μερικά από τα έργα μπορούν να γίνουν με ένα μικρό κουτί εργαλείων, άλλα απαιτούν λίγο περισσότερη χειρονακτική ικανότητα. Τα μικρά παιδιά στο παιδικό σταθμό, για παράδειγμα, μπορούν να ζωγραφίσουν ξύλινα τετράγωνα όπως τους αρέσει και να τα χρησιμοποιήσουν για να εφεύρουν τα δικά τους σχέδια. Τα μπλοκ και οι πυλώνες είναι ιδιαίτερα καλά για την κατασκευή πύργων.

Εύκολη ξυλουργική με παιδιά

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-αγόρια-νήπια-αγωνιστικά-αυτοκίνητα-κουμπιά-ξύλινα μανταλάκια

Τα ξύλινα κλιπ είναι ένα ιδανικό υλικό για χειροτεχνίες για παιδιά, επειδή είναι πολύ ευέλικτα στις πιθανές χρήσεις, αλλά είναι εύκολο να δουλέψουν. Το πλεονέκτημα είναι ότι είναι φθηνά και επίσης κατασκευασμένα από φυσικό προϊόν. Τα μικρά αγόρια ειδικά θα διασκεδάζουν πολύ με ξύλινα κλιπ.

Παιχνίδι γωνιά στο νηπιαγωγείο

ξυλουργικη-παιδικα-ιδεες-αγωνιστικα-αυτοκινητα-πίστα-βασι-ταινια-πατωμα

Για να φτιάξετε αυτά τα δροσερά αγωνιστικά αυτοκίνητα χρειάζεστε ξύλινα κλιπ, μπογιά ή ταινία, μεγάλα κουμπιά, οδοντογλυφίδες, κόλλα και διακοσμητικά καλαμάκια. Οι οδοντογλυφίδες χρησιμοποιούνται για να επιτρέπουν στα ελαστικά να γυρίζουν. Μια υπέροχη ιδέα θα ήταν επίσης αυτή η πίστα αγώνων αυτοκινήτου στο πάτωμα, η οποία είναι απλά κατασκευασμένη με ταινία washi.

Tinker με κόντρα πλακέ & διακοσμήστε – 10 υπέροχες ιδέες DIY για μίμηση

Χειροτεχνία με ξύλο – 7 ιδέες με οδηγίες για κάθε εποχή και κάθε ηλικία

Tinker με ανακυκλωμένο ξύλο για μοναδική διακόσμηση για τα Χριστούγεννα

Tinker ξύλινα ιστιοφόρα με μικρά παιδιά

ξυλουργική-παιδικά-ιδέες-ιστιοφόρα-παρασυρόμενα ξύλα

Το να ασχοληθείτε με ένα ιστιοφόρο με παιδιά είναι η τέλεια δραστηριότητα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν πάτε το παιδί σας για μια βόλτα στο δάσος, ρίξτε μια ματιά τριγύρω και δείτε αν μπορείτε να βρείτε μερικά ωραία κλαδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιστιοφόρο. Το Driftwood είναι επίσης ιδανικό.

απλές οδηγίες για ιστιοφόρο

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-νήπια-απλές-οδηγίες-ιστιοφόρο

Ένα πλαίσιο κατασκευάζεται πρώτα από τέσσερα κομμάτια ξύλου και μετά τα άλλα είναι κολλημένα στη θέση τους. Ο ιστός στη συνέχεια κολλάει στη γάστρα του πλοίου και κολλάει. Τα πανιά, οι σημαίες και το σωσίβιο κόβονται από χαρτί κατασκευής. Το παιδί μπορεί επίσης να σχεδιάσει αστείες σημαίες σε έγχρωμο χαρτί χρησιμοποιώντας κραγιόνια.

