Ιδέες χειροτεχνίας

Κρατώντας απασχολημένα τα παιδιά: τι μπορείτε να κάνετε με παιδιά 2 ετών; Ιδέες παιχνιδιών, δραστηριότητες και προτάσεις χειροτεχνίας

Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να απασχολήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, ειδικά σε περιόδους της Κορώνας. Τελικά, τι μπορείτε να κάνετε με παιδιά 2 ετών όταν ο ζωολογικός κήπος και οι παιδικές χαρές είναι κλειστοί; Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε 25 διασκεδαστικές ιδέες παιχνιδιών, δραστηριότητες και προτάσεις χειροτεχνίας για νήπια ηλικίας 2 έως 3 ετών. Μπορούν να επιτευχθούν με είδη οικιακής χρήσης και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτα για αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα με τον κατάλληλο τρόπο για την ηλικία εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Με αυτές τις συμβουλές θα εξασφαλίσετε διασκέδαση και καλή διάθεση, θα ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και θα βοηθήσετε τους γονείς να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους.

Κρατήστε απασχολημένα παιδιά 2 ετών: Αστείες ιδέες χειροτεχνίας και παιχνιδιού

Κάντε θέατρο κουκλοθέατρου για παιδιά 2 ετών στο σπίτι

Όλοι είναι στο σπίτι και οι γονείς αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση. Όταν τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά και τα παιχνίδια έξω ακυρώνονται, εμφανίζεται γρήγορα απογοήτευση, ειδικά με τα νήπια. Όποιος όχι μόνο παλεύει με τα κακοπροαίρετα παιδιά, αλλά πρέπει να δουλέψει και από το σπίτι, νιώθει γρήγορα συντετριμμένος. Ένα καθημερινό σχέδιο έρχεται στη διάσωση. Προγραμματίστε δραστηριότητες και διαλείμματα ενδιάμεσα. Θα σας δείξουμε ιδέες παιχνιδιών για όλη την οικογένεια, αλλά και ιδέες για το πώς τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν. Ως εισαγωγή στο θέμα «ιδέες τι να κάνουμε με τα παιδιά» σας προσφέρουμε μια ιδέα για θέατρο κουκλοθέατρου. Μπορείτε να φτιάξετε αστείες κούκλες από χάρτινες σακούλες και χαρτόνι και να παίξετε τα αγαπημένα σας παραμύθια για τα παιδιά.

Απασχόληση παιδιού 2 ετών: ιππόδρομος από χαρτί κουζίνας

Φτιάξτε μόνοι σας ιδέες για παιχνίδια στο αυτοκινητόδρομο

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 2 ετών; Δεν είναι μωρό, αλλά ούτε και νήπιο. Μπορεί να καταλάβει πολλά και τώρα έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και τα αγαπημένα του παιχνίδια, αλλά δεν μπορεί ακόμα να εκφράσει με σαφήνεια τις προτιμήσεις του. Για παιδιά 2 ετών, τα παιχνίδια πρέπει επομένως να είναι ακομπλεξάριστα και ταυτόχρονα να αναπτύσσουν λεπτές κινητικές δεξιότητες. Η επόμενη ιδέα παιχνιδιού είναι ιδανική για νήπια. Αδειάστε το κουτί παιχνιδιών, κόψτε χαρτί κουζίνας στα δύο και κολλήστε τα στην άκρη του κουτιού με κόλλα. Ο ιππόδρομος είναι έτοιμος. Τα περισσότερα νήπια λατρεύουν τα σπιτικά παιχνίδια και είναι εγγυημένα ότι θα είναι ευτυχισμένα.

