Ιδέες χειροτεχνίας

Φτιάχνοντας λουλούδια με παιδιά από χαρτί, τσόχα και πλαστικό – 16 δημιουργικές ιδέες

Tinker λουλούδια με παιδιά κρεπ-χαρτί-λουλούδια-μεγάλα-πολύχρωμα-τσιγκούρια

Φτιάχνοντας λουλούδια με παιδιά είναι μια μεγάλη δραστηριότητα αναψυχής που απολαμβάνουν πραγματικά τα μικρά παιδιά. Μια ποικιλία από όμορφα λουλούδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους μπορούν να δημιουργηθούν με λίγα απλά βήματα. Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει υπέροχες και απλές ιδέες για λουλούδια από διαφορετικά υλικά που είναι κατάλληλα για διακόσμηση στο σπίτι ή έξω σε διάφορες περιστάσεις. Είναι επίσης ωραία σπιτικά δώρα που θα εκπλήξουν θετικά τον παραλήπτη.

Φτιάξτε λουλούδια με παιδιά από διαφορετικά υλικά

βραχιόλια-κορίτσι-λιβάδι-λουλούδια-τσόχα

Το Felt είναι ένα εξαιρετικό υλικό χειροτεχνίας που δεν ξεφτίζει και είναι πολύ κατάλληλο για χειροτεχνίες με παιδιά. Τα αρκετά πολύχρωμα λουλούδια από την παραπάνω εικόνα είναι πραγματικά γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το υπέροχο και εύκολο έργο χειροτεχνίας είναι διαφορετικά χρώματα τσόχας, κορδέλα και στένσιλ. Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να φτιάξετε το πρότυπο για τα λουλούδια σε τρία διαφορετικά μεγέθη και να τα χρησιμοποιήσετε για να κόψετε τα μεμονωμένα λουλούδια. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν την κοπή.

Φτιάξτε λουλούδια με τσόχα

Λουλούδια-άχυρο-βάζο-μπουκέτο-τσόχα

Μπορείτε είτε να κολλήσετε τα λουλούδια μαζί με το πιστόλι θερμής κόλλας, είτε απλά να τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο και να ράψετε. Κάθε κοριτσάκι ανυπομονεί για ένα τέτοιο σπιτικό βραχιόλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια αρχή για να φτιάξετε λουλούδια με παιδιά για την ανοιξιάτικη διακόσμησή σας. Ένα μπουκέτο από πολλά πολύχρωμα λουλούδια από τσόχα σε ένα βάζο είναι μια υπέροχη διακόσμηση τραπεζιού. Είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε μια όμορφη κορδέλα σε λουλούδια από τσόχα σε διαφορετικά μεγέθη και να διακοσμήσετε παράθυρα ή τοίχους στο διαμέρισμά σας.

Χρησιμοποιήστε σπιτικά λουλούδια ως διακόσμηση ή μεταμορφώστε τα σε μοναδικά αξεσουάρ

τυχερό φύλλο-διάδημα-τσόχα-κορίτσι-άνθος

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα λουλούδια για να φτιάξετε υπέροχες καρφίτσες ή άλλα κοσμήματα. Τα λουλούδια από τσόχα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μοναδικών αξεσουάρ, τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε σε όλους σχεδόν τους πιθανούς συνδυασμούς χρωμάτων. Αυτή η τιάρα με τυχερές γοητείες σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου είναι αναμφίβολα ένα ωραίο δώρο. Δημιουργήστε ένα στένσιλ για τριφύλλια στο επιθυμητό μέγεθος μαζί με το παιδί σας και μεταφέρετέ το στην τσόχα. Κόψτε τα πέταλα και βιδώστε τα στις άκρες. Στη συνέχεια, δέστε και κόψτε το νήμα.

ράψιμο-τσόχα-τυχερό φύλλο-κλωστή-βελόνα

Ράψτε τα αυτοσχέδια τριφύλλια σε κεφαλόδεσμο και το υπέροχο αξεσουάρ είναι έτοιμο. Το τυχερό τριφύλλι και τα λουλούδια από τσόχα μπορούν να στολιστούν με ένα μαργαριτάρι στη μέση του λουλουδιού. Με τα λουλούδια από τσόχα μπορείτε να φτιάξετε όμορφα μπρελόκ ή να διακοσμήσετε διάφορα άλλα αντικείμενα σε ελάχιστο χρόνο. Τα τετράφυλλα τυχερά γούρια μπορούν επίσης να στολίσουν τη συσκευασία δώρου και να την ενισχύσουν οπτικά. Το μήνυμα που μεταφέρει ένα τυχερό τριφύλλι μπορεί να προέλθει από το ίδιο το όνομα. Ένα σπιτικό τριφύλλι είναι ένα εξαιρετικό προσωπικό δώρο.