Σκαντζόχοιρος στυλό από ξύλο

Ξυλουργική με ιδέες για παιδιά στυλό κάτοχος σκαντζόχοιρος συνεργάζεται με παιδιά ξύλο δημοτικό σχολείο

Ένας νέος κάτοχος στυλό για το σχολείο είναι μια καλή ιδέα για την ξυλουργική με παιδιά. Αντί να φτιάξετε ένα κουτί για τα στυλό, μπορείτε να δείτε έναν σκαντζόχοιρο. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πρότυπο για αυτό. Μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας τις διαστάσεις του σκαντζόχοιρου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες διαστάσεις: ύψος 10 cm / πλάτος 15 cm / πάχος 50 mm.

Πρότυπο σκαντζόχοιρος για ξυλουργικές εργασίες με παιδιά

ξυλουργικές ιδέες για παιδιά πρότυπο μπερδεμένο με ξύλινο σκαντζόχοιρο στυλό

Τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου αντιπροσωπεύουν τα χρωματιστά μανταλάκια. Βεβαιωθείτε ότι το τρυπάνι ταιριάζει με το μέγεθος των μανταλιών. Εδώ χρησιμοποιήθηκε ένα εξάρτημα πριονιού οπής 19/64 mm. Οι τρύπες προς την άκρη μπορούν να ανοίξουν λίγο βαθύτερα από αυτές στη μέση, καθώς το περίγραμμα του σκαντζόχοιρου είναι λίγο ψηλότερα στη μέση. Διάνοιξαν 12 τρύπες. Στη συνέχεια, όλα πρέπει να λειανθούν καλά και να επικαλυφθούν με διαφανές βερνίκι.

Ξυλουργικές εργασίες με παιδιά δημοτικού

Ξυλουργική με παιδιά-ιδέες-κάτοχος στυλό-ημέρα της μητέρας-δώρο-φωτογραφίες λειτουργεί με παιδιά ξύλο δημοτικό σχολείο

Εάν δεν έχετε πριόνι ή κατάλληλο πρότυπο, αλλά έχετε μόνο τρυπάνι, τότε οι ξύλινοι κύβοι είναι ιδανικοί για απλές ξυλουργικές εργασίες με παιδιά. Οι οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν επίσης να κολληθούν στις πλευρές του ξύλινου κύβου. Η τέλεια ιδέα δώρου για τη γιορτή της μητέρας!

Μικρές ξυλουργικές εργασίες με παιδιά – οδηγίες 

ξυλουργικές εργασίες-παιδιά-ιδέες-στυλό-κάτοχος-δημοτικό σχολείο-ζάρια

Σχεδιάστε ένα πλέγμα 16 πεδίων στην κορυφή του ξύλινου κύβου. Ανοίξτε μια κάθετη τρύπα βάθους 5 εκατοστών σε κάθε διασταυρούμενο σημείο. Το πάχος του τρυπανιού πρέπει να είναι λίγο παχύτερο από τους πείρους. Τρίψτε προσεκτικά τον ξύλινο κύβο. Τώρα τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τη μία πλευρά του κύβου ή και τις τέσσερις. Στη συνέχεια τρίβεται η βάση τύπου πένας με βερνίκι με κερί μέλισσας.

Απόκριες φιγούρες από πηχάκια

ξυλουργικές εργασίες-παιδιά-ιδέες-αποκριές-διακόσμηση-ζωγραφική-ξύλινα δοκάρια

Οι σανίδες πριονίσματος και βαφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υπέροχων εποχιακών διακοσμήσεων για τον εξωτερικό χώρο. Επίσης πολύ εύκολο στην κατασκευή. Για να μην πέσουν τα κομμάτια, στερεώνονται σε οριζόντια σανίδα.

δημιουργική ξύλινη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα και το χειμώνα

Ξυλουργική με παιδιά-ιδέες-χριστουγεννιάτικα-ξύλινα πηχάκια-ζωγραφική-διακόσμηση κήπου

Μόλις κοπούν τα ξύλινα πηχάκια, μπορούν να διακοσμηθούν όπως εσείς επιθυμείτε. Ο Φρανκενστάιν, τα φαντάσματα, οι κολοκύθες Jack-O και οι μούμιες είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μοτίβα στις Απόκριες. Τα Χριστούγεννα μπορείτε να ανακαλέσετε χιονάνθρωπους, πιγκουίνους, ταράνδους και έλατα.