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 2 ετών; Παίξτε ψάρεμα

Παιχνίδι ψαρέματος με ψάρια από ιδέες τσόχας για νήπια

Έχετε υπολείμματα τσόχας στο σπίτι; Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε ένα παιχνίδι ψαρέματος για το παιδί σας. Το παιχνίδι είναι ιδανικό για νήπια επειδή προάγει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και μπορεί να παιχτεί μόνο του ή σε ομάδες. Φυσικά, είναι διπλά πιο διασκεδαστικό όταν παίζουν και μαμά και μπαμπάς. Αλλά είναι εξίσου συναρπαστικό όταν τα μεγαλύτερα αδέλφια δείχνουν στο μικρό παιδί πώς να παίζει το παιχνίδι. Για το παιχνίδι ψαρέματος θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

 • Ένα πρότυπο για ψάρια που μπορείτε να κατεβάσετε από τον ιστό ή να το φτιάξετε μόνοι σας.
 • Τσόχα ύφασμα, διαφορετικά χρώματα
 • Γκρινιάρα μάτια (ή ασπρόμαυρο χαρτόνι)
 • ψαλίδι
 • Κόλλα ή ζεστή κόλλα
 • Δίσκος μαγνήτης (από το κατάστημα χειροτεχνίας ή εάν έχετε μαγνήτες ψυγείου, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε)
 • Μεταλλικό καπάκι μπουκαλιών (ένα κομμάτι για κάθε ψάρι)
 • Σουβλάκι Schaschlick από ξύλο ή μπαστούνι
 • σπάγγος

Τα παιδιά ασχολούνται με ιδέες παιχνιδιών για μαγνητικά καλάμια και ψάρια

Έτσι φτιάχνεται το παιχνίδι ψαρέματος: Κόψτε ψάρια διαφορετικών μεγεθών από το υλικό της τσόχας. Χρειάζεστε δύο ίσα κομμάτια για κάθε ψάρι. Πρώτα τοποθετήστε το πρώτο μέρος ψαριού στην επιφάνεια εργασίας, στη συνέχεια τοποθετήστε τον μαγνήτη από πάνω και το δεύτερο μέρος ψαριού από πάνω. Κολλήστε τα κομμάτια των ψαριών μεταξύ τους έτσι ώστε οι μαγνήτες να παραμείνουν μέσα. Στη συνέχεια κολλήστε σε ένα μάτι που κουνιέται. Κρεμάστε τον μαγνήτη στην άκρη του σουβλάκι λουκάνικου (κόψτε την μυτερή πλευρά για να είναι στην ασφαλή πλευρά). πλήρης!

Απασχόληση για παιδιά 2 ετών: ιδέα παιχνιδιού που προάγει τις λεπτές κινητικές δεξιότητες

Ιδέες παιχνιδιών για παιδιά για το σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού

Βοηθήστε κάθε βάτραχο να βρει το δρόμο για το σπίτι του! Για το παιχνίδι θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

 • Χαρτόνι, λευκό
 • Χαρτόνι σε πράσινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα
 • Τρύπανο
 • 3 φιγούρες βάτραχου, μία πράσινη, μία πορτοκαλί και μία κίτρινη.
 • 3 γόμες σε σχήμα σπιτιού
 • ζάρια

Έτσι φτιάχνεται το διασκεδαστικό παιχνίδι: Χρησιμοποιήστε τη διάτρηση για να φτιάξετε κύκλους από το κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο χαρτόνι. Κολλήστε έναν κύκλο σε κάθε πλευρά του κύβου και κολλήστε τους υπόλοιπους κύκλους στο λευκό χαρτόνι με απόσταση 5 cm το ένα από το άλλο. Όλοι οι κίτρινοι κύκλοι σχηματίζουν την πρώτη, όλοι πορτοκαλί τη δεύτερη και όλοι πράσινοι την τρίτη σειρά. Κολλήστε τις τρεις γόμες στην κορυφή και ζητήστε από το παιδί να ρίξει τα ζάρια. Ανάλογα με την πλευρά του κύβου προς τα πάνω, το παιδί πρέπει να μετακινήσει τον αντίστοιχο βάτραχο. Για παράδειγμα, εάν το κίτρινο δείχνει προς τα πάνω, μετακινήστε τον κίτρινο βάτραχο προς τα εμπρός, εάν το πράσινο δείχνει το πράσινο κ.λπ..

