Ιδέες χειροτεχνίας

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά: 15 ιδέες χειροτεχνίας για δημοφιλή μοτίβα

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με ιδέες για διακοσμήσεις δέντρων αλατισμένης ζύμης

Όταν ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ, ο τάρανδος και ο χιονάνθρωπος κάθονται μαζί στο περβάζι, τότε είναι ώρα Χριστουγέννων. Το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου, είναι καιρός να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του δημοφιλούς φεστιβάλ. Για αυτό, μπορούν να γίνουν ωραία χειροτεχνήματα με τα παιδιά, τα οποία θα έδιναν στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό μια προσωπική πινελιά. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει τις πιο δημοφιλείς ιδέες και έμπνευση για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα μικρά. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί και προετοιμάστε το διαμέρισμα για τις επόμενες διακοπές.

Δημοφιλή μοτίβα για χειροτεχνίες Χριστουγέννων με παιδιά

τενεκεδένια κουτιά tinker χριστουγεννιάτικο δέντρο ανακύκλωση ιδέες παιδιά

Ο χειμώνας και τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για να γίνετε δημιουργικοί στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά υπέροχα μοτίβα και ιδέες για χειροτεχνίες Χριστουγέννων με παιδιά που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητά τους και είναι διασκεδαστικές ταυτόχρονα. Είτε είναι διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, πολύχρωμα διακοσμητικά δέντρων, ο Άγιος Βασίλης ή οι φίλοι του, μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα ή να δοκιμάσετε τα πάντα. Υπέροχα έργα χειροτεχνίας με οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δέντρα με παιδιά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο χειροτεχνίας παιδιά ζωγραφίζουν δοχεία διακόσμηση

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα σύμβολο των Χριστουγέννων γνωστό παγκοσμίως και ως εκ τούτου είναι μια υπέροχη ιδέα χειροτεχνίας για την περίσταση. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένο υλικό για να φτιάξετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και έτσι να ανακυκλώσετε παλιά αντικείμενα. Μια υπέροχη ιδέα φτιαγμένη από παλιά τενεκεδάκια σε διαφορετικά μεγέθη μπορεί να βρεθεί στην παραπάνω εικόνα. Θα πρέπει πρώτα να βάψετε τα δοχεία με πράσινο σπρέι και στη συνέχεια να τα διακοσμήσετε μαζί με το παιδί. Πολύχρωμα πομπόν, νήματα και τόξα είναι πολύ κατάλληλα για αυτό. Επίσης, μην ξεχνάτε το αστέρι για την κορυφή.

έλατα tinker παιδιά χριστουγεννιάτικη διακόσμηση diy

Τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι μια πρωτότυπη διακόσμηση για το διαμέρισμα και μπορούν να ομορφύνουν τα περβάζια του παραθύρου ή το βοηθητικό τραπέζι για τα Χριστούγεννα. Οι κώνοι από φελιζόλ και μερικά νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε οποιοδήποτε χρώμα, τα οποία δίνουν στο σπίτι μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Αυτό το έργο είναι κατάλληλο για χειροτεχνίες με παιδιά δημοτικού καθώς και για ενήλικες.

χνουδωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο μαλλί κουμπιά δημοτικό σχολείο παιδικές ιδέες χριστουγεννιάτικα

Κολλήστε το άκρο της μπάλας από μαλλί στο κάτω μέρος του κώνου χρησιμοποιώντας τη θερμή κόλλα. Στη συνέχεια, αρχίστε να τυλίγετε ολόκληρο τον κώνο με το νήμα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή. Στην κορυφή, κολλήστε ξανά την άλλη άκρη του μαλλιού με το πιστόλι θερμής κόλλας. Τώρα ήρθε η ώρα να διακοσμήσετε! Στο παράδειγμα, τα πομπόν χρησιμοποιούνται ως αιχμές του χριστουγεννιάτικου δέντρου και πολύχρωμα κουμπιά ως μπάλες δέντρων, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε διακόσμηση.

χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες παιδιά έλατα παγωτά μίσχοι διακοσμήσεις δέντρων

Ακόμα και τα μικρότερα παιδιά μπορούν να φτιάξουν και να διακοσμήσουν αυτά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Για αυτό χρειάζεστε ξυλάκια παγωτού, ακρυλικά χρώματα, κόλλα (κατά προτίμηση ζεστή κόλλα) και διακοσμητικά όπως μίνι πομπόν, καθαριστικά σωλήνων και αστέρια χαρτιού. Αν θέλετε να κρεμάσετε τις χειροτεχνίες στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε χρειάζεστε λίγο κορδόνι για να φτιάξετε κρεμάστρες.

χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες παιδικές ιδέες χριστουγεννιάτικα δέντρα παγωτά μπαστούνια

Για κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο απαιτούνται δύο ολόκληρα και ένα κοντό κοντό ξυλάκι. Τα παιδιά πρέπει πρώτα να τα βάψουν και μετά να τα κολλήσουν στο κατάλληλο σχήμα τριγώνου. Μετά έρχεται η διακόσμηση. Δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα. Τα μίνι πομπόν φαίνονται υπέροχα καθώς χριστουγεννιάτικες μπάλες και αφρώδεις γιρλάντες μπορούν να γίνουν με καθαριστικά σωλήνων.

χριστουγεννιάτικα δέντρα με αποτύπωμα, μανταλάκια ρουχισμού τσίμπημα ιδέα Χριστούγεννα

Το χέρι και τα αποτυπώματα των μικρών είναι επίσης κατάλληλα για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά. Από αυτό, οι χιονάνθρωποι, οι τάρανδοι και τα έλατα μπορούν να σχεδιαστούν εύκολα και δημιουργικά. Για να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, κόψτε το αποτύπωμα του παιδιού από πράσινη τσόχα και διακοσμήστε το με παγιέτες, χάντρες και ένα αστέρι από τσόχα στην κορυφή. Τέλος, στερεώστε ένα μανταλάκι στο κάτω μέρος για να φτιάξετε τον κορμό του δέντρου.

Nicholas tinker με παιδιά

διακοσμήσεις δέντρων Νικολάου παιδικά Χριστούγεννα

Τόσο για την Ημέρα του Αγίου Νικολάου όσο και για τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τον Άγιο Νικόλαο από πολλά διαφορετικά υλικά. Έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες έτοιμες για εσάς. Στο πρώτο έργο χειροτεχνίας, ο Άγιος Βασίλης είναι κονσερβοποιημένος με ένα καρύδι σε κοχύλι, κόκκινο χαρτί και λίγο βαμβάκι. Έτσι πάει:

nicholas tinker χριστουγεννιάτικα παιδιά καρυδιά χαρτί βάτα

Φτιάξτε πρώτα το καπέλο του Άγιου Βασίλη από κόκκινο χαρτί κόβοντας ένα ημικύκλιο, λυγίζοντάς το σε σχήμα κώνου και κολλώντας το. Εάν φτιάχνετε τον Άγιο Βασίλη ως στολίδι δέντρου, χρησιμοποιήστε ένα μικρό κομμάτι σύρμα για να φτιάξετε μια κρεμάστρα και κολλήστε την στην κορυφή του καπέλου. Στη συνέχεια, συνδέστε το καπέλο του Άγιου Βασίλη στο καρύδι και διακοσμήστε με βαμβάκι. Τέλος, πλάστε το μούσι και το πρόσωπο και ο Άγιος Βασίλης είναι έτοιμος.

Άγιος Βασίλης tinker παιδιά Χριστούγεννα αλμυρή ζύμη αποτύπωμα χειρός

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζύμη αλατιού για χειροτεχνίες Χριστουγέννων με παιδιά. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πρωτότυπων διακοσμήσεων δέντρων που διακοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η συνταγή της ζύμης αλατιού είναι πολύ απλή και ο καθένας μπορεί να τη δοκιμάσει στο σπίτι. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε οποιαδήποτε σχήματα από την τελική ζύμη ή να δημιουργήσετε όμορφες χειροτεχνίες με τα αποτυπώματα των παιδιών. Ο Άγιος Βασίλης είναι πολύ εύκολο να σχεδιαστεί με ένα αποτύπωμα χεριού. Ο αντίχειρας προσομοιώνει το καπέλο και τα υπόλοιπα τέσσερα δάχτυλα προσομοιώνουν το μούσι.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά: DIY ιδέες για ταράνδους