απλή ξυλουργική για τα Χριστούγεννα

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-νήμα-ξύλο-δίσκοι-νήπιο-επιδεξιότητα

Με μικρούς στρογγυλούς διακοσμητικούς δίσκους από ξύλο, τα όμορφα μενταγιόν του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν επίσης να καλυφθούν με παιδιά. Εδώ και μερικά χρόνια, αυτοί οι ξύλινοι δίσκοι κυκλοφορούν παντού και σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών. Αυτά τα μικρά ξύλινα μέρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους!

Αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικα στολίδια από ξύλινους δίσκους

Ξυλουργικές ιδέες για παιδιά-Χριστούγεννα-ξύλο-δίσκοι-νήματα-αστέρια

Χρειάζεστε ένα μικρό τρυπάνι για να ανοίξετε τρύπες στον ξύλινο δίσκο και να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μοτίβο. Ένα έγχρωμο μάλλινο νήμα στη συνέχεια περνάει μέσα από τις τρύπες για να τονίσει το μοτίβο.

Κρεμαστό από ξύλο

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-κοσμήματα-κορίτσι-κολιέ-ξύλο-μενταγιόν

Αυτές οι διακοσμήσεις από ξύλινους δίσκους είναι εξαιρετικές για χαρίσματα και προσφέρουν πολλές επιλογές σχεδίασης. Μπορείτε να κάνετε αφηρημένα μοτίβα ή καλά καθορισμένα σχήματα όπως καρδιές και αστέρια. Μπορείτε να αφήσετε την απόφαση στα παιδιά.

Μάλλινο νήμα σε διάφορα χρώματα

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-κοσμήματα-αλυσίδα-μενταγιόν-ξύλο-δίσκος-νήμα

Εάν οι οπές είναι πολύ μικρές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα για να βοηθήσετε. Οι λεπτές κινητικές δεξιότητες, η επιδεξιότητα και η υπομονή των παιδιών εκπαιδεύονται με σπείρωμα και δέσιμο.

Εικόνα νήματος Tinker με μοτίβο τρακτέρ για το φυτώριο

Ξυλουργικές εργασίες με παιδιά ιδέες τοιχογραφία τοιχογραφία τρακτέρ

Οι εικόνες νήματος είναι και πάλι μια εξαιρετική ιδέα για απλές ξυλουργικές εργασίες με παιδιά και μπορούν εύκολα να εξατομικευτούν. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε όμορφα μοτίβα και γράμματα με καρφί, σφυρί και πολύ νήμα.

Φτιάξτε μια εικόνα με κλωστή και βελόνες

Ξυλουργική με παιδιά απλά καρφώστε ιδέες με νήμα

Για αυτό το έργο θα χρειαστείτε ένα πρότυπο, μια ξύλινη σανίδα, σφυρί και καρφιά, κλωστή, ψαλίδι, μπογιά και πινέλο, στυλό, τσιμπιδάκια και κόλλα. Ένας φυσικός ξύλινος δίσκος μπορεί επίσης να αποτελέσει τη βάση του έργου τέχνης σας. Εξαρτάται τι στυλ θέλετε.

Σφυρί στα νύχια

ξυλουργικές ιδέες παιδικές ιδέες νήμα εικόνα φτιάξτε μόνοι σας βελόνες

Πρώτα απ ‘όλα, βάψτε την πλάκα στο χρώμα που έχετε επιλέξει, κατά προτίμηση δύο φορές, έτσι ώστε να καλύπτει καλά. Σημειώστε τα γωνιακά σημεία στα οποία θέλετε να βάλετε τα καρφιά. Τοποθετήστε το πρότυπο στη μέση του πίνακα και ξεκινήστε να οδηγείτε στα νύχια.