Κρατήστε απασχολημένα τα παιδιά 2 ετών: Φτιάξτε μόνοι σας ένα τραπέζι Lego

Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας τραπέζι Lego με ιδέες παιχνιδιών για παιδιά

Το παιχνίδι με το Lego είναι διασκεδαστικό για παιδιά κάθε ηλικίας. Αλλά για να μην χαθούν τα μεμονωμένα εξαρτήματα και το κτίριο είναι διπλά διασκεδαστικό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα τραπέζι Lego. Τα τραπέζια Ikea που πρέπει απλώς να ενημερώσετε είναι ιδανικά. Εάν έχετε πολλά παιδιά, μπορείτε να επιλέξετε ένα μακρύ τραπέζι. Έτσι κάθε παιδί παίζει στο ένα άκρο και δεν συνεχίζει να παλεύει για περισσότερο χώρο. Τοποθετήστε μια πλάκα βάσης Lego στο τραπέζι. Μπορείτε να βάλετε μεγάλα κουτιά παιχνιδιών κάτω από το τραπέζι και πολλά δοχεία Skädis με καπάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση μικροσκοπικών κομματιών Lego.

Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών: Πολύχρωμες εικόνες παραθύρων ή διακοσμήσεις τοίχων με χαρτοταινία

Σχεδιάστε ιδέες και δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών με ταινία washi

Τα περισσότερα παιδιά διασκεδάζουν πολύ κάνοντας χειροτεχνίες, αρκεί η ιδέα της χειροτεχνίας να είναι φυσικά κατάλληλη για την ηλικία. Μια δροσερή πρόταση χειροτεχνίας για όλα τα παιδιά είναι να φτιάξετε πολύχρωμες εικόνες παραθύρων ή διακοσμήσεις τοίχων με χαρτοταινία. Απλά κόψτε ένα πρότυπο ψαριού από χρωματιστό χαρτόνι και κολλήστε πάνω του ένα μικρότερο πρότυπο από λευκό χαρτόνι. Κόψτε κομμάτια ταινίας διαφορετικών χρωμάτων και ζητήστε από τα παιδιά να τη χρησιμοποιήσουν για να διακοσμήσουν τα ψάρια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στρας ή αλουμινόχαρτο ως διακόσμηση. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να κάνουν χειροτεχνίες μόνο υπό την επίβλεψη των γονέων, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να καταπιούν στρας, αλουμινόχαρτο ή κολλητική ταινία. Αν θέλετε να είστε ασφαλείς, ζητήστε από το παιδί να ζωγραφίσει τα ψάρια.

Κρατώντας τα νήπια απασχολημένα στο σπίτι: ζωγραφίζοντας με παγάκια και μεγάλα τετράγωνα

Ζωγραφίζοντας με παγωτό και μεγάλα μπλοκ, τα παιδιά απασχολούνται με ιδέες

Μια διασκεδαστική ιδέα παιχνιδιού που απαιτεί λίγα υλικά:

 • Χρωστικές τροφίμων
 • Mega μπλοκ
 • Μούχλα παγάκι

Απλώς διαλύστε τα χρώματα των τροφίμων σε πολλά μπολ και ρίξτε τα στη φόρμα παγάκι (προσπαθήστε να μην αναμίξετε τα μεμονωμένα χρώματα). Βάλτε ένα μπλοκ Lego σε κάθε σχήμα και αφήστε το στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, τοποθετήστε ένα παλιό λευκό μπλουζάκι στην επιφάνεια εργασίας και βγάλτε τους κύβους από το ψυγείο. Τα μπλοκ Lego χρησιμεύουν ως λαβές και αποτρέπουν το πάγωμα των παιδικών χεριών. Ο πίνακας μπορεί να ξεκινήσει.

Τι μπορείτε να κάνετε με παιδιά 2 ετών: Αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παζλ από δείγματα χρωμάτων

Φτιάξτε παζλ για μικρά παιδιά μόνοι σας από παλιά δείγματα χρώματος

Έχετε δείγματα χρώματος από την τελευταία ανακαίνιση σπιτιού; Κόψτε τις πολύχρωμες χρωματικές κάρτες στη μέση. Βάλτε τα παιδιά να βάλουν ξανά το παζλ βρίσκοντας τα αντίστοιχα κομμάτια. Τα παζλ είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα που αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες και μνήμη. Με το αυτοσχέδιο παζλ φέρνετε ποικιλία στην καθημερινή ζωή και το παιδί σίγουρα θα το ανυπομονεί.