αλμυρή ζύμη διακοσμήσεις δέντρων tinker παιδιά Χριστούγεννα

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού λατρεύουν τον Ρούντολφ, γι ‘αυτό ο μικρός τάρανδος προσφέρει μια εξαιρετική ιδέα για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να πιέσετε ξανά το χέρι του παιδιού στη ζύμη με αλάτι και αφού ψηθεί η ζύμη, βάψτε το αποτύπωμα του χεριού ως τάρανδος. Σε αυτή την περίπτωση, τα δάχτυλα προσομοιώνουν τα κέρατα της ρινίτιερ και η παλάμη προσομοιώνει το πρόσωπο.

τάρανδος χαρτί πόρτα ιδέα παιδικά Χριστούγεννα

Αυτή η ιδέα για χειροτεχνίες από τον Ρούντολφ είναι παιδικό παιχνίδι, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται πολύ ωραίο. Για αυτό χρειάζεστε μια καφέ χάρτινη τσάντα, έγχρωμο χαρτί χειροτεχνίας για να κόψετε τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, ένα συρραπτικό και κόλλα. Τα παιδιά μπορούν επίσης να βάψουν το πρόσωπο με μαρκαδόρους ή ακρυλικά χρώματα εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο έγχρωμο χαρτί.

ταράνδων μαστορέματα παιδικά μανταλάκια καθαριστικά σωλήνων

Η κατασκευή χειροτεχνιών με υλικά από το νοικοκυριό είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά, οπότε καταλήξαμε σε δύο υπέροχες ιδέες με μανταλάκια. Με ξύλινα μανταλάκια, κόκκινα πομπόν, γκριμάτσες στα μάτια και καφέ καθαριστικά σωλήνων, μπορείτε, για παράδειγμα, να φτιάξετε αυτούς τους χαριτωμένους ταράνδους με τα παιδιά και να τους εντάξετε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Φτιάχνοντας χιονάνθρωπο με παιδιά για τα Χριστούγεννα

χιονάνθρωποι παιδικοί μανταλάκια ρούχων χρώματος μαλλί πομπόν

Τα παιδιά συνδέουν επίσης τους χιονάνθρωπους με τα Χριστούγεννα και το χειμώνα και ως εκ τούτου πηγαίνουν υπέροχα με χριστουγεννιάτικα έργα χειροτεχνίας. Ένας χαριτωμένος χιονάνθρωπος μπορεί επίσης να φτιαχτεί από μανταλάκι. Για να γίνει αυτό, το μικρό εργαλείο βάφεται πρώτα λευκό και στη συνέχεια διακοσμείται σαν χιονάνθρωπος. Δοκίμασε το!

Deco Garden tinker παιδική χριστουγεννιάτικη παλέτα χιονάνθρωπων

Ενώ δεν περνάτε τόσο πολύ χρόνο στον κήπο το χειμώνα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο εξωτερικός χώρος δεν χρειάζεται διακοσμήσεις Χριστουγέννων. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει χιόνι για τα Χριστούγεννα, μπορείτε να φτιάξετε έναν χιονάνθρωπο με τα παιδιά από οποιοδήποτε υλικό και να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τον κήπο. Μπορείτε ακόμη και να μετατρέψετε μια ξύλινη παλέτα σε χιονάνθρωπο αν τη βάψετε κατάλληλα.

Δημιουργικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες παιδιά δημοφιλή μοτίβα φανάρια

Όταν κάνετε χειροτεχνίες για τα Χριστούγεννα με το παιδί σας, δεν πρέπει απαραίτητα να ακολουθείτε ακριβείς οδηγίες ή να χρησιμοποιείτε ειδικά υλικά. Με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούν να δημιουργηθούν υπέροχες δημιουργίες από απλά καθημερινά πράγματα, όπως βάζα μαρμελάδας ή ξύλινα κουτάλια. Σας ευχόμαστε πολλή διασκέδαση με τις χειροτεχνίες για το πιο δημοφιλές φεστιβάλ το χειμώνα.

χριστουγεννιάτικα χειροποίητα μοτίβα χειμώνας Νικολάου ταράνδων χιονάνθρωπος