Αφήστε όλα τα νύχια να κολλήσουν περίπου 1 εκατοστό

ξυλουργικη παιδικες ιδεες νήμα εικόνα ντεκό παιδικού δωματίου

Βεβαιωθείτε ότι όλοι βρίσκονται στο ίδιο ύψος. Τώρα κόψτε το πρότυπο από τον πίνακα. Μπορείτε να αφαιρέσετε το χαρτί που απομένει με ένα τσιμπιδάκι.

Το τρακτέρ φαίνεται ήδη

ξυλουργικές εργασίες-παιδιά-ιδέες-νήματα-βελόνες-εικόνες

Τυλίξτε το νήμα γύρω

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-δημοτικό-σχολείο-τέχνη-κλωστή-βελόνες

Τώρα αρχίζετε να τεντώνετε τα νήματα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από τη μία πλευρά και να δέσετε το νήμα σφιχτά. Στη συνέχεια, το νήμα γυρίζει γύρω από κάθε καρφί και πρώτα απ ‘όλα αναπαράγει τα περιγράμματα του μοτίβου.

Το μοτίβο νήματος έχει ολοκληρωθεί!

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-αγόρια-βελόνες-κλωστή

Με την κόλλα μπορείτε εύκολα να διορθώσετε μερικούς κόμβους. Αφού τελειώσετε με τα περιγράμματα, μπορείτε απλά να συμπληρώσετε το μοτίβο με χρωματιστά νήματα όπως σας αρέσει. Για παράδειγμα, δύο διαφορετικά σπειρώματα χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το τρακτέρ: μαύρο για τα ελαστικά και ασπρόμαυρο για την καμπίνα του τρακτέρ.

διδάξει πυρογραφία στα παιδιά

Ξυλουργικές εργασίες με παιδιά ιδέες-πυρογραφία-διδάσκουν-πρότυπο-σχεδιάζουν

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή για δημιουργικό σχεδιασμό είναι η παλιά τέχνη της πυρογραφίας. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν την τεχνική και να κάψουν όμορφα μοτίβα στην ξύλινη επιφάνεια. Με μια ηλεκτρική ράβδο καυσίμου (παρόμοια με ένα συγκολλητικό σίδερο), τα μοτίβα μπορούν να απανθρακωθούν κατά τόπους και έτσι να μαυριστούν.

Το μοτίβο μπορεί να σχεδιαστεί στην ξύλινη σανίδα με ένα μολύβι ή μπορεί να εφαρμοστεί με τη βοήθεια του χαρτιού άνθρακα. Τοποθετήστε το σχέδιό σας στο χαρτί από ανθρακονήματα και σχεδιάστε το περίγραμμα με ένα στυλό με μια σταθερή άκρη.

Κάψτε ένα μοτίβο στην ξύλινη επιφάνεια

ξυλουργική-παιδικά-ιδέες-κολλητήρι-πυρογραφία-ξύλινο πάνελ

Ιδανικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται αντικείμενα κατασκευασμένα από ξύλο χωρίς επεξεργασία. Εάν η επιφάνεια είναι βερνικωμένη, θα πρέπει να αφαιρεθεί καθώς οι αναθυμιάσεις που δημιουργούνται κατά την απανθρακώση του ξύλου είναι επιβλαβείς για την υγεία. Συνδέστε τη ράβδο καυσίμου στην ηλεκτρική ενέργεια και περιμένετε έως ότου η άκρη γίνει κόκκινη. Προσαρμόστε τη θερμοκρασία στο ξύλο που χρησιμοποιείτε. Εάν είναι πολύ δυνατό, το ξύλο θα μαυρίσει και θα καπνίσει πολύ γρήγορα. Πολύ λίγη θερμότητα δεν θα άφηνε αρκετά δυνατό σημάδι.