Κρατώντας απασχολημένα τα παιδιά στο σπίτι: φτιάχνοντας μόνοι σας ένα παιχνίδι

Τα παιδιά χρησιμοποιούν την ιδέα του παιχνιδιού Montessori για παιδιά 2 ετών στο σπίτι

Τα plug-in παιχνίδια προωθούν την ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων σε νήπια. Ειδικά τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους, μαθαίνουν δοκιμάζοντας τι είναι δυνατό και τι όχι. Εάν έχετε μόνωση σωλήνων ή παλιά πιστόλια νερού στο σπίτι, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας ένα plug-in παιχνίδι. Χρειάζεστε τα ακόλουθα υλικά:

 • Μόνωση σωλήνων ή προαιρετικά ρολά από χαρτί κουζίνας
 • Πίνοντας καλαμάκια
 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΩΛΗΝΩΝ
 • Ξύλινο κλιπ
 • Άλλα είδη της επιλογής σας

Οι ιδέες παιχνιδιών Montessori για παιδιά 2 ετών χρησιμοποιούν συμβουλές

Κόψτε τη μόνωση σωλήνων σε πολλά κομμάτια και βάλτε τα παιδιά να κολλήσουν μέσα τα καλαμάκια, τα καθαριστικά σωλήνων και τα μανταλάκια. Εάν χρησιμοποιείτε ρολά από χαρτί κουζίνας, μπορείτε πρώτα να κάνετε τρύπες διαφορετικών μεγεθών για τα διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια να ζητήσετε από το παιδί να βρει τη σωστή τρύπα για κάθε αντικείμενο. Είναι μια διασκεδαστική ιδέα παιχνιδιού που μπορεί να παιχτεί μόνο υπό την επίβλεψη των γονέων.

Παιχνίδια με παιδιά 2 ετών: φτιάξτε πλοία από είδη σπιτιού

Τα παιδιά διαμένουν δύο χρόνια στο σκάφος του μπάνιου από σφουγγάρι

Θα χρειαστείτε ένα βαθύ πλαστικό μπολ ή κατσαρόλα, 3 φελλούς κρασιού, κορδόνι, σφουγγάρι μπάνιου, κατασκευαστικό χαρτί και οδοντογλυφίδες. Κόψτε ένα τρίγωνο για το πανί από το χαρτόνι. Μια οδοντογλυφίδα χρησιμεύει ως κατάρτι. Έτσι ώστε το πλοίο να επιπλέει πραγματικά στο νερό, μπορείτε να κολλήσετε τρεις φελλούς κρασιού ή να τους δέσετε με κορδόνι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι πιάτων.

Τα παιδιά κρατούν φελλόβαρκα κάνοντας αυτό που μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 2 ετών

Βάλτε το παιδί να παίξει με τα πλοία και να τα μετακινήσει στο νερό. Μην τους αφήνετε όμως να παίζουν με νερό, οδοντογλυφίδες και άλλα μικρά αντικείμενα χωρίς επίβλεψη. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καπάκια από πλαστικά μπουκάλια ως νησιά. Αυτό καθιστά το παιχνίδι πιο περίπλοκο και οι λεπτές κινητικές δεξιότητες ενθαρρύνονται ξανά.

Φτιάξτε ένα κουκλόσπιτο για παιχνίδι ρόλων με τα παιδιά

Τα παιδιά στο σπίτι κρατούν κουκλόσπιτα στο σπίτι τους απασχολημένα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού

Το να φτιάξετε μόνοι σας ένα κουκλόσπιτο είναι ένα ανόητο έργο. Δύο ετών παιδιά μόλις αρχίζουν να παίζουν ρόλους, και ένα σπίτι κούκλας είναι ιδανικό για αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, οι καθημερινές καταστάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν και οι κοινωνικές δεξιότητες μπορούν να εξασκηθούν με παιχνιδιάρικο τρόπο. Επομένως, ένα σπίτι με κούκλες θα πρέπει ιδανικά να έχει όλα τα δωμάτια στο σπίτι σας. Μπορείτε λοιπόν να δώσετε στο παιδί διαφορετικές εργασίες, για παράδειγμα: Τώρα όλες οι κούκλες φτιάχνουν πρωινό μαζί, τώρα καθαρίζουν. Το μωρό κοιμάται μετά το μεσημεριανό γεύμα, οι γονείς διαβάζουν ένα βιβλίο κ.λπ..