Φτιάξτε λουλούδια με παιδιά με κουτιά με αυγά

εικόνα-άνοιξη-διακόσμηση-χαρτοκιβώτιο αυγών

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε λουλούδια με παιδιά από άδεια κουτιά αυγών. Αυτή η φανταστικά όμορφη εικόνα με τρισδιάστατα λουλούδια σε έντονα χρώματα είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το Πάσχα που φέρνει μαζί του μια πινελιά άνοιξης και φρεσκάδας. Μην πετάτε τα άδεια κουτιά αυγών. Με μερικά απλά βήματα μπορείτε να το ζωντανέψετε και να πραγματοποιήσετε μια ποικιλία από ιδέες χειροτεχνίας. Κόψτε τους μεμονωμένους δίσκους αυγών από το κουτί αυγών. Βάλτε το παιδί σας να κόψει τα μεμονωμένα κομμάτια έτσι ώστε να σχηματίσουν σχήμα λουλουδιού. Στη συνέχεια, τα μεμονωμένα λουλούδια μπορούν να βαφτούν όπως θέλετε.

μπουκέτο-αυγό-κουτί-κουμπιά-πολύχρωμα-τσιγκούνη-παιδιά

Εάν τα λουλούδια είναι ήδη στεγνά, μπορείτε να τα κολλήσετε σε έναν καμβά. Κουμπιά σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια προσδίδουν στα λουλούδια επιπλέον γοητεία. Χρησιμοποιώντας πράσινο καθαριστικό σωλήνων και ένα τόξο, μπορείτε να φτιάξετε τους μίσχους των λουλουδιών και να δημιουργήσετε μια μοναδική εικόνα. Είστε ευπρόσδεκτοι να βάλετε σπιτικά λουλούδια σε ένα βάζο και να δώσετε στο δωμάτιο μια φρουτώδη ατμόσφαιρα. Μπορείτε να ανοίξετε μια μικρή τρύπα στο λουλούδι για καθένα από τα στελέχη και να σπρώξετε ένα ξύλινο σουβλάκι, ξύλο ή καλαμάκι και να το στερεώσετε.

Φτιάξτε λουλούδια με παιδιά με καθαριστικά σωλήνων

γλάστρα-καθαριστικό-σωλήνας-λουλούδια-πολύχρωμα

Ένα άλλο ευέλικτο υλικό χειροτεχνίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό ανθισμένων λουλουδιών, μεταξύ άλλων, είναι το εύκαμπτο βελούδινο. Σίγουρα θα πετύχετε να δημιουργήσετε τα μαγευτικά όμορφα λουλούδια χωρίς προηγούμενη γνώση ή πρακτική. Το καθαριστικό σωλήνων μπορεί να λυγίσει κατά βούληση και μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ διαφορετικά λουλούδια. Πάρτε ένα κομμάτι καθαριστικό σωλήνων και αρχίστε να στρέφετε ένα σαλιγκάρι στη μία άκρη του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο καθαριστικό σωλήνων για να διαμορφώσετε τα πέταλα. Το στέλεχος με τα φύλλα γίνεται στη συνέχεια από ένα πράσινο κομμάτι εύκαμπτου βελούδου και προσαρτάται στο λουλούδι με ζεστή κόλλα.

Φτιάχνοντας λουλούδια με παιδιά με άδεια πλαστικά μπουκάλια – υπέροχο και εύκολο έργο ανακύκλωσης

σύρμα-λουλούδια-πλαστικό-μπουκάλι-άδειο-βάζο

Αν θέλετε να φτιάξετε ασυνήθιστα, πολύχρωμα λουλούδια με παιδιά που θα φέρουν χαρά για πολύ καιρό, τα άδεια μπουκάλια PET είναι πολύ κατάλληλα. Κόψτε το πλαστικό μπουκάλι στην εσοχή και, στη συνέχεια, κάντε μερικές περικοπές προς την κατεύθυνση του λαιμού της φιάλης. Αφήστε τον πελάτη σας να λυγίσει τις λωρίδες προς τα έξω από το λαιμό της φιάλης. Τώρα τα παιδιά μπορούν να αφήσουν τον ατμό και να ζωγραφίσουν το μοναδικό λουλούδι με ακρυλικά χρώματα ή στυλό από τη μία ή και τις δύο πλευρές και να το διακοσμήσουν με την καρδιά τους.