Πυρογραφία με χρώμα 

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-τοιχογραφία-ξύλινο πάνελ-πυρογραφία-αρχάριοι

Υπάρχουν κάθε είδους συμβουλές για τη ράβδο καυσίμου, αλλά η γενική συμβουλή θα κάνει για αρχάριους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε γραμμές, καμπύλες, σημεία και σχεδόν οτιδήποτε. Η άκρη συνήθως κρατιέται μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σαν μολύβι. Μπορείτε επίσης να παίξετε με διαφορετικές ρυθμίσεις θερμοκρασίας για να αποκτήσετε χρωματικές αποχρώσεις.

Φτιάξτε ένα κρεβάτι κούκλας

ξυλουργική-παιδιά-ιδέες-κορίτσι-κούκλα-κρεβάτι-απλή-κατασκευή

Το να χτίσεις ένα κούκλα κρεβάτι με παιδιά δεν είναι καθόλου δύσκολο! Εδώ δεν απαιτείται πριόνισμα, δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή συνδέσεις ξύλου. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με αυτήν την κατασκευή μόνοι σας και να πάρετε ένα πραγματικά καλό ξύλινο παιχνίδι.

Φτιάξτε ένα κρεβάτι κούκλας από απλά ξύλινα υλικά

ξυλουργική-παιδικά-ιδέες-εύκολες-οδηγίες-σφιγκτήρες στρογγυλής κεφαλής-ξυλάκια-ξυλάκια παγωτού

Θα χρειαστείτε τέσσερα ξύλινα μανταλάκια στρογγυλής κεφαλής (που ονομάζονται επίσης αμερικανικά ξύλινα μανταλάκια), τέσσερα ξύλινα σουβλάκια ή ξύλινα μπαστούνια, 6 – 7 μπαστούνια παγωτού και κόλλα. Αυτή η απλή κατασκευή είναι σταθερή και ανθεκτική

Πλαίσιο κρεβατιού από ξύλινα κλιπ στρογγυλής κεφαλής, ξύλινες σπάτουλες και σουβλάκια

ξυλουργικη-παιδικες-ιδεες-κούκλα-κρεβάτι-εύκολες-οδηγίες-ξύλινες σπάτουλες-ξυλάκια-στρογγυλά-σφιγκτήρες

Κατά την κόλληση, είναι σημαντικό να πιέζετε τα μέρη μεταξύ τους μέχρι να στεγνώσει η κόλλα ξύλου. Πρέπει ακόμα να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι δεν στραβώνει, αλλά ότι τα μέρη του κρεβατιού που συναντώνται είναι σε ορθή γωνία μεταξύ τους.

Καναπές και κρεβάτι σε ένα με αξεσουάρ που ταιριάζουν

ξυλουργική-παιδικές-ιδέες-κούκλα-κρεβάτι-καναπές-οδηγίες

Μόλις το κρεβάτι της κούκλας είναι έτοιμο, θα πρέπει επίσης να ράψετε το αντίστοιχο κρεβάτι της κούκλας. Ένα μαξιλάρι, ένα πάπλωμα και ένα στρώμα συμπληρώνουν τη συνολική εικόνα. Εάν πολλά μαξιλάρια είναι τοποθετημένα στη μεγάλη πλευρά του κρεβατιού, δημιουργείται ένας άνετος καναπές με κούκλες.

Φτιάξτε μόνοι σας ξύλινα έπιπλα κούκλας

ξυλουργική-παιδικά-ιδέες-κούκλα-έπιπλα-σαλέ-ρουστίκ-τσιμπήματα

Τα πραγματικά έπιπλα από μασίφ ξύλο δεν πρέπει να λείπουν στο στυλ των Άλπεων. Διακοσμήστε το κουκλόσπιτο με ένα στρογγυλό τραπέζι φαγητού με κορμό δέντρου και μίνι καρέκλες με κορδόνι. Λεπτοί ξύλινοι δίσκοι χρησιμεύουν επίσης ως πλάκες εδώ.

Διασκεδάστε με τα παιδιά σας και δημιουργήστε διακοσμητικά και πρακτικά αντικείμενα από φυσικό ξύλο.