Παιδιά 2 ετών με κουκλόσπιτο στο σπίτι ασχολούνται με ιδέες για παιχνίδια

Ένα κουκλόσπιτο από χαρτόνι μπορεί να βαφτεί κατά βούληση, διακοσμημένο με αυτοκόλλητα και δημιουργικά επιπλωμένο. Και το καλύτερο από όλα: μπορείτε πάντα να τσιμπήσετε νέα δωμάτια μαζί με το παιδί. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε ένα όμορφο και πολύχρωμο κουκλόσπιτο για το παιδί σας.

Τι μπορείτε να κάνετε με παιδιά 2 ετών; Στην πραγματικότητα πολλά. Εάν η πολιτεία σας έχει απαγόρευση της κυκλοφορίας ή απλά δεν θέλετε να βγείτε το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σας απασχολημένο στο σπίτι. Στη συλλογή φωτογραφιών θα βρείτε πολλές προτάσεις για παιχνίδια και δραστηριότητες.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα κουκλόσπιτο

Φτιάξτε το δικό σας κουκλόσπιτο από οδηγίες από χαρτόνι

Φτιάξτε ένα παιχνίδι ρίψης με δαχτυλίδια από πιάτα μιας χρήσης και ζωγραφίστε με τα παιδιά

Τα παιδιά παίζουν ένα παιχνίδι ρίψης με δαχτυλίδια από πλαστικά πιάτα, κάτι που κάνουν στο σπίτι με ένα παιδί 2 ετών

Απασχόληση για παιδιά 2 ετών: Φτιάξτε μόνοι σας μια ξύλινη πίστα αγώνων

Κάντε δουλειά για ιδέες παιχνιδιών 2 ετών μόνοι σας

Φτιάξτε μόνοι σας σφραγίδες από marshmallows και χρωματισμό τροφίμων

Οι ιδέες και οι ιδέες χειροτεχνίας για παιδιά ασχολούνται με γραμματόσημα και χρωματισμό τροφίμων

Απασχόληση για παιδιά 2 ετών: μπερδεμένος με πλυντήριο αυτοκινήτων

Φτιάξτε ιδέες παιχνιδιού για παιδιά από 2 ετών πλύνετε το αυτοκίνητο σας από παλιά πλαστικά κουτιά

Ιδέες παιχνιδιών για βρέφη και νήπια: γεμίστε μπάλες γκολφ σε μπουκάλια των 5 λίτρων

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα παιδί 2 ετών; Ιδέες παιχνιδιού για μικρά παιδιά Μπουκάλι νερό και μπάλες

Ιδέες παιχνιδιών για παιδιά 2 ετών: παντοπωλείο από το ράφι της Ikea 

Τα παιδιά ασχολούνται με ιδέες για παντοπωλείο που πωλούν λαχανικά και φρούτα από ράφι βιβλίων στο παιδικό δωμάτιο

Ιδέες παιχνιδιών για μικρά παιδιά: κρυφτό με παιχνίδια

Ιδέες παιχνιδιών για παιδιά από 2 ετών. Κρυφτό παιχνιδιών

Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών: οργανώστε ένα πικνίκ στο σαλόνι

Οργανώστε απασχόληση για πικνίκ 2 ετών στο σπίτι

Τι να κάνετε με παιδιά 2 ετών: Φτιάξτε μια σκηνή στο σαλόνι

Παίξτε ιδέες που τα παιδιά κάνουν σκηνή μόνα τους στο σπίτι

Παίξτε ιδέες για νήπια: χειροτεχνία με πηλό

Τα παιδιά χρησιμοποιούν συμβουλές για γονείς 2 ετών