πλαστικά-μπουκάλια-άδεια-λουλούδια-ζωγραφική-παράθυρο-διακόσμηση

Τα λουλούδια με μίσχο μπορούν να κατασκευαστούν από σύρμα χειροτεχνίας ή ξύλινα σουβλάκια, τα οποία θα ευχαριστήσουν το μάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν τοποθετηθούν σε ένα βάζο. Είστε ευπρόσδεκτοι να κολλήσετε μια μπάλα από φελιζόλ ή μια λαστιχένια μπάλα στη μέση του λουλουδιού. Σε ένα μπουκέτο, ένας συνδυασμός πολλών λουλουδιών διαφορετικών μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων θα φανεί υπέροχος. Αυτά τα πολύχρωμα λουλούδια είναι μια δημιουργική ανοιξιάτικη διακόσμηση για το παράθυρο. Απλώς ανοίξτε τρύπες σε ένα πέταλο και κρεμάστε το αυτοσχέδιο λουλούδι μπροστά από το παράθυρο.

Φτιάξτε λουλούδια με τα παιδιά χρησιμοποιώντας ρολά από χαρτί υγείας

χρώμα τουαλέτας-ρολό-βάζο-χρώμα χαρτοπετσέτας

Δείτε αυτό το όμορφο μπουκέτο λουλούδια! Πάρτε μερικά άδεια ρολά από χαρτί υγείας και αφήστε τα μικρά σας να φτιάξουν αυτά τα υπέροχα λουλούδια στο σπίτι. Βάλτε τα παιδιά να κόψουν ίσες λωρίδες και στις δύο άκρες του ρολού τουαλέτας, έτσι ώστε το ρολό να παραμένει ολόκληρο στη μέση. Οι λωρίδες σπρώχνονται ελαφρά προς τα πίσω και επιτρέπεται στα παιδιά να διακοσμήσουν τα άνθη των λουλουδιών. Μπορείτε να σχεδιάσετε το κέντρο του λουλουδιού από μια μπάλα εφημερίδας τυλιγμένη σε πολύχρωμο κρεπ χαρτί. Οι χρωματιστές χαρτοπετσέτες λειτουργούν επίσης καλά με αυτό.

Θήκη για μάφιν με καθαρότερο χρώμα-σωλήνα

Εάν σας έχουν απομείνει λίγες φόρμες για μάφινς στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο γρήγορα πρωτότυπα και γοητευτικά λουλούδια με τα παιδιά. Θα βρείτε θήκες για μάφιν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και μεγεθών. Τα λουλούδια θα είναι εξίσου ποικίλα αργότερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε όμορφα λουλούδια. Για παράδειγμα, μπορείτε να διπλώσετε μια θήκη χαρτιού τρεις φορές στη μέση και στη συνέχεια να κόψετε την ανοιχτή πλευρά στο σχήμα που θέλετε.

κουμπιά από καλούπι χαρτί μάφιν λουλουδιών

Ανοίξτε ξανά τα καλούπια και κολλήστε πολλά τελειωμένα σχήματα χαρτιού το ένα πάνω στο άλλο. Το λουλούδι είναι έτοιμο! Μπορείτε να κολλήσετε ένα κουμπί ή μαργαριτάρια στη μέση του λουλουδιού. Τα μικρά παιδιά μπορούν επίσης να φτιάξουν λουλούδια από χαρτί. Αφήστε τους να δημιουργήσουν μια δημιουργική εικόνα όπως αυτή στην παραπάνω φωτογραφία. Τα πολύχρωμα λουλούδια με αρκετά κουμπιά στη μέση και οι βαμμένοι μίσχοι τους είναι ένα πρωτότυπο δώρο για την Ημέρα της Μητέρας.

Φτιάξτε λουλούδια με παιδιά χρησιμοποιώντας χαρτί κατασκευής

πτυσσόμενο-χαρτί-βάζο-κουμπιά-λουλούδια-μπουκέτο

Μπορούν επίσης να κατασκευαστούν όμορφα λουλούδια από χαρτί κατασκευής. Οι διαφορετικές μέθοδοι αναδίπλωσης και μόνο δημιουργούν υπέροχα λουλούδια που μοιάζουν μπερδεμένα με τα πραγματικά λουλούδια. Το δίπλωμα ακορντεόν, για παράδειγμα, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε όμορφα λουλούδια σε χρόνο μηδέν. Διπλώστε δύο μισές ροζέτες και στη συνέχεια κολλήστε τις μεταξύ τους. Στο κέντρο του λουλουδιού, έγχρωμοι κύκλοι από κατασκευαστικό χαρτί φαίνονται πολύ καλά.

λουλούδια-τσιγκούνη-κατασκευή-χαρτί-πολύχρωμα

Μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να προσθέσετε μίσχους στα διπλωμένα λουλούδια για διακοσμήσεις τραπεζιού ή να ανοίξετε μια τρύπα και να κρεμάσετε τα υπέροχα λουλούδια στον κήπο ή στο σπίτι. Μπορείτε εύκολα να μιμηθείτε τριαντάφυλλα, παιώνιες, παπαρούνες, τουλίπες και κάθε είδους λουλούδι από χαρτί κατασκευής και να δημιουργήσετε υπέροχα λουλουδάτα διακοσμητικά. Οι πιο περίπλοκες πτυχώσεις απαιτούν μια ορισμένη ικανότητα, γι ‘αυτό και τα μικρότερα παιδιά θα χρειαστούν τη βοήθειά σας.

Λουλούδια από χαρτί με χαρτί λουλούδια με παιδιά

χαρτομάντιλο-λουλούδι-στένσιλ-κόλλα-κορίτσι

Προσφέρετε σε μικρότερα παιδιά στένσιλ που θα τους διευκολύνουν να σχεδιάσουν διαφορετικά λουλούδια. Το χαρτί ιστού μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να δέσει τα λουλούδια που ανθίζουν πάντα σε μια υπέροχη ανθοδέσμη ή για να τα βάλετε σε βάζα. Αφήστε τα μικρά παιδιά να κολλήσουν ένα όμορφο στένσιλ με κομμάτια χαρτιού και να σχεδιάσουν ένα λουλούδι σύμφωνα με τις δικές τους ιδέες.

λουλούδια-τσιγκούνη-παιδιά-χαρτομάντιλο-χαρτί-πιάτα-πολύχρωμα

Αυτά τα υπέροχα, υπέροχα λουλούδια είναι επίσης κατάλληλα για μικρότερα παιδιά. Για αυτό χρειάζεστε αρκετούς κύκλους από χρωματιστό χαρτί και μια χάρτινη πλάκα. Πάρτε έναν κύκλο χαρτιού και βάλτε ένα δείκτη στη μέση. Στη συνέχεια, τυλίξτε το χαρτί γύρω από το δείκτη και τραβήξτε το. Έτσι διαμορφώθηκε ο κύκλος του χαρτιού. Κολλήστε τα πέταλα λουλουδιών που προκύπτουν σφιχτά μεταξύ τους στο χάρτινο πιάτο και συνδυάστε τα χρώματα όπως θέλετε.

Φτιάξτε λουλούδια με παιδιά με σακούλες φίλτρου

καφέ-φίλτρο-κορίτσι-βαφή-νερό

Η κατασκευή με σακούλες φίλτρου καφέ υπόσχεται επίσης πραγματική διασκέδαση με τα παιδιά σας. Οι σακούλες φίλτρου είναι ήδη προ-κοπές, γι ‘αυτό δεν χρειάζεται απαραίτητα να κόβονται ξεχωριστά. Είναι επίσης πολύ απορροφητικά, γεγονός που καθιστά το χρωματισμό εύκολο. Μπορείτε να βυθίσετε τις σακούλες φίλτρου σε ό, τι χρώμα πασχαλινό αυγό σας περίσσεψε και, μόλις απορροφήσετε λίγο χρώμα, βγάλτε τις και στύψτε τις. Τοποθετήστε τις σακούλες φίλτρου σε χαρτί εφημερίδας ή κουζίνας και αφήστε τις να στεγνώσουν καλά.

βάζο-καφέ-φίλτρο-βάζο-κτίσμα-λουλούδια-πολύχρωμα

Οι ήδη στεγνές σακούλες φίλτρου μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε όμορφα λουλούδια απλώς διπλώνοντας και διπλώνοντάς τις μαζί, και με λίγο καθαριστικό σωλήνων για τους μίσχους των λουλουδιών. Οι σακούλες φίλτρου καφέ μπορούν να χρωματιστούν εύκολα και αποτελεσματικά με μολύβι και νερό. Το παιδί σας είναι ευπρόσδεκτο να ζωγραφίσει διαφορετικά σχέδια στην σακούλα φίλτρου. Τυλίξτε τη σακούλα φίλτρου και βάλτε την σε ένα ποτήρι με νερό. Το φίλτρο απορροφά νερό, το χρώμα τρέχει, δημιουργώντας υπέροχα σχέδια χρωμάτων.

Φτιάξτε λουλούδια από κρεπ χαρτί με παιδιά

repppapiper-tinker-μπουκάλια

Η χειροτεχνία με χαρτί κρέπ προσφέρει επίσης ατελείωτες δυνατότητες δημιουργίας όμορφων, ανθισμένων διακοσμήσεων. Το κυματιστό χαρτί κρέπα είναι ένα υπέροχο και πολύ εύκολο να διπλωθεί υλικό χειροτεχνίας. Δημιουργεί όμορφα τριαντάφυλλα, λιλά και νούφαρα. Τυλίξτε χαλαρά μια λωρίδα χαρτιού κρέπα και κόψτε τα πέταλα στην άκρη. Τέλος, μπορείτε να μαδήσετε τα μεμονωμένα πέταλα έτσι ώστε το λουλούδι να πάρει το φυσικό του σχήμα.